agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Sudenur / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27948.htm)

gülenyüz 01-02-2013 20:29

Sn Sudenur, Hanım bugün bahçede değilsiniz....

dalya35 02-02-2013 10:58

Bende geldim!.. kimse yok?

Sevgi 02-02-2013 11:07

Sanırım hava çok soğuk diye bahçeye çıkmıyor:D

dalya35 02-02-2013 11:24

Eee o zaman hadi bize gidelim. Bizim buralar sıcak size bahçede kahve ikram ederim ne dersiniz;)

Sudenur 02-02-2013 14:12

:eek: :eek: :eek: Aaa, bahçem de yokken misafirlerim gelmiş, buyur etmemişim ne ayıp.. :o Kusuruma bakmayınız arkadaşlar, nezleyle griple mücade ediyoruz ailecek, şaşırttınız ve gülümsettiniz. Uğradığınız için teşekkür ediyorum.. ;)

dalya35 02-02-2013 15:21

Geçmiş olsun sevgili Sudenur, siz iyileşin biz yine geliriz:)

gülenyüz 02-02-2013 17:25

Çok geçmiş olsun Sn.Sevgili Sudenur. Aman çocuğunuza dikkat edin.Onun bünyesi daha zayıftır ben iki haftadır çekiyorum.Beni çok yıprattı.En ağıt virüs mikrobu nezle,dikkat etmek lazım.Ankara da herkes hasa.Sevgi ve Saygılar...

Sudenur 02-02-2013 17:32

Teşekkür ediyorum dostlar. Yavrumun bir haftası hastalıkla, ağrıyla geçti, o hasta olmasaydı da ben olsaydım diye üzülüp durdum. :( Ben zor dayanıyorum zonklatan bu baş ağrısına, kızım nasıl dayandı bilmiyorum. Beterinden korusun Yaradan.

Tura 02-02-2013 17:57

Geçmiş olsun.
Havalara güven olmuyor...dikkat etmeli.

sibelim 02-02-2013 19:37

çok geçmiş olsun sevgili sudenur , rabbim acil şifalar versin biricik çiçeğine ...

tuya 02-02-2013 21:29

çok geçmiş olsun efendim anneler asla kuzularına kıyamazlar Rabbim size bebeğinizin ufacık uf dediğini göstermesin dünyanız onun gülücükleriyle dolsun her şey gönlünüzce olsun

Cymbelina 03-02-2013 04:12

Sevgili Sudenur,

Öncelikle tatlı kızınızı Allah bağışlasın, Allah tüm çocukları korusun. Geçmiş olsun, şifalar dilerim. Keyfi yoksa, açın güzel bir çizgi film, birlikte izleyin, örneğin izlemediyseniz Rio veya Rango.

Bahçeniz benim çok hoşuma gitti;), hevesinizi ve emeklerinizi de takdir ettim. Tecrübeli arkadaşlarımızın zaten gayet güzel önerileri olmuş, benim ne yazık ki bu yönde bir önerim olamıyor, zaten tecrübem ve bilgim de sınırlı. Şu an için tek söyleyebileceğim belki ileride sizin ufaklık ve arkadaşları için bir köşecikte kum havuzu yapabilirsiniz - temiz kum temin edilebilirse. Forumda da birkaç örneği olan kuş evi de yapılabilir. Bunlar haricinde, denemelere ilgi duyan biriyseniz, mutfakta kullandığınız çörekotunu minik bir kabın içinde yeşertebilirsiniz. Ben denemiştim. Mutfak camınıza, balkonunuza belki de bahçeniz minik bir köşesine minik beyaz çiçekleriyle eşlik edebilir. Mevsimlik gibi düşünülebilir, kuruyunca sökebilirsiniz.

Forumda okuduğum kadarıyla, yer elmasını toprağa gömersek o da çıkıyormuş, bitkisinin boyu epey yüksekmiş, güzel sarı çiçekleri varmış çok büyük olmayan. Ben denemediğim için güzel bir görüntü olur mu bilemiyorum. Bu arada, kasımpatılarınızdan vazgeçmeyin bence, bildiğim sardunya gibi dayanıklı ve vefakar olabiliyorlar, üstelik mevsimliklerin çiçekleri bitmeye başlasa da onların çağı başlamış oluyor, böylece çiçeksiz kalmamış oluyoruz.

