agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   asmalıtepe / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34602.htm)

asmalıtepe 01-02-2015 16:37

Maydonoz, Tere, Dereotu

3 Eklenti(ler)
İlk defa saksıya maydonoz, Tere, Dereotu ekimi yaptım. Roka'dan farklı olarak, onu kompost toprağa ekmiştim. Üstüne de toprağını biraz daha ince koymuştum. Özeleştiri yaptığımda, boyun bükmelerini biraz da köklerin yüzeye yakın olmasına bağladım. Güneş değilse de ışıktan yana iyilerdi.

Neyse son ekimlerimden daha umutluyum.

akçabardak 01-02-2015 16:41

Hadi hayırlısı diyerek sağlıkla çimlenip, sevginizle büyütüp bol hasatlar yapmanız dileğimle.
Ellerinize emeklerinize sağlık.

asmalıtepe 01-02-2015 16:48

Atlas çeliği

5 Eklenti(ler)
Minicik bir çelikken gelişmeye başladı ve orda burdan baş uzatıyor beni de çek diye..ben de gönlü kalmasın istedim.

Diğerleri de gittiğim misafirliklerde dönerken aldığım son ikramlardan..sarımtrak görüneni sedum olsa gerek . Dilerim tutarlar.

münevver48 01-02-2015 19:52

sevgili asmalıtepe,maşallah tohumlar ekilmiş hadi hayırlı filizler.çeliller de dikilmiş. sedum, kasımpatı ve aslanağzı çiçeği mi ?ablacım atlas dediğin de yılbaşı çiçeğine benziyor. sizde boş durmuyorsunuz.kendinizi ne güzel meşgul ediyorsunuz. benimde bahçede çok işim var.budama yapılacak .ama hava bir türlü müsait olmuyor. bir soğuk bir yağmur şimdi de şiddetli fırtına başladı. beklemekten başka çarem yok.sevgilerimle selam....

YeniGine 01-02-2015 23:29

Maşallah maşallah sevgili asmalıtepe tohumlar ekilmiş, yeni filizler dikilmiş ellerine, emeklerine sağlık, rastgelsin inşallah!..

asmalıtepe 02-02-2015 07:18

Teşekkürler..

Sevgili Münevver48, Sevgili Yenigine, Sevgili Akçabardak yüreklendirmelerinize defalarca teşekkürler.

İşte birşeyler üretmeye uğraşıyorum ne kadar ürete yetiştirebilirsem diyerek..

Bağa uzağım, evdeki çiçeklere uzağım 200 km falan. Burada birşeyler oluşturmak ta güzel olacak.. Boyun büken Rokaları saymazsak fena değil gidiş.

Yalnız sizden uzak olsun Vertigo krizine girdim evvelki geceyi Acil'de geçirdim. Çok kötü bir geceydi. Müthiş bir başdönmesi ve istifra atakları... Ben önce anlamadım tansiyon sandım ama tansiyon müdahelesinden sonra ve ertesi sabaha aynen uyanınca kendim teşhisimi de nedenini de buldum. Ve hala hafif hafif sürüyor.

Bu rahatsızlığın birçok nedenleri olabilirmiş, birisi de bir alerjen sebeb olabiliyormuş.

Ekim yaptığım Torfu suçluyorum. Daha önce de hissediyordum bazı rahatsızlıklar. Neyse inşallah tesbitim doğru olsun da bunun altında daha kötü bir neden olmasın diye dilerim.

Bunları paylaşma nedenim konu ile doğrudan ilgilidir. Asmalıtepe' toprağına kavuşana kadar artık torfla haşırneşir olmamaya karar aldım.

Dün kendimi biraz iyi hissedince Akçaağaç tohumlarını da katlamaya alayım diye bir nebze yakınlaştığım torf yine vurdu ve öğleden sonra tekrar başdönmelerim başladı. Artık yukarıdaki kararımı kesinleştirdim.

Ha.. Tabii ki asıl suçlu benim alerjik bünyem. Torfun ne suçu var.

Sevgiler ve selamlar..

