![]() |
Verimli Gün
3 Eklenti(ler)
Verimliden kasıt maddi değil, zaman ve iş adına değerlendirilen bir gündü.
On adet dikilmiş Salatalık fidesine on adet ekleme yapıldı. Önce dikilenler üçüncü gününde dolu da yemişlerdi, zor zar kurtuldukları şu günlerde çiçeğe ve meyveye geçmiş olanlar var boylarına bakmadan...Hem de sulama yapılmaması gerekken suya ihtiyaçları var nasıl su vermem..ilk çiçekleri dökerler zahir yapacak birşey yok. Ve yeni yapılan Salatalık tarhı.. |
5 Eklenti(ler)
Ballıcalar şaşırtıldı. Biraz gecikti çünki çiçek açmışlardı hem de bal kokulu ama çok sıkışıktılar..Fotolarını dikim krizini aşsınlar öyle çekeyim dedim.
Mavi bodur Peygamber çiçeklerini de şaşırttım. Akçalar'ın yerini değiştirdim, güneşten kurtuldular. Balkon altı güneşi az rüzgarı az ama havadar.. Bir de gerekirse daha daha büyük çöp kovalarına alırım, çünki bahçeye dikemeyeceğim bu şartlarda. Ama iyi olacaklarından umutluyum. Budayıp düzenlediğim diğer çiçekleri de güneşten kurtarmıştım jüt örtü ile. İnşallah iyileşecekler.. Kadifeleri de şaşırttım. Birsürü kadifem olacak.. Geçen yıl güneş öldürmüştü Ortancalarımı, tekrar dirildiler. İşte bu da benim favorim Kokulu kırmızı Gülüm. Doludan önce o kadar tomurcuk vardı ki kala kala biricik bu kalmış. Öyle güzel kokuyor ki.. |
Yine yeni yeniden
4 Eklenti(ler)
''Yıkılan güreşe doymazmış,, derler ya..Ben de bir türlü yeniden almaktan vazgeçemiyorum.. belki bir gün yaşatmayı geliştirmeyi açtırmayı öğrenirim umuduyla. Tam yoluna koydum açtırmayı da başardım derkeen.. hiç olazsa bir dolu yağıveriyor olanlar oluyor ve ben yine karar alıyorum daha seralara uğramam bir dal çiçek almam diyorum. Tabi iş öyle değil, içindeki dürtü seni yerinde, kararında bırakmıyor.
Yine seraya gittim şöyle bir bakmak için güya. Ama bu Yaprak güzellerinin aranjelerini çok beğeniyordum ya, görünce olanlar oldu işte. |
Bugün
5 Eklenti(ler)
Bugün de fena sayılmazdı. Oldukça verimli geçti, çok yol alındı sayılır:
Kalan fideler yerlerine dikildi, Bir kısmı arkadaşlara dağıtıldı ve elde kalan son onbeş biber fidesi. Onları da bir yerlere dikerim sanıyorum. Domates ve biberler, Gojiler , güller çapalandı. Yeni alınan 7-8 çilek fidesi saksılara dikildi. Pudra Karanfil saksılandı. Elde bulunan Hüsn-ü Yusuf tohumu, Yer Açelyası ve Katmerli Haseki Küpelisi tohumları torfa ekildi. Yerini bulamayan Naneler kaldı. Onlar da uygun yere dikilmeyi yarına kadar bekleyecekler... Ama Sardunyalarım çiçeklenmiş Hasekim açmaya devam ediyor Menturum(Şebboy) leylak leylak açıyor.. |
Pembelerin her tonu
5 Eklenti(ler)
Eskilerle yeniler bir arada ve pembenin tonları...
Hele şu pastel pembeyi çok beğeniyorum. Bir de şu yeni öğrendiğim çiçek coşturanı... Ah bir de makro çekimi güzel yapan bir cihazım olsa değmeyin keyfine bu işin dermişim. |
Çiçek çiçek..
5 Eklenti(ler)
Tomurcuklar açıyor, yeniden tomurcuklar oluyor, ummadığım çiçekler çiçekleniyor.
