agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   asmalıtepe / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34602.htm)

YeniGine 29-07-2015 23:16

Sevgili asmalıtepe; verilen emekler boşa gitmesin, dediğiniz gibi ikinci devre ürünleriniz sağlam olurlar inşallah!..

asmalıtepe 30-07-2015 20:43

Emekler..

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1398863)
Sevgili asmalıtepe; verilen emekler boşa gitmesin, dediğiniz gibi ikinci devre ürünleriniz sağlam olurlar inşallah!..

Verilen emekler ilk mesajda da yazdığım gibi ikinci önem sırasında kalıyorlar aslında.
Ben de diğer Ağaçlar.net 'çiler gibi duygusal bir bağ kuruyorum yetiştirdiklerimle aramda kesinlikle.
Onların birdenbire çürümesi üzüyor beni.

Şöyle güzel görünürken...

Bir alttaki karede de Red Robinler kızarmaya hazırlanıyorlar..

Aralarında bir saksı da böyle garip bir bıyık salıyor...Bıyıklarda bir minik oluşum var ama anlayamadım.

asmalıtepe 30-07-2015 20:46

Devam..

3 Eklenti(ler)
...

YeniGine 30-07-2015 23:14

Sevgili asmalıtepe, herhalde çeri ile red robin aynı domates çeşiti değil. Şimdi sizin bahçenizde görünce acaba mı dedim. Eğer öyle ise, komşumun bahçesine red rubin diye gittim çeri domates fideleri aldım ki benim istediğim domatesler sizin domatesleriniz gibi olandandı. :( Ve yine yanılmıyorsam benim şahsi tarlamda 2 kök red robin var gibiii...

Ve o bıyıklı oluşum daha önce de birkaç üyemizin sayfasında gördüm yanılmıyorsam zararlı birşeydi. Ama tabi nerede, hangi sayfada gördüm hatırlayamıyorum. İsterseniz bu bitki nedir başlığında bir sorun derim.

A_NOMAD 30-07-2015 23:20

O bıyık gibi görünen şeyler sanırım verem otu denen illet :(

Tez vakitte uzak bir yere götürüp yakın bence ve yakınındaki bitkileri (fotoğrafta görünmüyor ama eğer yakınında başka bitkiler varsa) karantinaya alın derim...

Sevgi Durul 30-07-2015 23:22

O saksıdaki verem otu.

Sevgili asmalıtepe, hemen imha ediniz.:)

asmalıtepe 31-07-2015 21:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1399098)
O bıyık gibi görünen şeyler sanırım verem otu denen illet :(

Tez vakitte uzak bir yere götürüp yakın bence ve yakınındaki bitkileri (fotoğrafta görünmüyor ama eğer yakınında başka bitkiler varsa) karantinaya alın derim...

Sayın A_NOMAD, Sevgili SDurul ilginize sevindim.

Bu ot dediğiniz oluşum direk Red Robin'in gövdesinden ve dokusundan gelişmiş.

Yine de yarın bir daha kontrol edeceğim, yanlış görmüş olabilir miyim diye...

Ama yönlendirmeleriniz doğrultusunda hemen imha ederim. Teşekkür ederim.

asmalıtepe 31-07-2015 21:56

Evet kesinlikle ben yanlış görmüşümdür. İgili sayfada resmi görünce topraktan köklenmiş olduğundan eminim . Bu gece sabah olmayacak ilk iş gidip duruma el koymaya çalışacağım.

Ben bunu daha önce de paylaştığımı sanıyordum demek ki paylaşmamışım.

İlgilenenlere teşekkür ederim tekrar ama çok ta korktum şu an. İnşallah tek saksıyla sınırlı kalmıştır diye dua ediyorum.

sinbas 31-07-2015 21:57

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1399072)
...

Sizin saksıları sanırım küsküt otu sarmış asalak bir bitkidir, görüldüğü yerde derhal temizlenmelidir. bitkilerin öz suyu ile beslenirler.

Temizlenmediği taktirde bulunduğu ortamı tamamen işgal eder ve tohumlarını bırakırlar.

zira böyle bir domates ne gördüm ne duydum.

asmalıtepe 31-07-2015 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1399281)
Sizin saksıları sanırım küsküt otu sarmış asalak bir bitkidir, görüldüğü yerde derhal temizlenmelidir. bitkilerin öz suyu ile beslenirler.

Temizlenmediği taktirde bulunduğu ortamı tamamen işgal eder ve tohumlarını bırakırlar.

zira böyle bir domates ne gördüm ne duydum.

