![]() |
h_doğan bey herşey çok güzel de şu sebze hastalığı hepimizin moralini çok bozuyor.
Emekler boşa çıkınca insan üzülüyor. Bizi böyle engeller asla yıldıramaz mücadeleye devam . Kolay gelsin kardeşim. |
Alıntı:
Patlıcanda bile bu sene aşırı, hiç bu kadar olmamıştı. Kabaklardaki külleme ise normal mücadeleyi erken yapmak gerekiyor diğer mantarlarda olduğu gibi. O kadar uğraştık ama bir de sıcaklar çökünce domatesler ne olacak göreceğiz. Bazı domates çeşitleri şimdiden pusmuş. Yayladan gelen yerli domates, armut çeriler ve kalp pembe domateslerin yaprakları kıvrıldı. Durumlarını beğenmiyorum. Yanyana diktiğim siyah çeriler ise harika görünüyorlar. Aslında sebzeleri hergün kontrol etmek gerekiyor ama doğal olarak yetişemiyorum görsem de bazen ilaçlamak sorun oluyor. O yüzden de olduğu kadarla yetineceğiz. Sağlık olsun. ;) Bu sene beni en çok sevindiren ise Atlantic Dill's Giant oldu. 2 kök kabağı yanyana dikmiştim. Tabi üzerlerini örtmüştüm erken diktiğim için şu anda 4 tane kabak tutmuş durumda. Bir kökte 3 diğerinde ise 1 kabak var. Bir tane tutanın maşallahı var gelişimi oldukça hızlı. İki kökte de ilk başta tutmaya çalışan meyveleri kırmıştım. Önce bitkinin büyümesini istedim sonra da kendi haline bıraktım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
1 Eklenti(ler)
Pembe sardunya. Bu sene çelikten büyütüyorum, inşallah daha güzel olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Yakın çekim kadife çiçeği.
|
1 Eklenti(ler)
Gülsüz olmaz.
|
3 Eklenti(ler)
Akşam sefaları.
|
3 Eklenti(ler)
Akşam sefası devamı.
|
2 Eklenti(ler)
Marullar tohum oluşturmak üzere.
|
3 Eklenti(ler)
Armut çeriler...
|
4 Eklenti(ler)
Kırmızı çeriler.
|
2 Eklenti(ler)
Tam siyah olmasa da siyah çeriler.
|
3 Eklenti(ler)
Pembe kalp domates. Bitkinin gelişimi zayıf bence yani yaprakları az güneş yanığı fazla oluyor. Ama meyve tutumu süper.
|
2 Eklenti(ler)
Takastan gelen pembe domates.
|
1 Eklenti(ler)
Tohumu yayladan gelen yerli domates.
|
1 Eklenti(ler)
Normal çeri ile armut çerinin bitki gelişimleri arasındaki farka bakın. Armut yapraklarını büzüştürdü diğeri ise çok güzel görünüyor. Armutlar fazla sıcağa gelmiyor.
|
1 Eklenti(ler)
Domateslerin genel görünümü.
|
Alıntı:
|
iklim farkı işte bizde 2 domateste çiçek gördük sevindik,hepsi çok güzel MAŞALLAH
|
Alıntı:
|
Senelerce balkonda pembe domades süs biberi nane maydonoz yetiştirdim ilk defa bu yıl gercek bir toprakta bahçede nasip oldu inşallah sizinkiler gibi domates ormanım olur.
|
Alıntı:
|
Sayın h doğan,Umarım bol ve kaliteli ürün alırsınız.Fotoğraflarınız biraz bulanık çıkıyor,sanırım makro çekim ayarında sorun var.Başarılar diliyorum.
|
Alıntı:
Akşam üzeri çektiğim için sanırım resimler net çıkmadı. :dilli: Flaşla çeksem çok parlıyor bazen o yüzden flaşsız çektim. |
Domates çeşitleriniz dikkat çekiyor sn. h_dogan; Maşallah diyeyim, Armut ve siyah çeriler, kızarmaya başlamışlar yakında sofranızda tüketmenize az kalmış.
Ürünleriniz sorunsuz ve bereketli olsunlar Bu arada külleme için topas aldım sn. h_dogan. Saygılar esen kalınız... |
Alıntı:
Topas uygundur gül, kabakgiller ve asma için ruhsatlı ama nerde külleme varsa kullanılıyor normalde. Sağlıcakla kalın. |
Kendi sayfama da yazdım burayada yazayım
Sayın h doğan ,bu gün manifesto nickli E...... isimli arkadaşla tanıştım.Epey sohbet ettik.Sağolsun hem bilgili hem bilgisini esirgemeyen hemde gözü gönlü geniş bir kardeşimiz.Bana red rubin .karanfil kekik ve dometes şeklinde meyve veren biber fideleri verdi.Sizden de epeyce bahsetti.Haberiniz olsun bir gün baskına geleceğiz. |
Biz telefonla görüşüyoruz bazen ama görüşemedik yüzyüze henüz kısmet olmadı. Yakın zamanda inşallah tanışırız. Karanfil bonsaisini alacağım dermişim. :D
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili h_dogan;
14.05.2013 tarih ve 909 no'lu mesajınızda, Mercan Ağacı çiçeklerini paylaşmıştınız. Benim Mercan ağacımda, tomurcukta.(Fotoğrafı dün oradan ayrılmadan önce çektim!) Ama ne yazıkki ben 7-8 günlüğüne, dün İstanbul'a geldim. Orada kalsaydım, (ne kadar zaman sonra tam açar bilmiyorum ama.) ilk kez çiçeklenmesini görecektim.:( Siz gözlemlediniz mi? Çiçeklenme ve çiçeklerin dalda kalma süresi ben döndüğümde, onları görmeme izin verecek kadar yeterli mi? Selam ve sevgilerimle. Eklenti 412283 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025