agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

zelish 04-05-2016 14:38

Biber tarlanız bereketli olsun, bu sene bahçeme daha el süremedim. Darmadağın halde üzgün üzgün bana bakıyor. Geçen sene kendim çimlendirdiğim pembe domates, biber ve salatalıklarımla hobi bahçem çoşmuştu. Komşular seneye bizde ekeceğiz bayıldık bahçene dediler. Demez olaymışlar, şimdi hepsi evlerinin yanlarını bellemiş fidelerini ekmiş bana "Aaaa sen daha ekmedin mi hala, biz neredeyse meyvelerini yiyeceğiz" diye laf çarpıyorlar. :(
Kesin nazar değdi, nazar...

akçabardak 04-05-2016 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1458804)
Biber tarlan harika görünüyor sevgili akçabardak'ım; maşallah, rastgelsin inşallah!..

Teşekkür ederim sevgili YeniGineciğim, bir de bitirebilseydim daha domatesler var sırada, bu sene hep geriden geriden gidiyor işler, gücüm kuvvetim yetmez oldu artık, sık sık rahatsızlanıyorum, dün geceden beri 39 derece ateşler içindeydim, bu gün acile gittim, bir iğne yedikten sonra kendime gelebildim.

Bu gün öğleye kadar çok güzel yağmur yağdı, bütün yeşilliklerime çok iyi geldi, çok mutlu oldular, diktiğim biberler nasıl güzelleşmişler. Onların o güzelliklerini görünce her şeyi unutup ben de mutlu oluyorum.

akçabardak 04-05-2016 21:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zelish (Mesaj 1458932)
Biber tarlanız bereketli olsun, bu sene bahçeme daha el süremedim. Darmadağın halde üzgün üzgün bana bakıyor. Geçen sene kendim çimlendirdiğim pembe domates, biber ve salatalıklarımla hobi bahçem çoşmuştu. Komşular seneye bizde ekeceğiz bayıldık bahçene dediler. Demez olaymışlar, şimdi hepsi evlerinin yanlarını bellemiş fidelerini ekmiş bana "Aaaa sen daha ekmedin mi hala, biz neredeyse meyvelerini yiyeceğiz" diye laf çarpıyorlar. :(
Kesin nazar değdi, nazar...

Teşekkür ederim sevgili zelish, darısı sizin bahçenize inşallah. Her şeyin bir vakti saati varmış ya hani, sizin bahçeniniz de vaktini bekliyor olmalı, bazen hepimizde olduğu gibi böyle bir isteksizlik oluyor üzerinde, bahar yorgunluğundan olsa gerek.
Elbette bir gün sizde el atacaksınız, şimdiden kolay gelsin.

YeniGine 04-05-2016 23:55

Sevgili akçabardak'ım geçmiş olsun. :(
Başlanmış iş bitmiş iş derler, yavaş yavaş inşallah bitirirsin. Benim fideler hâlâ saksılarında duruyorlar, tarlaya dikemedim; su yok. Birkaç gün daha bekleyeyim olmadı tek tek bidon taşıyıp dikeyim artık diyorum inşallah...
Sana da rastgelsin inşallah...

akçabardak 05-05-2016 12:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1459092)
Sevgili akçabardak'ım geçmiş olsun. :(
Başlanmış iş bitmiş iş derler, yavaş yavaş inşallah bitirirsin. Benim fideler hâlâ saksılarında duruyorlar, tarlaya dikemedim; su yok. Birkaç gün daha bekleyeyim olmadı tek tek bidon taşıyıp dikeyim artık diyorum inşallah...
Sana da rastgelsin inşallah...

Teşekkür ederim YeniGinem, sen de yavaş yavaş artık dikmeye başlarsın, vakitleri geldi çünkü, saksıda kalınca fazla gelişmiyorlar, yeni yerlerini isterler artık.

kerkenez 06-05-2016 22:00

Sayın Akçabardak geçmiş olsun. fazla takmayın yavaş olsun, sonu keyifli olsun. Bir hafta geç yemeye başlarsınız biberlerinizi boşverin.

dongyul 06-05-2016 22:15

Sayın Akçabardak; çok geçmiş olsun durmak yok yola devam, çalışan demir ışıldar bunu unutmayın ^^

