agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Türkan / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27920.htm)

rosenrot 06-08-2012 00:26

benim saksılarda büyütmeye çalıştığım, boyları bir karışı geçince sevinçten hopladığım, dokunmalara kıyamadığım reyhanlara bak. çok imrendim çok=) ellerinize sağlık hepsi bir harika.

Orhan Özbilgiç 06-08-2012 01:29

Sayın Türkan;
Sebze ve meyve ağırlıklı bahçenizin düzenine hayran kaldım. Kutluyorum. Balangıçta fazla çiçek göremeyeceğimi sanmıştım ama çiçeklerinizinde çesidi oldukça fazla. Çok ta sağlıklı görünüyorlar.
Domateslerinize üzüldüm. Yapacak birşey yok! Elden ne gelir ki? Sağlık olsun.:(
Sağlık içinde sefasını sürün.
Selam ve sevgiler.

Türkan 06-08-2012 18:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rosenrot (Mesaj 1006356)
benim saksılarda büyütmeye çalıştığım, boyları bir karışı geçince sevinçten hopladığım, dokunmalara kıyamadığım reyhanlara bak. çok imrendim çok=) ellerinize sağlık hepsi bir harika.

reyhanlarimin baslarini tam yaridan kesdim.boylece agac seklini alarak daha uzun sureli kullanilicak.tesekkurler.yine beklerim.

Türkan 06-08-2012 18:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1006371)
Sayın Türkan;
Sebze ve meyve ağırlıklı bahçenizin düzenine hayran kaldım. Kutluyorum. Balangıçta fazla çiçek göremeyeceğimi sanmıştım ama çiçeklerinizinde çesidi oldukça fazla. Çok ta sağlıklı görünüyorlar.
Domateslerinize üzüldüm. Yapacak birşey yok! Elden ne gelir ki? Sağlık olsun.:(
Sağlık içinde sefasını sürün.
Selam ve sevgiler.

cok tesekkurler.daha yeni suprizlerde oldu ama.fotograf makinem tamirde oldugu icin cekemiyorum.insallah gelince sizlerlede paylasicam.iyi gunler

mavi eylul 10-08-2012 15:11

çok güzel bir bahçeniz var masallah nazar değmesin herşey çok güzeldi ama o atşte yaptığınız ekmek hepsindende güzeldi canım çekti

bahçıvan55 11-08-2012 22:51

Meyvenin adı
 
http://www.agaclar.net/forum/attachm...7012008284.jpg
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 992101)
su meyvanin turkcesini bilmiyorum buyuyunce kip kirmizi olur ve agiz buzusturan ama guzel bir tadi var.burdaki ismi zoğal

Bu meyveye kızılcık deriz. Maşaallah bahçeniz çok güzel, düzenli.

Maviş 19-08-2012 13:47

2 Eklenti(ler)
Sevgili Türkan bançeniz çok güzel Maşallah diyorum. Nazar deymesin.:):)

Eklenti 326253

Eklenti 326254

Maviş 19-08-2012 13:57

1 Eklenti(ler)
Ramazan Bayramınız kutlu olsun.
Eklenti 326255

Türkan 19-08-2012 19:06

coook tesekkur ederim.bende butun muselmanlarin ramazan bayramini kutluyorum.nazar boncugu icinde cook tesekkur ederim.bu aralar.yeni seyler yukleyemedim.ama bir mazeretim var.annanem bobreginden ameliyyat oldu.bu yuzden foruma giremedim.yepyeni bir suru gelismeler var.insallah hepsini fotograflayip yukliycem.o zamanda beklerim.iyi gunler iyi bayramlar
:-)

Türkan 19-08-2012 19:07

SN bahcivan ve mavi eylul sizede begenileriniz ve iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.hep beklerim

Dünyalı 21-08-2012 14:41

Sayın Türkan;

Anneannenize geçmiş olsun. Allah şifa versin. Umarın kısa sürede sağlığına kavuşur.

Sizin ve tüm sevdiklerinizin RAMAZAN BAYRAMINIZI KUTLARIZ.

Türkan 22-08-2012 18:02

cok tesekkur ederim.hizla iyilesiyor. hayir dualarinizla ******.bende sizin ve tum sevdiklerinizin bayramini kutlarim.

nes51 22-08-2012 21:06

Meyveleriniz bol verimli,Bayramınız kutlu olsun.