Sevdiklerinizle bahçenizde sağlıklı, huzurlu güzel günler temenni ediyorum:)

Sudenur 03-02-2013 15:02

Sevgili Tura bey, sibelim ve tuya hanım, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. :)) Kızım daha iyi çok şükür. Güneşli havayı görünce neşesi de yerine geldi, ağrısını sızını da unuttu. Uğradığınız için teşekkürler.. ;)

Sevgili Cymbelina:eek: Ne iyi ettiniz de uğradınız, çok memnun oldum, hoşgeldiniz. ;) Kum havuzu önerinize eşim ne der bilemiyorum lakin, kuş evi, çörekotu ve yer elması önerinizi değerlendirmeyi planlıyorum kısmetse. Aklınıza sağlık Cymbelina'cığım, her vakit beklerim bundan böyle.. ;) :)

gülenyüz 07-02-2013 13:39

Sn Sudenur,Merhabalar.Kızınız nasıl oldu.İnşallah ikinizde toparlanmışsınızdır.Sevgi ve Saygılar.

gülenyüz 07-02-2013 13:40

Uğrayıp soramadım.Kusura bakmayın.

Sudenur 07-02-2013 14:05

5 Eklenti(ler)
Kusur ne demek efendim, çok naziksiniz, teşekkür ediyorum sayın gülenyüz.
İkimiz de iyiyiz Allah'a şükür, gündüz hava ılıman oluyor ya dışarı da oynuyor şimdi kuzum. :)
Bense az evvel Ptt kargonun getirdiği hediye paketimi açıyordum.
Çok mutlu etti beni sevgili Esin hanım.
Bir sürü hediye göndermiş sağolsun, var olsun.. ;)

Eklenti 367892
Eklenti 367893
Eklenti 367894
Eklenti 367895

27 Eylül'de bu halde olan Kazayağı'mı http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg kışın donar diye düşünerek eve almıştım. Acem halısını iliştiriverdim bir kenarına..
Eklenti 367891

Hediyelerim bununla bitmedi, devamı da var.. :))

Sudenur 07-02-2013 14:38

5 Eklenti(ler)
Soğanlar "Zıpçıktı.." soğanı mı sevgili Esin hanım? :o ;)
Eklenti 367907
Eklenti 367908

Ortada ki Buz çiçeği bildim lakin diğerlerinden emin olamadım? :o
Eklenti 367912

Ve bu minikleri de tanıtmanızı rica ediyorum? :o
Eklenti 367914

Kök gelişimlerini tamamlamaları için minik saksılara geçirdim hepsini, iyi yapmışmıyım? ;)

Ve bu saksıda ki hemen hemen tüm çeliklerimi de de geçtiğimiz Pazartesi bizi evinde konuk eden kıymetli arkadaşım sevgili Denizardacan hediye etti. Tekrar teşekkür ediyorum kendisine, çok güzel ağırladı sağolsun. Kocaman yürekli, tam bir bitki delisi, çılgın arkadaşım. ;)
Eklenti 367913

_Esin_ 07-02-2013 15:03

Elinize sağ salim ulaşmalarına sevindim Sudenur hanım. Evet onlar pembe zıpçıktı soğanı diğer iki miniğe gelince resimde soldaki maviş diğeri ise mercanköşk aromatik bitkiler ilginizi çekiyor diye kalmış aklımda. Gülegüle büyütün hepsini.Sevgiyle kalın.

Sudenur 07-02-2013 15:27

1 Eklenti(ler)
Evet doğru anımsamışsınız, aromatik bitkilere bir hayli meraklıyım.. ;)

Maviş'i tahmin etmiştim ama emin olamamıştım, gayet sağlıklı ve iyi durumda geldiler, çok güzel hazırlamışsınız, elinize sağlık, çok çok teşekkür ederim tekrardan. :))

Önde ki uzun yapraklıdan da emin olamadım? :o http://www.agaclar.net/forum/attachm...50-x-600-d.jpg
Ne olur kusuruma bakmayın, hem onca zahmete giriyorsunuz hem de sorularımla uğraşıyorsunuz böyle. :))

Bu kurdela çiçeğini de Denizardacan hedye etti sağ olsun. Öylesine güçlüydü ki kök yapısı, saksıdan ayırırken epey zorlandı.. :))

Eklenti 367923

_Esin_ 07-02-2013 15:36

Önde ki uzun yapraklıdan da emin olamadım? :o http://www.agaclar.net/forum/attachm...50-x-600-d.jpg
Ne olur kusuruma bakmayın, hem onca zahmete giriyorsunuz hem de sorularımla uğraşıyorsunuz böyle. :))

Öndeki uzun yapraklıda yakında açmaya hazırlanan mis kokulu frezya.