Sardunya Ceylanım Sardunya Itırım Haseki Küpelim Tohumdan Allicyum yani bal kokulu Ballıcam Ölmek üzereyken geri dönen Küpelim |
:):)sevgili asmalıtepe, pembelerin hepsi birbirinden güzel. son karedeki küpeli desen harika. bir başka güzel.benim ki kurudu. klasik renkli olanla yetiniyorum. pazardan farklı renklerine dokundum, almak için son anda fikir değiştirip mor ortanca aldım:rolleyes:. ama küpelinin yeri bir başka şimdi olmadık rengi de yok. birde açmışlar ki kat kat gel beni al der gibi. haseki gördüm sanki hiç mi pastel renkli çıkmadı? her şeye rağmen çiçekler güzünüzü güldürdüğüne çok sevindim.
havalar bu sene çok yanıltıcı oldu. sizin orası nasıl? sanırım yeni bir yağmur geliyor. kara bulutlar gökyüzünü kapattı:(. korkuyorum çiçeklerime ağaçlarıma zarar gelecek diye.inşallah hafif atlatırız. bir yandan da seviniyorum sulama derdi yok diye, bir yeden de burnuma hastalık kokuyor. bit , mantar, pas ne ararsan olur. şimdiden fıs fıs şişelerine az miktarda ilaç hazır bekliyor:mad: sevgi ve selamlarımla hoşça kal:):) |
Alıntı:
Akşam güneşine bıraktıklarım şimdilik iyi gidiyor..Sardunyalar bile uzun süreli direk güneşi sevmiyorlar. Üstü kapalı akşam güneşi en iyi sonuç veriyor. Hasekilerimi gördün mü ne yoğun tomurcuktalar.. Onun sabit yerini de bulamadım henüz bahçede..düşünmedeyim. Üç dönümlük toprakta yer bulamamak komik biliyorum da biraz yakınımda olsunlar istiyorum. Havaları hiç deme..sebzeleri geliştirmeyecek kadar bahar giderken, çiçekleri yakacak kadar güneş, gülleri bitlendirecek kadar da nemli..karman corman vesselam. Doludan sonra toparlanamayan Güllerim bu kez de bitlendilerdi. Geçen hafta Arap sabunu ve acı biber solüsyonu yaptım. Kısmen yok ettim sonra da tazyikli su tuttum arındılar şimdilik. Evet canım senin bir de sulama sıkıntın var Allah yardımcın olsun..Sevgiler. |
Sevgili asmalıtepe ablam, ne iyi etmişsinizde almışsınız bu yaprak güzellerini... Gerçekten çok güzeller... Ben de son günlerde yine bir kaç çiçeğimi kaybedince kendime ceza verdim. İki haftadır pazara bile gitmiyorum, çiçekleri görünce dayanamam alırım diye...
Pembe rengin her tonunu çok seven biri olarak pembeli köşeye bayıldım. Yalnız ortadaki pembe güzelin ne olduğunu bilemedim... Güle güle büyütün tüm çiçeklerinizi, asmalı'nız size her zaman mutluluk ve huzur getirir inşallah...sevgiler. |
Alıntı:
Evet bu Yaprak Güzellerini hepsi biraradayken daha çok seviyorum. Aslında tohumdan yetiştirmeyi düşünüyorken görünce dayanamadım. Aynen senin gibi ben de bir ara karar alıyorum yeter! diyorum bir de bakıyorum seralardayım. Beynim gitmiyor kalbim götürüyor ne yapayım. Alıyorum da ilk hallerini koruyamıyorum nedense..Saksı değişiminden sonra keyfimiz kaçıveriyor ve ben çok üzülüyorum. Ortadaki pembe katlı cam güzeli. Ben de en çok soldaki pastel pembe olan Sardunya'yı çok sevdim. Makinam yakın çekimi kötü yapıyor onun güzelliğini de verememiş. Bütün iyi dilekleriniz için teşekkürler..Herşeyin en güzeli sizin de olsun. sevgiler... |
Sevgili asmalıtepe, makro çekimlerde makineyi çok mu yaklaştırıyorsunuz bitkinize?..
|
Alıntı:
yardımına teşekkür ederim. Teknoloji özürlü olunca... |
Tembel Sedumlar
5 Eklenti(ler)
Üç ay gibi olmuştur bu Sedumları ektiğime..
