agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   efeege / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/31775.htm)

akçabardak 16-02-2014 23:18

Çiğdemler sümbüller harika açmışlar sevgili efeege, kokusuna doyulmaz gerçekten, doya doya koklayın.

efeege 17-02-2014 00:04

evet sayın akçabardak gerçekten mis gibi kokuyorlar. henüz hepsi açmadı...
diğer soğanlarımında açmalarını bekliyorum..
tek tek sırayla açacaklar sanırım hepside açsaydı görselliği güzel olurdu..

YeniGine 17-02-2014 00:16

Sevgili efeege maalesef hep istiyoruz; hep birlikte açsınlar görselliği güzel olsun. Benim de tek tük açanlarım var ama geride beklediklerim de çok. :D Sanki inat ederlermiş gibi tek tek açıyorlar maalesef.

efeege 17-02-2014 00:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1250140)
Sevgili efeege maalesef hep istiyoruz; hep birlikte açsınlar görselliği güzel olsun. Benim de tek tük açanlarım var ama geride beklediklerim de çok. :D Sanki inat ederlermiş gibi tek tek açıyorlar maalesef.

aynen sevgili yenigine. ayni tarihte diktiklerimden torak yüzeyine çıkmayan soğanlı çeşitleri var..
ya sabır dedirtiyorlar..

efeege 24-02-2014 13:00

1 Eklenti(ler)
hafta sonu bütün fidelerimi direk bahçeye ekilecek tohumları alıp bahçeye gittik...
ben sabahtan akşama kadar bahçede işlerimi zor bitirdim..
eşimin yardımı fazla olamadı malum iki tane deafacanlarımız vardı yanımızda.
torunum 5 yaşında yeğenim 7. yaşında ikiafacan oğlanı açık alanda tut tutabilirsen.:D
işlenmekten resim bile çekemedim:(:dilli: bir kaç poz eşim çekmiş onu paylaşayım artık.
ah bahçe toprak çiçeklerle uğraşmak okadar keyifli,ki gözüm arkada geldik.:o

efeege 24-02-2014 13:03

1 Eklenti(ler)
götürüp bahçeye ektiğim fidelerim..

efeege 24-02-2014 13:10

4 Eklenti(ler)
bahçemin şuanki güzlleri şebboylar ****** komşuların vazosundan kalanlar tepeleri kuşa dönmüş..tam karşıdan çekilmemiş ama görünüş muhteşemdi mor bahçe olmuş resmen..

efeege 24-02-2014 13:14

1 Eklenti(ler)
katlı olanları buyıl muhteşem açmış ağırlığını taşıyamamış yerlere yatmış..
beyaz açanlarıda vardı ama eşim çekmemiş..

efeege 24-02-2014 13:35

2 Eklenti(ler)
evin girişindeki sarı güzellerimiz şu anda iple buğulmuş durumda kısmetse altını demirde kamelya gibi yaptırıp sardırmayı düşünüyoruz..bitişiğimizdeki ikiz evle birlikte aynı çiçekten diktik kapı girişine bütünlük sağladı..

efeege 24-02-2014 13:54

bunlarıda önceki gidişimizde eşim süpriz almış battal boy saksılar.
en büyük boy sanırsam varil gibiler...:D her biri bir çuval toprakla anca dolmuştu..
içine çam toprağı, bahçe toprağı, keçi gübresi, mil, perlit, ve torf karıştırıp doldurduk.:dilli:şimdilik ne bulursam ektim ama gölge alanda çok az akşam güneşi alıyor...
arajman yapmak istiyorum..
bayındır çiçek seralarından farklı bitkilerdende alıp.. inşallah güzel arajmanlar olsun istiyorum..
önerilere açığım;)

efeege 24-02-2014 13:57

1 Eklenti(ler)
işte varil saksılar..
kusura bakmayın resim kötü çıkmış.
boruyu kamufle edemedim eşim aceleden gelişi güzel çekmiş..

akçabardak 24-02-2014 19:30

Sevgili efeege maşallah mor şepboylar çok güzel açmışlar, yeni diktiğiniz fidelerinizi de güle güle büyütün, çiçeklerini görmek dileğimle kolay gelsin.