Acer Rubbrum AKÇAAĞAÇ Tohumlarını soğuk katlama hazırlıklarım da bir sonraki mesajdadır.

asmalıtepe 02-02-2015 07:38

ACER Rubbrum - Kırmızı AKÇAAĞAÇ

5 Eklenti(ler)
Soğuk katlama için önce 10 kadar tohumu okuduğum bilgiler doğrultusunda,

45-50 derece ılıktan sıcak suda 48 saat beklettim:

Ilık suyu takibederek hep aynı ısıda tutmak ta benim kendi fikrimdi. Isladığım çay bardağını daha sıcaksulu bir su bardağı içinde tuttum ikinci bardağın sıcaklığını sürekli yeniledim. Aksine tohumların bulunduğu bardağın suyu üç dak. da soğuyacaktı. Tohumlar ilk gün hepsi su yüzeyindeyken ikinci gün hepsi suyun dibine çöktüler.

asmalıtepe 02-02-2015 07:50

ACER Rubbrum - Kırmızı AKÇAAĞAÇ

1 Eklenti(ler)
Yumuşayan tohumları steril torfun arasına yerleştirerek şeffaf buzdolabı poşetlerine koyarak iki poşeti tekrar daha büyük bir poşete kapatıp buzdolabının buzluk olmayan en soğuk yerine bıraktım. Ayda bir kontrol edeceğim. Çünki tohumlar güzel yumuşamıştır, daha çabuk çimlenebilirler diye düşünüyorum.

Bu kadar umudu da nereden buluyorum diye düşünebilirsiniz.

asmalıtepe 02-02-2015 08:00

Çimlendirme kabında AKÇAAĞAÇ TOHUMU

1 Eklenti(ler)
Poşetlere herbirine 4 tohum koyup kapatarak buzdolabına. İki tohumu da deneme amaçlı steril çimlendirme torfu ile çimlendirme kabında ve oda sıcaklığında bekleteceğim. Zor olanı başarmak için. Gerçi genelde ve her şartta Akçaağaç tohumu çimlendirmek zor diyorlar ya. Allahım dilerse olur inşaalah.

samur 02-02-2015 10:08

Cok gecmis olsun vertigo gercekten zor bir durum,hayat kalitesini cok dusuruyor, insaallah biran once duzelirsiniz.

asmalıtepe 02-02-2015 13:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1352706)
Cok gecmis olsun vertigo gercekten zor bir durum,hayat kalitesini cok dusuruyor, insaallah biran once duzelirsiniz.

Teşekkür ederim Sevgili samur. İlk gece ve gün çok kötüydüm, çok şükür bugün hafifledi. Emareleri sürse de baş ve boyun hareketlerimi kısıtlayarak, karınca yürüyüşü ile falan biraz geçiştirdim başdönmelerini..ve dolayısıyla mide tepkimelerini.

Sizlere göstermesin. Sevgiler...

akçabardak 02-02-2015 13:15

Çok çok geçmiş olsun sevgili asmalıtepe, kendinize dikkat edin sevgiler.

asmalıtepe 02-02-2015 13:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1352642)
sevgili asmalıtepe,maşallah tohumlar ekilmiş hadi hayırlı filizler.çeliller de dikilmiş. sedum, kasımpatı ve aslanağzı çiçeği mi ?ablacım atlas dediğin de yılbaşı çiçeğine benziyor. sizde boş durmuyorsunuz.kendinizi ne güzel meşgul ediyorsunuz. benimde bahçede çok işim var.budama yapılacak .ama hava bir türlü müsait olmuyor. bir soğuk bir yağmur şimdi de şiddetli fırtına başladı. beklemekten başka çarem yok.sevgilerimle selam....

Canım kardeşim fırtınalar bütün doğa olaylarının en sevimsizidir. Ama yapacak birşey yok. Geçerler inşallah. Belki de bize doğru geliyorlardır. Allah afetinden korusun.

Dert etme kardeşim daha çok vakit var bahçelere çıkmaya. Yeter ki sağlık olsun. Beni okumuşsundur. İnan ki herşey olur, düzelir bahçeler de şenlenir ama sağlık sınavı zor oluyor.