Sayın sinbas herşeyin bir ilki vardır. Küsküt'ün sardığı ilk domates te benim caanım Red Robinim oldu demekki. Öyle de bir sağlıklı görünüyor ki şimdi onu nasıl yok etmeli ama etmeli tabii.

Teşekkürler...

Muda 31-07-2015 23:36

Değer verdiğim bir çiçekte çıkmıştı. Elimde olmadığı için ben itina ile temizledim. Hiç kök sarılıcı bir şey bırakmadım. Ancak yeniden çıktı. Ben yeniden temizledim. O çıkmaya devam etti. Yanında başka bitki bulundurmamaya ve sürekli olarak temizlemeye devam ediyorum derseniz sıkıntı olmaz. Saksıda olduğu için domatesinizi rahat bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Mümkün olduğu kadar özellikle yabani otlarda çıkmış ise kökünden sökün. Kurusun yakın. Hemen tohumlarını çıkarıyor. Konukçusu olduğu bitkinin içinden yeniden çıkıyor. Ben bu durumda o bitkiden elimde az miktarda var ise ayrı yerde bulundurup başka bitkilere atlamaması için temizlemeye çalışıyorum. Kol ile sarıldığı yerde ise alttan filiz gelme durumu olabilirse bulunduğu yerin altından kesip imha ediyorum. Ökse otu gibi ne kadar temizlenirse temizlensin yeniden çıkıyor.

asmalıtepe 31-07-2015 23:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1399304)
Değer verdiğim bir çiçekte çıkmıştı. Elimde olmadığı için ben itina ile temizledim. Hiç kök sarılıcı bir şey bırakmadım. Ancak yeniden çıktı. Ben yeniden temizledim. O çıkmaya devam etti. Yanında başka bitki bulundurmamaya ve sürekli olarak temizlemeye devam ediyorum derseniz sıkıntı olmaz. Saksıda olduğu için domatesinizi rahat bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Mümkün olduğu kadar özellikle yabani otlarda çıkmış ise kökünden sökün. Kurusun yakın. Hemen tohumlarını çıkarıyor. Konukçusu olduğu bitkinin içinden yeniden çıkıyor. Ben bu durumda o bitkiden elimde az miktarda var ise ayrı yerde bulundurup başka bitkilere atlamaması için temizlemeye çalışıyorum. Kol ile sarıldığı yerde ise alttan filiz gelme durumu olabilirse bulunduğu yerin altından kesip imha ediyorum. Ökse otu gibi ne kadar temizlenirse temizlensin yeniden çıkıyor.

Sayın Muda ben de saksıyı ücra bir alana götürüp boşaltıp, dökülen topraktan sadece domatesi alarak diğerlerini yakmayı düşünüyorum. Toprak yanmayacağına göre onu da mazotla falan ıslatıp derine gömmeyi gibi..

Diğer saksılara geçmediyse çözebilirim sanıyorum.

sinbas 01-08-2015 13:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1399306)
Sayın Muda ben de saksıyı ücra bir alana götürüp boşaltıp, dökülen topraktan sadece domatesi alarak diğerlerini yakmayı düşünüyorum. Toprak yanmayacağına göre onu da mazotla falan ıslatıp derine gömmeyi gibi..

Diğer saksılara geçmediyse çözebilirim sanıyorum.

Sakın ha mazotu falan karıştırmayın yazık.

Sayın @asmalıtepe;
Şüpheli toprağınızı siyah bir poşete doldurup ağzını sıkıca kapatın,güneşin altına bırakın arada bir poşeti alt üst yapın bu yazı öyle geçirsin hiç bir sorun kalmaz. Yeni sezonda veya kışın güzelce havalandırdıktan sonra tertemiz kullanırsınız.
kolay gelsin.

asmalıtepe 01-08-2015 20:38

zayiat çook...

3 Eklenti(ler)
Bu lanet asalak bitki hiç te kökte ve ya toprakta falan değil direk asıl bitkinin dalında yaprağında gövdesinde konuşlanıyor ve gelişiyormuş demek ki.
Çünki toprakta ne bir olşum ne bir ot olmadığı için hiç görememişim.

Ayrıca daha önce bu cins domates yetiştirmemiştim. Acaba cinsinden dolayı mı böyle iplikcikler diye düşünmeden edemedim. Ve tek saksıda görmüştüm meğer çeriler de de yerleşmiş, diğer Red R. lerde de...

Ykınında bulunan Çin karanfiline de atlamış.

Ama diğer domateslerde o kadar çok minik domates vardı ki; Canım yana yana hepsini imha ettim.
Mekanik savaşa güvenemedim ya diğerlerine, aşağıdaki domateslere ve ya bağa sıçrar diye korktum.
Hepsini kökledim poşete hapsedip şehir çöplüğüne gönderdim uzaklarda ve metan gazında yansınlar diyerek...
Kökleri ve topraklarını da saksılarıyla karantinaya aldım ama onları da yok edeceğim.