Resulgur 07-05-2016 13:26

Sn. akçabardak geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin inşallah. . Her şey çok güzel gidiyor devamını bekliyoruz [emoji4]

akçabardak 10-05-2016 18:31

Sn. kerkenez
Sn.dongyul
Sn. Resulgur

Çok teşekkür ederim arkadaşlar, Dün biraz girdim foruma ama kendimi iyi hissetmeyince geri çıktım. Bu gün biraz daha iyiyim çok şükür, biraz dışarı çıkıp çiçeklerime bir göz attım, fotoğraf çektim, özlemişim bahçemi, çiçeklerimi, sizleri. Hepinize çok teşekkür ederim.

akçabardak 13-05-2016 21:31

4 Eklenti(ler)
Çöplükten gül bahçesine dönüşen üçgenimizden birisi.

Eklenti 611833

Üçgenin içinde yok yok ;)
Eklenti 611834

Yaz kasımpatılarım açmaya başladı,
kışa kadar devam ederler açmaya artık.
Eklenti 611835

İstanbul ıspanağı da kendine yer bulmuş.
Rüzgar tohumlarını götürdüğü her yerde boy gösteriyorlar.
Yapraklar tam sarmalık olmuşlar.
Eklenti 611836

akçabardak 13-05-2016 21:33

1 Eklenti(ler)
Yaz bodur kasımpatım.

Eklenti 611838

akçabardak 13-05-2016 21:35

1 Eklenti(ler)
Kokulu pembe gülüm

Eklenti 611840

akçabardak 13-05-2016 21:39

1 Eklenti(ler)
Yeni aldığım bilmece gülüm, tam açmış hali.

Eklenti 611841

akçabardak 13-05-2016 21:41

1 Eklenti(ler)
Ve yine yeni aldığım bir diğer gülüm.

Eklenti 611842

akçabardak 13-05-2016 21:46

3 Eklenti(ler)
Amarylislerimden...

Kırmızımı salyangozlar yemişti :mad:

Eklenti 611843

Eklenti 611844

Eklenti 611845

abk 14-05-2016 03:52

Sevgili akcabardak, benim kasimpatlarim hep sonbaharda aciyor. Sizinki farkli bir cins mı? Görünüşü ayni gibi geldi.
Üçgeniniz cıvıl cıvıl olmus, cok guzel. :)

akçabardak 14-05-2016 08:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1461436)
Sevgili akcabardak, benim kasimpatlarim hep sonbaharda aciyor. Sizinki farkli bir cins mı? Görünüşü ayni gibi geldi.
Üçgeniniz cıvıl cıvıl olmus, cok guzel. :)

Dediğiniz doğru, kasımpatılar sonbaharda açarlar, bu hem bodur hem de Mayıs ayından itibaren açmaya başlayıp, kışa kadar açan türden.
Solan çiçeklerini kesip temizliyorum yerine yeni çiçekler geliyor, yaz boyunca hiç çiçeksiz kalmıyor, çok ta kolay çoğalıyor.

Resulgur 14-05-2016 09:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1461375)
Yeni aldığım bilmece gülüm, tam açmış hali.

Eklenti 611841

Sn. akçabardak bu nasıl bir gül böyle ilk defa gördüm. Üzerine boya sıçramış sanki :D Emeğinize sağlık güller açmış evinizde ..

akçabardak 14-05-2016 09:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1461469)
Sn. akçabardak bu nasıl bir gül böyle ilk defa gördüm. Üzerine boya sıçramış sanki :D Emeğinize sağlık güller açmış evinizde ..

Alemsiniz vallahi Sn. Resulgur, bu gülü satın alırken... satan kişi adını bilmece gül dedi, ben de gülümsemiştim ama çok ta hoşuma gitti. Bir de açık renklisi vardı ama bunu daha çok beğendim.

Üzerine boya sıçramış gibi deyince dönüp bir daha baktım ve çok güldüm, sahiden çok güzel ifade etmişsiniz, gerçekten de üzerine boya sıçramış gibi duruyor :D hay allah ya... genleriyle mi oynadılar ne yaptılar bilemedim ki...

sevgihoca 14-05-2016 10:22

Çok şükür iyileşmişsiniz Sevgili Akçabardak.Ben de yaz kasımpatısını sizden öğrendim.Görünüm aynı,bahçenizin keyfini çıkarmanız dileğiyle.