Asia 24-02-2014 19:46

Sayın efeege şebboylarınıza ben de bayıldım. Kim bilir ne güzel kokuyorlardır? Yeni diktiklerinizi de güle güle büyütüp sefasını sürün mutluluk ve sağlıkla.

efeege 24-02-2014 22:38

sevgili akçabardak. sevgili asia.
temennileriniz için çok sağ olun.
şebboyları bende bu kadar beklemiyordum. havaların ılık gitmesi yoğun çiçekendirmiş.
sanırım gübreninde etkisi olmuş . evet misler gibi kokuyorlardı hatta eşim melisamı açmış dedi.
bu sene kısmet olursa tohumlarını alıp, tohum etkinlikte paylaşmak istiyorum..

YeniGine 24-02-2014 23:26

Sevgili efeege, fidelerinize, mor şebboylara, sarı güzele, büyük saksılarınıza bayıldım maşallah hepsi birbirinden güzeller...
Latini bahçeye mi, saksıya mı dikeceksiniz diye sorarken maşallah zaten sizin saksılarınız da bahçe gibi...
Ellerinize, emeklerinize sağlık...

efeege 24-02-2014 23:33

hoşgeldin sevgili yenigine.
latinlerin birini güneş gören orta boy saksıya ikincisinide gölge alandaki büyük saksıya diktim bakalım gelişimleri nasıl olacak .geride kalan fidelerim kışlık balkonda hepsini götürmeye kıyamadım..

İremsıla 25-02-2014 09:18

Mükemmel bir bahçe sevgili efeege ellerinize,emeklerinize sağlık.begonyaları çeliktenmi yetiştirdiniz merak ettim.bende yeni çelik ektim,suda birbuçuk aydır bekliyordu,bir kaç kök verdi ektim,ne dersiniz sevgiler..

efeege 25-02-2014 09:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İremsıla (Mesaj 1253336)
Mükemmel bir bahçe sevgili efeege ellerinize,emeklerinize sağlık.begonyaları çeliktenmi yetiştirdiniz merak ettim.bende yeni çelik ektim,suda birbuçuk aydır bekliyordu,bir kaç kök verdi ektim,ne dersiniz sevgiler..

günaydın sevgili iremsıla.
buradan öğrendiklerimle çiçek sevgimi ve bakımını geliştirmeye çalışıyorum...
begonyam yumrulu begonya kış başı iki çeşit çiçekçiden almıştım..
sürekli filizlenen dallarından kırıp direk toprağa dikiyorum hiç şaşmadan tutuyorlar...
o. görünenlerde köksüz budaktan kırdıklarım öylece dikip geldim..

cemo 25-02-2014 09:53

Katlı şebboylara bayıldım. Kokusunu içime çektim sanki. Sonbaharda tohum ekmiştim epey boy attılar. Az önce çıkıp baktım, tepede cicek tomurcuğu var. Renk ne unuttum ama.:)
Her renk kabulüm gerçi.
Anneannemin bahçesinde olurdu, çocukluğumun kokusu bu.

Epey fide yapmışsın, ellerine sağlık. Ben tohum ekmedim bu yıl. Yaprak güzeli saçmıştım sadece. Çıktılar, güneş alsın diye balkona çıkarttım öldüler:( Kalan tohumu da bulamıyorum, fide bakacağım artık.

Kolay gele hepimize. Bol çiçekli ve kokulu günler hepimize olsun.

efeege 25-02-2014 10:20

merhaba sevgili cemo..
fidelerim bu yıl iyi gelişti tohum etkinlikten gelenler benimkileri yeni ektim..
bu yıl küçücük bahçem sanırsam botaniğe dönecek...
bütün fideleri karışık ektim **** tam arapsaçına döhecek..
yaprak gğzeli göneşe hiç tahammülü yok hemen kavruluyor.
benimkilerde don vurmuş çoğu kurumuş kök kısmı sağlam olanlar filizlenmeye çalışıyor..
sağa sola ayırdım bakalım gelişeceklermi..
sanada kolay gelsin çok işvar çoook...

efeege 25-02-2014 13:17

4 Eklenti(ler)
sevgili iremsıla...işte benum kuşa döndürdüğüm yumrulu begonyalarım.
garibanlarım hala azimle sınırları zorlayıp açmaya çalışıyorlar..

efeege 25-02-2014 13:26

5 Eklenti(ler)
mutfaktaki güzellerim..
sıklemenler mutfağın serinliğini ve nemini pek sevdiler coşkulu açıyorlar..
bir demet şebboy, nasıl olsa komşular kesip götürüyorlar ben kendimde kesip ıslatayım dedim...