Çok üzüldüm nasıl da güzeldiler. Neyse şimdilik sebze adasındaki çeriler temiz görünüyorlar. Saksılar üç beş tane kaldı onca saksıdan..

Nasıl geldi, nereden geldi ki bu? Gerçi bu yıl çok çeşitli yanmış gübre kullandım. Büyükbaş gübresi de, çiçekçi gübresi, çeşitli topraklar falan filan..

Ne yapalım sorunsuzluzluk kısmette yokmuş. Bir iki sayfa önceye döndüm de öyle de sağlıklı görünüyorlardı ki...
Bütün mesele tanımadığım cins olmaları, ilk kez yetiştirmem sanırım.
Kendi farklılıklarımıdır acaba diye düşünmüşümdür..
Yakın gözlüğü olmayınca da zaten herşey yolunda görünüyordu:))....

İnşallah devam etmez..

YeniGine 01-08-2015 23:11

:( Çok şükür ki imha edildi sevgili asmalıtepe, geçmiş olsun.

asmalıtepe 02-08-2015 06:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1399478)
:( Çok şükür ki imha edildi sevgili asmalıtepe, geçmiş olsun.

İnşallah kurtulmuşuzdur sevgili YeniGine. teşekkürler...

asmalıtepe 05-08-2015 18:21

Tekrar güzellikler...

2 Eklenti(ler)
Minicik bir kahvaltı tabağımda minicik çeri domateslerim...Çay kaşığıyla boyutlarını belirttim. Kirazdan küçükler. Koparmasam biraz daha büyürlerdi sanıyorum Çeriler..

Bu sağ kurtulanlar sebze adasındakiler. Gerçi birkaç saksıda elde var sa da, henüz çok yeşiller. Üç adet te Red robin kaldı işte.

asmalıtepe 05-08-2015 18:37

Çiçeklerim rüzgardan kurtuldular...

5 Eklenti(ler)
Her ne kadar evi genişletmek olsada yapılış amacı; İyi de bir sera görevi görecek bizim yeni salon.

Çiçeklerim çok hoşlandılar yeni yerlerinden. Batı güneşini bolca camdan alıyorlar, güneyden de tamamen açık üç metrelik bir pencereden bol oksijen.
Hem de sanki bahçede gibi arılarla kelebeklerle neşeleniyorlar.

Bir de batı penceresini bir güneşlikle kapatıp camdan odaklanarak gelen direk güneş ışığını biraz kırmak kaldı. Ama yine de çok hoşnutlar hallerinden.

Maaşallah diyeyim de benim nazarım değiyor biraz sanıyorum.

Sevgi Durul 05-08-2015 20:39

Sevgili asmalıtepe, bitkiler güzel de fotoğraf kalitesinde gözle görülür netleşme var.:) Söylemeden geçemedim.:)

Ellerinize sağlık. Sevgiler...

asmalıtepe 05-08-2015 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1400012)
Sevgili asmalıtepe, bitkiler güzel de fotoğraf kalitesinde gözle görülür netleşme var.:) Söylemeden geçemedim.:)

Ellerinize sağlık. Sevgiler...

Sevgili SDurul evet nihayet belledim desem yeridir:

Makro ayarda çok yakından çekilir sanıyordum oysa normal mesafeden çekince daha iyi oldu.

Tabii ki yardımlarınızın payı büyük. Teşekkürler, sevgiler...

asmalıtepe 06-08-2015 06:24

Domateslerin ilk yoğun hasadı ve elmaların erkencisi

4 Eklenti(ler)
Domateslerde ilk defa çokça hasad ettik. Çeşitleri; Maraş oturak ve sırık cins.

Ama ben oturakları da sırığa aldıktan sonra daha iyileştiler çok şükür.

Çürük sırıklarda oluyor genelde tek tük..İlk mahsülden sonra daha iyi olacaklar umudum.

Elmaların erken yetenleri çok çabuk geçiyor, süngerleşiyor.

Toplamakta gecikince hepsi dibine inmiş rüzgarın da etkisiyle.

Bunların tadı hem ttlı hem mayhoş. Aslında güzel bir cins te yiyen yok..

