![]() |
Alıntı:
|
sayın h_dogan; Atlantic Dill's Giant ne alemde tozlama yaptınız mı? epeydir resim koymadınız, biz de örnek alalım
|
Ben tozlamayı doğal haline bıraktım. Başka kabak vardı ama balkabağı olarak sadece Atlantic Dill's Giant diktim.
Doğrusu bu kadar hızlı büyümesini beklemiyordum oluşan kabakların. 2 kök kabağı yanyana dikip örtmüştüm naylonla çünkü erkenden toprağa indirmiştim. Şu anda 2 kök kabakta 4 adet kabağım var. 1 kökte 1 adet diğer kökte 3 adet kabak var. 3 kabak olan kökte 2 büyük dal var birinde arka arkaya 2 kabak var diğer dalında 1 kabak var. Arka arkaya olan kabaklar nerdeyse aynı gün tutmalarına rağmen köke yakın olan çok daha fazla büyüdü. Diğer dalda tutan kabak da nerdeyse aynı zamanda tutmasına rağmen 2 kabak olan daldaki 1. meyve daha hızlı gelişiyor. Diğer kökte oluşan kabağım ise müthiş bir hızla büyüyor, ben hayranlıkla izliyorum her gün. İki kök arasında ancak 25-30 cm var. Bugün fotoğraf çekip yükleyeyim son halini ve önceden çektiğim fotoğrafları. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Aslanağzılar.
|
3 Eklenti(ler)
Zinnialar.
|
2 Eklenti(ler)
Diğer renkteki kınalar.
|
3 Eklenti(ler)
Rezene çiçekleri değişik açılardan.
|
1 Eklenti(ler)
Gelincikler nerdeyse ölecek ama hala çiçek açıyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Papatya da pes etmedi.
|
4 Eklenti(ler)
Akşam sefasının aynı bitkide değişik renkte açması gerçekten müthiş. Bir de sürekli renk değişikliği oluyor açan çiçeklerde.
|
2 Eklenti(ler)
Güller tek tük yine açıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Sıfırdan kestiğim Burgmansia'nın şimdiki hali.
|
1 Eklenti(ler)
Minik kırmızı açan kalanchoe'nin biten çiçeklerini budamıştım. Budadığımda yaprakları kırmızıydı ama yeni çıkan yapraklar yemyeşil.
|
2 Eklenti(ler)
Biçtiğim pazılar yine büyüyor. ;)
|
4 Eklenti(ler)
Saksıdaki bodur domateslerden görüntüler.
|
3 Eklenti(ler)
Devamı...
|
5 Eklenti(ler)
Sırık domatesler.
|
4 Eklenti(ler)
Diğerleri.
|
2 Eklenti(ler)
Domateste mildiyö oluyor ne kadar ilaçlasam da.
|
2 Eklenti(ler)
Fasulyeden siftah yaptım bir avuç topladım. :D
|
3 Eklenti(ler)
6 kök karpuzda yaklaşık 10 adet karpuz var büyüklü küçüklü. Yeri rahat olmadığı için pek vermedi.
|
1 Eklenti(ler)
Mısırlar da coştu. Sıcak en çok onlara yarıyor.
|
3 Eklenti(ler)
Hıyarları ekmekte çok geç kaldım normalde çoktan toplamam lazımdı ama olsun.
|
1 Eklenti(ler)
Muz. ;)
|
2 Eklenti(ler)
Erkenci kayısılar bitti şimdi diğerleri olgunlaşıyor. ;)
|
3 Eklenti(ler)
Dev kabaklardan görüntüler...
Karpuzla yanyana olan tahminimce 15-20 kg civarında 2. ve 3. fotoğraftaki ise 30-40 kg arası bir ağırlıkta olduğunu düşünüyorum. Hergün büyümesini zevkle takip ediyorum. ;) |
5 Eklenti(ler)
Son olarak da güzelimiz sonunda güzel yüzünü gösterdi. :rolleyes:
|
Alıntı:
Selamlar |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025