![]() |
Alıntı:
Tek çözüm yolu balkona çıkarıp geceleri muhafaza ederek soğuktan korumak sizce doğru mu.. Ha balkon demişken geçenki donlardan benim soğanlar da nasibini almış gibiler. Sümbüller resmen küflenmişler. Ne yapalım bunlar da dikeni sevdiğimiz gülün diyeceğiz artık. Yalnızca Süsenler başını çıkardı. |
Evet sevgili asmalıtepe çimlenme çok yeni, çok minikler henüz. Evet en iyisi dışarı çıkarıp geceleri muhafaza, gündüzleri de fazlaca güneş.
:( Sümbüllerine üzüldüm. Hoş benim sümbüllerimde de pek hayr kalmadı gibi. :( http://www.agaclar.net/forum/soganli...er/10833-8.htm Bu sayfada küflü bir soğan gördüm. |
Yerinde saymak
5 Eklenti(ler)
Tam üç ay oldu salon ve balkonda birşeyler üretmeye başlayalı..
Roka tere maydonoz ekimleri çimlenmekle kaldı: Çok itina ile takibettiğim ışık, su soğuk sıcak ihtiyaçlarını yerine getirdiğimi sanıyorum. Ama oldukları yerdeler üçüncü yaprak göremedim henüz. Besin ihtiyacıdır diye de düşündüm ama, maydonoz ve bir kısım roka ve terelerde yanmış gübre vardır. Sadece alamadıkları güneşe bağlıyorum. Güneşli günlerde hepi topu bir-iki saat görebiliyorlar. |
Son ekimler
1 Eklenti(ler)
19 Şubat itibarıyla dört çeşit domates tohumu, birazda biber tohumu ekildi :
Sıralama ile; Red Robin , Zabotek Kızılderili, Cheri salkım kiraz Küçük saksı da da yerli köy domatesi ve biberi Şimdi de bunların çimlenmesini dört gözle beklerken rahatsızlığıma neden olan alerjik reaksiyonuma bile aldırmadan üstlerine eğilip hemen hergün çimlenip çimlenmediklerini kontrol ediyorum, bugün altı gün olsa da umudetmek istiyorum. |
Sevgili Asmalıtepe ortam serinse o yüzden çimlenme geçikmiş olabilir .Köy domatesi lezzeti çok farklı oluyor. Benim geçen yıl ,pembe domatesle yan yana ekmiştim ,köy dometesini ( cahillik işte ).Ağaçlar nette okuyunca durumu sonra farkettim . Tozlaşmadan dolayı minik sert , daha az lezzetli başka bir türe dönüştü .Tohumu da hiç ayırmamıştım ,tamamen kaybetmiş oldum .Domatesleri daha ekmedim .Biberler çok sıcak bir ortamda 6 günden sonra çimlendiler . Umudunuzu kaybetmeyin , kolay gelsin .
|
Alıntı:
Köy domates tohumunun da ne durumunu, ne de cinsini falan bilmiyorum bir yıldan beri elimdeydi hadi ekeyim bari diyerek ektim küçük dikdörtgen saksıya. Hayırlısı artık. Asmalıtepe'de herşeyin yoluna gireceğini umuyorum. sevgiler. |
sevgili asmalıtepe, fidanların gelişmesi için sadece havaların ısınması ve güneşe ihtiyaçları var.ihtiyaçları olan ısı ve güneşi görünce nasılda büyüdüklerini göreceksiniz.sadece 1,2, haftalık zaman yeterli olacaktır diye düşünüyorum.cemre toprağa düşünceye kadar bekleseydiniz bu kadar yerinde saymazdı. hem günler de uzamakta bu bitkilerin daha çok gün yüzü göreceklerini gösteriyor.sevgiler
|
Alıntı:
Biliyorsun bu hastalık ha bire birşeyler ekip, dikmek isteği veriyor. Ne yapacağız nasıl edeceğiz de biraz sakinleşeceğiz. Şimdi bir an önce memlekete gittiğimde fidancıma atmak istiyorum kendimi başım döne döne...Doktora gitme sırasını ikinci sıraya koysam fidancıdan sonraya.. belkide rahatlarım başdönmelerim durur diyorum:) |
Bizim ocak ayında ektiğimiz tohumlar daha yeni çıkıyor. :) Fidelerde gözle görülür bir gelişme yok ama kök kısmını görseniz şaşarsınız. Erken ekim her zaman iyidir, birde soğuk havalara denk gelirse fide küçükken bulunduğunuz bölgeye erken uyum sağlar.