Türkan 23-08-2012 20:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nes51 (Mesaj 1010997)
Meyveleriniz bol verimli,Bayramınız kutlu olsun.

cok tesekkur ederim.hepimizin insallah)))

Türkan 14-09-2012 18:35

domates tursusu
 
5 Eklenti(ler)
eveeet bu kadar ara yeter dimi.bu gun butun gun tursuyla salcayla ilgilendik annemle beraber
once domatesler secildi yikandi
Eklenti 331485
sonra kurutulmus dereotuda yikandi hazirlandi
Eklenti 331486
maydanoz eksik olurmu hic.oda temizlendi yikandi
Eklenti 331487
birde taze biberlerimiz var n acisindan.oda yikandi uclari kesildi hazirlandiEklenti 331488
son olarak cam kavanozlara ozenle toplandi
Eklenti 331489:D

Türkan 14-09-2012 18:40

3 Eklenti(ler)
tam 30 tane 3 er litrelik kavanoz tursumuz var nasil?kim yer demeyin tum aile tursu hastasiyiz;)

Türkan 14-09-2012 18:43

sonra kazanda suyyun icine koyup kaynatiyoruz.agzini demir kapakla kapatip ozel aparatla kapatiyoruz.yani baya zor bir islemden geciyor

Türkan 14-09-2012 18:48

2 Eklenti(ler)
bu arada bir suru gelismeler oldu burda yokken.mesela artik benimde kudret narim var.bir akrabamiz getirdi bana.merakli oldugumu biliyor sagolsun.ama ne ise yaradigini bilmiyorlar.ben onceden arasdirdigim icin bir suru faydasini biliyordum.onlara da anlattim.nasil tuketilir falan hepsini.bir taneden 15 tohumum oldu.ama bana geldiginde nar daha olgunlasmamisdi bir kenarinda bir catlak vardi sadece.ertesi gun bu hale geldi

Sevgi Durul 14-09-2012 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1018681)
sonra kazanda suyyun icine koyup kaynatiyoruz.agzini demir kapakla kapatip ozel aparatla kapatiyoruz.yani baya zor bir islemden geciyor

Ellerinize sağlık, afiyetle tüketin.:)

Yanlış mı anladım? Turşuyu neden kaynatıyorsunuz ki?

Türkan 14-09-2012 20:24

evet SN sdurul.daha uzun sure saklamak icin sicak suyla doldurup kaynatip sonra agzini aparatla kapatiyoruz.sizde tamamen baska yontem oldugunu biliyorum.ama bizde boyle.mesela salcayi bizde sizin gibi yapiyoruz.insallah yarin fotografini yuklerim.saygilar.

Sevgi Durul 14-09-2012 20:53

Peki turşunuza sarımsak, sirke, tuz ilâve ediyor musunuz?

Eminim güzel oluyordur ama kaynatmadan yapılan turşular da uzun süre dayanabiliyor. Geçen seneden kalan bir kaç kavanoz turşum var, bozulmadan aynen duruyor.:)

Sevgili Türkân, turşuyu bir de kaynatmadan deneyin, pişman olmazsınız. Sevgiler...

Türkan 14-09-2012 21:21

ablacim ****** kaynatmadan once tuzla sarimsak.sonrada sirke koyuyoruz.
salatalik falan yani diger tursulari kaynatmiyoruz bir tek domatesi.oda bir gelenek iste ninelerimizden kalma yani.

Türkan 14-09-2012 21:51

2 Eklenti(ler)
nasil yapildigini fotograflayamadim ama buda salcalarim.bizde domatesle kirmizi biberi ayni anda cekip kaynatiyoruz.tabi ayri ayrida oluyor ama bu da guzel tavsiye ederim.denemeye deger.:rolleyes:

mrduran 14-09-2012 22:44

Merhaba Sayın Türkan,

Halil Önen bey 'in bahçesini ziyaretimizde adınız geçmiş idi. Ben eksik anlamışım demekki, yoksa kendileri her şeyi tam ve mükemmel anlatırlar, sağ olsunlar. Sağır anıma den gelmiş.
İki ay kadar önce:(((......

Sizi sayfalardan tanıyordum ve benim gibi bahçe fukarası bir meraklı demiştim. Aynen ben gibi amatör diye düşünmüştüm. Güzel bahçeleri ziyaret eden biri...

Şimdi ben yalnız amatör...

Bahçenizin varlığını, çiçeklerinizin ve hasatlarınızın güzelliğini, sevgi dolu emeklerinizi ve emeklerinizin ürünlerini ve hatta bahçe(belkide eviniz- bizim anne dedemin evi de öyle idi) duvarlarınızın kale gibi oluşunu ilk keşif icadım sonucu; sizin işin içine tam gark olduğunuzu, ''amatör üstü'' bir bahçekolik olduğunuzu farkettim.

.....Bu gece:))). Özür lütfen.

ALLAH daha ziyade etsin, hep çalıştırsın siz ve değerli büyüklerinizi, elden ayaktan düşürmeden inşallah.