Sudenur 07-02-2013 15:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _Esin_ (Mesaj 1098263)
Öndeki uzun yapraklıda yakında açmaya hazırlanan mis kokulu frezya.

:eek: :eek: Ooo, süpermiş! ;)

Bahçeye mi ekseydim acaba.. :rolleyes: :))

_Esin_ 07-02-2013 15:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1098267)
:eek: :eek: Ooo, süpermiş! ;)

Bahçeye mi ekseydim acaba.. :rolleyes: :))

Gönderdiklerim henüz küçük olanlar benim malum bahçem olmadığı için saksıda alışıklar. Bu yıl saksıda kalsınlar önümüzdeki yıl soğanlar büyüyünce bahçeye geçirirsiniz. Ayrıca sorularınız sıkmıyor inanın bitkilerden açılan sohbeti severim. Hepsinin de çiçeklerini görmek nasip olur inşallah sevgiyle kalın.

Sudenur 07-02-2013 16:19

2 Eklenti(ler)
İnşallah Esin hanım. ;)
Çok teşekkür ediyorum, helal edin hakkınızı.. :))
Gitmeden bir kaç fotoğraf daha ekleyim, kaçayım.. :p

Tomurcuk büyüten orkidem.
Eklenti 367944

Bir ay evvel aldığım Kalanchoe'lerimden kırmızı olan çiçek açtı. ;)
Eklenti 367945

ipektuğçe 07-02-2013 19:36

Merhaba sevgili Sudenur, tekrarmı hasta oldunuz, sana da kızına da geçmiş olsun canım.:( Yeni bitkilerin hayırlı olsun, Esin hanımında emeklerine gönlüne sağlık.
Orkiden de, arkasındaki güzelliklerde çok hoş, orkide açınca eklemeyi unutma. ;) Senin kırmızı kalanchoe nin yaprakları değişik geldi bana, cinsimi farklı acaba çok hoş duruyor. Hepsine de maşallah, güzel çiçeklerini de bol bol görmen dileğiyle. Sevgilerimle, kendinize iyi bakın. ;)

Sudenur 07-02-2013 20:53

Teşekkür ederim sevgili ipektuğçe,hoşgeldiniz. ;)

İlk kalanchoe'm olduğundan yaprak farkını fark etmeden almıştım, çeşit edinmeye çalışacağım zamanla, çok sevdim kalanchoe'lerı... ;)

Ben de kızım da şimdi daha iyiyiz, sağol. :) Orkidem iki aydır tomurcuk büyütmekte ablası, bir açacak pir açacak inşallah. Açar açmaz paylaşırım, uğradığın için teşekkürler.. ;)

gülenyüz 08-02-2013 19:46

İyi Akşamlar Sn Ankaralı komşum,Arkadaşım bahçenize geldim,gezdim gidiyorum.Saygılar.

maki01 09-02-2013 00:57

Ne desem, nasıl ifade etsem bilemedim yine :)

Duygu, sevgi dolu bir saksı ya da bahçe görünce böyle oluyorum ben, yazıp yazıp siliyorum yüzümdeki kocaman tebessümle...

Heyecanınızı, çoşkunuzu, bahçenizi bu kadar içten duygularla bizlere de paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.

Sudenur 09-02-2013 13:03

Hoşgeldiniz sevgili maki01.
Mutluluk verdiniz, yine beklerim.. :) ;)

Siz de hoşgeldiniz sayın gülenyüz. ;)
Çok çabuk geziliyor değil mi bahçem, kutu gibi.. ;)
Sağa bak, sola bak hemencik bitiyor.
Kapım her daim açık, her vakit beklerim.. ;)

gülenyüz 09-02-2013 15:54

Ankara lı olarak en geç biz mi kalacağız Ne dersin.Hani bahçeyle ilgili birşeyler yapmıyor musunuz.?

Sudenur 09-02-2013 17:11

Malzeme tedarik etmeye çalışıyorum sayın hemşerim. :))
Torf, toprak, gübre temini, saksı hijneni vs vs..
Başka ne yapabiliriz mi Mart kapıdan çıkmadan? :)
Önerileriniz olursa lütfen anımsatınız yerine getireyim..
Ustamsınız ne de olsa bitki, bahçe konusunda.. ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025