Evet o çiçek Yılbaşı diye geçen de demiştiniz. Çabuk unutuyorum. Sizlerin Sedumu olur da benim olmaz mı? Senin Kaktüs Sedumları gezdim yine..

Sevgiler..

münevver48 02-02-2015 16:09

:
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1352777)
Canım kardeşim fırtınalar bütün doğa olaylarının en sevimsizidir. Ama yapacak birşey yok. Geçerler inşallah. Belki de bize doğru geliyorlardır. Allah afetinden korusun.

Dert etme kardeşim daha çok vakit var bahçelere çıkmaya. Yeter ki sağlık olsun. Beni okumuşsundur. İnan ki herşey olur, düzelir bahçeler de şenlenir ama sağlık sınavı zor oluyor.

Evet o çiçek Yılbaşı diye geçen de demiştiniz. Çabuk unutuyorum. Sizlerin Sedumu olur da benim olmaz mı? Senin Kaktüs Sedumları gezdim yine..

Sevgiler..

:)sevgili asmalıtepe, çok geçmiş olsun vertigo gerçekten zor bir rahatsızlık, Allah kimsenin başına vermesin .bir yıl önce annem de bizi çok korkuttu:(.bir hafta hastanede tedavi gördük. ayağa kalkması kendi başına yürüyebilmesi aylar sürdü. hala yürümesinde zaman zaman dengesizlikler oluyor. buna şükür ediyoruz.ablam kendine dikkat et. ani hareketlerden kaçın. gözlerini bile hareket ettirirken dikkat etmen gerekiyor. gerekirse dediğin torfu kullanmazsın. yanmış çiftlik gübresi ile toptağı karıştırırsın .sağlık her şeyden daha önemli.
ablacım,tabi dert etmiyorum. bitkilerin baharla birlikte bizlere yeşilin en güzelini sunmaları için, fırtınalar esecek ve eskiler giderilmiş olacak.işte doğanın kendi kendini nasıl da yenilemek için gösterdiği çaba kısaca bu da bir doğanın döngüsü diyebiliriz:). sukulentlerimi övücü kelimelerin karşısında biraz mahçup :o olurken sevindiğimide belirtmek isterim.şimdilik Allah'a emanet ol.tekrar Allah'dan şifa diliyorum.sevgilerimle selamlar:)..

sonkez 04-02-2015 09:22

Çok geçmiş olsun sevgili asmalıtepe,ACİL ŞİFALAR DİLERİM..

asmalıtepe 04-02-2015 18:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1353378)
Çok geçmiş olsun sevgili asmalıtepe,ACİL ŞİFALAR DİLERİM..

Çok sağolun Sevgili Sonkez. Dileğiniz çok değerli. Allah bütün dileklerinizi kabul etsin.

aleydi 04-02-2015 21:39

Geçmiş olsun Sevgili Asmalıtepe ,inşallah en kısa süre de atlasınız bu durumu .Acil şifalar dilerim .

YeniGine 04-02-2015 23:35

Sevgili asmalıtepe geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

asmalıtepe 05-02-2015 09:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1352840)
:

:)sevgili asmalıtepe, çok geçmiş olsun vertigo gerçekten zor bir rahatsızlık, Allah kimsenin başına vermesin .bir yıl önce annem de bizi çok korkuttu:(.bir hafta hastanede tedavi gördük. ayağa kalkması kendi başına yürüyebilmesi aylar sürdü. hala yürümesinde zaman zaman dengesizlikler oluyor. buna şükür ediyoruz.ablam kendine dikkat et. ani hareketlerden kaçın. gözlerini bile hareket ettirirken dikkat etmen gerekiyor. gerekirse dediğin torfu kullanmazsın. yanmış çiftlik gübresi ile toptağı karıştırırsın .sağlık her şeyden daha önemli.
ablacım,tabi dert etmiyorum. bitkilerin baharla birlikte bizlere yeşilin en güzelini sunmaları için, fırtınalar esecek ve eskiler giderilmiş olacak.işte doğanın kendi kendini nasıl da yenilemek için gösterdiği çaba kısaca bu da bir doğanın döngüsü diyebiliriz:). sukulentlerimi övücü kelimelerin karşısında biraz mahçup :o olurken sevindiğimide belirtmek isterim.şimdilik Allah'a emanet ol.tekrar Allah'dan şifa diliyorum.sevgilerimle selamlar:)..

