![]() |
Alıntı:
inanın yazın ben hiç bir şey yapamadım gitmeden öğleden sonra güneş gören üstü örtülü terasıma yerleştirdim. haziranda gitmeden gübre şerbeti birde kaktüsler için olan sıvı besin vermiştim. bıraktım gittim eşim haftada iki defa az az su verdi o kadar geldiğimde benide şaşırttılar. sadece büyük bir yılbaşım kurumuş oda benim hatam altında ki su altlığını almaya unutmuşum su birikiminden çürümüş. gübre şerbetini öneririm. sevgilerimle. |
Bende anneme emanet etmiştim sanırım benim hatamda saksı altlıklarını almamak oldu...
|
Alıntı:
belkide sebeb o olabilir alttaki fazla su tahliye olmayınca kök çürümesi yapmıştır. benim kaktüslerin hiç birinde alt tabağı yok. öyle olmasına rağmen sularını az az vermesini rica ettim eşime. |
Bir çok kayıp verince üzüldüm bir daha çiçek edinmemeye karar verdim ama virüs bu çaresi yok bu gün yine bir sukulent satın aldım...Şimdi tekrar toplamaya başladım...
|
yaz bahçenize, renklerine bayıldım... Resimler çok güzel çıkmış... Elinize sağlık çok güzeldi herşey...
|
3 Eklenti(ler)
bir aydır leş kaktüsümün çiçeği hiç eksik olmuyor.
ikinci türüm,de açmaya başladı ikiside aynı saksıda yarışırcasına. |
Pembe ve leopar desenli Stapelyalarınızın maşallahı var sevgili efeege, emeklerinize sağlık.
Cennet bahçenizin keyfini çıkartmanız dileğiyle, esen kalın... |
5 Eklenti(ler)
bahçemden uzak balkon ve terasla avunmaya devam..
saksı almaya baş edemediğimden yoğurt kovalarına saksı ettim. işlerim hafifleyince dışlarını kamufle etmek istiyorum. kasımpatılarım. |
5 Eklenti(ler)
ben bu kaktüsleri çok sevdim.
tekrar gibi olacak ama hala çiçek vede durmadan tomurcuk veriyor. sinek çiçeğe öyle bir tutunmuş,ki.:dilli::D kokudan mest olmuş garibim. |
4 Eklenti(ler)
nihayet resimlerimi düzeltip yükleyebildim.
bilgisarı çok yavaşladı diye bigisayar, cıya for,mat attırdık bu seferde. bütün ayarlarım alt üst olmuş. neyse bu perşembe a101 den, aldığım lilyumlarım. soğanlardan,da almıştım bu gün onları,da ektim. ve balkona bu yıl mum çiçekleri ve atlas,lara yer verdim. atlasım yokluğumda hiç çiçek açmamış bakım ve besin takviyesi yaptım çiçeklerini açar inşallah. begonya,larım yazın sürekli çiçelilerdi hala azda olsa çiçği var. |
3 Eklenti(ler)
A 101.den aldığım lilyumlarım açtı.
şaşırttılar beni bu yıl aldıklarım katlı açtılar. |
2 Eklenti(ler)
bu haftaki tohum ekme maceram.
bir hafta öncesi koçtaştan çiçek tohumları almıştım. dayanamadım ektim. tohumlar. taşkıran. nemesia lupin. unutma beni. çiçeklerinin tohumunu aldım hepsini ektim. çimlenmesimden en korktuğum lupindi. beni şaşırtıp üç günde çıktılar. salı günü ılık suda bekletip, çarşamba günü ektiğim,ve cumartesi günü ilk filizlerini gördüğüm, fidelerin bu günkü durumu. |
2 Eklenti(ler)
lupinlerin şu anki durumu yavaş yavaş itinayla büyümeye çalışıyorlar.
temennim oda ısısında büyütüp yaza çiçeğini görebilmek. |
3 Eklenti(ler)
hercai menekşesi tohum ekmiştim çıktılar. büyümeleri çok yavaş gidiyor.
saksıdakileri hazır fide almıştım onlarda tohum bağladılar onlarıda olgunlaşınca ekip çoğaltmak istiyorum. |
3 Eklenti(ler)
sardunya ve begonvil hala açmaya devam ediyorlar.
soğuktan çiçekleri kurumasın diye korunaklı balkona aldım. |
1 Eklenti(ler)
buda balkon seramın görüntüsü:D
|
2 Eklenti(ler)
namessia tohumu ekmiştim şuanki durumları ektikten sonra araştırdığımda
fidesi yetiştirmesi çok zor olan bir çiçekmiş bakalım büyütmeyi başarıp çiçeklerini görebilecekmiyim. aşamaları buradan paylaşırım. |
sevgili efeege,maşallah fidanlarınız çok güzel filizlenmişler.inşallah çiçeklerinin de açtığını hep birlikte görürüz.sevgiler....
|
sevgili münevver48.
inşallah çiçeklerini görebilirim vede aşamaları burada paylaşabilirim. tohumdan ve çelikten yetiştirmek yeniden doğuş ve büyümelerini takip etmek uğraşmak beni mutlu ediyor. |
5 Eklenti(ler)
egenin yaz sıcağını sağsalim atlatabilen menekşeler.
ancak toparlandılar. bunlar birkaç tanesinin çiçekleri. tomurcukta olan ve çiçeğini ilk kez göreceklerim var merakla bekliyorum. gerçi kılesik türler ama olsun yinede çiçekli menekşe görmek çok güzel. |
Alıntı:
Elinize saglik darisi basimiza. Yazin les kaktusumu kaybettim hem de hic cicegini goremeden. |
merhaba sevgili samur hoşgeldiniz sayfama.
leş kaktüsümde hala tomurcuk var ama terasda olduğundan üşüyor herhalde açamıyor. güneşi seviyor soğuklasın diye balkona almadım. sevgiler. |
Alıntı:
|
çok yıllık olanları erken ektim.
sıcak oda içinde büyütebilirsem yaza çiçeklerini görme şansımı arttırabilirim belki diye düşündüm. tohumdan çıkan fidelerim şimdilik iyi gidiyor. çıkmayan çiçek türleri var onları, da beklemekteyim. |
Masaallah.Sansiniz acik olsun.Yaza resimleri bekleriz
|
inşallah şans hepimizin adına olsun.
bol çiçekli günler. |
4 Eklenti(ler)
bunlarda yeni açmaya başlayan menekşelerim.
|
Bu arada Sn Efeege sizden sonra dusundum ben de sebboy,gulhatmi,mavis ve balon cicekleri ve yilbasi sarmasigini bu hafta ektim.Tekrar sansimi deneyecem bakalim hayirlisi😏
|
Menekseler de cok guzelmis
|
Sevgili efeege,hoya cornasa alacalı yapraklı hoyanız nasıl açtı acaba...Varsa resmini paylaşabilirmisiniz...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025