![]() |
Alıntı:
Verdin çook güzel bir fikir; yardım lütfen!.. |
Sayın Sudenur,
Bahçenizi gezmek bugüne kısmetmiş. Kısa zamanda çok güzel gelişme kaydetmişsiniz. Zamanla çok daha güzel olacaktır. Değerli üyelerimiz sizinle çok güzel paylaşımlarda bulunmuşlar. Bu paylaşımların bahçenizdeki etkisini zamanla daha iyi görebileceğiz. Ailenizle sağlık içinde evinizde ve bahçenizde keyifli günler geçirmenizi temenni ederim. |
Sevgili YeniGine,
Hercailer sonbaharda satışa çıkıyor. Ekim'de olmazsa bile Kasım'da kesin satışta olur. Bence lalelerle hercaileri birlikte aynı zamanda dikmek en iyisi olur. Laleler önce dikilirse hercaileri dikmeye çalışırken zarar görebilirler. :) Kazayağı benim bildiğim kadarıyla Ankara kışına dayanamaz ama şurada da -17 denmiş. Belki de denemek lazım. :) http://davesgarden.com/guides/pf/go/115336/ |
Alıntı:
|
Ne büyük mutluluk, ne büyük mutluluk. :eek: Sayın tturt'da ziyaret etmiş bahçemi, motive edici desteklerinizden dolayı tüm değerli üyelerimize şükranlarımı gönderiyorum. :)) ;)
|
Alıntı:
Ben de semt pazarına gittiğimde önce bu gibi şeyleri satanları dolaşırım. Boy boy zincirler, çıngıraklar-çanlar, bahçe aletleri, alet saplarını tek tek incelerim. Yanımda olanlar sıkılırlar, ben de " haydi siz sebze pazarına gidin, ben sizi orada bulurum" diyerek yollarım. Aldıklarımı gören Oğuz, şaşırır " valla alem kadınsın, ne yapacaksın bunları" derse de cevabım hazırdır: zamanı geldiğinde bulurum, kullanılacak yeri. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Buna "Çatal bel" ya da Pancar sökme beli deniliyor. |
Olabilir tabii, maksat çim alan üzerinde derinliği 20-25 cm olacak kadar delikler açmak. Yüzeyde biriken su daha kolayca dibe gider, yosunlaşma bir nebze önlenir, toprak hava alır.
Bende 3 tane, 4 dişli dirgen var. 3 kişi yan yana gelerek bir sıra oluşturuyor ve başlıyorlar hayali çizgi üzerinden batırmaya. Daha sonra ilk sıradan yarım metre ilerde yeni bir hayali sıra ile devam ediyorlar. Böyle böyle devam ederek çim alan üzerinde kurşun kalemden biraz daha kalınca 20 - 25 cm derinliğinde delikler açılmış oluyor. |
merhaba sn. sudenur, bahçenizdeki çimler ve çiçekler çok güzel olmuş, sayfanız hayırlı olsun...
|
SUDENUR um şu ara 1 liraya bile minicik minicik kasımpatlar satılıyor. Onlardan alıp bahçeye kasımpat öbekleri yapmak lazım şimdiden seneye hazırlık. Haksız mıyım?
|
Evet bence de ama eşim pek sevmiyor Kasımpatlarını. :mad: Baharın ve yazın en cafcaflı zamanlarında kötü bir görüntü oluşturduklarını söylüyor, budandığı vakit yolunmuş tavuklara benziyormuş.. :(
Buna rağmen ben iki üç saksı daha alıp bu bölgeyi baştanbaşa Kasımpatı ile doldurmayı planlıyorum. :D http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg Yaz aylarında da bir kaç kök sabah sefası sardırıveririm olur biter. Belki bir de Clematis. :) |
Tamam o halde; tam zamanı SUDENUR um. Rastgelsin inşallah.
Ben de bayramdan sonra alayım bahçede şöyle bir öbek oluşturayım inşallah. |
İyi geceler.. :))
5 Eklenti(ler)
Kış geldi geliyor derken bugün hissedilir oranda gösterdi soğuk yüzünü.
