![]() |
3 Eklenti(ler)
Fasulyeleri bir hafta 10 güne kadar toplarız herhalde.
|
5 Eklenti(ler)
Böğürtlenler büyüyor. Salkımlar bu sene iyi tutmuş.
|
1 Eklenti(ler)
Yeni dünyalar ne kadar da iştah açıcı.
|
2 Eklenti(ler)
Papatya son günlerini yaşıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Nar çiçeğini çok seviyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Küpe çiçeği az da olsa tomurcuklanıp açmaya devam ediyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bir gecelik gelinin bu kadar hızlı büyüyeceğini tahmin etmemiştim o yüzden küçük saksıya dikmiştim.
|
1 Eklenti(ler)
Armutta bir salkımda maşallah 7 adet tutmuş. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Biberi de meşhur ettim. :D
|
3 Eklenti(ler)
Rezene açtı çok güzel görünüyor. Güllerin arasına ekmiştim bunları güller bitti rezeneler açtı. :D
|
1 Eklenti(ler)
Begonyanın çiçek salkımı ne kadar da güzel.
|
3 Eklenti(ler)
Kabakgillerde külleme hastalğı, birazdan ilaçlayacağım. :dilli:
|
1 Eklenti(ler)
Bu da patlıcandaki mantari hastalık. Mildiyöye benziyor.
|
1 Eklenti(ler)
Horozibiği.
|
1 Eklenti(ler)
Fasulye ve mısırları ottan kurtardım, çok sevinmişler belli ki. ;)
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar da takastan gelen aslanağzılar. Açmaya başladılar 5-6 farklı ton var.
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar da diğer açanlar.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da bizde olanlardan ikisi.
|
Sayın Doğan, bahçeniz coşmuş, maaşallah;) 995 nolu mesajdaki papatyanız kır papatyası mı? Yoksa büyük beyaz Margaret papatya denen türden mi? Dışarıdan paketli tohum alıp mı ektiniz? Bu Margaret denen papatyanın çiçekli kalma süresi nedir bilemiyorum, bende de var. Çiçekleri kuruyunca tekrar tomurcuk yapar mı acaba?
|
Alıntı:
Evet paket tohumdu ilk ektiğim zaman çiçekçilik yapan bir arkadaşım vermişti sağolsun yaklaşık 4 sene oldu bizde. Oldukça kolay yetişiyor, bir kere ektiniz mi artık tohumlarını döküp döküp çıkıyor. Yaklaşık 1.5 ay açıyor, çiçeklerini birden açmıyor. Olgunlaşan tomurcuklar açıyor sırayla. Ben hiç bakım yapmadığım için bir de Adana'da sıcaklar bastırdığı için çiçek açma süresi diğer bölgelere göre kısa olabilir. Kestikten sonra bizim burada pek çiçeklenme olmadı, sizin orada bir deneyin belki de bir daha açar. Sağlıcakla kalın. |
Kestikten sonra dediğiniz nedir? Çiçeği kuruyan dalı kesecek miyiz? Yoksa tomurcuk vermeden bu uç alma denilen işlem mi yapılacak? Uç alma yapılır bunda da, onu da sormuş olayım?
Bir de sanırım tek bir dal üzerinde tek bir tomurcuk oluyor. Yani bir dal üzerinde yan dal çıkarıp, o yan dalda tomurcuk olmuyor galiba. Sizinki de Margaret o halde, değil mi? Bu arada akşam sefalarınızda gözüm kaldı:) Maaşallah diyeyim, nazarım filan değmesin. |
Alıntı:
Biberlerinizde uç alma yapıyor musunuz? Maşallah ne çok vermiş. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bol çicekli ve bereketli bir sene maşaAllah...
|
Kabaklarda küllenme, patlıcanda mantar... Çok güzel olmuş bu fotoğraflar Sayın hdoğan teşekkürler. Ben gül yapraklarında demek ki küllenme imiş öyle görünce hemen deyiveriyorum hıh mantar olmuş. Böylece sayenizde küllenme ve mantarı öğrendim, teşekkürler.
|
Sevgili h_dogan, çok lezzetli bir bahçeniz var. ;)
Üzüm salkımları, yeni dünyalar ağzımı sulandırdı. :) Hatta bahçenize isim koydum, Lezzetli Bahçe. :p |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben çiçeklerden daha çok sebze ve meyve yetiştirmeyi seviyorum. Onun içindir ki meyve yemeği çok severim. Bahçemizin lezzetli olması o yüzden herhalde. :D Tabi çiçek de az değil hani ama çok yıllıkları bırakıp diğerlerini elemeyi düşünüyorum çünkü hepsine yetişecek fırsatım olmuyor malesef onun için de bahçeyi bir türlü düzene sokamıyorum. :D Sizin kadar düzenli değilim yani siz küçücük balkona dünyaları sığdırıyorsunuz. :dilli: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025