agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   h_dogan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30117.htm)

Adil 27-05-2013 18:54

h_doğan bey herşey çok güzel de şu sebze hastalığı hepimizin moralini çok bozuyor.
Emekler boşa çıkınca insan üzülüyor.
Bizi böyle engeller asla yıldıramaz mücadeleye devam .
Kolay gelsin kardeşim.

h_dogan 27-05-2013 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1161614)
h_doğan bey herşey çok güzel de şu sebze hastalığı hepimizin moralini çok bozuyor.
Emekler boşa çıkınca insan üzülüyor.
Bizi böyle engeller asla yıldıramaz mücadeleye devam .
Kolay gelsin kardeşim.

Malesef Adana'da mildiyö fazla oluyor nemden dolayı. Mücadeleyi biraz geciktirdik mi bitki iki günde haşlanıyor. Özellikle domatesler ve hıyarlar çok hassas bir de kavun tabi ki. Bu hafta iki kez ilaçlama yaptım sebzelere.

Patlıcanda bile bu sene aşırı, hiç bu kadar olmamıştı. Kabaklardaki külleme ise normal mücadeleyi erken yapmak gerekiyor diğer mantarlarda olduğu gibi.

O kadar uğraştık ama bir de sıcaklar çökünce domatesler ne olacak göreceğiz. Bazı domates çeşitleri şimdiden pusmuş. Yayladan gelen yerli domates, armut çeriler ve kalp pembe domateslerin yaprakları kıvrıldı. Durumlarını beğenmiyorum. Yanyana diktiğim siyah çeriler ise harika görünüyorlar.

Aslında sebzeleri hergün kontrol etmek gerekiyor ama doğal olarak yetişemiyorum görsem de bazen ilaçlamak sorun oluyor. O yüzden de olduğu kadarla yetineceğiz. Sağlık olsun. ;)

Bu sene beni en çok sevindiren ise Atlantic Dill's Giant oldu. 2 kök kabağı yanyana dikmiştim. Tabi üzerlerini örtmüştüm erken diktiğim için şu anda 4 tane kabak tutmuş durumda. Bir kökte 3 diğerinde ise 1 kabak var. Bir tane tutanın maşallahı var gelişimi oldukça hızlı. İki kökte de ilk başta tutmaya çalışan meyveleri kırmıştım. Önce bitkinin büyümesini istedim sonra da kendi haline bıraktım.

jeozuu 27-05-2013 23:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1161717)
Malesef Adana'da mildiyö fazla oluyor nemden dolayı. Mücadeleyi biraz geciktirdik mi bitki iki günde haşlanıyor. Özellikle domatesler ve hıyarlar çok hassas bir de kavun tabi ki. Bu hafta iki kez ilaçlama yaptım sebzelere.

Patlıcanda bile bu sene aşırı, hiç bu kadar olmamıştı. Kabaklardaki külleme ise normal mücadeleyi erken yapmak gerekiyor diğer mantarlarda olduğu gibi.

O kadar uğraştık ama bir de sıcaklar çökünce domatesler ne olacak göreceğiz. Bazı domates çeşitleri şimdiden pusmuş. Yayladan gelen yerli domates, armut çeriler ve kalp pembe domateslerin yaprakları kıvrıldı. Durumlarını beğenmiyorum. Yanyana diktiğim siyah çeriler ise harika görünüyorlar.

Aslında sebzeleri hergün kontrol etmek gerekiyor ama doğal olarak yetişemiyorum görsem de bazen ilaçlamak sorun oluyor. O yüzden de olduğu kadarla yetineceğiz. Sağlık olsun. ;)

Bu sene beni en çok sevindiren ise Atlantic Dill's Giant oldu. 2 kök kabağı yanyana dikmiştim. Tabi üzerlerini örtmüştüm erken diktiğim için şu anda 4 tane kabak tutmuş durumda. Bir kökte 3 diğerinde ise 1 kabak var. Bir tane tutanın maşallahı var gelişimi oldukça hızlı. İki kökte de ilk başta tutmaya çalışan meyveleri kırmıştım. Önce bitkinin büyümesini istedim sonra da kendi haline bıraktım.

