agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   h_dogan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30117.htm)

resimsel 11-08-2015 17:40

Sn h doğan, Akşam sefalarının her rengi var dediniz ve ben de
sar kırmızıları gördüm, azıcık kıskandım acaba sarı lacivert olan var mıdır?

merkal 11-08-2015 19:43

Hilal, ben gelip senden sardunyaları alacam. Çok kötü bir yaz geçti. Seni telefonla
arıyacağım. ***.

h_dogan 12-08-2015 08:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resimsel (Mesaj 1401316)
Sn h doğan, Akşam sefalarının her rengi var dediniz ve ben de
sar kırmızıları gördüm, azıcık kıskandım aca sarı lacivert olan var mıdır?

Hiç görmedim Sn. resimsel. :) Kim bilir belki ileride olur :)

h_dogan 04-09-2015 10:41

2 Eklenti(ler)
Meksika petunyası.

h_dogan 04-09-2015 10:43

3 Eklenti(ler)
Üçüz çiçeği ve Japon feneri.

h_dogan 04-09-2015 10:44

5 Eklenti(ler)
Son olarak akşam sefalarından...

YeniGine 04-09-2015 23:58

Sevgili hdoğan karar verdim bundan sonra nasip-kısmet kına, kadife, akşam sefası ekip dikeceğim inşallah... Akşam sefalarının lilasını hiç bilmiyordum, beyazla birlikte çok güzelmiş..

h_dogan 17-10-2015 11:44

2 Eklenti(ler)
Brugmansialar nihayet kendine geldi.

h_dogan 17-10-2015 11:51

3 Eklenti(ler)
Güllerin içinden...

sevgihoca 17-10-2015 18:14

Vallahi sayfanızı gezdim gezdim,diyecek bir sözüm yok.Fevkalade buldum.Yalnız kalanşolar için uyguladığınız bir bakım var mı?Benim pek kalanşolarla aram iyi değil.Üçüncü denemem de arayı biraz düzelttik.Az sulayacağım,sizinkilerin toprağı öyle görünüyordu.Başka neler yapılması gerekiyor?Teşekkürler.

ibocandan 17-10-2015 22:57

Maşaallah h_dogan bey gülleriniz harika ve üçüz çiçeğinizde sizden öğrendim adını ben izmirde tatildeyken aynısından bir bayanın bahçesinde gördüm sordum kendisine bunun adı nedir çok güzelmiş dedim.Bana beyaz gelin diye cevap verdi bende inandım ****** kendisinden tohum veya çelik verebilirmisiniz dedim bana cevabı ne oldu kocaman bir hayır diyecem o ki hem adını sizden öğrenmiş oldum hemde bu sitede her aradığımı bulabiliyorum.hemde paylaşımlar açısından ve de dostluklar açısından sizlere çok teşekkürler ediyorum.

h_dogan 18-10-2015 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1415073)
Vallahi sayfanızı gezdim gezdim,diyecek bir sözüm yok.Fevkalade buldum.Yalnız kalanşolar için uyguladığınız bir bakım var mı?Benim pek kalanşolarla aram iyi değil.Üçüncü denemem de arayı biraz düzelttik.Az sulayacağım,sizinkilerin toprağı öyle görünüyordu.Başka neler yapılması gerekiyor?Teşekkürler.

Beğeniniz için tesekkür ederim. Kalanchoe cok su istemiyor ama aşırı güneşi de sevmiyor gelisimi yavaş oluyor. Onun dışında nazlı bir bitki değil. Kumlu bahçe toprağı kullanıyorum bitkiler için.

h_dogan 18-10-2015 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ibocandan (Mesaj 1415116)
Maşaallah h_dogan bey gülleriniz harika ve üçüz çiçeğinizde sizden öğrendim adını ben izmirde tatildeyken aynısından bir bayanın bahçesinde gördüm sordum kendisine bunun adı nedir çok güzelmiş dedim.Bana beyaz gelin diye cevap verdi bende inandım ****** kendisinden tohum veya çelik verebilirmisiniz dedim bana cevabı ne oldu kocaman bir hayır diyecem o ki hem adını sizden öğrenmiş oldum hemde bu sitede her aradığımı bulabiliyorum.hemde paylaşımlar açısından ve de dostluklar açısından sizlere çok teşekkürler ediyorum.

Beğeniniz için teşekkürler. Üçüz çiçeğini ben de bu sene ilk kez yetiştirdim. Tohum alabilirsem takasta paylaşırım. Pek tohum oluşturmadı havalar sıcakken.

h_dogan 20-10-2015 09:51

2 Eklenti(ler)
Yaprak güzeli ve beyaz gül.

aleydi 20-10-2015 15:02

Gülleriniz çok güzel sizin, geçen gün lastikleri görünce fikrim değişti:). Klanchoeler ,sedumlar harika olmuş. Birde kumlu bahçe toprağı dışında neler kullanıyorsunuz. Ben yanmış çiftlik gübresi verdim. Gelişimleri güzel. Yine de sizinkiler gibi değilller. O yüzden merek ettim ne kadar zamanda bu hale geldiklerini. Teşekkür ederim.

h_dogan 20-10-2015 15:30

Kaktüs ve sukulentlerin küçüklükleri burda. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/33976.htm

Kalanchoe'ların lastikteki 2. yılı. Bahçe toprağı, benim yaptığım kompost ve lastiklerin 1. katında bolca taş var. :)

Sedumlar için sadece bahçe toprağı ve kompost var.