Sevgili Münevver48; Gerçekten dediğin gibi zor bir durum. Daha benimki hafif .. Hafif sayılır derken o geceyi unutamam. Sanki şiddetli bir deprem oldu başımda. Artçı şokları da hala sürüyor. Yastıkta başımın tam arkasını koyamıyorum ancak yan olarak tutabiliyorum. Adeta çalkalanıveriyor. Gezerken de hafif te olsa dönmeye devam..

Sevgili Samur çok doğru bir cümle kurmuştu:'' Bu hastalık yaşam kalitesini düşürür,, diye.

Ben evde çok seri hareket etmeliydim işlerimi yaparken, kafam estiği an çıkmalıydım. Aklıma geleni geldiği anda oluşturmalıydım, her işime bizzat kendim gitmeli dolayısıyla otomobilimi kullanabilmeliydim. Oysa şimdi evin içinde dahi ödüm kopuyor düşerim çarparım diye..

Sevindiğim şu ki; Beni bilgisayarımdan koparmadı, dolayısıyla Ağaçlar.net'ten. Otururken başım sabit belki faydası olmuştur bile.
Hatta arada ufak ufak ekim yaptım. Hem şu torfu tükettim. Ama torftan kurtulmam da ne kadar mümkün ki. Gidip gelip su isteğini kontrol ediyorum elimle.

Neyse bu güne binlerce kez şükürler diyorum.

Ha Rokaların devamını ektim.Çekimleri ekleyeceğim. Sevgiler..

asmalıtepe 06-02-2015 14:15

Elde kalan saksı harcını ve torfu kullanmak

3 Eklenti(ler)
Maydonoz saksısından kalan bahçe toprağı ve yanmış koyun gübresi, dere kumu, torf perlit karışımından son bir minik saksıya ektiğim Tere tohumları kendi kendine böyle bir grafi çizmiş. Vallahi ben böyle ekmemiştim suçum yok.

tam çimlenirken toprağı havalandırmış, patlatmışlardı sanki. Kabarmış bir katman oluşmuş, en üstte de Catyledonlar. Elimle müdahele ederek toprağı oturttum bozmadan ama ortalarda henüz çıkmamış tohumlar incinmesin diye itinayla...Yine de yoklar ortalarda.

Yeşil etiketliler Sayın İsmail Kuzucu'nun önerisi doğrultusunda yeniden ekilen (iki ayrı firmanın) Roka tohumlarıdır. ''Soğuk yere bırak ,, demişti, çimlenmelerini bekliyorum denemek için balkona bırakacağım. Gece hava eksilere düşerse geceleri içeri alacağım.

Arka köşedeki minik saksı da;

Satın alıp bağa bıraktığım ;giderken arabanın içine kırılıp düşen incecik dalını, çantamda buralara getirdiğim; Acer- Akçaağacımın çeliği :) dir. Göle bir yoğurt çaldım. Ya tutar sa..

asmalıtepe 06-02-2015 14:19

Dereotu

1 Eklenti(ler)
Bakalım olacak mı...

asmalıtepe 06-02-2015 14:35

... Sedum Rupestre Angelena

3 Eklenti(ler)
Çok sevdim rengini ama adını bilmiyorum. Veren de bilmiyor.

Dedim se de mesajı saldıktan sonra tesadüf Sn. TCM' nin sayfasında gördüm, ve adını öğrenmiş oldum.

aleydi 06-02-2015 22:53

Sevgili Asmalıtepe bu tür yayılıcı türler çok çabuk büyüyorlar .Benimde sevgili anneciğim Antalya'dan fidelerini getirmişti .Aptenia cordifolia (Buz çiçeği) .Bende bir kısmını bahçeye bir kısmını saksıya ekmiştim. 1-2 ay içinde her yere yayıldı ,saksıdakiler yerlere kadar sarktı . Ne yazık ki ilk donda saksıyı içeri almaya unuttuğum için hepsini kaybettim . Annemin hatırası olduğu için çok üzüldüm . Bir tanede çiçeksiz bir yayılıcım var. Bende bulabilirsem çiçekli bir tür edinmek istiyorum.

