![]() |
Devam
5 Eklenti(ler)
...
|
Devam
5 Eklenti(ler)
...
|
Maşallah maşallah sevgili asmalıtepe çiçekler, sebzeler gelişiyorlar, güzelleşiyorlar, çoğalıyorlar. Çok güzeller. Emeklerinize sağlık...
Makineyi biraz daha uzaklaştırın sevgili asmalıtepe. Rastgelsiin... |
Çiçekler yenileniyor..
5 Eklenti(ler)
...
|
Diğer bordo Sakızım
4 Eklenti(ler)
Bu Sakızım daha eski olanı ve siyaha çalan bir tonu var , artı gül formunda..
Sakızları çok seviyorum. |
sevgili asmalıtepe, maşallah, maşallah, onca dolu vurduktan sonra böyle güzel sebzeler çiçekler çok sağlıklı görünüyor. haseki küpesinin rengine bayıldım benim en favorilerimin arasında olan çıkmış. inşallah pudra pembesi de çıkar. gaye sağlıklı görünüyor abla bitlenmiş gibi gelmedi bana dediğim gibi kolay kolay hasta olmuyor. bit böcek de barınmıyor. sardunyalar çok güzel açmış. güllerini merak ettim yok mu daha tomurcuk kokulu mor pembe açmadılar mı? abla eminim dolu yüzünden geciktiler. sağlık olsun nasıl olsa açacaklar. sebzelerini de sevdiklerinle afiyetle tüketirsin inşallah. sevgiler.
not:son karedekiler çok güzel bayıldım ben bu siyah bordo karışımı sakız sardunyana |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Anlatayım sıkmazsam: Güller yeni yerlerinde iyi sayılırlar. iki günde bir suluyorum orada olsam hergün sulayacağım da. Bunlar köklü gelenlerdi. Hatta pembe sarmaşık iki gül açtı. Çelikleri hiç sorma umutsuz vaka sanırım. Orada hatamı da biliyorum direk güneşe çıkarmıştım hem de yerinden oynatmak kötü gelmiştir. Pasiflorenim yavaş yavaş sarılacak yer arıyor. Hasekilerin durumu bir gün de değişti ben de anlamadım. Gittim ki hafif yana yatmış gibi ve bir dalında sararma ve siyah lekelenmeler çiçeklerin saplarında da siyahımsı kahverengi mini mini bit görünümleri gördüm sanki. Ama seninle konuştuktan sonra acaba gübreden mi dedim.Aldığım yanmış gübrede leonardit katkısı var. Ona bağlayarak hemen toprağını değiştim itinayla. İnşallah toparlar ne diyeyim. Sevgiler ve selamlar.. |
Alıntı:
:):)sevgili asmalıtepe, hiç sıkılır mıyım? kaç gündür giremiyorum siteye, asıl o zaman sıkılıyordum. tekrar bir arada olmak beni çok mutlu ediyor. o pembe sarmaşık benim çıldıran sarmaşık gülüm. fotoğrafını eklediğin ise ısparta gülü çok güzel koku vardır. fidanlar küçük olduğu için çiçeklerde küçük açacaklar ama ilerleyen yıllarda kocaman goncaları olacaktır. çelikler keşke sabit yerlerinde dursaydı ama olan olmuş. belki içlerinden tutan olabilir. aslında bu kadar fire vermemesi gerekiyordu. çeliklerin dalları iyice kararmışsa kurumuş demektir. ama bazen üstten kuruyup alttan sürgün de verebiliyor. en zor günlerini yaşıyorlar. kuruyanlar kurumayanlar bundan sonra kendisini iyice belli edecektir. hasekiler için gübre konusunda bir şey diyemiyorum. her konuştuğumuzda belirtiyorum. yanmış çiftlik gübresinden başka gübre kullanmıyorum diye ablacım. tabi sizi de anlıyorum. elinizin altında her zaman gübre bulmak kolay olmuyordur. yalnız haseki küpesi üsten yapraklardan hastalansa bile kalıcı oldukları için (rizomlu) yapraklar kurur seneye aynı yerden tekrar sürgün verecektir. bu arada siz olgunlaşan tohumları alın kapsüllerin sararmaya başladıysa koparıp kapsülün kurumasını ve içinden siyah çörek otuna benzeyen tohumlarını saklayabilirsin **** direk şimdi toprağa eke bilirsin. seneye bolca hasekin olur.sevgiler:):). |
Alıntı:
Hatta yüzüne vurdum satıcının kabul etti onun da besin olduğunu söyledi . Tamam besin ama sonuçta onun fazlası minik çiçeklere zararlıdır. Ben de çabukça toprağını değiştim, rahatlarsa tahminimde yanılmamış olacağm. |
Çiçekler...
