![]() |
Sevgili Sudenur bahçedeki düzenlemeleriniz çok hoş görünüyor. Şimdiden özlem duyduğumuz bahar ayları geldiğinde, çok güzel görüntüler oluşacağından eminim.:)
Alıntı:
Sevgili Benol hanım gallalarından bana da göndermişti, Ben soğanların büyük bölümünü saksıya diktim ve hava iyice soğuduğunda korumaya almayı düşünüyorum. Bahçeye diktiklerim kıştan sağ çıkarlarsa seneye hepsini bahçeye geçireceğim. Sizin gallalarınızın Ankara kışından sağlam çıkıp çıkmadıklarını takip edeceğim, sonuçları burada yazarsanız sevinirim. Sevgiyle... |
Çok güzel olmuş bu saksılar ordan başlayayım sözüme ellerinize sağlık syn sudenur...bahçede süper tabi emeklerinize sağlık..
|
Hoşgeldiniz sevgili SDurul ve demircool, ziyaretinize çok memnun oldum. ;) Don ve yoğun kar yağışına maruz kalacak olmak beni de korkutuyor.
Bazı bitkilerim için portatif sera uygulaması yapmayı planlıyorum. Becerebilirsem resimleyeceğim, tekrar teşekkür ederim, sevgiler.. :) |
Canım merhaba,
Bahçeni gezdim gezdim ama farkettim ki hiç yazmamışım. Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar, özellikle kasımpatıların, Ankara da malum her gönlümüzden geçeni ekip biçemiyoruz. Bunun için kendini hiç sıkma. Yavaş yavaş çözümler bulunur. Bahar gelsin bahçe nasıl şenlenecek. Bu arada tenekelerine de bayıldım:D. Sudenurcum ben de bu kış birşeyler yapmak istiyorum, tecrübeli ve yetenekli bir arkadaşımız olarak senden yeni uygulamalar ve tavsiyeler bekliyorum açıkçası. Saksı yapımına başlamak istedim, çok yorgun hissediyorum kendimi. Yaşlılık:D Kendine iyi bak canım görüşmek dileğiyle. |
Aaa, uğramana çok sevindim, hoşgeldin. :eek: ;)
Davetim hâla geçerli, ne zaman uygunsan buyur misafirim ol, ahşap boyama, türlü geri dönüşüm çalışmaları ve ıvır zıvır işlere ilgim alakam var, beraberce oyalanır vakit geçiririz. ;) |
SUDENUR um hoşgelmişsin; türlü geri dönüşüm çalışmaları nelerdir acaba, merak ettim...
|
Başlıktaki elyapımı çalışmalar Atık malzemelerden yeni eşyalar... bölümüne taşındı.
|
Alıntı:
|
:eek: Burada olman ne güzel, uğradığın için teşekkür ederim. ;)
Kurudu diye düşünüp budadım maalesef. :(( Köküne dokunmadım ama.. uzar yine değil mi? :( |
Ben teşekkür ederim :)
Uzar uzar bahara, merak etme. Bir daha ki seneye hiç elleme. |
Sevgili Sudenur, mesajlarınızı takip ederek sizinde bir sayfanız olduğunu keşfettim.;) Bahçenizde, kızınız da çok güzel maşallah.Kaktüs ve sukulentlere de ilgili olduğunuzu gezince anladım,çeşitlerinizin daha da çoğalması dileğiyle,herşey gönlünüzce istediğiniz gibi olur inşallah.Sevgilerimle...