Çimleriniz çok güzel büyüyor .Kendinizi fazla yormayın .

asmalıtepe 07-02-2015 07:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1354073)
Sevgili Asmalıtepe bu tür yayılıcı türler çok çabuk büyüyorlar .Benimde sevgili anneciğim Antalya'dan fidelerini getirmişti .Aptenia cordifolia (Buz çiçeği) .Bende bir kısmını bahçeye bir kısmını saksıya ekmiştim. 1-2 ay içinde her yere yayıldı ,saksıdakiler yerlere kadar sarktı . Ne yazık ki ilk donda saksıyı içeri almaya unuttuğum için hepsini kaybettim . Annemin hatırası olduğu için çok üzüldüm . Bir tanede çiçeksiz bir yayılıcım var. Bende bulabilirsem çiçekli bir tür edinmek istiyorum.

Çimleriniz çok güzel büyüyor .Kendinizi fazla yormayın .

Günaydın sevgili Aleydi. Gerçekten çabuk büyüyor ben de farkettim. Bir şey daha tesbit ettim minik kolları toprağa değdiğinde hemen tutunuyor sanırım kökleniyor. Şimdi bendeki çiçekli olanı mı? O vakit merak etmeyin biraz büyüsün ben bir dal göndereyim size.

Çimlenmeler çabuk oluyor da ondan sonrası çok yavaş...Bunlarla uğraşmak terapi gibi. SEVGİLER

asmalıtepe 14-02-2015 11:02

Hayret

2 Eklenti(ler)
Maydonozlar çimlenmiş, hem de on üç günde.

Hiç beklemiyordum bir ay' ı göze almıştım. Üç gündür hiç bakmamıştım yeterince nemli diye.

Bugün naylonu kaldırınca; Çimlendiklerini hatta birden uzadıklarını gördüm şaşırdım.
Bir de çok minik bir böcek birkaç tane birden geziniyorlar.

Sanırım çabuk çimlenmeleri de bu canlılar da çimlendirme torfuna eklediğim yanmış gübre ve bahçe toprağından olsa gerek.

İnşallah maydonozum oluşur.

asmalıtepe 14-02-2015 12:03

ve diğerleri de çimlenmişler

4 Eklenti(ler)
İki ayrı firmanın tohumlarından biri daha geç ve zayıf, diğerler daha erken ve güçlü. Tabii ki önemli olan sonuç.

dongyul 15-02-2015 22:05

gerçekten agaclarım cicekleri çok güzel görünüyor emeğinize sağlık

asmalıtepe 15-02-2015 22:06

Maydonozlar önce sevindirdi, şimdi düşündürüyor:

Erken çimlendiler diye erken sevinmişim. Süratle büyüyorlar hemde. Ne yazık ki böcekleri de beraber büyüyor demeyeyim de, beraber çoğalıyorlar. Minicik pireye benzer çok küçük sıçrayan siyah bir canlı.

Evin içinde oluşları ayrı dert, bağışıklık bozuk zaten. Ne yapacağımı bilemiyorum.

Bugün tüm zamanımı ilgili sayfalarda araştırmakla geçirdim. Bir sonuca varamadım.

Ne olduğunu bilsem de müdahele edebilir miyim acaba? Çünki çimlenme yeni başladı. Cotyledonlar zarar görür diye düşünüyorum.

Balkona tamamen bırakamıyorum da çünki bulunduğum yerde bu hafta don bekleniyor.

Ne olacak maydonozlarım ve böcekleri arkadaşlar ? Yardım isteyeceğim yer burası değil biliyorum ama oralarda ses seda yok. Ortalık sakin.

YeniGine 15-02-2015 23:06

Sevgili asmalıtepe belki faydalanabilirsiniz...

http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/5668.htm

http://www.agaclar.net/forum/ic-meka...ilar/25866.htm

asmalıtepe 15-02-2015 23:15

Çok teşekkür ederim sevgili YeniGine. Bakayım hemen. İyi geceler..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025