efeege 25-02-2014 13:35

2 Eklenti(ler)
toplu görüntümüz...
kusura bakmayın şebboyları, vazoya koymayı unutmuşum..
kavanoz, görüntüsünü mazur görün...

bay tömürcek 25-02-2014 13:48

Maşallah ablacım şebboylara hayran kaldım şebboy kokusuna bayılırım ben katlılarına hastayım zaten :p Renkleri fotoda mı öyle çıkmış yoksa o mor mu gerçek renkleri ben patlıcan morunu çok seviyorum ;) Geçen tohum kutumu karıştırırken senin bana verdiğin tohumları buldum ablacım mor katlı-katsız şebboy yazıyor bi paketin üzerinde nasıl sevindim hemen ekicem tohumları sanırım bu resimlerdekilerden tohumlar değil mi ablacım? ;)

efeege 25-02-2014 13:59

evet verdiğim tohum resimdekilerin tohumundan. bende sevdiğim için getirmiştim.
yanlız katlısı tohum vermiyor katsız olanın tohumundan her ikiside çıkıyor.
benimde ekip fideleri tazelemem gerek. bu açanların 3. yılı yedeklesem iyi olur.
rengi resimden biraz daha koyu misler gibi kokuyor...

bay tömürcek 25-02-2014 14:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1253481)
evet verdiğim tohum resimdekilerin tohumundan. bende sevdiğim için getirmiştim.
yanlız katlısı tohum vermiyor katsız olanın tohumundan her ikiside çıkıyor.
benimde ekip fideleri tazelemem gerek. bu açanların 3. yılı yedeklesem iyi olur.
rengi resimden biraz daha koyu misler gibi kokuyor...

Katlıların tohum vermediğini biliyorum ablacım hatta bizim orda yaşlılar çok komik şekilde aşılarla şebboyları :D Sabah ezanda kalkıp güneş doğmadan katlı şebboy tenekesiyle katsız şebboy tenekesini yan yana koyarlar tohum alacakları güzel çiçekli bir dalı katlı şebboyun dalına bağlarlar 3 ihlas 1 fatiha okuyup üflerler şalvarını üzerine doğru savururlar şebboyların :D Daha sonra çiçekler geçip katsız şebboy tohum yaptığında tohum kapsüllerini sayarlar çift sayıdaysa tek sayıda bırakırlar cılız kapsülleri koparıp dolgunları bırakırlar :D Çok gülüyorum bu olaya ama eskilerden öyle gördükleri için mantıklı geliyor onlara :D

efeege 25-02-2014 14:21

olabilir bende tozlaşmaya deneyeyim.
eskiler yapıyorsa tecrübe bir bildikleri vardır inanırım.

şimdinin tozlaştırması eskilerin duası kumaş savurmak tozları bir birine değirme tozlaştırma çabası.
artık hangisi tutarsa diye garanti olsun, olay tohum almak.

bay tömürcek 25-02-2014 14:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1253500)
olabilir bende tozlaşmaya deneyeyim.
eskiler yapıyorsa tecrübe bir bildikleri vardır inanırım.

şimdinin tozlaştırması eskilerin duası kumaş savurmak tozları bir birine değirme tozlaştırma çabası.
artık hangisi tutarsa diye garanti olsun, olay tohum almak.

Ablacım katlılarla katsızlar yanyanaysa tozlaşıyolar zaten artık pek yapan yok o aşılama tarzını :) Sadece yaşlılar yapıyor :) Yengem tenekeleri yanyana koyar onun tohumları da katlı çıkıyor maksat dediğin gibi tozlaşmaları :)

efeege 25-02-2014 14:39

5 Eklenti(ler)
sevgili tömürcek. şimdilik iyi büyüyorlar bahara çiçeklerini görürmüyüm renk ve türlerini merak ediyorum..

bay tömürcek 25-02-2014 14:45

Maşallah ablacım nekadar canlı ve güzeller öyle yakında çiçeklerini görürsün diye düşünüyorum ;) Valla resimden anlayamadım abla renklerini ama güzel renkleri var menekşelerimin inşallah ayrı ayrı çıkar hepsi de :p Bide ablacım daha hızlı büyümelerini istiyosan alt sıra yapraklarını yol fazla sarsmadan üzerinden daha çabuk yaprak veiryorlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025