![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu da diğer kabağımız. Karpuzla kardeşçe büyüyorlar. Karpuz 7-8 kg civarı gelir tahminimce. Bitkiler küllemeye fena yakalandı hiçbir yeni sürgün yok, anca bu kadar büyürler daha da büyümezler.
|
2 Eklenti(ler)
Güllerden görüntüyle bu kadar diyelim.
|
Maşallah maşallah!.. Güller hâlâ çok güzeller. Ve kabaklar; ilk fotoğrafı görür görmez 'Eyvaah fare mi yemiş ki acaba' deyiverdim. Sonradan fotoğraf makinenizin kılıfı olduğunu okudum Sayın hdoğan...
|
:eek: Muzu dalından koparıp yemek keyifli olsa gerek.. :) Mahsülünüz bol olsun sayın h_dogan, sağlıkla tüketiniz, elinize emeğinize sağlık.. ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sağlıcakla kalın. |
Alıntı:
Muzları dalından koparmak gerçekten güzel. Bizim muzlar Anamur muzu gibi değil tabi tadı değişik ama muz muzdur sonuçta. Sağlıcakla kalın. |
Alıntı:
Benim kabaktan daha büyüklerini yetiştirebilen arkadaşlar da var ben ancak bu kadar büyütebildim. |
dev bal kabağınız şahane gözüküyor, biz daha kabağı döllemekle meşguluz, siz önden buyrun:p
|
Alıntı:
|
tecrübe arttıkça kilo artıyor
|
Ben de kendi çapımda rekor kırdım. İlk kez dev kabak, hatta kabak yetiştiren biri olarak:p Benim için elma kadar olsa bile mucizeydi aslında. Ama sizinkini görünce benimki elma kadar kaldı zaten yanında... Şey diyecektim, bunların olgunlaştığını nasıl anlayacağız ki? Hele benim süs kabakları nasıl anlaşılılacak, hiç bir fikrim yok...:o
|
Alıntı:
Şimdi ben ne zaman koparacağım diye sorarsanız bilmiyorum çünkü sap aşağıda kaldı. :dilli: |
Sayın h_doğan, taze domatesin çekirdeklerini saksıya koymuştum; çimlenmişler.
Bahçeye diksem; domates verme ihtimali var mıdır? Teşekkürler. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene çelikten büyüttüğüm begonyalar boylarına bakmadan açtılar.
|
1 Eklenti(ler)
Hypoestes çok hızlı büyüyor.
|
1 Eklenti(ler)
Kolyoz bir sürü dal verdi parçalasam mı ne? :D
|
3 Eklenti(ler)
Bu da miniklerin annesi. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Menekşe saksısını büyüttükten sonra coştu. Bu kadar çiçek bir de yanında solanlar var. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da son hali. Artık beni kurtar diyor ama kıyamıyorum bu görüntüye bir de domates sıkıntısı olmadığı için toplamaya gerek duymuyorum. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Rezene tohumları olgunlaşıyor...
|
tabi domates sıkıntısı sizlerde yok bizim buralara aylardır yağmur yağmadı bizim domatesler hep yandı şakası bir yana domatesler çok güzel gözüküyor allah bereketini artırsın
|
kabak yarışması için yetiştirdiğin kabak çok güzel
|
Alıntı:
Yağmurun yağması aslında domates için daha kötü mildiyöye daha çabuk yakalanıyor. Bizim burda da yaz aylarında pek yağmur yağmaz mecburen suluyorum haftada bir kez yere diktiklerimi, saksıdakileri ise neredeyse hergün. O yüzden saksıda bir şey yetiştirmek aslında mantıklı değil. |
Yarışma için kimseden ses çıkmadı aslında ;) Benim kabak da neredeyse olgunlaşmak üzere. Bitkinin gelişimi sıfır, geriye doğru gidiyor. Külleme çok ilerledi, bir de yeni sürgünlerinde virüs vardı onları kestikten sonra bitki hiç büyümedi zaten. Neyseki kabak benim için yeterince büyüdü.
|
bu sene bazı problemler dolayısıyla ne bahçeye nede terasa bakamadım çilek hariç pek birşey yetiştiremedim
|
yarışmanın sonunda o kabakla güzel bir tatlı yapın bol fındıklı
|
Nasıl kullanılacağını bilmiyorum desem yeridir. Bizim burada genelde beyaz veya yeşil kabuklu olanları yetiştiriyoruz. Bu kabağı ilk defa yetiştiriyorum. Biz beyaz veya yeşil olanın reçelini yapıyoruz ya da yemeğini. Bu da yemek olarak tüketiliyor mu, bilmiyorum. ;)
|
Sayın h-dogan , kabaklar, sebzeler ve çiçekleriniz kısacası hepsi çok güzeller. Bu yıl hastalık ve haşere sıkıntısı herkesin ortak derdi galiba.
Selluka ne zamana kadar çiçek açıyor ? Benimki hâlâ çiçek açmadı da :( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025