O turşular yetti bana, 90 adet, tek tür hemde. Hamaratlığın bu kadarına bizim hanımlar pes derler, kapı dışarı ederler bizleri. Sopa yemezsek de kâr sayar, şükrederiz:))).

Elleriniz dert görmesin inşallah.

Taze kişnişi Erzurumlular çok kullanır, her şeyde.

Biz tohumunu nohut ile birlikte turşu diplerine katarız az olarak. Aroma versin diye. Hele suyu içilen lahana turşusunda...mükemmel olur.

Teşekkürler gayretlerinize, sunduğunuz bereketli güzelliklere ve dilimiz ile dilinizi birlikte sunmanıza, üstelik hoş anlatımınıza.

Cümleten sağlıcakla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

EK-Soru; Domatesler kırmızı/olgun olduğu için mi kaynatılır sizde? Biz yeşilinden yaparız, çiğden, teşekkürler.

Türkan 15-09-2012 12:30

estagfurullah.cok tesekkur ederim begendiginiz icin.kisnisin tohumunu bizdede oyle kullanilir.
domateslere gelince.bizde yesilini bizde kaynatmiyoruz.ayni sizin gibi yapiyoruz yani.bir tek kirmizisini kaynatiyoruz.
tekrar tesekkur ederim.sevgiler<saygilar

Halil Önen 15-09-2012 14:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 1018794)
Merhaba Sayın Türkan,
...
Halil Önen bey 'in bahçesini ziyaretimizde adınız geçmiş idi. Ben eksik anlamışım demekki, yoksa kendileri her şeyi tam ve mükemmel anlatırlar, sağ olsunlar. Sağır anıma den gelmiş.
İki ay kadar önce:(((...

evet bunu konuşmuştuk hatırlıyorum...

acemiliği sadece resim yükleme üzerineydi...

''blok halinde atılan resimler değil



yarı ayrı atılıp altına yazılar yazarak adeta konuşmalı ona can verilmeli


asiklopedik bilgiler her yerde var ama biz farklı olmalıyız'' demiştim sevgili Türkan'a, yardım için...

o da bunu başardı...

Değişik damak tadı ve güzel uygulamaları ile her zaman takip ettiğimiz genç ve güzel bir kızımızdır Türkan;

başarılarını takip ediyoruz...

Türkan 15-09-2012 14:39

cok tesekkur ederim halil abi.daha sizden oyrenicegim cok sey var.saygilar.

s.serdar 17-09-2012 11:41

Kırmızı domates turşusu ya Türkiye'de pek bilinmiyor, ya da yaygın değil veya rağbet edilmiyor. En azından benim çevremde durum bu.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...g-n-g-0620.jpg

Biz kırmızıları salça, sos vs. olarak kaynatarak veya güneş altında yapıyoruz. Yeşilleri ise turşuluğa ayırıyoruz. Küçük bir kavanoz kırmızı domatesi sizin gibi turşuya ayırıp deneyeceğim. Nasıl olacağını çok merak ettim.

s.serdar 17-09-2012 12:05

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1018683)
bu arada bir suru gelismeler oldu burda yokken.mesela artik benimde kudret narim var.bir akrabamiz getirdi bana.merakli oldugumu biliyor sagolsun.ama ne ise yaradigini bilmiyorlar.ben onceden arasdirdigim icin bir suru faydasini biliyordum.onlara da anlattim.nasil tuketilir falan hepsini.

Bahçe komşularım Kudret narını biliyor ve yetiştiriyorlarmış. Bende yeni öğrendim. Yemek öğünlerinin arasını açtığımda mide rahatsızlığı ve gaz sorunu, buna dayalı olarakda ritim bozukluğu yaşadığım ve çözüm olarak yürüyüşe çıktığım bir kaç gün önce, bu bitkiyi bahçesinde yetiştiren komşum, ilaç olarak hazırlanmış küçük bir kavanoz kudret narını bana verdi. Zeytin yağı ya da balla karıştırılarak yemeklerden önce bir kaşık almamı önerdi. Kavanozun içindeki sıvının yağ olduğu düşüncesi ile henüz açıp kullanmadım. Ancak sayfanızı ziyaret edince ve kavanoza yeniden ve dikkatli bakınca sıvının su olduğuna kanaat getirdim. Akşam yemeğinde deneyeceğim.

Eklenti 332015

günebakan 17-09-2012 12:13

Sevgili Türkan hanım domatesle biberi bende robottan geçirip kaynatarak yaptım gerçekten çok lezzetli oluyor hatta bikaç kavanoz bitirdik tekrar yaptım.sizinde ellerinize sağlık:)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025