Bu sene tam hastalık yılı bitkiler için. İlk sırayı çeken de erikler. Bizim de bahçede erik, kiraz, şeftali hastalık ve bitler yüzünden doğru düzgün meyve yapamadı. Salatalık yapraklarında da tuhaf bir şeyler var, ne olduğunu bilmiyorum. İlaç da kullanmak istemiyorum, bakalım ilerleyen günler ne gösterecek.

h_dogan 28-05-2013 07:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jeozuu (Mesaj 1161841)
Bu sene tam hastalık yılı bitkiler için. İlk sırayı çeken de erikler. Bizim de bahçede erik, kiraz, şeftali hastalık ve bitler yüzünden doğru düzgün meyve yapamadı. Salatalık yapraklarında da tuhaf bir şeyler var, ne olduğunu bilmiyorum. İlaç da kullanmak istemiyorum, bakalım ilerleyen günler ne gösterecek.

Salatalık çok hassas mildiyöye ilaçsız zor yetişiyor malesef. Meyve ağaçlarında da mantar ve iç kurdu olma ihtimali var her zaman önlem almanız gerek. Özellikle iç kurdu için.
Kolay gelsin.

h_dogan 28-05-2013 19:32

1 Eklenti(ler)
Pembe sardunya. Bu sene çelikten büyütüyorum, inşallah daha güzel olacak.

h_dogan 28-05-2013 19:34

1 Eklenti(ler)
Yakın çekim kadife çiçeği.

h_dogan 28-05-2013 19:34

1 Eklenti(ler)
Gülsüz olmaz.

h_dogan 28-05-2013 19:36

3 Eklenti(ler)
Akşam sefaları.

h_dogan 28-05-2013 19:37

3 Eklenti(ler)
Akşam sefası devamı.

h_dogan 28-05-2013 19:37

2 Eklenti(ler)
Marullar tohum oluşturmak üzere.

h_dogan 28-05-2013 19:39

3 Eklenti(ler)
Armut çeriler...

h_dogan 28-05-2013 19:40

4 Eklenti(ler)
Kırmızı çeriler.

h_dogan 28-05-2013 19:41

2 Eklenti(ler)
Tam siyah olmasa da siyah çeriler.

h_dogan 28-05-2013 19:43

3 Eklenti(ler)
Pembe kalp domates. Bitkinin gelişimi zayıf bence yani yaprakları az güneş yanığı fazla oluyor. Ama meyve tutumu süper.

h_dogan 28-05-2013 19:44

2 Eklenti(ler)
Takastan gelen pembe domates.

h_dogan 28-05-2013 19:45

1 Eklenti(ler)
Tohumu yayladan gelen yerli domates.

h_dogan 28-05-2013 19:47

1 Eklenti(ler)
Normal çeri ile armut çerinin bitki gelişimleri arasındaki farka bakın. Armut yapraklarını büzüştürdü diğeri ise çok güzel görünüyor. Armutlar fazla sıcağa gelmiyor.

h_dogan 28-05-2013 19:48

1 Eklenti(ler)
Domateslerin genel görünümü.

ykaya194 28-05-2013 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jeozuu (Mesaj 1161841)
Bu sene tam hastalık yılı bitkiler için. İlk sırayı çeken de erikler. Bizim de bahçede erik, kiraz, şeftali hastalık ve bitler yüzünden doğru düzgün meyve yapamadı. Salatalık yapraklarında da tuhaf bir şeyler var, ne olduğunu bilmiyorum. İlaç da kullanmak istemiyorum,

Bende yarından sonra Biga'daki bahçemi ziyarete gidiyorum, kendimiz için 3 hafta önce ektiğim sebzelerin ayrıca bu sene ürün vermeye başlıyan meyvelerin hali nasıl bakalım, geçen sene bolca kavun, karpuz, domates,biber almıştım bu senede inşallah hastalık olmazda ilaç kullanmadan organik ürün alırız.

kılıç 28-05-2013 20:49

iklim farkı işte bizde 2 domateste çiçek gördük sevindik,hepsi çok güzel MAŞALLAH

h_dogan 28-05-2013 21:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıç (Mesaj 1162331)
iklim farkı işte bizde 2 domateste çiçek gördük sevindik,hepsi çok güzel MAŞALLAH

Teşekkür ederim beğeniniz için Sn. kılıç. İklim farkı belli ediyor kendini ama sizin sebzeler daha güzel olur bence çünkü burda sıcaklar bir bastırdımı hepsi birden olgunlaşmaya başlıyor o zaman tat pek iyi olmuyor yavaş yavaş olgunlaşsalar çok iyi olacak. Şimdilik hava 30 derece civarı gidiyor inşallah birden artmaz.

kılıç 29-05-2013 07:10

Senelerce balkonda pembe domades süs biberi nane maydonoz yetiştirdim ilk defa bu yıl gercek bir toprakta bahçede nasip oldu inşallah sizinkiler gibi domates ormanım olur.

h_dogan 29-05-2013 07:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıç (Mesaj 1162509)
Senelerce balkonda pembe domades süs biberi nane maydonoz yetiştirdim ilk defa bu yıl gercek bir toprakta bahçede nasip oldu inşallah sizinkiler gibi domates ormanım olur.

