![]() |
Sevgili sudenur,ne kadar cok kar yagmis oyle,
|
;) Sizin oralara yağmadı mı yoksa? :)) Hoşgeldin sevgili hanndan :eek:
"İyi ki tarihli çekmişim.." diye geçirdim bir an için aklımdan. :D :D Evet epeyce yağdı lakin ertesi gün eriyiverdi. :)) |
Alıntı:
''İzmir günlük güneşlik Ankara'da nasıl kar yağar'' diye düşünüp durdum.. Taa ki tarihi fark edene kadar ;) |
:D :D Günü gününe yayınlamaya fırsatım olmamıştı. ;) "Külliyen yalan.." :))
Görüntülediğimiz fotoğraflarda tarih ibaresi olunca resme olan dikkat dağılıyor düşüncesiyle yayınlamamıştım o vakitler "Şimdi ne değişti?!" diye geçmiştir aklınızdan, eminim geçmiştir. "Aklıma esti, ekleyim dedim.." :) Bu arada gözümden kaçtı sanmayın, bahçemi ilk ziyaretiniz. :eek: Hoşgeldiniz. ;) |
Alıntı:
Gelmiştir ama işaret bırakmamıştır... Mutlaka gelmiştir. Meraklı ve araştırmacı forum kişisi O. Eğer gelmediyse ( ki böyle bir sayfayı hayatta kaçırmaz ) bir yalnışlık olmalı. |
Ben bu sayfayı yeni keşfediyorum.
Sanırım balkonum olduğu için daha çok balkon sayfalarını gezmem ve bahçe başlıklarını ihmal etmemden kaynaklanıyor;ama artık daha sık bahçe bölümüne göz atacağım.Kaçırdığım birçok güzellik olduğu aşikar.Sizin sayfanız gibi. Sukulentleriniz,kaktüsleriniz bahçeniz çok güzel Sevgili Sudenur.Bundan sonra takipteyim. Sevgiler. |
Alıntı:
İyi ki varsınız ;) |
Sayın Tura, sevgili selis, bugün bir mutlu oldum, bir mutlu oldum sormayın. :)) Ziyaretçilerimin çoğu ses verdi, mesajlar bıraktı, gözüm gönlüm okşandı. ;) Niyetim latife etmekti sevgili selis'e. :)) "Kirliliğe yol açmak.." demek ne demek efendim, tüm beğeni, öneri ve eleştiriler başım gözüm üstüne. :o
Sevgili Tika, ziyaretinize çok memnun oldum. Sizlerden feyz aldım inanın, öylesine ufkumu açtınız ki siz balkon ve bahçe sahipleri, özenip, çok isteyince benim de oldu bir kaç çeşidim. :o İlgi alakanıza teşekkür ediyor sevgilerimi gönderiyorum. :)) |
Alıntı:
|
çok güzel bir manzara tadını çıkarmışınızdır galiba
|
4 Eklenti(ler)
Market alışverişi yapma niyetiyle Migros'a gitmiştim bugün.
Niyetim bir kaç mutfak malzemesi alıp eve dönmekti lakin alışverişim esnasında geldiğini gördüğüm iki üç koli bitkiyi standlara yerleştirdiklerini fark edince görevlilerin, daha koliler açılmadan yanlarında bitiverdim. Dialog aynen şöyle gelişti. -Merhaba beyler.. kolay gelsin. -Teşekkür ederiz efendim.. buyurun? -Onlar yeni bitkiler sanırım? -Evet efendim.. yerleştiriyoruz. -Kaktüs var mı içlerinde? -Evet efendim.. sanırım var.. -Ahh çok sevindim.. bakmam mümkün müdür? Öyle heyecan yapmıştım ki, bakmaya çalıştığımı gören görevliler rahat rahat seçebilmem için tezgaha bıraktıkları koliyi, usulca önüme ittirdiler. :p Sevinçle incelemeye koyuldum. Sanırsınız altın bulmuşum. Önce görevli arkadaşlardan biri yardımcı olmaya davransa da baktı ki evirip çeviriyorum, bakıp bakıp bir diğerini inceliyorum "Bu kadın ben ne dersem diyeyim kendi bildiğini okuyacak.. " dercesine arkasını dönüp işine koyuldu. Kırk dakika kadar sonra şu sekiz bitkiyi seçmiştim. Altta ki ikisi fazlaca ıslanmıştı ve büyük boy olarak sadece bu ikisi mevcuttu, şükür ki bana kısmet oldu. :)) Canım kaktüslerim, yeni evinize hoşgeldiniz. Eklenti 359442 Eklenti 359443 Saksılarının sırılsıklam olduğunu gördüğüm kaktüsleri kuruyuncaya dek sulamamalarını söyleyerek sıkı sıkı tembihlediğim görevlileri sitemizden öğrendiklerim kadarıyla aydınlatmaya çalışmıştım çalışmasına lakin, ben ele verirken telkini, kendim yemişim salkımı. :o "Austrocylindropuntia subulataele" olduğunu öğrendiğim bitkimin üzerine saplanmış çiçeklerin yapay çiçek olduğundan bihabermişim.. :o Velhasıl mutfak alışverişlerimden sadece acil olanları alarak kucağımda bir kutu kaktüsle eve döndüğüm vakit, ilk işim sırılsıklam torflu olan iki kaktüsümü saksılarından çıkarıp, kurumaya almak oldu. Eklenti 359444 Diğerlerini de fısfısla nemlendirerek pencere önüne dizdim. Eklenti 359445 Sukulent'lerin nerede diye soracak olursanız? :o İşte burada değerli üyeler, rezil olduğumun belgelendiği yerde. :D http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...tm#post1080426 http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg |
Alıntı:
Sevgilerimle... |
Kaktüslerinizi güle güle büyütün.
