agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   efeege / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/31775.htm)

akçabardak 03-01-2014 20:09

Yazlığınız hangi bölgede bilmiyorum ama biz ege bölgesinde olduğumuz için,
benim sedumum bütün kışı bahçede geçiriyor -2,-3 lere dayanıklı bir bitki,
çok ta ağırsız bir bitki kırılan ufacık ta olsa bir dal düştüğü yerde köklenip oracıkta
gelişmeye başlıyor, onun için onu çok seviyorum.

efeege 03-01-2014 20:32

didimdeyiz oradada çok güzel yetişiyorlar.
hatta ordakiler nazillidekilerden daha coşkulu , ama evimizin bahçesi korumasız açık bahçe sebil gibi gelen geçen canı çektığini götürüyor. oyüzden nadir olan türlere bırakmıyorum.
bu bahara inşallah korkuluk ve bahçe kapısını değiştirmek istiyoruz,
ne kadar faydası olur bilmem..

efeege 13-01-2014 23:13

2 Eklenti(ler)
ikicik nergisim vardı açmışlar..:D

efeege 13-01-2014 23:17

5 Eklenti(ler)
azda olsa şu anda açan çiçeklerim.

bay tömürcek 13-01-2014 23:19

Abooo karaburun mu onlaar? ;) Mis gibi de kokuyolardır ablacım bol bol kokla benim yerime de :p

efeege 13-01-2014 23:33

öylemi türünü bilmiyorudum.
bizim orda tarlası var ,yaşlı bir bekçi amcamız vardı vefat edince gariplerim sahipsiz kaldılar.
daha önce vermişti kaybetmişim.
onun hatırası kalsın diye iki kök kökledim diktim açmışlar nasıl kokuyorlar misler gibi,
tarla dolusu açarlardı busene birkaç çiçek açabilmiş bakımsızlıktan.
soğanından temin edebilirim.

bay tömürcek 15-01-2014 00:08

Karaburun nergisi ablacım bence çünkü ona çok benziyorlar bide kokuları çok güzel demişsin kesin karaburun ;) Tarlası var demekki maşallah maşallah kim bilir orası nasıl güzel gözüküyordur :p Benim 4 tane karaburunum var ablam teşekkür ederim balkon ufak zaten düşünmen yeter :)

YeniGine 15-01-2014 00:16

:( Siz benim karaburun nergislerimi görmediniz demek ki? Hoş pek kalmadı, çoğu komşuya 4-5 dal koparıp koparım verdim. Kokuları harika...

efeege 15-01-2014 00:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1241093)
Karaburun nergisi ablacım bence çünkü ona çok benziyorlar bide kokuları çok güzel demişsin kesin karaburun ;) Tarlası var demekki maşallah maşallah kim bilir orası nasıl güzel gözüküyordur :p Benim 4 tane karaburunum var ablam teşekkür ederim balkon ufak zaten düşünmen yeter :)

sevindim nergislerimin cinsini öğrenince.
iki yıldır sahibi olmadığından bu sene üç veya dört kökü açabildi bakımsız kalmışlar.

efeege 15-01-2014 00:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1241096)
:( Siz benim karaburun nergislerimi görmediniz demek ki? Hoş pek kalmadı, çoğu komşuya 4-5 dal koparıp koparım verdim. Kokuları harika...

nergislerinizi gördüm iyice coşmuşlar maşşallah.
ben nergis türlerini yeni öğreneceğim elimizdeki cevherin yeni farkına vardım:o
soğanlarını çıkartıp tekrar dikiyormusun, yoksa sürekli topraktamı öğrenmem lazım kaybetmemek için..