Su falan da dertleri değil ama mıy mıy mıy ediyorlar. Bildiğim kadarıyla bunlar hep böyleymiş. Bir de çelik ve yapraktan büyütmeye çalıştığım Sardunyacıklar.. Köklendiklerini, şaşırtırken tesbit ettim ama nedense hiç boylanamıyorlar ve filiz vermiyorlar. Besin eksikleri olmadığından da eminim, Çünki yanmış keçi ve büyükbaş gübreli topraktalar. |
Sakız'ın kadifesi
5 Eklenti(ler)
Bu rengine hayranken bir saksıdan sonra, bir saksı daha bu renk çıktı..
Daha güzeli çeliklerin çoğu bu renk sanırım. Kadife bordo Sakızla Ceylanın yanyana hali de güzel ve diğerleri... |
Sevgili asmalıtepe maşallah, sakızın ceylanın ve sardunyanın renkleri çok güzelmiş, sakız gerçekten kadife gibi bayıldım renklerine.
Güle güle büyütün miniklerinizi. |
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili Akçabardak. Daha güzelleri sizde çok maaşallah. Ben de çok seviyorum bu renkleri. Sizlerdeki güzelleri göre göre biz de uymaya çalışıyoruz. sevgi ve selamlar.. |
Sevgili asmalıtepe sakız çeliklerine maşallah, bir sürü sakız sardunyan olacak inşallah. Diğerlerinin de renkleri gerçekten çok güzelmiş, alacalı pembeye mi desem, beyaza mı desem bayıldım maşallah maşallah!.. Emeklerine, gönlüne sağlık...
|
Alıntı:
Makro çekimde önerinizi denedim sanırım sonuç iyi biraz daha iyi oldu. Sevgiler... |
Sevgili Asmalıtepe sardunyalarınız çok güzeller maşallah. Diğer pembelerde. küpelinin rengi de çok güzel. Ben sardunyaları çok seviyorum. Çelikten çok kolay yetişiyorlar. Sık sık çelik alıp çoğaltıyorum. O yoğun hali çok güzel oluyor.
Bu yıl direk bahçeye de ektim.Bizikiler açma hazırlığındalar. Geçen yıl katmerli pembe almıştım gül gibi açan bir tür. Ne yazık ki ölmüştü. Şimdi seraları dolaşıp ondan bulmaya çalışacam. Pembe gül gibi harika bir görüntüsü var. Ne kadar çok olsa da çiçeğe doymuyoruz:).Yaprak güzeli 2 tane almıştım birini kaybettim. Çok serine gelemiyorlar galiba. Rüzgarlı bir hava da dışarıda bırakmıştım. Hemen yapraklarını saldı. Sonra da ne yaptıysam düzeltemedim, kurudu. Güle güle büyütün hepsini. |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Gerçekten bu nasıl bir bağımlılık bizimkisi. Bir ayağımız çiçekçilerde gözlerimiz evdekilerde ellerimiz toprakta derken hayatın diğer yanlarını adeta bir tarafa bıraktık bu heyecan ve mutluluk herşeyi bastırıyor.. Sabah ilk iş vatandaşlık görevimi ilk oy atan(kendi sandığımda) olarak sevinçle Asmalı'ya çıktım: Saat 08:30. O saattan beri ektim diktim , çapaladım, gübreledim ve geldim. Gelirken de sizlere çamsakızı çoban armağanı birşeyler getirdim. Buyrunuz.. Sevgiler ve selamlar... |
sevgili asmalıtepe, hanımelinin burnumu uzatsam kokusunu duyacak gibiyim. sakız ve diğer sardunyalarınada maşallah. yalnız sedumların altındaki yapraktan mı üretiyorsun yoksa çelik mi? merak ettim. sanki yaprak gibi geldi. alttaki dal sardunya çeliklerin saksılarına da bir avuç kadar keçi gübresi koyarsan, sana dua ederler. bitlerle aranız nasıl biraz baş ettiniz mi? sevgiler.
