![]() |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
gallamin 4 yeni yavrusu oldu.ama saksi biraz kucuk buyutmek gerek((
|
2 Eklenti(ler)
pasacadirim ve 4 yeni yavrusu.saksiya alip grup seklinde uzatmak istiyorum.
|
Alıntı:
|
insallah bir bilen soylerde merakimizi gideririz)))))
|
Sayın Türkan,
bu çiçeğe bizim yörelerde Vali'yi at'tan indiren çiçeği derler. Herhalde ustalar adını yazacaklardır. |
5 Eklenti(ler)
hala guzel
Eklenti 339257 hala ozel Eklenti 339258 hala cicekli Eklenti 339259 hala benim Eklenti 339260 hala cok farkli Eklenti 339261 |
3 Eklenti(ler)
solmaya yuz tutmus asterlerim.cok guzel zamanini fotograflayamadigim icin cok uzgunum
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
birazda bahceye bakalim.cevizi topladik.agac buyuk oldugu icin hepsini toplayamadik.ama olsun bu bile bizi tum kis idare eder.
|
2 Eklenti(ler)
fasulyemizin ilk hasatini yaptik.salatalik cikartilip yerini baska birsey ekmek icin temizleyip ektik.
|
1 Eklenti(ler)
tohum icin brakilan tursuluk salatalik
|
4 Eklenti(ler)
baktikca beni rahatlatan baliklar......
|
simdilik bu kadar.bahcemdeki bitkilerin son durumunu daha sonra cekip yuklerim.herkese saygilar
|
Sayın Türkan çok düzenli bir bahçeniz var. Maşallah bol da verim alıyorsunuz anlaşılan. Allah daha bol hasatlar nasip eder inşallah. Düzeninize hayran kaldım doğrusu.
|
Alıntı:
|
Sevgili Türkan, son fotoğraflara "b"eğen" yapamadım, hata veriyor.
Cannalar çok güzel açmışlar. Yavaş yavaş mevsimi kapatıyoruz, yaklaşık 5 ay sonra yine telaş başlar kısmetse. Alıntı:
Kapadokya gezisinde fotoğraflarını çekmiştim, birazdan bulur link eklerim, siz de benzeyip benzemediğine karar verirsiniz. Kök kısmını biraz eşeleyin bakalım, yumruları var mı? |
Alıntı:
çiçeğin kök kısmı yamuk yumuk patatese benziyor. birde inanılmaz çoğalıyorlar.saygılar |
Anlaşıldı Türkan'cığım, o yamuk yumuk patatese benzeyen yumrular yer elması :)
Yukarıda da yazdığım gibi, Zeytin yağlısı harika olur, aynen patates pişirir gibi pişirebilirsiniz. Çiçekleri iyice geçtikten sonra diplerindeki yumruları toplayın, seneye de olsun istiyorsanız bir kaç kökü toprak altında bırakabilirsiniz, donmazsa seneye de yer elmanız olur. Ya da, hepsini toplayıp, baharda bir kaç yumruyu toprakla buluşturabilirsiniz. Benim Kapadokya gezisinde gördüğüm yer elması bitkileri bunlar. |
bilgi için teşekkürler.saygilar))
|
türkan hanım uzun süredir foruma uğrayamıyordum bir baktım sizin gibi pek çok yeni doğa dostları üye olmuş hoş geldiniz 391 nolu mesajdaki çiçek yer elmasıdır çiçeklerin altında yumrular olur çiğ yendiği gibi adalet ablamın dediği gibi zeytin yağlısı yapılır
|
çoook teşekkür ederim.aranızda olmak beni çok mutlu etti.bilginiz için ayrica teşekkür ederim.
|
Lütfen buna duyarsız kalmayın !!!
Alıntı:
Akvaryum.com Forum: Fanusta Neden Balk Beslenmez! Mehmet |
Alıntı:
|
Alıntı:
fanus almak gibi bir niyyetim vardi.ama gozumu acip beni bu yalnistan dondurdugunuz icin size cok minnettarim.kuzenimi de bu konuda uyaricam.tekrar tesekkurler |
Alıntı:
Bende biraz denedim ama diken anlıma batınca bıraktım:D Yaklaşmak tehlikeli:p Fotoğrafı geç farkettim, asıl ben özür dilerim. |
estagfurullah.abicim gecmis olsun.katlamaya en alt yapraktanmi basladin?alttan bir sira kesip sonra baslarsaniz daha guzel olur.biraz dikkatli olmak gerekiyor.ama herseye deger.kapidan giren herkes ona bakip aaaaaaa bunu hazirmi aldin dedi.yani herkes cok begendi.umarim yapabilirsiniz.basarilar ve saygilar.
|
[QUOTE=Türkan;1033471]bu cicegin adini bilmek isterim.boyu nerdeyse 4 metre kadar.
Eklenti 339250 Sn Türkan, Bu gördüğümüz bitki çiçek değil bir sebze meyve karışımı adı olan Yer elmasıdır. Patetes gibi kök bölümünde yumru meydana gelir.Çiğ olarak veya yemek yapılarak tüketilir.İçerisindeki şeker oranı düşük olduğu için şeker hastalarına iyi geldiği söylenir. Açan çiçekleri soldumu bilki yumru vermiye başlamışdır. Meyvemi sebzemi olduğu tartışılıyor.Adına bakarsan meyve.Yetiştirilmesine bakarsan sebze. |
Alıntı:
Bir kere dikdinizmi bahçeden uzaklaştıramazsınız.Sebze veya meyveleri Kışı toprakda geçirirse daha lezzetli olur.Meyve veya sebzesi Şubat ayından sonra pazarçı tezgahların görülür. |
2 Eklenti(ler)
Kurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı, yuvanız bereketli olsun..Eklenti 341405
-Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun! Kurban Bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025