![]() |
sayın Türkan hanım harika bir bahçe,muhteşem meyve agaçları,seyrine doyum olmayan çiçekleriniz var.Paylaşımlarınız için teşekkürler,ilk sayfadan itibaren bahçenizi gezdim dolaştım ,uzun lafın kısası bayıldımmmm.Annenizin ve sizin elleri dert görmesin. sevgiyle kalın :)
|
Alıntı:
|
Sevgili Türkan; herşey mükemmel, içinize sinsin inşallah, gönlünüzce.
Düzen, nizam, intizam gerçekten harika. Emeğinize, yüreğinize, ellerinize sağlık, teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
işte en buyuk hazinem.
üzüm.adi bizdede ayni-üzüm bu yil cok verimli olacak. üzümü cok seviyorum:rolleyes: |
1 Eklenti(ler)
fasulyelerimin eskisi bitti.ama bu gidisle yenisini 1 haftaya yeriz:D
|
1 Eklenti(ler)
salataligim kendini asti:(
şaka şaka bahcedeki sete dolanmis.:rolleyes: |
2 Eklenti(ler)
1 eski misirlarimin ilk hasati
2 yeni misirlarimin son hali |
1 Eklenti(ler)
reyhanim iyice kendini brakti.yarin annemle başlarini kescez.ama böylede güzel dimi:D
|
2 Eklenti(ler)
kendi bahcemden meyvalar. bitmek uzere buyrun.:cool:
|
2 Eklenti(ler)
benim yeni baliklarim.rengini pek sevmedim.akvaryumum bos kalmasin dige attim iste.eskileri daha guzeldi ama bir kacini kaybettik.hasstalik vardi galiba.digerlerinide baskasina verdik.
Eklenti 322703 bakarmisiniz.annem bilmeden kirdi.tomurcuk var diye kiyamadim koparmaya.yinede ciceyini acti.iyiki koparmamisim.onlarin boyle cicek acmak icin direndigini gorunce daha cok seviyorum. Eklenti 322704 ;) |
Alıntı:
Amasya Trks - Kilo Kilo Elmalar | Facebook Video indir | Video izle | Video Payla |
Alıntı:
keske yakin olsakta agacindan verebilsem.dibinden yavrulari cikiyor.3 agac mevcut bende bu elmadan.benimd en sevdigim.:D))))saygilarimla |
Alıntı:
Birde türkü sözü ile elma konusuna virgül koyalım yoksa oruçlu olanlar bizi topa tutacak..:D AMASYA'NIN ELMASI Amasya'nın elması Elmaların en hası Sen dururken neyleyim Pırlantayı elması Elmalıkta buluşak Ak elleri yumuşak Görünme gel annene Gizli gizli konuşak Elmaları soyarım Ben gönlüne kayarım Beni kabul etmezsen Gençliğime kıyarım Elma dalında kızarır Bekar oğlanlar kız alır Seni nasıl alayım Baban başlığı yüz alır |
:Dcok guzelmis vallahi.cok tesekkur ederim.oruclu olanlardanda ozur dilerim
abi madem bugun oruc yok bir tarif vereyimde sofranda benimde bir katkim olsun. ama hepsini kendi bahcenden topla mumkunse. ayni miktarda (siz karar verin) patlican (cekirdeksiz). dolmalik biber domates aci zevkine gore aci biber.tavaya dizip firinda haslayalim icinin pistiyini anlayinca cikarip sicakken kabuklarini soyalim. ince ince hepsini kiyalim ayni tencerede bulusturalim biraz reyhan kisnis dereotu ince ince kiyalim. azicikta tuz 1 tanede taze acibiber(eger aci degilse zevke gore) karistirip yiyelim. sicakta yenilebilir buzdolabinda sogutup soguk meze olarakta. afiyyet olsun.ben yapip fotigrafini yuklerim.yapinca tabii.:rolleyes: |
Ablacım şeftaliler şunlar bunlar olmuş ve sen beni çağırmıyorsun aa ne ayıp acı biber var mı acı biber :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Yaa bırak allahaşkına yaa .. sanki versen yiyebilecekmiş gibi sormuyomu ..:D |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
bu bitkiyi sizler daha cok kullaniyorsunuz galiba.bizde ot diye bahcede bitiyor.burada bir tek yemegi yapiliyor.ismini hatirlayamadim simdi.sonra eklerim.ama turkcesini merak ediyorum
Eklenti 322898 bu üzümdü kendiliginden erik agacinin dibinden cikmis.tohumdan galiba.agaca dolanmis.goruntu garip,sanki erik agacinda uzum yetişmiş gibi oldu)) Eklenti 322899 çileklerim gölge düsüyor diye yeşilleşdiler.iyiki mısırı çileğin kenarina dikmişim diyorum şimdi = 0 )) Eklenti 322900 benim çilegim sonbaharda meyva vermiyor sebebini bilemedim. |
İlk resimdeki semiz otu..