5 Eklenti(ler)
Bu günün koşuşturmaları arasında kapıp kaçabildiğim bir kaç kare...
Başka telaşlarla gözünün içine bakılmazsa çiçekler coşuyorlarmış. |
Devam..
5 Eklenti(ler)
Onlar da küsmesin..
|
sevgili asmalıtepe, sardunyalar coşmuş. hepsi çok güzel, Eeeee! olmasın mı onca yol gidip geliyorsunuz artık çiçekleriyle de sizi ödüllendiriyorlar. kim bilir bu çiçekleri gördükçe nasıl mutlu oluyorsun dur ablacım. sevgiler.
|
5 Eklenti(ler)
Ablam gerçekten çok yoruluyorum, işte bunlara bakınca dinleniyorum.
İki günden beri yine bir inşaat zımbırtısı çıkardım. Su basmanını geçen sonbaharda yaptırıp bırakmıştım. Niyetim yine sonbaharda devam edecektim: Salona 30 mkare bir ilave. Aradaki pencere açılıp salona katılacaktı. Ama asmalar sebzeler çimento tozu yemesin harç olmasın diye sonbaharı bekleyecektim, bekleyemedim. Nitekim haç ta yedik, çimento tozunu da. Lakin çok ihtiyaç olmaya başlamıştı. Çocuklar geldiğinde falan daha rahat ettirmek için. Haa bize yetiyordu aslında...Domates saksıları ve bazı hassas bitkilerle beraber yaşayıp gidiyorduk aynı ortamda..ama bir de evin diğer sakinleri oldu birden bire.. 3-4 ay önce bizim açık pencereden eve girip çoğalmıştı. Sevdik, sevindik ama bir ay önce topladı çocuklarını ve taşındı gitti..Çok üzülmüştüm çünki bebişlerini sokakta kaybedeceğinden korkuyordum. Aa..dün bir de baktım gelmişler hem de hep beraber. Ana , üç kız bir erkek yavru. Okadar sevindim ki neye o kadar sevindiğimi ayıramadım. Minikleri özlediğimden mi yoksa başlarına birşey gelmeden hala yaşıyor olmalarından mı bilmem. Ama beni yadırgıyor yerlerinden çıkmıyorlar..İki günden beri ortalık yerlere peynirler atarak çıkardım ortaya yavaş yavaş.. Erkek olan siyah çizgili çok tırsak zorla çıksa da kendisine bakmamdan bile korkup kaçıveriyor. Ama bakın ne kadar tatlı değiller mi ? |
Aşkolsun arkadaşlar minik kızlarımı nasıl görmezsiniz..
|
ablacım,şimdi gördüm. çok tatlılar çok hadi gözün aydın.hele son karede ki sevimli mi sevimli bir bakışı var. bahçeye zarar vermedikten sonra asmalının bekçisi olurlar. ekmek elden su gölden misali gül gibi geçinirler asmalıda,bu arada inşat işi yorucudur.Allah yardımcın olsun.sevgiler.
|
Herkes köpeklerden korkar ben kedilerden:). Ablamın oğlu üniversitede okuyor İzmir de. Sokakta yavru bir kedi bulmuş. Evine almış,bakıyor. Geçenlerde hasta oldu veterinere götürmüş.O yaşta sahiplenip onunla ilgileniyor. Şimdi tatil veterinere uyuturup otobüsle Eskişehir'e getirdi. (Ablama, kedi gidene kadar size gelemem, sen gel) dedim:). Gelen giden oluyor, gitmemek mümkün değil. Ayaklarımı masanın demirlerine koyup oturuyorum. Gözüm sürekli nerede diye kedicikte. Bir anda masanın demirine fırladı. Ben sandalyeden fırladım:). İlk defa bir kediye bu kadar yakınım:). Normalde kedi olan bir eve giremem. Bu bile benim için bir adım sevgili Asmalıtepe. Kedileri seviyorum, uzaktan:).Sizinkilerde çok tatlılar. Bir canlıyı sahiplenmek ona bakmak, çok güzel. İnşaat için kolay gelsin. Sevgiler.
|
:) Minikler çok güzeller sevgili asmalıtepe; ikisi, özellikle bir tanesi iyice anneye benzemiş diğerleri de babaya sanırım. Çok sevimliler, artık kedileriniz de var. :) Güle güle büyüsünler inşallah.
|
Sevgili Münevver, sevgili Aleydi, sevgili YeniGine; Teşekkür ederim beğeni ve yorumlarınız beni de kızlarımı da mutlu etti.))