|
Teşekkür ederim ipektuğçe hanım, ziyaretiniz mutlu etti beni sağolun. :) ;) Bahçe sayfamı açmadan evvel bir kaç kaktüs çeşidim vardı lakin sukulent sevdamı siz değerli üyelere borçluyum. Temennilerinize yürekten "Aminn" diyor sevgilerimi gönderiyorum. Selamlar, saygılar. ;)
|
Sayın Sudenur;
Bahçenizin kurulumundan bugüne gösterdiğiniz çabaları, özellikle fotoğraflarınızdan takibettim. Her ne kadar bahçe düzenlemeleri, hala son şeklini almamış gibi gözüksede, son haliyle (özellikle iki farklı renk taşlarla oluşturduğunuz bordürler) çok güzel olmuş.Zaten mazı kenarlarındaki çiçekliklerin dekorasyonuda öyle. Son derece güzel seçilmiş, çok güzel bitkiler edinmişsiniz. Kışıda aynı yerde geçiriyor olmanın avantajlarını kullanmış, Sıklamen ve Hercai menekşeleriyle süslemişsiniz bile. Velhasıl kışın bile renkli bir bahçeyi seyredecesiniz. Sağlık ve mutlulukla inşallah.;) Selam ve sevgiler. |
Hoşgeldiniz Orhan bey, ziyaretinize çok memnun oldum, motive edici mesajınız için teşekkür ediyorum. :)) Siz değerli üyelerin bahçelerinden etkilenip ancak bu kadarını yapabilmiştim bir kaç ay da, Allah ömür verir de baharı görebilirsek eğer daha da renklendireceğiz inşallah. Saygı ve selamlarımla.. ;)
|
Kaktüs aşkı, bana da bulaştı. :))
5 Eklenti(ler)
"Pilosocereus azureus"
Eklenti 358195 Alt fotoğrafın kök kısmında görünen koyulaşma resim de öyle çıkmış gerçek te mavi ladin gibi masmavi. Eklenti 358196 İsimler konusun da pek emin değilim, albüm sayfasını taradım, en fazla "Mammillaria perbella"ya benzettim. Eklenti 358200 Diken dizilimi "Neochilenia paucicostata" andırıyor. :confused: Eklenti 358203 Buna emin olamadım maalesef. :o Eklenti 358202 |
merhaba,
Sudenur hanım,gülleriniz çok güzel gelişmiş maşallah,kedi ayrı bir güzel.. o mavi kaktusun dibindeki yeşil şeyler taşmı acaba? yoksa sukkulent yaprağı mı? sevgilerimle |
Hoşgeldiniz sevgili almanyalı. :)) Alt resim de gördüğünüz yeşil taşlar kaktüsü aldığım da üzerindeydi, boyalı bir malzeme olduğundan zarar verir endişesiyle dere kenarından topladığım doğal taşlarla değiştirdim. Bahçe ziyaretinize çok memnun oldum, uğradığınız için teşekkür ederim. ;)
|
5 Eklenti(ler)
http://www.agaclar.net/forum/1076256-post98.htm sayfasında bahsettiğim hediyelerimin bir kısmı yerlerini buldu. http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg
Eklenti 358213 Eklenti 358214 Eklenti 358215 Eklenti 358216 Binlerin annesi bitkimi "Aşkın gözyaşları" yaz sonun da komşumdan almıştım. Tepesinden kopar ki yanlara doğru genişlesin önerisi üzerine çimdiklediğim fideler yan dallardan sürgün verdiler. Minik saksıdakiler hediye kutumdan çıkanlar, miniş miniş pek şekerler. Yüreği geniş arkadaşıma bir kez daha teşekkür ediyorum. ;) Eklenti 358222 Bununla bitmedi elbette dahası da var lakin saksı eksikliğim yüzünden başka başka eşyalara diktiğim çeliklerimi büyüdükleri vakit paylaşacağım. :)) |
5 Eklenti(ler)
İki sene evvel çelikten diktiğim Sanseveria Paşa kılıcım yavaş büyüyor, çiçek sevgisi sabretmeyi de öğretti. :)
Eklenti 358223 Kızımın doğum günü hediyesi kaktüslerimi tek bir sepette topladım, büyükmüş gibi göründüklerine bakmayın, hepsi miniş miniş. :p Eklenti 358228 Geçen Şubat ayında Koçtaş'tan aldığım Paskalya kaktüsüm göründüğünün dörtte üçü kadardı epeyce serpildi. Şubat-Mart ayı gibi açar diye düşünüyorum aldığım da kırmızı çiçekleri vardı eve getirdiğimin üçüncü günü patır patır döküldüler.. :( Eklenti 358229 Ankara toplantısında Güler hanım vesilesi ile dağıtılan Atlas çeliklerim sürgün vermediler ama umutla bekliyorum, verecek. :( Eklenti 358234 Bu güzeller güzelini de yeni aldım sırılsıklamdı toprağı, iki üç gün kurusun diye gazete üzerinde bekletip kendi hazırladığım toprağa ektim, gelip gidip maşallah çekiyorum. ;) Buldumcuk mu oldum nedir?! :D Eklenti 358235 |
