agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   efeege / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/31775.htm)

efeege 12-03-2015 22:39

5 Eklenti(ler)
yeniden küllerinden doğup yeşerenlerim.
bir çok sardunya ve ceylanlarımı dondular malesef:( yaşama tutunanlar filiz vermeye başladılar.

altın çileğimde kurumuştu soradan filizkendi.
bir çok kaktüsümü,de kaybettim.

YeniGine 12-03-2015 22:57

Sevgili efeege maşallah yeşermişler ve ne kadar çabuk da büyümüş yeni yeşeren yapraklar. Çok sevindim, çiçeklerini de görürüz artık inşallah!..

efeege 13-03-2015 00:34

Sağ olasın sevgili yenigine.
iki haftadır havalar iyi gidince büyümeleri hızlandı.
şimdi bahçeyi çok meraktayım. çok donan çiçeklerim vardı hafta sonu gideceğiz.
inşallah iyi süprizlerle karşılaşırım.
yani gönlüm bunu isteyip ümit ediyor.
hepimizin adına bol çiçekli bereketli sezon olsun inşallah.

YeniGine 13-03-2015 00:48

Benim de çok çiçeğim dondu fakat, işte bir iki tanesi yeşeriyor fakat henüz yaprakları minik minik. Demek ki güneş istekleri. Hafta sonu gidince de inşallah bahçen mutlu eder seni. Fotoğraflarını bizler de merak ederiz... İnşallah gönlünce...

Bal Kaktüs 13-03-2015 01:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1362943)
Benim de çok çiçeğim dondu fakat, işte bir iki tanesi yeşeriyor fakat henüz yaprakları minik minik. Demek ki güneş istekleri. Hafta sonu gidince de inşallah bahçen mutlu eder seni. Fotoğraflarını bizler de merak ederiz... İnşallah gönlünce...

Kendini toparlamaları galiba donma sırasında aldıkları darbenin şiddeti ile ilgili.
**** donmanın şiddeti ile ilgili diyelim.
Benim Aloe veraların donmuş yapraklarını gövdeye çok yakın kestim. sağlam kalan bir kaç yaprak onları beslemek için enerji harcamasın. Tüm enerjisini gelişmeye ve yeni yaprak üretmeye harcasın diye. Birde soğuk aldılar diye bir kaç gün tam güneşin altında tuttum (Bu tamamen uydurma bir uygulama. belki hiç fayda etmedi, belki faydalı oldu belli değil). Sonra gölgeliğin altına altım. Kendilerine geldiler. Yaprakalar büyümeye başladı. Renkler iyice düzeldi. Hatta bazıları yaprak veriyor.

günebakan 13-03-2015 09:28

Sevgili efeege yeşerenler umarım çok olur bu kış hepimiz için zor geçti ama bu beklenmedik yeşermeler hepimizi umutlandırıyor umarım bütün bitkileriniz sağlıkla büyür:)

asmalıtepe 13-03-2015 10:38

Sümbüller, Kaloncheler diğerleri ne güzel olmuşlar maaşallah. Yalnız bu Çuhaların keyfi neden çabuk kaçıyor ki ? Benim de her aldığım ilk iki gün iyiler sonra sararıp soluyorlar..

ellerinize sağlık sevgili Efeege.

lusoari 13-03-2015 18:00

Bu kış bahçenize uğramaya çok korkmuştum ama ne yazık ki acı sondan kaçamadık, inşallah donanlar tekrar yeşerebilirler. Bizlere iyi haberler vereceğinizi umuyorum.

efeege 13-03-2015 22:15

Hoş geldiniz.ziyaretinize çok memnun kaldım sevgili arkadaşlarım.

bugün ancak siteye girebildim günüm çok yoğundu. ancak cevaplayabildim.
iyi dilekleriniz temennileriniz için sağolun.
bitkilerimize çiçeklerimize çok emek sarfediyoruz.
inşallah hepimizde en az zararla baharı karşılarız.

hira 13-03-2015 23:13

581'deki sarmaşık tipindeki bitkinin adı nedir? Şuan çok iyi geldi temmuz ayında eklediğiniz rengarenk fotoğraflara bakmak ;)

efeege 14-03-2015 01:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1306326)
Duranta erecta.