Çok haklısınız korkmakta sevgili Aleydi. Dün öyle birşey oldu ki inanmazsınız. Bu günlerde Asmalı'ya hergün gitmek durumundayım. Kapıyı açıyorum ki parkta oynayan çocuklar gibi finkatıyorlar evin içinde..Kimi çekyatların tepesinde kimi tezgahların üzerinde. Ama ben içeri adımımı atar atmaz ok gibi fırlayıp merdiven altına gizleniyorlar. Bir tanesi kaçmakta biraz ağırdı sanırım şunu bir yakalayıp seveyim dedim ve tuttum. Senmisin bunu yapan o minik haliyle bir mücadele verip kurtulmaya çalışıyor ki şaşarsın. Bir saliselik zamanda iki parmağım üstüne dişlerini bir geçirdi ve resmen kanadı yarası.Ve tabi elimden kurtulup girdi yerine... Ben ondört yıl Amerikan Terier cinsi bir köpek büyüttüm; Bir gün ne bir yemeğe sundu ne bir asilik veya can yakması olmadı. Ama kedilerde bu olabiliyor demek ki. Ha kendini korudu kurtulmaya çalıştı o da haklı olabilir ama biraz da boşa dememişler kediler nankördür diye. Bir de kardeşim dünyaları önüne yığsan yine tezgahlara çıkıyor kapıp kapıştırıyor. Herşeye rağmen hepsi de çok maasum çok sevimliler. Sevgiler.. |
Geçmiş olsun sevgili Asmalıtepe. Pek kucağa alıp sevdirmekten hoşlanmıyorlar. Bir tek yiğenime seviriyor kendini.
Acaip oyucular, o halleri çok güzel. Babam biraz oynadı onunla. Üzerine örtüyü atıyor. Örtüyü çekiştiriyor.Sonra örünün altında bebek gibi yatıyor:). Yavaş yavaş ısınmaya başlıyorum. Hem bu sitede ki arkadaşlarımın hemen hemen hepsinin kedisi var. Bu da etkili oldu benim için. Galiba çocukken hırçın bir kediyle karşı karşıya kalmıştık. Üzerime atlamıştı. O yüzden bende fobi oluştu. Ablamda hiç istemiyordu. Şimdi kucağına alıp seviyor. Benimde geçer inşallah. Onları sahiplenerek çok iyi yapmışsınız. Allah razı olsun sizden. Hem çok sevimliler. Onlar bizim için de terapi. O oyuncu halleri, bizi neşelendiriyor, içimizdeki karamsarlığı, defresifliği gideriyor. |
Alıntı:
Ya bir de eve girip çıktığı yer çok zor ve çok sakat. Bu nasıl taşınıyor anlamıyorum. Çok bozuldum, üzüldüm ve kendisini bekledim belki yemek yemeye gelir diye, kendisi de hiç uğramadı bugün. Bu hayvan sevgisi de böyle birşey işte bir de onları merak edip üzülüyorsun bunca telaş arasında. Canım kusura bakmayın yine duygu selimi sayfaya yığdım, size aktardım. Alışırsanız bana hakvereceksiniz. Hayvanlar kendine çok bağlıyor insanı. Vakit bulunca dağlarda taşlarda aramayı düşünüyorum onları.. Sizin de eviniz müsait edinin onlardan mutlaka..Gerçi köpek sevgisini biliyorsunuz siz. şimdilik sevgiler.. |
Pasifloren ve diğerleri..
5 Eklenti(ler)
Pasifloren bitkisi çok hoşgörülü güneşe rüzgara hiç aldırmıyor...