3 Eklenti(ler)
Tüylü sempervivumu geçen hafta Sakarya'da ki çiçekçilerden birinde görünce kaptığım gibi eve getirdim. :D Bir sevindim ki sormayın, akşama kadar geldim gittim sevdim. Akşam eşim görünce "Bu ne böyle üstü pamukçuk olmuş.." diye dalga geçti. :p Yavrulardan birini ayırıp minik bir saksıya ektim. Bakınız alt sayfalar. Diğerlerini de aktaracağım lakin mevsim uygun değil diye endişeliyim.. :confused:
Eklenti 358240 Tatilden aşırdığım Aloe Vera'm, habersiz aldığımdan mıdır nedir, yavaş büyüyor, oysa otelin bahçesindekiler sağdan soldan yavrulayan, kocaman anaçlardı. :o Eklenti 358241 "Euphorbia Trigona" Minik bir daldan çelik olarak ektiğim süt ağacım üç yılda bu formu kazandı, site üyelerimiz de gördüğüm kırmızı yapraklı başka bir tür mü bilmiyorum? :confused: Hep ev için de durdu bu vakte kadar, pencere kenarında, bol ışık alıyor. Allah ömür verir de yaza çıkabilirsek bahçeye çıkaracağım onu da.. :)) Eklenti 358242 |
Yeni yıl hediyem :))
2 Eklenti(ler)
Az evvel kapım çaldı ve süpriz bir kargo paketiyle karşı karşıya kaldım. :eek:
Eklenti 358916 Eklenti 358917 Çok teşekkür ediyorum YeniGine ablacığım. :)) Mutlu ettin beni, şaşırttın. Kargo ücretini bile ödemişsin, mahcubum inan. Allah gönlüne göre versin. ;) |
Nihayet Sudenur gelebilmiş kargo. Güle güle büyüt, baktıkça beni hatırlarsın...
|
3 Eklenti(ler)
Kasım ayı başında aldığım Erica'larımı bir süre saksı da bekletip sonra bahçeme geçirdim daha mutlu oldu. Kar'da yağsa üzerine banamısın demedi. Sevdiğim bir kış bitkisi, çiçekleri hiç bitmiyor. ;)
Eklenti 359063 Eklenti 359064 Eklenti 359065 |
Bahçemden kar manzaraları..
2 Eklenti(ler)
|
Bahçenizde hiç ayak izi yok.
Yoksa kartopu oynamadınız mı? |
:D Fotoğrafı çektikten sonra oynadık birazcık. :)) Kızım okula öğlen gidiyor, ben bırakıyorum, yürüyerek gidiyoruz. Biraz da okul yolunda oynadık yetti, ertesi gün bir yağmur yağdı hepsi eridi. ;)
Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum sevgili Tura ve september82 ve tabi ki sessiz ziyaretçilerim. ;) :) |
O sessiz ziyaretçilerden biriyim , sayfanız hayırlı olsun çok beğendim , ben rahatsızlık vermemek adına sadece gezip beğenip iz bırakmayanlardanım , evet kar manzarası çok güzel , bulunduğum yer de çooooookkkk özel manzaralar da var , ancak bir türlü sayfa açmayı başaramadığımdan sadece sözde kaldı resimlerim ... Yeni bir yılda yeni yeşerecek bitkileriniz ve ailenizle mutlu günler dilerim . Ellerinize sağlık :)
|
Rahatsızlık ne demek sevgili olcim, Varlığınızla mutluluk verirsiniz, hoşgeldiniz. :)) Selam ve sevgilerimi gönderiyorum güzel Erzurum'umuza. :)
Hadi bir hareketlilik yapın, siz de sayfanızı açın. Çok güzel görüntüler ekleyeceğinize eminim. ;) Kolay gelsin. :) |
Eyvah yakalandik, sessizlerden biride benim:p
Sayin Sudenur arada sayfaniz denk geldikce sessiz ve hayranlikla izledigim sayfalardan biride sizin sayfaniz. Allah nesinizi, huzurunuzu, bahceye ve bitkiye olan sevginizi daim etsin, Sevgiler |
Sevgili incii, sıcacık, içten, samimi mesajınız için teşekkür ediyorum. Motive oldum sayenizde, ne iyi ettiniz de uğradınız. ;) Bütün iyi dilekleriniz sizi de bulsun inşallah, sevgiyle kalınız. :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025