Gelene gidene dağıtarak tüketmeye çalışıyorum.

münevver48 06-08-2015 08:21

:)sevgili asmalıtepe, çiçeklerinizin rüzgardan kurtulmalarına pek sevindim. yeni yerlerinde güle güle büyüsünler maşallah pek bir güzelleşmişler.yorulup zahmet çektiğine değmiş abla;) elmalar olmaya başlamış bunlar yaz elması her halde değerlendirme imkanın yok mu? reçel marmelat yapma gibi, domateslerde tam kahvaltılık afiyetle tüketin ablacım sevgiler....

asmalıtepe 06-08-2015 12:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1400103)
:)sevgili asmalıtepe, çiçeklerinizin rüzgardan kurtulmalarına pek sevindim. yeni yerlerinde güle güle büyüsünler maşallah pek bir güzelleşmişler.yorulup zahmet çektiğine değmiş abla;) elmalar olmaya başlamış bunlar yaz elması her halde değerlendirme imkanın yok mu? reçel marmelat yapma gibi, domateslerde tam kahvaltılık afiyetle tüketin ablacım sevgiler....

Sevgili kardeşim gerçek o ki bilinçaltıma çiçeklere yaz için de kış için de korunaklı güneşi bol, hatta aşağı eve taşımaktan kurtulabileceğim bir mekan yerleştirmişim demek ki diyorum. Çok iyi olacak çiçeklerim için. Dışarıdaki bitkilerim de Allah'a emanet artık.

Pasif Loren kocaman
oldu maaşallah güneşe ve açık havaya bayılıyor.

Maviş ne kadar gelişti gördün mü bilmem.

Elmalar yaz elması doğru. Üç dört ağaç varlar ama tüketemiyoruz. Geçen yıllarda kuruttum komposto için..bir kez bile yapmadım hala durur.

Sevgiler..

sardunya18 06-08-2015 18:52

Maşallah ne güzel çiçekleriniz var.Sağlıkla büyütün.

akçabardak 08-10-2015 19:49

Sevgili Asmalıtepe nerelerde kaldınız, uzun zamandır buralarda yoksunuz merak ettim, umarım iyisinizdir. Sevgilerimle

asmalıtepe 27-10-2015 17:34

....

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1413805)
Sevgili Asmalıtepe nerelerde kaldınız, uzun zamandır buralarda yoksunuz merak ettim, umarım iyisinizdir. Sevgilerimle

Sevgili Akçabardak; Çok gecikmiş olsam da (özelden haberleşmiş olmamızdan dolayıdır ki) Mesajınızı askıda bırakmaktan çok mahcubum. Bir de Sardunya18'di yanlış hatırlamıyorsam ismini onu da cevapsız bırakmaktan mahcubum.

Sizin gibi Sevgili Münevver ve başka başlıkta merak ettiklerini okuduğum bazı arkadaşlara da teşekkürlerimi bildirmek istedim.

Size de yazdığım gibi yolunda olmayan bir durum yok çok şükür.
Hep buralardaydım... ve dahi onların yanında...Bağda, bahçede bitkilerimle mutlu mesut. Onlar da çok mutlulardı bence.

Bağımızda bu sene dolu vurgunundan dolayı üzüm yok denecek kadar azdı.
Pekmeze falan giremedik. Ağaçların da verimi ha keza.Elmalar bile cürümsüz cürümsüzdü. Biraz ceviz, biraz badem..

Ama hiç ilaçlama yapmadığım ağaçlarıma önümüzdeki yıl için organik ilaçlar araştıracağım.

Ama iyi olan birileri var ki onlar da sonradan, sıcak ve rüzgardan kurtulduktan sonra rahatladılar. Çiçeklerim.

asmalıtepe 27-10-2015 17:56

Devam

5 Eklenti(ler)
Çiçekler iyi demiştim gerçek öyle..Yaz boyu açamayan ve iflah olmayan Yermineleri yaşama dönüp çiçeklenmeye başladılar.

aleydi 27-10-2015 18:21

Epeydir yoktunuz gözümüz aradı sizi.Yeniden hoş geldiniz güzel görüntülerle sevgili Asmalıtepe.

asmalıtepe 27-10-2015 18:40

yine devam..

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1416782)
Epeydir yoktunuz gözümüz aradı sizi.Yeniden hoş geldiniz güzel görüntülerle sevgili Asmalıtepe.

Sağolun sevgili aleydi. Güzellikler sizin bahçede maaşallah. İlginize teşekkür ediyorum. Bundan sonrakiler de sizin için olsun.

asmalıtepe 27-10-2015 18:49

Çiçekler..

5 Eklenti(ler)
Çiçeklerim tekrar uyandılar...yeniden tomurcuklandılar..Aylardır açamayan tomurcuk karanfilim açtı ve diğerleri de tomurcuklandı. Sardunyalar, Begonyalar çiçek çiçek oldular sera ortamında gibi...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025