|
[QUOTE=Türkan;1005213]bu bitkiyi sizler daha cok kullaniyorsunuz galiba.bizde ot diye bahcede bitiyor.burada bir tek yemegi yapiliyor.ismini hatirlayamadim simdi.sonra eklerim.ama turkcesini merak ediyorum
Eklenti 322898 Sayın Türkan, sorduğunuz bitkinin bizdeki ismi semiz otu salatası güzel olur. İnce ince doğrayıp yoğurtla karıştırıp üzerine nane serperek servis edebilirsiniz. Haşlayıp yemeğini yapalirsin veya haşlamadan da sebze yemeği şeklinde olabilir. Yemeğin içine biraz kıyma katarsan daha güzel olur. Afiyet olsun sağlıkla tüketiniz. |
cok tesekkur ederim ikinizede
bizde semizotunu hasladiktan sonra,suzerek bekletiriz.soganı tere yaginda kavurup,yarim su bardagi su,yarim su bardagi pirinç dokuyoruz.kaynadiktan hemen sonra hasladigimiz semiz otunuda dokup,kavrulana kadar bisiriyoruz.bence derseniz cok seversiniz.birde ikram ederken sarmisakli yogurt cok guzel olur. afiyet bal seker olsun:D |
Yoğurda sarımsağı unutmayın. Semizotu o şekilde güzel olur. Sarımsak işini benden önce yazmışsınız.
|
Mersin'de semiz otundan saç böreği,salata ve cacık ta yapılır.:D
|
Kardeş (Dost demiyeçeğim,kardeşden düşman olmaz) ülkemizde pek gözel bahçesi olan,
Sn Türkan.Ellerin dert görmesin.Meyvelerinde afiyeti şeker olsun. |
Alıntı:
bende sizin sayfaniza bakiyorum ama daha bitiremedim.masallah sayfaniz cok.simdilik bir kac sayfaya baktim ama o bile ne kadar guzel oldugunu anlamama yetti.insallah bitiricem. |
Sayın Türkan.
Semkir şehrinin iklimini ve coğrafyasını gerçekten çok merak ediyorum Anne tarafımdan dedem kuzey kafkasyalı. İkliminin hep sert ve soğuk olduğunu düşünüyordum. Ancak bahçenizde gezindiğimde, yazdıkarınızdan ve eklediğiniz resimlerden oldukça uygun iklim koşullarınıza sahipmiş gibi görünüyorsunuz. Gürcistan uyruklu bir tanıdığım, bir süre önce Gürceani şehrinde dolu felaketi yaşadıklarını, tüm sebze ve özellikle üzüm bağlarının çok zarar gördüğünü bu sene votka ve şarap üretemeyeceklerini söylemişti. Sanki, Semkir Türkiye'nin İzmir, Manisa, Muğlası gibi mi? İkliminiz ılıman mı? Sizde de benzer dolu tehlikesi sık sık oluyor mu? Saygılarımla. |
Alıntı:
kisin cok sert olduguda olmustur.cok yumusak olduguda. ama simdi tam 40 derece sicaklikla nefes almaya calisiyoruz.hatta bazen sicaklik 40 i bile geciyor.sicak yuzunden domatesimizi kaybettik.atmak zorunda kaldik.bazi ciceklerim cok zorlaniyor.yapraklarini islak tutarak ölmelerini engellemege calisiyorum.size serin ve iyi gunler dilerim.:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025