|
Alıntı:
sn.İsmail Kuzucu; Hazır sizi bulmuşken bu toprak çimlendirme-fideleme toprağı diye nitelendiriliyor. Buna göre şaşırtmaya gerek olmamalı sanırım. Fideleri 10-15 cm olana kadar burada tutabilir miyim sizce ? Yanlış bir terim kullandım toprak değil torf bu. |
Alıntı:
Tabii tutabilirsiniz, yapraklarda sararma gibi belirtiler görürseniz az bir gübreleme ile sorunu çözersiniz. |
Alıntı:
|
Beklenen Gün
Zorlu kış şartlarından sonra çok şükür üç ay gibi bir süreci kapatıp, güneşli memleketime dönüş vakti geldi: Yolculuk başladı Haydarpaşa'dan..Yani kuzey ilçeden.
Başladı başlamasına da, bu kadar saksı ,bitki, toprak ve malzeme ile kimi çimlenmiş kimi başvermiş soğanlar, fidelerle bu yolculuk bir arabaya nasıl yerleşecek, nasıl sığacaklar düşünüp duruyorum. Sabahı yakaladığım anda arabayı yüklemeye bütün hepsini sığdırmaya çalışacağım. Bir de Zen'den gelen torftu, ponzaydı, perlitti olmayaydı. Hiç bu kadar doludizgin alışveriş çılgınlığı yapmazdım ama sözkonusu bitki yetiştirme olunca böyle oluyor. Neyse asıl yerimize sağ salim varabilirsek bunca yükle.. Üç aydan beri gözlerinin içine baktım adeta. Domates ve biberler de patlamışlar. İnşallah yol titreşiminden zarar görmezler. Arka koltuğa oturtmayı düşünüyorum onları ve yeni çimlenmiş diğerlerini. Koltuk belki biraz korur sarsıntılardan. OOf çok iş var. Diğer çiçeklerin toprakları değişecek, budamalar, bordo bulamacı yapılacak, Asmaların sarılması, Aşılar, toprak ve gübre elemeleri.. bağ bahçe, sebze tarhı toprak işlemesi yapılacak, soğan, sarımsak, maydonoz ekimleri yapılacak... daha aklıma gelmeyen bir çok şey..hayırlısıyla olsun herşey olur inşallah... |
Sevgili asmalı tepe mesajınızı baştan sona okudum beni bağışlayın ama ben hiç bir şey anlayamadım, ne bavulları ne yükü bu telaş nedir hayırdır bir yere mi göç ediyorsunuz... şaka bir yana size hem güldüm, hem de üzüldüm keşke size yakın olsaydım da bir elimi de ben uzatsaydım.
Heyecandan mı desem, mutluluktan mı desem çok telaş içindesiniz size kolaylıklar dilerim, yavaş yavaş her şey yoluna girer dert etmeyin kendinize. Hayırlı yolculuklar dilerim size, hayırlısıyla gitmek nasip olsun inşallah. |
Alıntı:
Ve bu ayrılığı bulunduğum yerde birşeyler ekip dikerek hafifletmeye çalıştım. Şimdi bunları memlekete taşıma telaşındayım. Mesele bundan ibaret. Ama çok heyecanlıyım tabi, Çok oldu bir ay gibi asmalıtepe'yi son gördüğüme. İyi dileklerin için bilmukabele diyorum. |
sevgili asmalıtepe, hayırlısıyla memleketine varmışsındır. ekilen tohumlar soğanlar zarar görmemiştir inşallah.şimdi asmalı tepeye çıkma zamanı balkondan kurtulmanın sevinci bir yana asmalıya kavuşmanın heyecanı bir başka güzeldir.Allah sağlık versin de asmalıdaki güzellikleri hep birlikte görelim.sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum.
|
Alıntı:
Allah'a sığınırsan insana bütün zorlukları kolay aştırıyor çok şükür. Arabadan indirince bir de baktım ki tohumların bir kısmı daha çimlenmişler. Soğanların da çoğu çoçıkarmış burnunu topraktan..Beni görmelydin sevinçten çılgına döndüm. Eşim şaşırdı ''nasıl sevindi kadın,, diyor. Sevinmemmi kardeşim öyle güzeller ki. Bir diğer sevinci de bugün gün sonunda hastanede aldığım sonuçlarla yaşadım. Sabah erken gittim üç ayrı bölümde tetkik tahlil verdim,muayene oldum. Dahiliye tam kan sonuçlarım çok güzel çıktı. Şu alerjik reaksiyonlarım virütik nedenlerdenmiş, K.B.B da yapılan ultrason muayenesi sonunda bir tek ilaç verdi. Eh şükrettim. İyi olacağım inşaalah. İşte böyle ablacığım. Artık haftada iki kere asmalıya çıkıp uğraşmaya çalışırım inşaallah. Yağmurlardan fırsat buldukça. Sevgiyle kal.. |
Cok sevindim hem sagliginizin iyi olmasina hem de asmalitepede herseyin yolunda gitmesine, sevgiler..
|
Alıntı:
|
El dursa ayak durmaz, ayak dursa el durmaz..