Hava oldukça serin. Kombi 50 derece de yanıyor ev ancak ısındı. Bahçemde ki son güller.. Eklenti 345029 Eklenti 345030 Nar çiçeği Kasımpatımı çiçekleri solmak üzereyken ancak fotoğraflayabildim, üzerine düşen koca bir futbol topu yüzünden boynu büküldü garibimin. :( Eklenti 345031 Eklenti 345032 Sarı Kasımpatımın minik olanını çöpten kurtardım, solmak üzereyken atmışlardı, yeni yapraklar, tomurcuklar çıkarıyor. Eklenti 345034 |
5 Eklenti(ler)
Kış hazırlıklarım bitmek üzere. Çimleri kısalttık gübreledik, üzerinde ki tüm atıklardan arındırıp, gül köklerinin tamamını hayvan gübresiyle kapayıp budadık.
Taş çiçeklikte ki dört minyatür gülümü daha geniş bir alana aralıklı diktim. Elektrik direği etrafına sıraladığım taflanlar da yanlarında.. Arka girişin çim yenileme işi bahara kaldı.. :( Eklenti 345035 Hercailerim yeni yerlerinden oldukça memnun, boşluklara pembe laleler diktim.. Eklenti 345036 Zengarden den aldığım güz soğanlarının bir kısmını galvaniz saksılara, büyük çoğunluğunu bahçeme ektim. Eklenti 345037 Eklenti 345038 Eklenti 345039 |
Sayın Sudenur bahçeniz çok güzel. Hele ki çiçek tarhınıza bayıldım. Elinize sağlık çok güzel yapmışsınız. Kasımpatı çiçeklerinizin de maşallahı var. ;)
|
5 Eklenti(ler)
Hoşgeldiniz sayın resul, teşekkür ederim, daha güzelleri sizin de olsun. :)
YeniGine ablam, bak arayı uzatmıyorum.. :D Mazı köklerini boğan fazla toprağı çapalayıp azaltarak mevsimlik çiçek yerleri tanzim ettim. Eklenti 345114 Eklenti 345112 Diğer taraftan aldığım fazla toprağı çim kalıntılarından arındırarak giriş kapımda ki dar alana aktardım. Eklenti 345113 Eylül'de ektiğim Mis zambaklarım büyümeye devam ediyor. :) Eklenti 345115 Akşam sefalarımın bir kaç kökü ebruli açtı, çok güzel kokuyorlar. :eek: Eklenti 345116 |
Düzenleme güzel olmuş, ellerinize sağlık.
|
5 Eklenti(ler)
Arka girişten genel görüntüler.
Eklenti 345117 Eklenti 345118 Eklenti 345119 Lavantalarımı budayıp kısalttım, çok hızlı büyüyorlar maşallah. Eklenti 345120 Haziran'dan beri çiçekli kalan Horoz ibiklerim için daha fazla yer ayıracağım önümüzde ki bahar. Eklenti 345121 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Hoşgeldiniz sayın sarin, teşekkür ediyorum, uğramanıza sevindim. :)
Su ile pek arası olmayan Lavanta'larımın hemen yanına soğanlı bitkilerimi ektim. Nergis'lerim, Safran'larım, Muskari'lerim olacak kısmetse bu bahar bahçem de.. Eklenti 345122 Eklenti 345125 İlk Muskari'm çıktı. :eek: Eklenti 345124 Lavantalarımın yanında ki Adaçaylarımı geniş alana taşıyıp, aralıklı dikmeye gayret ettim lakin yine sıkışık olmuş, çok hızlı gelişiyorlar. Yaprak renkleri harika. Eklenti 345126 Abelia'larımı gübreleyip, köklerini malçladım, kışı donmadan geçirmelerini umuyorum. Eklenti 345127 |
Hoşbuldum,
Gecikiyorum arada kusuruma bakmayın. |
5 Eklenti(ler)
Clematis'imin kuruyan dallarını budayınca bir karış kaldı. :( Köklerini gübreleyip, ağaç kabuklarıyla kapattım.
