![]() |
5 Eklenti(ler)
Hoşgeldin Mayıs! ;)
Geçen yıl sahiplendiğim Acer Palmatum ağacım, bahçemi sevdi, gelişti, serpildi. http://www.agaclar.net/forum/attachm...60921590-7.jpg Eklenti 609384 Eklenti 609385 Üç yıl evvel birbirine yakın diktiğim Beyaz ve Kırmızı Şakayıklarımlarımdan kırmızı olan ilk yıl sürgün vermeyince yakın diktiğim için çıkmadığını düşünmüş, üzülmüştüm. :( Beyaz şakayıkım çiçeğini bir yıl sonra gösterdiğinde, kırmızı şakayıkım da yakınlarında sürgün verince kök bağlantısı olduğunu sanmıştım ama değilmiş. Yuppi! Eklenti 609387 Eklenti 609388 Ankara iklimi her bitkiyi yetiştirmeye uygun olmuyor. Dört yıldır ciddi kayıplarım oldu. Bir yıl önce edindiğim bir çok bitki bir sonraki yılı göremedi. Sardunyalarım, mavi sarmaşığım yasemin, gazanyalarım, papatyalarım, dahlialarım, begonyalarım ve daha bir çok çeşit çiçeğim yok olup gittiler, üzdüler. Durum böyle olunca ve eskisi gibi bol vaktim olmadığından iş, eş, çocuk yoğunluğumdan arta kalan zamanlarımı çok yıllık dona dayanıklı bitkiler edinmeye çalışarak ve bu güzelliklerle uğraşarak geçiriyorum.. Bu yıl edindiğim Mavi Bodur Ladinim. "Karşıyaka seralarından Uzman Peyzajdan 90 TL'ye satın aldım." Eklenti 609389 |
Şakayık da, Acer de, mavi ladin de harika. Hepsine ayrı ayrı bayıldım. :)
|
5 Eklenti(ler)
|
Tebrikler
Bahçeye emek verilmiş çalışmalar netice vermiş gayret gösterilmiş güzel resimler çekilmiş anlatım şekli ifadeler güzel işte arzulanan bir durum TEBRİKLER
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 610821
Eklenti 610822 Jackmaniim tomurcukta.. Eklenti 610823 Kuzumun anneler günü hediyesi.. Eklenti 610824 Eklenti 610825 |
2 Eklenti(ler)
Hoşgeldiniz sayın ahmeter, üstadımızın beğeni sunması mutluluk verdi, ziyaretiniz için teşekkür ederim. :)
Komşumun elleriyle boyadığı anneler günü hediyesi çok güzel bir sürprizdi. :) Eklenti 610828 Cumartesi Pazar tüm gün işte oluyorum, çok yoğun oluyor yoruluyorum. Eve geldiğimde üstümü bile çıkarmadan bahçemi dolaşıyor, çiçeklerimle konuşuyor, kediciklerimizi seviyorum. Tüm yorgunluğum gidiyor. :eek: Yüreği sevgiyle dolu güzel bayanlar, anneler günümüz kutlu olsun. ;) Eklenti 610829 |
Ayy yerim ben bunları... Çok tatlişler ... Bahçeniz harika , ellerinize , yüreğinize sağlık...
|
Ankara gibi zorlu bir iklimde böyle bahçeler görmek güzel, büyük bir emek işi olsa gerek.
|
Allahım nasıl tatlı şeyler bunlar! :eek: :cool:
Haftada 6 gün çalışırken bir de eve, dünya tatlısı kızına, bahçeye, kediciklere ve de foruma zaman buluyorsun ya, üstün yetenekli bir insansın sevgili Sudenur. Hem ”bizleri güzel bahçenden mahrum bırakma” diyesim geliyor, hem de ekstra iş çıkartacakmışım diye düşünüp diyemiyorum. Ama bir yandan da her şey paylaştıkça daha güzel oluyor. Mesela seneye şakayık almaya karar verdim bu görüntülerden sonra. :) Çiçekli kalma süresi ne kadar? |
Bu kedicikler sevilmez mı ama. :)
Bahceniz, çiçekleriniz harika. Sakayik uc yilin sonunda ilk kez mı acti? |
5 Eklenti(ler)
Hoşgeldiniz sayın tarla kuşu, mrdnby, yorum için teşekkür ederim. ;)
Sevgili abk beyaz şakayıkım bir yıl sonra bir çiçek, sonraki senelerde çoğalarak açtı. Kırmızı bu yıl ilk kez çiçek verdi. gilan'cığım kokuları ve katmerli iri çiçekleriyle çok güzeller ama bir ayı bulmuyor soluyorlar. Yağmurlar sebebiyle bu yıl daha erken döküldüler. :( Eklenti 614300 Eklenti 614301 Yağmur sonrası Gökkuşağının bir ucu bizim sitedeydi.. :) Eklenti 614302 Eklenti 614303 Yerörtücüm Ajuga bir aya yakın çiçekli kaldı, çiçeksiz hali de çok güzel. Eklenti 614304 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Hepimizin ulaşmak istediği clematis fotoğrafı işte budur! ;)
|
Sayın Sudenur, bahçeniz bir harika olmuş, maaşallah ,ellerinize-emeğinize sağlık. Acer palmatum benim de favorilerimden biri, sonbaharda yaprakları dökülmeden önce sararıyormu, merak ettim?
|
Ben de buraya misafir geldim. :) Eski fotoğrafları dolaştım, yad ettim. Bakarsın bu güzel bahçenin güncel halini de görürüz diye bir heveslendim. :rolleyes:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025