2 Eklenti(ler)
Yine ayaklarım beni çiçek serasına yani fidancıma götürdü. İyi ki gitmişim o kadar güzel çiçekler hem de saksılarıyla birlikte 2,5-5 lira veya 7,5 lira. Yok kardeşim büyüklerin yine bir sözüne daha hak verdim. ''Mal ayağında ucuz,,
int. ten getirtirken verdiğimiz kargo da cabası. Fiyatlar da çok farklı. Sakız sardunyaları çok istiyordum, Sevgili münevver48' den istemiştim o da büyük zahmetlerle kargoya verdi,henüz kargoda. Ama bugün gelişmişini görünce dayanamadım. Arkadaşımdan gelenin ayrı bir yeri olacak bende elbet. Bakınca siz de hakvereceksiniz ki; Dostlara zahmet verdiğine değmezmiş. Ya buna ne dersiniz veya adına ne dersiniz? |
Diğerleri
5 Eklenti(ler)
Küpeliler, Yeni çuhalar, kekik ve adını bilmediklerim..
|
sevgili asmalıtepe,maşallah güle güle büyütün,hangisini bilemedin çiçeği tam görünmüyor ama şeker tabağına (çayır papatyası) benzettiğim bir saksı gördüm.2.resim sevgiler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çiçekleriniz hayırlı olsun. Yeni aldığınız sedum palmeri. Bende soğuklar nedeni ile tam açamadı.
Geçen gittiğim zaman dikmiş olduğum sizin de alıp saksıya diktiğiniz bir kısım soğanların çıktığını gördüm. Umarım hepimizin diktikleri sağlıklı bir şekilde çiçeklerini açarlar. |
Alıntı:
Sedum Palmeri ne kadar güzelmiş görünce hayran oldum. Zaten bu kırmızı yapraklara bir zaafiyetim vardır. Kırmızı çiçekleri de sevsem de kırmızı yapraklılar başka güzel. Bilgilendirmeniz için teşekkürler.. |
Kalan kareleri de görmenizi arzu ettim
4 Eklenti(ler)
Şakayık saksım aradan tomurcuk kaldımış, Sakızın diğer saksısı arkada kalmış. Bir de küf yeşili yapraklı bir saksı var Gazanya dediler ama ben benzetemedim.
Küpelim de iki saksı. Birşey alırken iki iki almak huyumdan. Geçen bahar da böyle çokça almıştım çiçek, sadece menekşelerim yok şu an. Diğerlerin hepsi yaşıyor ve iyiler çok şükür. Şu var ki benim ve çiçeklerimin tek sıkıntısı oradan buraya buradan oraya taşınmak. Şu an Sonbahar'dan bu yana kış evimin camlı balkonundalar. Balkon çok küçük yoksa hiç götürmeyeceğim bağa. Çünki bana burada da gerek onlar. Can yoldaşım arkadaşım, herşeyim oldular..Bana bu evi de değiştirirler bu gidişle.Şöyle kocaman güneşli bir balkonu olan bir ev olsa ne güzel olacak.Hayırlısı.. |
Güle güle büyütün , hepsi çok güzeller sevgili Asmalıtepe . Bende geçen yıl sakız sardunyalara merak sarmıştım . Hatta bir tanesi pembe gül gibi katmerliydi . Bende sakızın ne renk açacağını merak ettim :) Çiçeklenmelerini merakla bekliyorum küpelilerin ve sakızın :)
|
Alıntı:
|
İsimsizim
2 Eklenti(ler)
Bu fideyi adını bilmeden kırmızı yapraklı diye aldım. Çiçekçim '' O çok kıymetli bir bitki, 30-40 cm.likleri 50-60 tl. ona iyi bak abla ,, dedi. Dilerim bakabilirim.
İsmini de araştıracağım ama bilenlerden kolayca öğrenmek te fena olmaz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025