Eklenti 345131 Sarkıcı Biberiye'm çiçek açtı. :eek: Eklenti 345132 Dik büyüyen Biberiye'm. Eklenti 345133 Sevgili Benol hanımın hediyesi Galla'larım coştukça coşuyor. :eek: Eklenti 345135 Kırmızı uçlu sazlığım kıpkırmızı oldu. :eek: Eklenti 345136 |
Hepsini beğendim hepsini ;) Zamanla kim bilir nasıl dolu dolu olacak bahçe. Allah size kolaylık versin ki, sonrasında biz; bahçesi olmayanlar, ortaya çıkacak güzel bahçe görüntülerini seyredelim ;)
|
5 Eklenti(ler)
Hoşgeldin gülenmelek'cim. :eek: :D
Sizlerden feyz aldım inanın. Bir kaç ay da ortaya çıkardığım bu düzen, intizam, formumuz sayesinde tamamen. ;) Limon kokulu Kekik'im. Eklenti 345139 Tek kökten yayılan Yaz Kar'ım, namı diğer Fare Kulağı.. :) Eklenti 345142 Bebek yüzlü Hercai'lerime yakın çekim. :) Eklenti 345143 Eklenti 345144 Evde boynunu büken Sıklamen çiçeğim soğuk havaya bana mısın demiyor. :p Eklenti 345148 |
5 Eklenti(ler)
Bu bitkilerimi havalar biraz daha soğuduğu vakit içeri taşıyacağım. Yer ayarlama çalışmaları yapmaktayım. ;)
Eklenti 345150 Eklenti 345151 Eklenti 345152 Baumax'den paketini 1 TL'ye aldığım bahar soğanlarım Dahlia'lar. Eklenti 345153 Eklenti 345154 |
5 Eklenti(ler)
Site kedimiz Duman, havalar soğuduğundan beri ortalar da yok, kızım çok üzgün. Resimleriyle avunmakta.. :(
Eklenti 345159 Eklenti 345160 Eklenti 345161 Ankara toplantısı ganimetlerim. :D Çoğu sevgili Cemo'mun bebişleri, anımsayamadıklarımdan özür dilerim. :o Herkese bir kez daha teşekkür. ;) Eklenti 345166 Bir kısmını büyük arajman saksı da topladım, içeri aldım. Eklenti 345170 |
Sayın Sudenur
Gezdim .gördüm .meraklı olduğunuz belli oluyor Tebrikler
|
5 Eklenti(ler)
Allah gönlüne göre versin Cemo ablam. ;)
Eklenti 345171 Kırmızı uçlu tombikler gilan'ın hediyesi, eve getirene dek epeyce yaprak dökmüş. :( Ayrı bir saksıya aldım inşallah tutarlar.. Eklenti 345175 İçeri taşıdıklarımdan bir kısım. Eklenti 345178 Ankara Toplantımızdan hediyelerim de var içlerinde. :) Yaprağı güzeli öyle çok aramıştım ki sevgili Denizardacan, hızır gibi yetiştirdi sağ olsun. ;) Arada boş vakit bulduğumda konserve kutularından dönüşüm çalışmalarım da oluyor, çöpe atmaya kıyamıyorum. :) Bu iki kutuya yakın komşum el koydu. ;) Eklenti 345181 Boyadığım ağaç kozalaklarıyla doldurduğum bu minik sepet, yaz boyu verandamı süslemişti, şimdi banyom da. :) Eklenti 345185 |
Sevgili SUDENUR um tebrik ediyorum seni; maşallah kısa bir sürede bu kadar güzel gelişmeler. Bahçe güzelleşmiş ve daha da güzelleşme yolunda. Çok güzel olmuş; ellerine sağlık.
|
Teşekkür ederim ablacığım. :o Elimden geleni yapmaya çalıştım, motive ediyorsun, iyi ki varsın.. ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025