YeniGine 15-01-2014 00:58

Sevgili efeege, 4 senedir aynı yerlerinde duruyorlar, geçtiğimiz dönem çiçekleri yine kesip yapraklarını bıraktım. Bahar ayında bütün yaprakları birbirine bağladım kendiliğinden dökülünceye kadar beklettim. Ve bu arada yanmış koyun gübresi döktüm üzerlerine. Bu sene hiç açmadıkları kadar çok güzel çiçek verdiler. Yani hiç çıkartmıyorum topraktan.

efeege 15-01-2014 15:28

bilgilerin için teşekkür ederim.
bir sorum daha olacak çokmu oluyorum bilmem.
aynı saksıya yaza başka çiçek dikiyormusunuz yoksa boşmu bırakıyorsunuz merak ettim.
sudan soğanları koruma açısından aklıma geldi..

abk 15-01-2014 16:10

Azda olsa şu anda açan çiçeklerim demişsiniz ama bahçeniz hala yaz gibi. Ocak ayında böyle bir bahçe, bayıldım. :)

efeege 15-01-2014 16:21

[QUOTE=abk;1241241]Azda olsa şu anda açan çiçeklerim demişsiniz ama bahçeniz hala yaz gibi. Ocak ayında böyle bir bahçe, bayıldım. :)[/QUOT

hoşgeldin sevgili abk.
bizim buralarda mevsim şu günlerde bahar gibi sürüyor çiçekler gayet güzeller şimdilik.. bazı çiçeklerim hariç.

efeege 15-01-2014 16:29

2 Eklenti(ler)
bu papatyamı çok seviyorum tam açmadı ama tek tük çiçekli şu anda..

efeege 15-01-2014 16:33

2 Eklenti(ler)
yeni açmaya başlayanlar...

YeniGine 15-01-2014 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1241232)
bilgilerin için teşekkür ederim.
bir sorum daha olacak çokmu oluyorum bilmem.
aynı saksıya yaza başka çiçek dikiyormusunuz yoksa boşmu bırakıyorsunuz merak ettim.
sudan soğanları koruma açısından aklıma geldi..

Sevgili efeege estağfurullah tabi ki soracağız... Benim nergisler görmüşsündür betontan yapmışlar uzunca bir saksılık gibi diyeyim, onun içindeler 3-4 senedir hep aynı yerlerindeler. O bölgede minyatür güllerim de var onun için devamlı sulanan bir yer. Hatta hatta yağmurda çatının delinen yerinden oluk gibi yağmur suyu akıyor üzerlerine. Maşallah sağlıklılar, her sene daha da çoğalarak çiçeklerini açıyorlar...

KAPTANzst 16-01-2014 17:13

Bu sayfada ilk fotoğraftaki çiçek nedir. Şebboy gibi ama yapraklar farklı geldi

efeege 17-01-2014 00:19

evet şebboy 3 yıldır bahçede..

Asia 17-01-2014 00:59

Sevgili efeege bahçeniz kışın bile cıvıl cıvıl. Şebboyunuz da pek hamaratmış erkenden açmış ne güzel.Darısı benim şebboyun başına.

efeege 17-01-2014 17:04

merhebalar sevgili asia.
bu sene havalar ılık geçince çiçeklerin keyfi yerinde yalancı bahar yaşıyorlar.
inşallah sizinkilerinde çiçeklerini görürüz resimlerinden koyma imkanınız yokmu umuyorum sizinkilerde coşkuludur.
şebboyların renkleri farklıysa takas edebiliriz..

efeege 17-01-2014 22:09

5 Eklenti(ler)
tohum etkinlikten gelen tohumlarımın bazılarını çimlendirdim.
sıra kazasız büyümekte..

efeege 17-01-2014 22:28

4 Eklenti(ler)
bahçeden budayıp getirdiğim kasımpatılarım..
vede perşembe pazarından alınan yeni sıklemenlerim.
mutfak pencerimin önünde yerlerine aldılar yerlerinden memnun kalırlar umarım...