Jakin 14-05-2016 11:10

Geçmiş olsun Sn. akçabardak.. :) Güller, kasımpatlar, amarylisler ne güzel olmuşlar..
Ben de İstanbul Ispanağı ektim bu sene, büyük halinin nasıl olacağını görmüş oldum sayenizde..
Kasımpatın rengi de nasıl güzel bir sarıymış.. Güle güle seyredin, sağlıkla, huzurla, mutlulukla.. Sevgiler.. :)

akçabardak 14-05-2016 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1461487)
Çok şükür iyileşmişsiniz Sevgili Akçabardak.Ben de yaz kasımpatısını sizden öğrendim.Görünüm aynı,bahçenizin keyfini çıkarmanız dileğiyle.

Teşekkür ederim sevgili sevgihoca, o kasımpatı benim dert ortağımdır, senelerdir beraber yol aldık, o benim sırdaşım, dert ortağım, herşeyim senelerdir ne ben onu bırakabildim ne de o beni.

akçabardak 14-05-2016 16:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1461499)
Geçmiş olsun Sn. akçabardak.. :) Güller, kasımpatlar, amarylisler ne güzel olmuşlar..
Ben de İstanbul Ispanağı ektim bu sene, büyük halinin nasıl olacağını görmüş oldum sayenizde..
Kasımpatın rengi de nasıl güzel bir sarıymış.. Güle güle seyredin, sağlıkla, huzurla, mutlulukla.. Sevgiler.. :)

Teşekkür ederim sevgili Jakin, en güzel çiçek mevsimi bu mevsim, her yer cıvıl cıvıl oldu, rengarenk güller, çiçekler yeter ki sağlık olsun.

İstanbul ıspanağı ilk başta yaprakları büyük oluyor, çok güzel sarması oluyor, daha sonrasında yapraklar ufak oluyor, böreğe koy, kavurması, kayganası, çorbası her türlüsü olur, ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle.

gilan 17-05-2016 01:00

Çok geçmiş olsun sevgili akçabardak...

Yaz kasımpatısını bilmiyordum. Hem çiçekleri çok güzel hem de tüm yaz çiçekliymiş. Her bahçeye lazım demektir. Ben bunu bir araştırayım. :)

akçabardak 18-05-2016 15:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1462336)
Çok geçmiş olsun sevgili akçabardak...

Yaz kasımpatısını bilmiyordum. Hem çiçekleri çok güzel hem de tüm yaz çiçekliymiş. Her bahçeye lazım demektir. Ben bunu bir araştırayım. :)

Teşekkür ederim sevgili gilan.

Yaz kasımpatım evet tüm yaz boyu çiçekli, bir de bunu beyazı var böyle pamuk pamuk ama ona bir türlü ulaşamıyorum, bir zamanlar ondan da vardı elimde fakat ne olduysa onu kaybettim, şimdi de bulamıyorum artık.

aleydi 18-05-2016 16:50

Geçmiş olsun abla kendine dikkat et. Hatırlıyorum o üçgenin eski halini , elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Bir terasa yetecek çiçek olmuş . Ellerine sağlık. Sevgiler.

akçabardak 18-05-2016 18:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1462762)
Geçmiş olsun abla kendine dikkat et. Hatırlıyorum o üçgenin eski halini , elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Bir terasa yetecek çiçek olmuş . Ellerine sağlık. Sevgiler.

Teşekkür ederim aleydiciğim dikkat ediyorum ama yinede mevsim geçişleri yorgunlukları sanırım, çok hassas bir bünyem var en ufak bir salgında çok sarsılıyorum.
Esas sen nerelerdesin özledik seni :) arada sırada bizleri de hatırla olur mu... sevgilerimle.

akçabardak 19-05-2016 23:34

3 Eklenti(ler)
Kalaların son çiçekleri

Tomurcuğun biri solarken arkadan yeni tomurcuk geliyor :)
Eklenti 613326

Sırtını da dayamış mandalin ağacına, değmeyin keyfine :)
Eklenti 613327

Şunun güzelliğine bakarmısınız, ne kadar saf temiz, akça pakça...
Eklenti 613328

akçabardak 19-05-2016 23:34

2 Eklenti(ler)
Hazeranlar da açmaya başladılar.

Eklenti 613329

Eklenti 613330

akçabardak 19-05-2016 23:35

2 Eklenti(ler)
Erikler kütür kütür tam yemelik,

Eklenti 613331

Dalından koparıp dut yemesi pek hoş oluyor.
Eklenti 613332

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025