![]() |
Alıntı:
benimde ektiğim tohumlardan bazıları çıktı. çıkmayanları,da beklemekteyim. hatmileri geçen yılda erken ekmiştim bu yıl çiçeklerini göreceğim inşallah. bu yıl, etkinlikten gelenleri bahçeye ekip geldim. yağmurlarla rahat çıkarlar diye. sizede kolay gelsin.. |
Alıntı:
alacalı yapraklı olan hoya. bay tömürceğin emaneti bana. yaz başı geldi henüz çiçeğini görmedim. açarsa paylaşırım. |
Çiçekleriniz hepsi birbirinden çok güzel Sn Efeege ,ama ben en çok bengovillerinize bayıldım . .biz soğuk iklimde bahçede yetiştiremiyoruz .Sizinkiler gerçekten gelin taçı gibi olmuşlar maşallah .
|
Alıntı:
ama beş veya 0n yılda bir aşırı soğuklar olunca donup kuruma olabiliyor. bu yıl beni,de korkutmaya başladı. bahçeden uzaktayız havalar iyi diye sarıp koruma yapmamıştık. bekleyip göreceğiz başka çaremiz yok. |
Sn Efeege inşallah bişey olmaz . ben kalın naylon kapatsam diye düşündüm ama sonra çürütür mü dedim ,soğuklar baya uzun sürüyor .neyle sarıp koruyorsunuz öğrenebilirmiyim . belki bizde de işe yarar .
|
Ben bu zamana kadar hiç sarmadım bir tane benim bahçemde bir tanede bitişik yan komşumun bahçesinde.çam ağacımız vardı.
çiçekleri soğuktan koruma faydası oluyordu. ama bahçeler çok küçük ağaçlar büyüyünce kökleri evlere zarar vermeye başladı. betonları patlatınca kesmek zorunda kaldık. bu yıl soğuklar yoğun olunca sıkıntı yaratabilir diye korkmaya başladım. yakında değilki gidip bir koşu sarıp önlem alayım. soğuk iklim koşulunda olan arkadaşların sayfalarına bir göz atarsanız, umarım faydalı bilgi bulabilirsiniz. kolay gelsin. |
5 Eklenti(ler)
:( Kalonşolarım. kaktüsler.melisa.japon güllerim.ağaç minelerim.
hepsi donmuş. |
5 Eklenti(ler)
Beyaz japon gülü.kurdale çiçekleri. pentaslarım. sardunyalar. sakızlar. ceylanlar.
dondan nasibini alanlar. limonların çoğu yerlerde içi boş koflamış durumdalardı. |
Geçmiş olsun sevgili efeege, bu sene soğuklar bütün hayallerimizi yıktı geçti.
|
5 Eklenti(ler)
5 Çeşit begonvillerim, de soğuktan etkilenmişler..
çoğunu dipten budadık bir romörk atığımız yığıldı eşimle sabahtan akşama kadar, budayıp temizleyip atabildik. |
5 Eklenti(ler)
hepsini budayıp. köklerini elimizde olan yanmış keçi gübresi koyduk.
bundan sorası dua edip filiz vermelerini ümitle beklemek kaldı. |
2 Eklenti(ler)
Allahtan ümit kesilmez.. bekleyeceğiz..
şimdi elimdeki tohumlara şükrederek. tohum ekmelere başlayacağım.. |
sevgili efeege,bahçenizin durumuna çok üzüldüm.hepimizin bahçesi soğuktan az çok nasibini aldı.üzüldük ama elimizden de ancak bir birimizi teselli etmekten başka bir şey gelmiyor.geçmiş olsun. inşallah bahara tekrar yeşerecek .bu çiçek sevdası bizde varken bahara her yeri yeşertiriz.sevgilerimle
|
Geçmiş olsun Sn Efeege . Kökler sağlam görünüyor ,inşallah baharda yeni sürgünler yüzünüzü güldürürler. .
|
Sevgili. Akçabardak. Münevver. aleydi.
hoşgeldiniz. hepimize geçmiş olsun. ne yapalım canlarımız sağ olsun. bitkilerimizi zamanla telafi ederiz bizde umut ve istek olduktan sonra. yavaş yavaş telafi ederiz. evet bazı çiçeklerimden hala ümitliyim. kuvvetli başka don olaylarına maruz kalmazlar inşallah. bu bahar çook çalışmamız gerekiyor. hepimize kolay gelsin.. |
:( Sevgili efeege geçmiş olsun; hepimiz bir umut patlayacak mı, yeşerecek mi, kendini toparlayabilecek mi diye diye baharı bekliyoruz. İnşallah yeniden yeşerirler şimdi üzdükleri gibi de bizleri sevindirirler.
|
İnşallah sevgili Yenigine. baharda gözümüz diplerinde olacak yeşerdimi patladımı diye.
|
Çok büyük geçmiş olsun. Bu seneyi imece senesi ilan edip hepimiz birbirimize destek olalım. Yoksa herkesin moralleri sıfır. Sağlık olsun..
|
Çok sağol. sevgili Aysel yavuz.ümidimiz bahara ve yeni ekilecek tohumlara kaldı.
bulabildiklerimizi seralardan bulamadıklarımızı birbirimizle takasla telafi edeceğiz. sağlıcakla kalın. |
Zayiat her yerde var. Özellikle bahçelerde daha fazla. Naylonlu seralar bile fayda etmedi.. :(
Geçmiş olsun |
Sağolunuz Sayın Kaptanzst. evet bahçelerde seralarda zahiyat çok.
sizin bahçeleride gördüğüm kadarıyla zahiyat var sizlerede geçmiş olsun. bahara bakalım filizlenenlerden telafi ederiz. |
Geçmiş olsun Efeege ablacım, çok üzüldüm, gördükçe benim içim acıdı vallahi :( İnşallah toparlarız, hepimizde durum aynı maalesef...
|
Sevgili Laleci 03. 25 yıllık bahçemizde bu ilk değil. yıllar öncesi yine buna benzer olmuştu. yine küllerinden doğacaklar yılmak yok.
sizlerede geçmiş olsun. |
Geçmiş olsun sevgili efeege,olan çiceklere olsun.Neticede telafisi mümkün..Hep beraber yeniden yaparız.
|
Alıntı:
ama önce sağlık çiçekler telafisi olan durum. kendimi şöylede avutuyorum. bahçem küçük içiçe oluyordu başka türlere yerim yoktu tür yenileriz bizde.:dilli::D:o tesellimiz. |
4 Eklenti(ler)
Bugün. terastan açmaya başlayan yeni ümitlerim.
|
Güzeller görücüye çıkmış maşallah..
|
çiçeklerin çoğu soğuktan eriyice bunlarla kendimizi avutuyoruz..
|
4 Eklenti(ler)
yavaş yavaş bahar hissettirmeye başladı.
|
3 Eklenti(ler)
......
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025