YeniGine 17-01-2014 23:12

Sevgili efeege; yeni çimlenenlere maşallah... Çok güzel görünüyorlar, bayılıyorum bu görüntülere (Çiçek böcek denince bayılmadığımız görüntü yok ama yine yeni bir hayat, güzellikler geliyor.) İnşallah çiçeklerini görmek nasip olsun...
Yeni siklamenlerini de güle güle büyüt. Mutfağın soğuktur inşallah, zira dışarıyı, soğuğu seviyorlar.

efeege 17-01-2014 23:33

sağol yenigineciğim inşallah çiçeklerini görmek nasip olur.
inanın bir aydır çocuk gibi bakıyorum. torunum geldiği zaman bunlar ne diye kurcalamak istiyordu.oturma odasının baş köşesindeydi, şimdi balkon seraya çıkardım.
sıklemenleri balkona koymuştum yaprakları hemen düştü.
bende mutfağa aldım kuzeye bakıyor ısıtmasız.

YeniGine 17-01-2014 23:42

Sevgili efeege; çimlenenler nedir? Ben henüz erken olduğunu düşünüyorum karanfil tohumlarım var hâlâ ekmedim. Şimdi sende görünce imrendim eksem mi acaba? Bu sene pek tohum ekmeyi düşünmüyorum; zira geçen sene kedilerden, yer yokluğundan, :D her zamanki gibi bina görevlisi yine atıverecekti beni binadan pek başarılı olamadım.

efeege 18-01-2014 00:06

çimlendirdiklerim geneli çok yıllık olanlar.
yaza çiçek açtırmaya yetiştirmek için erken bahar ektim.
papatya çeşitleri var, nakkaş sarmaşığı, ballıca,selluka,haseki küpesi, sap kereviz, terasta olup resmini koymadıklarımdan ıspanak, soğan sarmısak otu var..
ben çoğunu oturma odasında sıcak ortamda çimlendirdim..

YeniGine 18-01-2014 00:10

Valla muhteşem, harikalar... Çook hoşuma gittiler çok. Gönlünce, rastgelsin inşallah...

Asia 19-01-2014 15:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1241892)
merhebalar sevgili asia.
bu sene havalar ılık geçince çiçeklerin keyfi yerinde yalancı bahar yaşıyorlar.
inşallah sizinkilerinde çiçeklerini görürüz resimlerinden koyma imkanınız yokmu umuyorum sizinkilerde coşkuludur.
şebboyların renkleri farklıysa takas edebiliriz..

Dilerim bu yalancı bahar çiçeklerimizi hüsrana uğratmaz.
Benim bir tane şebboyum var ne renk olduğunu da bilmiyorum. Çünkü daha yeni geldi bana.Yirmi gün önce bir arkadaşın bahçesinde bir sürü şebboy gördüm. Yarım metre kadar boylanmışlar. Bu çiçeği çok sevdiğimi söyledim. Arkadaş köküyle çekip verdi birini. Getirip saksıya diktim ama bundan pek hoşlanmadı şebboy hanım. Morali bozuk anlayacağınız. Ben de gözünün içine bakıyorum aramız düzelsin diye.:)Komşum tutmaz dedi, üzüldüm. Bu sene çiçek açmasa da razıyım yeter ki kurumasın.
Benim çiçek maceramdan söz etmiştim size. Elimde olmayan nedenlerle birkaç kez edindiğim çiçekleri kaybettim. Şimdi daha kararlı bir şekilde yeniden toparlamaya çalışıyorum. Sizin çiçekleriniz gibi coşkulu güzel çiçeklerim olunca ben de fotoğraf yüklerim. İsterseniz size pembe zıpçıktı soğanı verebilirim. Dün saksısını döktüm. Soğanları aynı saksıya tekrar diktim. Biraz soğan kaldı başka bir saksıya dikmeyi düşünüyorum. Sizin yoksa verebilirim. Çiçekli günler.

efeege 19-01-2014 15:54

merhabalar sevgili asia.
şebboy konusunda hiç endişi etmeyin gölgeye koy susuz bırakma ben sıcak yaz günlerinde bile
bahçede yer değiştirdiğim oldu yapraklarını döküyorlar kök kısmı tutununca tekrar yapraklanıyorlar.
saksısını büyük tuttunca saksıdada oluyorlar. benim burda terasta saksılarımda üç yıllık olanlarım tomurcakta.
nazik teklifin için teşekkür ederim pembe zıpçıktım var. beyazını arıyorum hangimiz bulursak paylaşabiliriz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025