Albenisi olan bir bitki fakat soğuğa dayanıklı değil sanırım.

latince isimleri ben unutuyorum.
burada sevgili Durul açıklamıştı.
sarmaşık değil çalı türünde ağaçtı.
bu kış soğuktan etkilenmiş budamıştık bakalım yaşam belirtisi varmı yarın gidince güreceğiz.
güvdesi dahi yarılıp patlamıştı.

bay tömürcek 16-03-2015 08:53

Ablam benim çok geçmiş olsun çok üzüldüm çiçeklerine :( Ben de bir sürü çiçeğimi kaybettim bu kış menekşelerim falan kalmadı hiç yeniden başlıyorum yavaş yavaş. Senin de kısa sürede toparlayacağından eminim abla :)

sonkez 16-03-2015 09:56

Yavas,yavaş çıceklenmeye başlamışsınız ne güzel..

efeege 16-03-2015 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1363657)
Ablam benim çok geçmiş olsun çok üzüldüm çiçeklerine :( Ben de bir sürü çiçeğimi kaybettim bu kış menekşelerim falan kalmadı hiç yeniden başlıyorum yavaş yavaş. Senin de kısa sürede toparlayacağından eminim abla :)

Hoşgeldin sevgili tömürcek. evet bu yıl kayıplarım çok oldu.
ama menekşeleri atlasları hoyaları koruyabildim. onlar sapa sağlam.
menekşelerin anaçları duruyor minik yavrulardan kayıplarım oldu.
istediklerinden olursa gönderebilirim. gelip beğendiklerinden kendin seçip alabilirsin.
seninde kayıplarına üzüldüm. bu yıl tüm arkadaşlar,da dahil çok çiçek kayıplarımız oldu. sağlık olsun yerine telafi ederiz nasıl olsa.
millilerim büyüdü kocaman oldu kırmızısı açıyor.
çingene şalvarını büyük saksıyı yazın mehmet amcan kurutmuş ben çelik yapıp götürmüştüm şimdi ondan iki saksı yetiştirdim.
yeni çiçek sezonun hayırlı olsun. kolay gelsin.

münevver48 16-03-2015 11:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1363208)
latince isimleri ben unutuyorum.
burada sevgili Durul açıklamıştı.
sarmaşık değil çalı türünde ağaçtı.
bu kış soğuktan etkilenmiş budamıştık bakalım yaşam belirtisi varmı yarın gidince güreceğiz.
güvdesi dahi yarılıp patlamıştı.

:)sevgili efeege,bende çok beğenmiştim o çalıyı hatırlarsan sormuştum sevgili hira gibi.latince ismiyle aradığımda türkçe ismi ağaç menekşesi olarak yazıyor sizin bahçede sarı mine çalılarıyla çok yakışmıştı inşallah bu yaz aynı manzaranın daha güzellerini görmek dileğimle sevgiler;)

http://www.agaclar.net/forum/1307970-post588.htm

efeege 16-03-2015 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1363674)
Yavas,yavaş çıceklenmeye başlamışsınız ne güzel..

merhaba sevgili Sonkez hoşgelmişsin.
evet bahar kendini hissettirmeye başladı.
bahçelerimiz ve terastaki çiçeklerimiz kendini toparlamaya başladı.
çiçeklenmeye başlayınca içimizdeki ümit ve heveslerde yeniden tamgaz devam diyor:D

efeege 16-03-2015 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1363702)
:)sevgili efeege,bende çok beğenmiştim o çalıyı hatırlarsan sormuştum sevgili hira gibi.latince ismiyle aradığımda türkçe ismi ağaç menekşesi olarak yazıyor sizin bahçede sarı mine çalılarıyla çok yakışmıştı inşallah bu yaz aynı manzaranın daha güzellerini görmek dileğimle sevgiler;)

http://www.agaclar.net/forum/1307970-post588.htm

Sevgili münevver48.
dün didimde bahçedeydik. malasef ağaç olarak o ağacım çok kötü olmuş gövdesi soğuktan patlamış ve kurumuş dipten kesmek zorunda kaldık.
pek ümit yok sanırım.:(
süs ay çiçeğinin tohumundan alıp saklamıştım. bu yılki tohum etkinlikte paylaşmak için aksilik oldu paylaşıma katılamadım.eğer istersen gönderebilirim. bende birazını direk bahçeye ektim çıkacakmı bakalım.