Ve ne kadar zarif bir bitki, hele bir de o güzelim çiçekleriyle ne kadar güzel olacaktır. Bodrum'lu güllerim tek tek açıyorlar boylarına bakmadan.. Benim yerli gülüm bitlerinden kurtulduktan sonra yavaş yavaş toparlandı ve tek tük açmaya başladı. Bitlerinden nasıl mı kurtuldular; Önce Arap sabunlu ev ilacı, sonra tazyikli suyla yıkama ve en son savaşçı kim biliyor musunuz..Şu siyah benekli kırmızı tatlı uğurböcekleri. Cana can gibi yetişmişler.. Ve küllerinden doğan Ortancam. |
Devam
5 Eklenti(ler)
...
|
Güzel bir bahçe yapmışsınız inanın bakmaya yoruldum :)
|
:)sevgili asmalıtepe, her şeyden önce külleri den doğan ortanca için ne kadar sevindim bilemezsin. çiçeklerini de görürsün.
:) maşallah! pasifloran almış başını gidiyor.sanki pembe gülün sarmaşık olandan mı çıkmış bilemedim. turuncu sarmaşık gülle yan yana olan. diğer kırmızı olanı seçemedim.iyice hepsi açınca ayrıntılı olarak bilgi verirsin. bakalım hangi güller tutmuş ablacım.çelikler ne alemde bunların köklü olanların açtığını tahmin ediyorum. haaa! ortancaya dikkat et. en azından dinlenmiş su verirsen daha sağlıklı olacağını düşünüyorum:):).sevgiler... |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Güller elbette köklü gelenler. Daha önce de yazmıştım. Üç tanesi açtı hepi de pembe. Papatyaların yanındaki benim ilk diktiğim kırmızı gülüm. Baharda çokça tomucuk vardı açmalarını bekliyordum dört gözle.. Tam o arada önce dolu sonra bitler ve kırmızı örümcekler öyle bir vurdu ki tomurcuklar adeta yok oldular yaprakları da hastalandı.Biraz budadım sonra Arap sabunu yaptım baktım başedilmiyor bol ve tazyikli su tuttum, şimdi de uğur böcekleri uğur getirdi bitleri yendiler gibi.. Bak sana bir hayrete düşürecek haber. Meğer Hasekim de bitlenmişmiş. Dün yakın gözlüğü ile dikkatli inceleyerek tesbit ettim ve hemen budadım, temize çıktı sayılır. Pasiflore hızlı büyüyecek saksıda tutmayı da düşünüyorum ne dersin? Maviş te hep mi bu kadar yavaştır yoksa bende mi nazlı anlayamadım.Sağlıklı ama bir arpa boyu uzamıyorlar. |
sevgili asmalıtepe,güllerin üç de aynı pembe mi toksa fark var mı? çünkü kokulular genelde pembe ve tonları, pasifloran uygun yerin varsa bahçeye kaldıra bilirsin. fakat gelecek bahara artık. maviş de yolunda gitmeyen bir şey var o zaman çok mu karanlık ışık yetersiz kalıyor demek güneş almayan veya çok az sabah güneşi alan terde değil mi? benimkiler çiçeklenmeye başladı.saksıyı iyice doldurmasını bekliyorum pozlarını paylaşmak için.akçaların da toparlanmasına sevindim. Hııım! bak sen ablam birde bitkilerine hastane kurmuş. hadi bakalım kolay gelsin.
|
Alıntı:
Mavişim korunaklı bir yerde akşam güneşi alıyor. O kadar narin ki ortalara çıkarmaya korkuyorum desem yeri var. Yarın son pozunu paylaşırım. Pasifloren'i sarılabileceği ve rüzgar almayacağı bir yer için bekletsem de, acaba kışın eve getirebilmek adına saksıda mı bıraksam diyorum. |
Tohumdan
4 Eklenti(ler)
Kadifeler iyi geliştiler ve Domates aralarına dikildiler. Henüz çiçek yok..
Hüsn-ü Yusuf iki kapta çimlendiler, şaşırtmak için büyümeleri bekleniyor. Haseki ve Yer Açelyası ekilen saksılara kediler girip devirdikleri için maalesef onlar yok oldu. Mavi Peygamber çiçekleri ve Ballıcalar böyle oldu. Şebboylar tohum kapsüllerini uzatmıştı. Dün itibarıyla alındı, açıldı ekildi. |
1 Ceylan 2 Sakız
5 Eklenti(ler)
Ceylanım yaprak vermeyi unuttu, sürekli çiçeğe çalışıyor maaşallah.
Sakızlarım da ha keza.. |
Sardunyalar devam...
4 Eklenti(ler)
.....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025