agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Türkan / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27920.htm)

Türkan 02-07-2012 18:28

1 Eklenti(ler)
cakal erigim cok nefis olmus.guzellesmis sanki

Türkan 02-07-2012 18:33

3 Eklenti(ler)
elmalarimin son durumu

Türkan 02-07-2012 18:34

1 Eklenti(ler)
kizilcigimda kizarmaya basliyor

Türkan 02-07-2012 18:36

1 Eklenti(ler)
nar agacim bir defada nerdeyse 10 tane cicek acti buyuyunce nasil olacak bilemedim

Türkan 02-07-2012 18:38

1 Eklenti(ler)
buda öylesine

Türkan 02-07-2012 18:39

yorumlarinizi eksik etmeyin hepinize iyi gunler

sevim4 02-07-2012 21:16

Tüm bitkiler çok sağlıklı maşallah ellerinize sağlık.

Doğayla Barış 02-07-2012 22:48

Çok zengin, düzenli ve güzel bir bahçe. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

maki01 03-07-2012 00:24

Bahçenizi ve sunumunuzu çok sevdim sevgili Türkan. Tam bir sevgi bahçesi.

Siz onları, onlar sizi çok sevmiş. Dallar meyveleri taşıyamayacak neredeyse.

Emeğinize, yüreğinize sağlık...

limon 03-07-2012 03:29

Çok beğendim, anneannenizin, annenizin ve sizin ellerinize sağlık. Keyifle takip edeceğim bahçenizi, sevgiler.

Kiraz 03-07-2012 12:04

Hamarat eller, bereketli ve güzel bir bahçe, işte sonuç ortada. Ellerinize sağlık.

Bazı kelimelerin Azerice karşılıklarını yazıyorsunuz, okumak ve bazı benzerlikleri-zıtlıkları görmek hoşuma gidiyor. Ama aşağıdaki en çok sevdiğim :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 991052)
.............
Kompost yapıyor musunuz?: her sene her meyvadan yaklasik 8-10 litre kadar
hepsi yaklasik 60- 70 litre
................

Sorudaki kompost bu başlıkta anlatılan konu :) Bizde bahsettiğinize "komposto" deniyor.

Güzel bahçenizde sağlıklı ve mutlu olmanızı dilerim.

Türkan 04-07-2012 09:35

hepinize ayri ayri tesekkurler

Türkan 04-07-2012 09:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 993407)
Hamarat eller, bereketli ve güzel bir bahçe, işte sonuç ortada. Ellerinize sağlık.

Bazı kelimelerin Azerice karşılıklarını yazıyorsunuz, okumak ve bazı benzerlikleri-zıtlıkları görmek hoşuma gidiyor. Ama aşağıdaki en çok sevdiğim :)

Sorudaki kompost bu başlıkta anlatılan konu :) Bizde bahsettiğinize "komposto" deniyor.

Güzel bahçenizde sağlıklı ve mutlu olmanızı dilerim.

ya inanamiyorum.kendime cok guldum duzelttiginiz icin tesekkurler.turkcem cokta iyi gelismemis demekki kompostu komposto yaptim.neyse tesekkur ederim

Türkan 04-07-2012 09:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 993246)
Çok beğendim, anneannenizin, annenizin ve sizin ellerinize sağlık. Keyifle takip edeceğim bahçenizi, sevgiler.

tesekkurler limon ama o annanem degil babaannem,3 yil once kaybettik.takibinizi bekliyorum.iyi gunler

TaşevliBahçe 07-07-2012 20:23

Sn.Türkan ,

Bahçenize yaptığınız nazik davetinizden dolayı teşekkür ederim..

davetiniz üzerine iyiki gelmişim , ağzım açık kaldı , her kare resmi her kelimeyi pür dikkat okudum ve izledim.

Bahçe düzenini örnek alacağım bir bahçe yapmışsınız ..

Bahçe süper olduğu gibi sunum da süper olmuş ..

Elinize yüreğinize sağlık , bol ve bereketli ürünler dileğiyle , paylaşımlarınızın devamını bekliyor olucam..

saygı ve sevgilerle....

Türkan 07-07-2012 20:54

tesekkur ederim.bende aynen sizin bahcenize iade ediyorum/bende sizi izliyor olucam/davetimi kabul edip geldiginiz icin tesekkurler

Mete Tiren 07-07-2012 22:19

Sn Türkan hanım şöyle yakınlarda bir bahçe olsa ders almaya gelirim arada sırada da pek uzak ama :) Maşallah harika bir bahçeniz var elleriniz dert görmesin efendim Saygılar

Adalet Yağcı 07-07-2012 22:45

Sevgili Türkan;
Bahçe başlığınız hayırlı olsun.

Bahçenizdeki sebzeleri görünce çok kalabalık bir aile olduğunuzu düşündüm, öyle çok biber, fasulye, salatalık(hıyar)vb. ekmişsiniz ki, 3-4 kişilik bir aile için çok fazla :)

Arkadaşlarımın da yazdığı gibi, çok düzenli bir bahçeniz var.
Sebze bölümleri çok iyi olmuş, her yıl aynı yere aynı şeyleri ekip dikmiyorsunuzdur her halde.