İnşallah daha iyileri sizin olur Sn. kılıç. Ben fazla ilgilenemiyorum o yüzden bazen hastalığa kaptırıyorum, fazla zamanım yok tek avantaj erken ekmem.

antebi 29-05-2013 08:56

Sayın h doğan,Umarım bol ve kaliteli ürün alırsınız.Fotoğraflarınız biraz bulanık çıkıyor,sanırım makro çekim ayarında sorun var.Başarılar diliyorum.

h_dogan 29-05-2013 09:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi antebi (Mesaj 1162564)
Sayın h doğan,Umarım bol ve kaliteli ürün alırsınız.Fotoğraflarınız biraz bulanık çıkıyor,sanırım makro çekim ayarında sorun var.Başarılar diliyorum.

Teşekkür ederim hemşehrim.

Akşam üzeri çektiğim için sanırım resimler net çıkmadı. :dilli: Flaşla çeksem çok parlıyor bazen o yüzden flaşsız çektim.

milaca2010 29-05-2013 23:48

Domates çeşitleriniz dikkat çekiyor sn. h_dogan; Maşallah diyeyim, Armut ve siyah çeriler, kızarmaya başlamışlar yakında sofranızda tüketmenize az kalmış.
Ürünleriniz sorunsuz ve bereketli olsunlar
Bu arada külleme için topas aldım sn. h_dogan.
Saygılar esen kalınız...

h_dogan 30-05-2013 07:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi milaca2010 (Mesaj 1163098)
Domates çeşitleriniz dikkat çekiyor sn. h_dogan; Maşallah diyeyim, Armut ve siyah çeriler, kızarmaya başlamışlar yakında sofranızda tüketmenize az kalmış.
Ürünleriniz sorunsuz ve bereketli olsunlar
Bu arada külleme için topas aldım sn. h_dogan.
Saygılar esen kalınız...

Teşekkür ederim beğeniniz için Sn. milaca.

Topas uygundur gül, kabakgiller ve asma için ruhsatlı ama nerde külleme varsa kullanılıyor normalde.

Sağlıcakla kalın.

antebi 30-05-2013 09:18

Kendi sayfama da yazdım burayada yazayım
Sayın h doğan ,bu gün manifesto nickli E...... isimli arkadaşla tanıştım.Epey sohbet ettik.Sağolsun hem bilgili hem bilgisini esirgemeyen hemde gözü gönlü geniş bir kardeşimiz.Bana red rubin .karanfil kekik ve dometes şeklinde meyve veren biber fideleri verdi.Sizden de epeyce bahsetti.Haberiniz olsun bir gün baskına geleceğiz.

h_dogan 30-05-2013 10:30

Biz telefonla görüşüyoruz bazen ama görüşemedik yüzyüze henüz kısmet olmadı. Yakın zamanda inşallah tanışırız. Karanfil bonsaisini alacağım dermişim. :D

Orhan Özbilgiç 30-05-2013 20:42

1 Eklenti(ler)
Sevgili h_dogan;
14.05.2013 tarih ve 909 no'lu mesajınızda, Mercan Ağacı çiçeklerini paylaşmıştınız.

Benim Mercan ağacımda, tomurcukta.(Fotoğrafı dün oradan ayrılmadan önce çektim!) Ama ne yazıkki ben 7-8 günlüğüne, dün İstanbul'a geldim. Orada kalsaydım, (ne kadar zaman sonra tam açar bilmiyorum ama.) ilk kez çiçeklenmesini görecektim.:(

Siz gözlemlediniz mi? Çiçeklenme ve çiçeklerin dalda kalma süresi ben döndüğümde, onları görmeme izin verecek kadar yeterli mi?

Selam ve sevgilerimle.

Eklenti 412283

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025