Ben de dün Koçtaş'tan 4 tane küçük kaktüs aldım.Aslında hiç aklımda yoktu;ama 3,90 olan indirimli fiyat etiketini görünce dayanamadım,aldım.Üzerlerinde yapay çiçekler vardı.Silikonla yapıştırılmış olduklarından çıkarılmaları da çok zor oluyor.Cımbızla çeke çeke çıkarıyorum.Çıkarırken dikenleriyle birlikte bir kısmının üst yüzeyinden minik parçalar da koptu ne yazık ki. :( Bitki kendini iyileştirir sanırım.Daha önce de bu şekilde çıkardığım birkaç kaktüsüm şimdi iyi durumdalar.Silikonlu çiçekle kalmasından daha iyidir diye düşünüyorum. |
Şu kaktüslere yapay çiçekleri monte eden firmayı bir bulsak... :mad:
Hepsini güle güle büyüt sevgili Sudenur ;) 40 dakika süren :D Kaktüs maceranı okumak çok hoştu. Demek görevlilere de ders verdin yani :D Umarım uyarlar. Bauhaustan Taner Beyin kaktüslerini alıyorduk ne güzel. Şimdi kara kara düşünüyorum, yapma çiçek montajlı kaktüslere mi kaldık diye :( |
Teşekkür ederim sevgili milaca. :) Umarım tüm kaktüs severler gerçek çiçeklerini görebilirler. Ben bu yaşıma dek göremedim çünkü üşümeleri gerektiğini bilmiyordum. Umutla bekleyeceğim bundan böyle, sevgilerimle.. :))
Siz de güzel günlerde büyütün sevgili Tika. 2.69'luk fiyatları görünce asıl almam gerekenleri en aza indirip, bir kutu kaktüsle çıktım marketten. Eşim akşam görünce "Yine mi kaktüs?!" diye çatmaya kalksa da kaşlarını "Karışma rica ederim.." diyerek baskın çıkıp susturdum. "Sigaram yok, süsüm püsüm yok, ayda üç beş çiçek almışım çok mu?!" diyerek tıkayıverdim cümlelerini. :D Bundan böyle çımbız da taşıyacağım çantam da mutlaka, çıkarmaya uğraştığım silikonlar sebebiyle diken darbelerine maruz kaldım. ;) Aynı şeyi ben de düşündüm sevgili gülenmelek. Üretici firmalar daha bilinçli yaklaşırlar inşallah diye dua ediyoum, Taner beyin emekliye ayrılması iyi olmadı. :( Sadece yapay çiçek yapıştırmakla yetinseler öpüp te başımıza koyarız lakin, oynar göz, bıyık, şapka vs yapıştırıp tavşana çevirmişler orta boy güzelim kaktüsleri. :mad: Temizleyebilir miyim diye epey evirip çevirdim fakat kurtarılacak gibi değillerdi, yapıştırılan yerler de şekil bozukluğu oluşmuş. :mad: |
Sevgili Sudenur,yeni güzelliklerini güle güle büyüt.Ne mutluluktur şimdi onlar :p
O sakallı, bıyıklı,şaşkın gözlü,şapkalı :p kaktüslerden bende 5 yıl önce almış ve üzerindeki silikonla yapışmış yerleri temizleyinceye kadar neler çekmiştim.Hâlâ temizlediğim yerlerin izlerini görebiliyorum :( Bir ara fotoğrafını sayfama eklerim.;) Güya ilgi çekip satılsın diye yapıyorlar,bunu yapmasalar daha çok alırız, bilmiyorlar sanırım.:p Sevgilerimle... |
Satıcılara bakacak olursak işin aslı öyle değilmiş sevgili İpektuğçe.. ;)
Söylene söylene incelediğimi gören tezgahtar genç "Hanımefendi siz böyle düşünüyorsunuz lakin süslü püslü olanların hepsi daha hızlı satılmakta.." diye vurgu üstüne vurgu yaptı. :D :D Temenniler için teşekkür ederim, gözüm sayfanızda olacak, sevgiler, selamlar.. ;) |