efeege 16-03-2015 11:29

2 Eklenti(ler)
işte o mor çalı türü ağacım şu anda bu durumda.
toprak hizasından on santim yukarısından kestik bekleyeceğiz patlamazsa yenisini alıp aynı yere dikeceğim.

münevver48 16-03-2015 12:16

sevgili efeege, ya çok üzüldüm,bizim burada diş hekimimizin ofisinin dışında saksıda 2,3 metre boyunda sizin çiçeğe benzeyen çiçek gördüm. çelik alıp üretmek istedim. fakat emin olamadım.çiçekleri oldukça küçük (5 kuruş kadar) ama albenisi yerinde. acaba sizin çiçeğiniz de küçük mü açıyordu? tabi fotoğraftan ayırt etmek biraz zor oluyor.

Tohum paylaşımınız için teşekkür ederim.susuzluğa dayanıklı bitkiler seçmeye çalışıyorum. suyun tonu geçen yaz 2 tl idi. şimdi 4 tl olmuş. kara kara düşünüyorum. çiçeklerimin hallerini, en az iki günde bir sıcak havalarda su vermezsem kaybederim .korkusu şimdiden başladı.sevgiler.

bay tömürcek 16-03-2015 13:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1363701)
Hoşgeldin sevgili tömürcek. evet bu yıl kayıplarım çok oldu.
ama menekşeleri atlasları hoyaları koruyabildim. onlar sapa sağlam.
menekşelerin anaçları duruyor minik yavrulardan kayıplarım oldu.
istediklerinden olursa gönderebilirim. gelip beğendiklerinden kendin seçip alabilirsin.
seninde kayıplarına üzüldüm. bu yıl tüm arkadaşlar,da dahil çok çiçek kayıplarımız oldu. sağlık olsun yerine telafi ederiz nasıl olsa.
millilerim büyüdü kocaman oldu kırmızısı açıyor.
çingene şalvarını büyük saksıyı yazın mehmet amcan kurutmuş ben çelik yapıp götürmüştüm şimdi ondan iki saksı yetiştirdim.
yeni çiçek sezonun hayırlı olsun. kolay gelsin.

Bende ne menekşe kaldı ne bişey abla en çok da menekşelerime sabriyelerime üzüldünm :( Sabriyelerim soğuktan tüm yapraklarını dökmüştü artık en son dayanamadım bi arkadaşıma rica ettim evi doğal gazlı diye onun evine götürdüm canlandı hepsi çiçek açmaya da başladılar :)

Davetin hala geçerliyse abla en yakın zamanda gelmek istiyoruz melihle birlikte :) havanın güzel olduğu bi hafta sonu olabilir :) Hem çiçeklerini görür hem sizi ziyaret eder bi kaç da çelik alır döneriz :) Görüşmek üzere ablacım kolay gelsin :)

efeege 16-03-2015 15:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1363743)
Bende ne menekşe kaldı ne bişey abla en çok da menekşelerime sabriyelerime üzüldünm :( Sabriyelerim soğuktan tüm yapraklarını dökmüştü artık en son dayanamadım bi arkadaşıma rica ettim evi doğal gazlı diye onun evine götürdüm canlandı hepsi çiçek açmaya da başladılar :)

Davetin hala geçerliyse abla en yakın zamanda gelmek istiyoruz melihle birlikte :) havanın güzel olduğu bi hafta sonu olabilir :) Hem çiçeklerini görür hem sizi ziyaret eder bi kaç da çelik alır döneriz :) Görüşmek üzere ablacım kolay gelsin :)

Davetim her zaman için geçerli. önceden haber verirseniz iyi olur arada şehir dışına çıkıyoruz boşa gelip dönmemeniz için iyi olur.

efeege 16-03-2015 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1363724)
sevgili efeege, ya çok üzüldüm,bizim burada diş hekimimizin ofisinin dışında saksıda 2,3 metre boyunda sizin çiçeğe benzeyen çiçek gördüm. çelik alıp üretmek istedim. fakat emin olamadım.çiçekleri oldukça küçük (5 kuruş kadar) ama albenisi yerinde. acaba sizin çiçeğiniz de küçük mü açıyordu? tabi fotoğraftan ayırt etmek biraz zor oluyor.