Yani, bizim münavebeli dikim dediğimiz, örneğin; bu sene ektiğiniz fasulyenin yerine seneye domates dikmek gibi.

Sulama için damlama yöntemi sizi çok büyük masraftan, eziyetten ve vakit kaybından kurtarırdı.
Gerçi, "çok büyük bir cenle sulama yapiyoruz" demişsiniz, bunu anlayamadım :(

Sebzelerin Azarbeycan'daki isimlerini de eklemeniz çok hoş, bunun için teşekkürler, çok hoşuma gitti.

Son olarak, bahçenizde hiç süs bitkisi göremedim, yoksa onlara sıra gelmedimi :)
Herhalde gülleriniz vardır, belki de hiç tanışmadığımız bitkileriniz, varsa, onları da görmek isterdim.

İşlerinizde kolaylıklar ve bereketli bir yaz diliyorum size ve ailenize.

TaşevliBahçe 07-07-2012 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 995531)
Sevgili Türkan;

Bahçenizdeki sebzeleri görünce çok kalabalık bir aile olduğunuzu düşündüm, öyle çok biber, fasulye, salatalık(hıyar)vb. ekmişsiniz ki, 3-4 kişilik bir aile için çok fazla :)

Sebze bölümleri çok iyi olmuş, her yıl aynı yere aynı şeyleri ekip dikmiyorsunuzdur her halde.

Yani, bizim münavebeli dikim dediğimiz, örneğin; bu sene ektiğiniz fasulyenin yerine seneye domates dikmek gibi.

Sulama için damlama yöntemi sizi çok büyük masraftan, eziyetten ve vakit kaybından kurtarırdı.

Sebzelerin Azarbeycan'daki isimlerini de eklemeniz çok hoş, bunun için teşekkürler, çok hoşuma gitti.

Son olarak, bahçenizde hiç süs bitkisi göremedim, yoksa onlara sıra gelmedimi :)
Herhalde gülleriniz vardır, belki de hiç tanışmadığımız bitkileriniz, varsa, onları da görmek isterdim.

Benimde merak ettiğim soruları sormuşsunuz , cevabını merakla bekliyorum...

TaşevliBahçe 07-07-2012 23:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 995520)
Sn Türkan hanım şöyle yakınlarda bir bahçe olsa ders almaya gelirim arada sırada da pek uzak ama :) Maşallah harika bir bahçeniz var elleriniz dert görmesin efendim Saygılar

Yakın olsa ders almaya birlikte giderdik , biz gidemediğimize göre Türkan hanım Uzak Bahçelrin Yakın İşbirliğine gelsin bence...;)

Türkan 08-07-2012 10:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 995520)

bende sizleri agirlamak isterdim ama mesafeler iste napalim .tesekkurler

Türkan 08-07-2012 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 995531)
Sevgili Türkan;

oncelikle tesekkur ederim ziyaretiniz icin.evet dogru tahmin etmissiniz 6 kisilik bir aileyiz.
sus bitgilerim var ****** ama sebze bahcesi oldugu icin eklemek istemedim ama sizler isterseniz eklerim ******.munavebeli dikimi de her sene uyguluyoruz.
bitgiler solduktan sonra da
mesela fasulye bitmek uzere bitince yerine turp havuc gibi son bahardada kullana bilecegimiz seyler ekiyoruz.mesela simdi cileyin meyvasi bitti cilek tahtasini degerlendirmek icin orayada fasulye hiyar ve misir ektik,cenin turkce ne oldugunuda bulamadim insallah bulunca yazarim.

Türkan 08-07-2012 13:56

ne isterseniz sora bilirsiniz .memnuniyyetle cevaplarim

Adalet Yağcı 08-07-2012 16:09

Sevgili Türkan, bizler bahçe başlıklarımızda hem sebzelerimizi hem de süs bitkilerimizi görücüye çıkarırız :)
Ayrıca, o bitki hakkında açılmış başlıklarda da paylaşırız.
Sizin bitkilerinizi merak ettim, bakalım neler çıkacak bu güzel bahçeden.

Türkan 08-07-2012 16:22

tesekkurler o zaman yarin bahceden yeni goruntuleri eklerim daha sonra ciceklerimi eklerim.karisiklik olmasin.duzen hastasiyim da biraz.

Adalet Yağcı 08-07-2012 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 995692)
...karisiklik olmasin.duzen hastasiyim da biraz.

Bahçenizin durumundan belli oluyor :)

Türkan 08-07-2012 18:44

5 Eklenti(ler)
hadi sebzelerin gelismis hallerini gorelim
biber
aci biber
patlican
salatalik:D

Türkan 08-07-2012 18:49

4 Eklenti(ler)
kabakla devam edelim
ve ilk kabagim
lahanalarimda bukmege baslamis haydi vatana millete hayirli olsun:rolleyes:

Türkan 08-07-2012 18:51

2 Eklenti(ler)
aciktiysaniz bir mola verelim buda benim size ikramim olsun olmus hali.cok leziz

Türkan 08-07-2012 18:55

3 Eklenti(ler)
sebzelerim konuk gidiyorlar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025