![]() |
benim saksılarda büyütmeye çalıştığım, boyları bir karışı geçince sevinçten hopladığım, dokunmalara kıyamadığım reyhanlara bak. çok imrendim çok=) ellerinize sağlık hepsi bir harika.
|
Sayın Türkan;
Sebze ve meyve ağırlıklı bahçenizin düzenine hayran kaldım. Kutluyorum. Balangıçta fazla çiçek göremeyeceğimi sanmıştım ama çiçeklerinizinde çesidi oldukça fazla. Çok ta sağlıklı görünüyorlar. Domateslerinize üzüldüm. Yapacak birşey yok! Elden ne gelir ki? Sağlık olsun.:( Sağlık içinde sefasını sürün. Selam ve sevgiler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
çok güzel bir bahçeniz var masallah nazar değmesin herşey çok güzeldi ama o atşte yaptığınız ekmek hepsindende güzeldi canım çekti
|
Meyvenin adı
http://www.agaclar.net/forum/attachm...7012008284.jpg
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Türkan bançeniz çok güzel Maşallah diyorum. Nazar deymesin.:):)
Eklenti 326253 Eklenti 326254 |
1 Eklenti(ler)
Ramazan Bayramınız kutlu olsun.
Eklenti 326255 |
coook tesekkur ederim.bende butun muselmanlarin ramazan bayramini kutluyorum.nazar boncugu icinde cook tesekkur ederim.bu aralar.yeni seyler yukleyemedim.ama bir mazeretim var.annanem bobreginden ameliyyat oldu.bu yuzden foruma giremedim.yepyeni bir suru gelismeler var.insallah hepsini fotograflayip yukliycem.o zamanda beklerim.iyi gunler iyi bayramlar
:-) |
SN bahcivan ve mavi eylul sizede begenileriniz ve iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.hep beklerim
|
Sayın Türkan;
Anneannenize geçmiş olsun. Allah şifa versin. Umarın kısa sürede sağlığına kavuşur. Sizin ve tüm sevdiklerinizin RAMAZAN BAYRAMINIZI KUTLARIZ. |
cok tesekkur ederim.hizla iyilesiyor. hayir dualarinizla ******.bende sizin ve tum sevdiklerinizin bayramini kutlarim.
|
Meyveleriniz bol verimli,Bayramınız kutlu olsun.
|
Alıntı:
|
domates tursusu
5 Eklenti(ler)
eveeet bu kadar ara yeter dimi.bu gun butun gun tursuyla salcayla ilgilendik annemle beraber
once domatesler secildi yikandi Eklenti 331485 sonra kurutulmus dereotuda yikandi hazirlandi Eklenti 331486 maydanoz eksik olurmu hic.oda temizlendi yikandi Eklenti 331487 birde taze biberlerimiz var n acisindan.oda yikandi uclari kesildi hazirlandiEklenti 331488 son olarak cam kavanozlara ozenle toplandi Eklenti 331489:D |
3 Eklenti(ler)
tam 30 tane 3 er litrelik kavanoz tursumuz var nasil?kim yer demeyin tum aile tursu hastasiyiz;)
|
sonra kazanda suyyun icine koyup kaynatiyoruz.agzini demir kapakla kapatip ozel aparatla kapatiyoruz.yani baya zor bir islemden geciyor
|
2 Eklenti(ler)
bu arada bir suru gelismeler oldu burda yokken.mesela artik benimde kudret narim var.bir akrabamiz getirdi bana.merakli oldugumu biliyor sagolsun.ama ne ise yaradigini bilmiyorlar.ben onceden arasdirdigim icin bir suru faydasini biliyordum.onlara da anlattim.nasil tuketilir falan hepsini.bir taneden 15 tohumum oldu.ama bana geldiginde nar daha olgunlasmamisdi bir kenarinda bir catlak vardi sadece.ertesi gun bu hale geldi
|
Alıntı:
Yanlış mı anladım? Turşuyu neden kaynatıyorsunuz ki? |
evet SN sdurul.daha uzun sure saklamak icin sicak suyla doldurup kaynatip sonra agzini aparatla kapatiyoruz.sizde tamamen baska yontem oldugunu biliyorum.ama bizde boyle.mesela salcayi bizde sizin gibi yapiyoruz.insallah yarin fotografini yuklerim.saygilar.
|
Peki turşunuza sarımsak, sirke, tuz ilâve ediyor musunuz?