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hanımelleri güzel oldu iyi gidiyorlar, yanlarına ikişer kök daha aldım diktim ki bu tarh sade hanımeli olsun diye..Beklesem iki seneye yayılırdı belki ya sabredemedim. Bu yeniler sanki farklı bir cins gibi duruyorlar. Ama beyaz sarı olduğunu söylediler.. Allah razı olsun Sedumların artık gübreye ihtiyaç duyduklarını nedense düşünemedim. Çok küçük oldukları ve asıl yaprakları da çıkmadığından şaşırtmayı düşünmedim ama dediğin gibi oldukları yerde gübre verilirdi. Hemen vereceğim sağol canım. Sardunyaların sadece dikdörtgen saksıdakiler yapraktan diğerleri çelikten..Ama biraz yavaşlar. Gübreli topraktalar ayrıca. Neyse, bak gene ne geliyor sana...Bunlar ne kadar mahcublar annesi başları hep yerde ama bolca çiçeklendiler, tohum kapsülü vermeye başladılar.. Ben de utangaç yüzlerini görmek için elime alıp kendime baktırıyorum onları. Sevgiler ve selamlar.. |
Yükseltilmiş sebze adası
4 Eklenti(ler)
Bu yöntemi çok tuttum: Taştan arındırılmış toprak, toprağı yumuşatan Hindistan cevizi torfu ve bol gübre ile çok ideal sebze yatağı oluyormuş.
Şu an bir sandığım daha var seneye onu da işleyeceğim inşallah. Fideler daha canlı ve gelişmiş. |
Domatesler
4 Eklenti(ler)
Sebze tarhındaki domates ve biber fideleri doludan sonra bir türlü düzene giremediler.. dolunun vurduklarının yerine dışarıdan fide alıp dikmiştim az da olsa. Cins farklarından mı nedir kimi gelişti kimi cılız ve cüce kaldı. Biberler de hala çabalıyorlar kiminde meyve kiminde çiçek...
Ben de damlamayı topladım, belki su az geldi diyerek.. |
Sevgili asmalıtepe domateslerinizin maşallahı var, yükseltilmiş sebze tarhında olanların durumları çok çok iyi, diğerlerinin durumları da bence çok iyi ne de olsa doludan yara aldılar buna rağmen gayet iyiler onlar da arkadan yetişmiş olurlar, kısmetten ziyadesi yokmuş buna da şükür.
Damlamaları keşke kaldırmasaydınız ama siz daha iyi bilirsiniz. Ağız tadıyla tüketmek nasip olsun dileğimle, ellerinize sağlık, bereketi bol olsun inşallah. Sevgiler. |
Sayın asmalıtepe, haseki küpeleriniz çok güzel.:)
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Estağfurullah sizlerden iyi bilemem de işte yetiştirmeye çalışıyorum kendimi.. Damlama benim mizacımı biraz yordu. Sabır işi. Bir de gelişimde gecikme görünce çareler arıyorum..Bol sulama ile kalsiyum eksikliğinin falan önüne geçmeye çalışıyorum. İçinden çıkamadığım bir diğer konu domateslerin bir kısmı çiçekte bir kısmı çiçeksiz, bir iki tanesi de meyvede ama sulamada ne edeceğimi bilemiyorum. ha fideleri ayrı uygulamaya tutmak ta bana zor geliyor..yorgunum yorgun. Bak salatalıklarım fena değil.. hepsinde meyve var. İki cins fide almışım bilmeden.. |
Meyveler
3 Eklenti(ler)
Bir kaç fidede oluşan meyveler..
|
Tohumdan
2 Eklenti(ler)
Üç kutuya Hüsn-ü Yusuf, bir yer açelyası, bir Haseki ekmiştim.Hüsn-ü Yusuf'un bir tanesi böyle diğerlerinde tık yok.
|
Saksıda Güller ve diğerleri
5 Eklenti(ler)
Bakınca onlara dinleniyorum diye kendime en yakın yerdeler..
Şu bordo gülüm, sarı gülüm, yavru ağzı gülüm ve diğerleri.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025