Tohum paylaşımınız için teşekkür ederim.susuzluğa dayanıklı bitkiler seçmeye çalışıyorum. suyun tonu geçen yaz 2 tl idi. şimdi 4 tl olmuş. kara kara düşünüyorum. çiçeklerimin hallerini, en az iki günde bir sıcak havalarda su vermezsem kaybederim .korkusu şimdiden başladı.sevgiler.

Bende mor çalı türü olan ağaçtan iki çeşit var.
bir tanesinin çiçekleri sizin dediğiniz büyüklükte tek tek açıyor. bu kuruyanın çiçiği daha küçük salkım şeklinde bir kaç çiçek bir arada açıyordu.
çiçeği tek ve büyük olan kurtarmış filizlenmiş.

efeege 18-03-2015 10:27

5 Eklenti(ler)
Bahçebdeki yaşama tutunmaya çalışan çiçeklerim.
meleklerin borusu ve ceylan sardunyalarım dipten sürgün vermişler.

efeege 18-03-2015 10:32

5 Eklenti(ler)
buradakiler,de
1.mor açan çalı türü.
2. kelebek sardunya.
3.meleklerin borusu.
4.mor çalı minesi.
5.beyaz çalı minesi.

efeege 18-03-2015 10:43

4 Eklenti(ler)
Glayöl,lerin soğanların topraktan çıkaramamış bahçede dikili kalmıştı. onlar donmamış erkenden çıkmaya başlamışlar.

efeege 18-03-2015 10:49

5 Eklenti(ler)
Şuanda bahçeyi renklendiren demirbaşlar. şebboylarım bir nebze olsada bahçeye renk katıyorlar.

efeege 18-03-2015 10:57

4 Eklenti(ler)
yürüme yolu olarak koyduğum kayaların aralarına yeşillendirmek için arap saçından aralarına dikmiştim yeşilendirmeye yavaşta olsa başarabildim.

beyaz alisyumlarda kalanları açmaya başlamış bu yıl başka renklerinden bulup ekeceğim.

aleydi 18-03-2015 11:02

Size bahar değil yaz gelmiş maşallah . Bizim bahçe haziran ortalarında açıyor bu çiçekler .İklim farkı ne kadar etkili . Gözünüz aydın hepsi sürgün vermeye başlamış .
Sardunyalarda çiftlik gübresimi kullanıyorsunuz . Fotoğrafta tam olarak fark edemedim . Ben çiçeklerde hep sıvı gübre kulanıyorum . Hata mı yapıyorum acaba . Sizin çiçekleriniz güzel açıyor .Hepsinde kullanıyormusunuz . sevgiler .

efeege 18-03-2015 11:11

5 Eklenti(ler)
Ev içinde odada büyüttüklerim pencere önünde gelişmeye devam ediyorlar.
hürrem japon gülüm açmaya başladı.
tohum ektiğim sellukalarım ve abutulonlarda büyümeye çalışıyorlar.
selluka maceramda inşallah bu yıl sonuç alabilirim üç yıldır uğraşıyorum.
yılmak yok. teşekkür ederim sn hdoğan.

meleklerin borusunu çelikten dikmiştim iki tanesini tutturabildim.
çok sağolun.sn kaptanızst. işte torunlarınız büyüyor ve çiçek açmaya çalışıyorlar.

efeege 18-03-2015 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1364144)
Size bahar değil yaz gelmiş maşallah . Bizim bahçe haziran ortalarında açıyor bu çiçekler .İklim farkı ne kadar etkili . Gözünüz aydın hepsi sürgün vermeye başlamış .
Sardunyalarda çiftlik gübresimi kullanıyorsunuz . Fotoğrafta tam olarak fark edemedim . Ben çiçeklerde hep sıvı gübre kulanıyorum . Hata mı yapıyorum acaba . Sizin çiçekleriniz güzel açıyor .Hepsinde kullanıyormusunuz . sevgiler .

sevgili aleydi.
iklim farkından buralarda bahar kendini erken hissettiriyor bu yıl geçen yılların fotoğraflarını bakınca gördüm bahar geç bile kaldı.
bahçedeki çiçeklerimde koyun ve ya keçi gübresi kullanıyoruz.
sıvı gübreyi nadiren bir iki çiçeğimi veriyorum tüm bahçeyi uygulamak mümkün değil.
kolay gelsin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025