Bence süse değer verenler için geçerli o zaman,gerçek anlamda bizler gibi kaktüs yetiştirenler bunu sevmezler,kaktüslerine zarar vereceğini bildikleri için. ;)
Şöylede bir şey var,çocukların daha çok ilgisini çekiyor,5 yaşında kızım var, ne zaman kaktüslere baksam, anne banada bu süslüler den alırmısın der :p sonrada dikenleri yüzünden vazgeçer :p |
:eek: Yedi yaşında ki kızım da öyle. :D :D Geçen gün minişlerimden bir tanesini almış elinde gezdiriyordu. Şu şekil konuştuğunu işittim. "Seni gidi yaramaz, zarar vermeyecektim ki ben sana, niye batırıp duruyorsun dikenlerini?" :)) ;)
|
Bauhause'dan yeni kaktüsler aldım. :)
5 Eklenti(ler)
Torfa ekili bu üç kaktüsle eve döndüğümde ilk işim sırılsıklam topraklarını gazeteye dökmek ve kökleri kuruyuncaya kadar bekletmek oldu. İkisinin yanlardan türemiş miniş yavruları yarıya kadar çürümüş haldeydiler, onlar kurtulamadı ama diğer yavruların durumu iyi görünmekte. :(
İsimlerini bulmam da yardımcı olan İpektuğçe hanıma, çok teşekkür.. :)) Cleistocactus strausii Eklenti 360768 Euphorbia enopla Eklenti 360769 Kurtardıklarımdan birisi, evde büyüyen minişlerimle aynı türdenmiş meğer. :D Ton farklılıkları var ama diken şekilleri aynı, beğendiğim bir tür, denk geldiğim her yerden almışım. Büyük bir saksıya aktarıldılar topluca. ;) Mammillaria elongata Eklenti 360775 Eklenti 360779 Eklenti 360780 |
Sevgili Sudenur,kaktüslerini güle büyüt,çok güzeller.Tekrar tekrar aldım dediğin kaktüsün ismi ''Mammillaria elongata'' ;) diğerlerini de kaktüs sayfalarında görmüştüm ama isimleri aklıma gelmedi şu an :( :p bulursam söylerim ;)
|
Teşekkür ederim, çok zarifsiniz. :))
|
Teşekkür ederim september82, daha güzelleri isteyen herkesin olsun. Sevgiler.. ;)
|
Sevgili Sudenur diğerlerinin isimlerinide buldum ;)
''Cleistocactus'' ve diğeri de ''Euphorbia enopla'' olduğunu düşünüyorum.;) Sevgilerimle... |
Sevgili Sudenur, bizim burdaki bauhaus ve seralar da tiklim tiklim yeni kaktüslerle dolup tasiyor, insan her giridiginde mutlaka birkac tane eve getiriyor:)).
Ayni tür olsun olmasin insani cekiyor iste, bu huyun aynisindan bende de var son zamanlarda:))..... Tüm yeni kaktüslerinizi güle güle büyütün, Sevgiler...... |
Çok haklısınız sevgili incii.. :))
Bir arada görünce bu güzelleri, almadan duramıyor insan. ;) Siz de güzel günlerde büyütün. :) |
Siz sayfamı ziyaret etmeseydiniz, ben bir güzel bahçeye verdiğiniz bunca emeği görme şansına sahip olamayacaktım belki de. Hem de onsekiz yıl yaşadığım Anakara'da, hem de son beş yılını geçirdiğim ve hala burnumda tüten Eryaman'da...
Ellerinize, emeklerinize sağlık. |
Sayın PlentyPlant, burada olmanız büyük mutluluk. :eek:
Çok teşekkür ediyorum ziyaretiniz için, üstadlarım yorum ve öneri bıraktıkça içim içime sığmıyor.. :)) Eryaman'ı biliyor, tanıyor olmanıza çok sevindim, ne vakit arzu ederseniz buyurun bekleriz, kapımız her daim açık. Saygılar, selamlar.. :)) |
Aranjman saksınız çok şık olmuş Sevgili Sudenur.
|
Hoşgeldiniz Tika hanım, teşekkür ediyorum, mutluluk verdiniz. ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025