Lastikleri görünce fikrim değişti dediğiniz güller için mi kalanchoe'lar için mi?

aleydi 20-10-2015 15:42

Kompost dediğiniz bitkisel atıklarımı.Bende kalan sebzeleri toprakta bırakıyorum. Tam olarak nasıl yaptığınızı anlatırmısınız. Evsel atıklardan da katıyormusunuz?

Sn h_dogan kaktüs ve suklent sayfanızıda gezdim, ondan söz ediyorum. Bu sayfada hep güllerinizin güzelliğini izliyordum:).. Hepsi güzellerde , lastiklerin içindekiler bir başka güzel olmuş:). Maşallah, emeğinize sağlık.

h_dogan 20-10-2015 16:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1415547)
Kompost dediğiniz bitkisel atıklarımı.Bende kalan sebzeleri toprakta bırakıyorum. Tam olarak nasıl yaptığınızı anlatırmısınız. Evsel atıklardan da katıyormusunuz?

Sn h_dogan kaktüs ve suklent sayfanızıda gezdim, ondan söz ediyorum. Bu sayfada hep güllerinizin güzelliğini izliyordum:).. Hepsi güzellerde , lastiklerin içindekiler bir başka güzel olmuş:). Maşallah, emeğinize sağlık.

Evsel atıkları pek atmıyorum, bahçede temizlik yaptığımızda ortaya çıkan ot, dal, yaprak gibi bitkisel artıkları bahçenin bir köşesinde biriktiriyorum. Bir senede harika gübre oluyor, içinde de bir sürü solucan. :)

h_dogan 30-10-2015 11:50

2 Eklenti(ler)
Sellukamız.

h_dogan 30-10-2015 11:51

4 Eklenti(ler)
Güller bir başka.
Her zaman....

samur 30-10-2015 13:04

Brugmansialar harika olmus bir de sellukaya her zaman bayiliyorum. Bana gelen brugmansia celiklerinden sadece biri tuttu. Pek guzel gelisim gostermedi. Saksida oldugundan olabilir mi acaba bilemedim.
Selluka tohumdan 2 defa denedim ama olmadi. Artik fide seklinde alayim diyorum. Simdilerde satista var ama bu mevsimde almak pek de mantikli gelmedi, ancak baharda satista olan fidelere gore daha da buyumustur diye tahmin ediyorum siz ne dersiniz?

h_dogan 30-10-2015 13:15

Brugmansiaları ben mi göndermiştim?

Bazen yerini sevmiyor o yüzden gelişmemiştir.

Sellukayı bu mevsimde almanızı önermem nasıl koruyacaksınız? Fide döneminde çok hassas oluyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1417229)
Brugmansialar harika olmus bir de sellukaya her zaman bayiliyorum. Bana gelen brugmansia celiklerinden sadece biri tuttu. Pek guzel gelisim gostermedi. Saksida oldugundan olabilir mi acaba bilemedim.
Selluka tohumdan 2 defa denedim ama olmadi. Artik fide seklinde alayim diyorum. Simdilerde satista var ama bu mevsimde almak pek de mantikli gelmedi, ancak baharda satista olan fidelere gore daha da buyumustur diye tahmin ediyorum siz ne dersiniz?

samur 30-10-2015 13:17

Kapali balkon ya da ev icine alsam olur mu Amasya da zaten kisin dışarda olmaz saksida bakim kislari iceri almak lazim

samur 30-10-2015 13:21

Brugmansialar Zafer abiden gelmisti. Aslinda yaz boyu balkonda esintili sabah gunesi alan yerde idi. Baharda saksisini buyuteyim bakalim.

celalim01 31-10-2015 17:31

Selluka görüntüsü çok harika ,bu sene denedim yetiştiremedim. Bir yandan da aşıır kokusu olduğunu öğrendiğimden tereddüt ettim. Seneye tekrar deneyeceğim selluka yetiştirmeyi.

h_dogan 01-11-2015 18:05

Sn. Celalim_01 sellukanın kokusu çok hoş, düşündüğünüz kadar ağır kokusu yok.

celalim01 03-11-2015 14:53

Umarım öyledir. Denemeye çalışacağım bir bitki. Çiçekleri çok hoşuma gitti. Bu sene tohum ektim ,olmadı. Detaylı bilgi sahibi olmadığımızdan başaramadık. Tekrar deneyeceğim.

h_dogan 04-11-2015 10:00

5 Eklenti(ler)
Güzeller içinden...

h_dogan 10-12-2015 09:44

2 Eklenti(ler)
Beyaz meleğin dondan önceki hali...

h_dogan 10-12-2015 09:46

3 Eklenti(ler)
Bu zamanda güller...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025