Eminim güzel oluyordur ama kaynatmadan yapılan turşular da uzun süre dayanabiliyor. Geçen seneden kalan bir kaç kavanoz turşum var, bozulmadan aynen duruyor.:) Sevgili Türkân, turşuyu bir de kaynatmadan deneyin, pişman olmazsınız. Sevgiler... |
ablacim ****** kaynatmadan once tuzla sarimsak.sonrada sirke koyuyoruz.
salatalik falan yani diger tursulari kaynatmiyoruz bir tek domatesi.oda bir gelenek iste ninelerimizden kalma yani. |
2 Eklenti(ler)
nasil yapildigini fotograflayamadim ama buda salcalarim.bizde domatesle kirmizi biberi ayni anda cekip kaynatiyoruz.tabi ayri ayrida oluyor ama bu da guzel tavsiye ederim.denemeye deger.:rolleyes:
|
Merhaba Sayın Türkan,
Halil Önen bey 'in bahçesini ziyaretimizde adınız geçmiş idi. Ben eksik anlamışım demekki, yoksa kendileri her şeyi tam ve mükemmel anlatırlar, sağ olsunlar. Sağır anıma den gelmiş. İki ay kadar önce:(((...... Sizi sayfalardan tanıyordum ve benim gibi bahçe fukarası bir meraklı demiştim. Aynen ben gibi amatör diye düşünmüştüm. Güzel bahçeleri ziyaret eden biri... Şimdi ben yalnız amatör... Bahçenizin varlığını, çiçeklerinizin ve hasatlarınızın güzelliğini, sevgi dolu emeklerinizi ve emeklerinizin ürünlerini ve hatta bahçe(belkide eviniz- bizim anne dedemin evi de öyle idi) duvarlarınızın kale gibi oluşunu ilk keşif icadım sonucu; sizin işin içine tam gark olduğunuzu, ''amatör üstü'' bir bahçekolik olduğunuzu farkettim. .....Bu gece:))). Özür lütfen. ALLAH daha ziyade etsin, hep çalıştırsın siz ve değerli büyüklerinizi, elden ayaktan düşürmeden inşallah. O turşular yetti bana, 90 adet, tek tür hemde. Hamaratlığın bu kadarına bizim hanımlar pes derler, kapı dışarı ederler bizleri. Sopa yemezsek de kâr sayar, şükrederiz:))). Elleriniz dert görmesin inşallah. Taze kişnişi Erzurumlular çok kullanır, her şeyde. Biz tohumunu nohut ile birlikte turşu diplerine katarız az olarak. Aroma versin diye. Hele suyu içilen lahana turşusunda...mükemmel olur. Teşekkürler gayretlerinize, sunduğunuz bereketli güzelliklere ve dilimiz ile dilinizi birlikte sunmanıza, üstelik hoş anlatımınıza. Cümleten sağlıcakla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. EK-Soru; Domatesler kırmızı/olgun olduğu için mi kaynatılır sizde? Biz yeşilinden yaparız, çiğden, teşekkürler. |
estagfurullah.cok tesekkur ederim begendiginiz icin.kisnisin tohumunu bizdede oyle kullanilir.
domateslere gelince.bizde yesilini bizde kaynatmiyoruz.ayni sizin gibi yapiyoruz yani.bir tek kirmizisini kaynatiyoruz. tekrar tesekkur ederim.sevgiler<saygilar |
Alıntı:
acemiliği sadece resim yükleme üzerineydi... ''blok halinde atılan resimler değil yarı ayrı atılıp altına yazılar yazarak adeta konuşmalı ona can verilmeli asiklopedik bilgiler her yerde var ama biz farklı olmalıyız'' demiştim sevgili Türkan'a, yardım için... o da bunu başardı... Değişik damak tadı ve güzel uygulamaları ile her zaman takip ettiğimiz genç ve güzel bir kızımızdır Türkan; başarılarını takip ediyoruz... |
cok tesekkur ederim halil abi.daha sizden oyrenicegim cok sey var.saygilar.
|
Kırmızı domates turşusu ya Türkiye'de pek bilinmiyor, ya da yaygın değil veya rağbet edilmiyor. En azından benim çevremde durum bu.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...g-n-g-0620.jpg Biz kırmızıları salça, sos vs. olarak kaynatarak veya güneş altında yapıyoruz. Yeşilleri ise turşuluğa ayırıyoruz. Küçük bir kavanoz kırmızı domatesi sizin gibi turşuya ayırıp deneyeceğim. Nasıl olacağını çok merak ettim. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 332015 |
Sevgili Türkan hanım domatesle biberi bende robottan geçirip kaynatarak yaptım gerçekten çok lezzetli oluyor hatta bikaç kavanoz bitirdik tekrar yaptım.sizinde ellerinize sağlık:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025