agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

hatice p. 08-06-2014 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1292919)
Sevgili hatice p. maşallah büyüttün ve çiçek açmaya başlamışlar bile, yalnız biraz gölgede kalmışlar gibi sanki, bulunduğu yer güneş görüyor mu? bir iki saat görse yeter bence birde keşke tomurcuklanmadan önce tepelerini kırsaydın daha güzel ve gür gelişirlerdi, sen şimdi onlara kıyamazsın biliyorum, en küçük olanın ucunu alıp bir dene istersen.
Güle güle büyüt miniklerini, tohumlarını da biriktirirsin bundan sonra, Eylül ayında bir kaç tane ekersen erkenden benim kisi gibi erken yetişir.

Sanırım resmi yanlış yere yüklemişim:p
syn akçabardak, tepelerini kesmiştim, bu kesilmiş halleri, güneş iyi alıyorda fazla suladım galiba:rolleyes:

-Esin- 09-06-2014 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1293541)
Gilla- kuş gözü (çikolata kokulu)

Sevgili -Esin- bunlar büyüyüp sizin kiler gibi çiçek açar mı acaba? yani sizin kiler kadar beklemiyorum ama
tohumunu alabileceğim kadar çiçeğini görsem yeter.

Bu evrede yavaş gelişiyorlar sevgili akçabardak fakat boyları bunun iki katına çıktığında birden atağa kalkıp hızlı gelişme sürece başlıyor. Ben çiçeğini göreceğinizi düşünüyorum, benim ocak sonunda ekilenler nisan sonunda açmaya başladı. Yani 3 ayda çiçeklendiler, sizinkiler de yaz sonuna doğru açmaya başlarlar.
Bazılarında yaprak uçlarında sararma var galiba, güneş fazla mı geliyor üstlerine? İyice büyüyüp gövdeleri kalınlaştığında güneş zarar vermiyor ama küçükken ben de bir kaç fideyi ne olduğunu anlayamadan yaktım, hem de şubat-mart güneşinde :o

Petunyanın rengi en sevdiklerimden, yeni çıkan koyu rengi de çok güzel görünüyor. Böyle renk değişimleri bu tarz iki renk petunyalarda normal, size sebepleri anlatırdım ama çok teknik bilgiler vermeden açıklamam zor :) Bazı genler zaman içinde daha baskınlaşabiliyor diyeyim. Mor rengi oluşturan gen koyu renkli bitkide daha çok çalışmaya başlamış.

Çan çiçeğiniz hangi türü acaba? Yaprakları çok değişikmiş. Balon çiçekleriniz ne yapıyorlar bu arada? :) Onların yumrulu olduğunu biliyor muydunuz? Üstten yaprakları ölürse de aman diyeyim atmayın, yumrudan yine çıkıyorlar. Ben burda balon çiçeğini çok arıyorum ama kimse adını bile duymamış. En son orada bulacağımdan umutlu olduğum bir çiçekçiye gittim, 30 yıllık çiçekçiyim balon çiçeği diye bir çiçek duymadım dedi bana :rolleyes: Hep aynı çiçekleri getirip satarsanız öyle olması normal dedim ama içimden tabi :D

akçabardak 09-06-2014 18:04

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1293805)
Bu evrede yavaş gelişiyorlar sevgili akçabardak fakat boyları bunun iki katına çıktığında birden atağa kalkıp hızlı gelişme sürece başlıyor. Ben çiçeğini göreceğinizi düşünüyorum, benim ocak sonunda ekilenler nisan sonunda açmaya başladı. Yani 3 ayda çiçeklendiler, sizinkiler de yaz sonuna doğru açmaya başlarlar.
Bazılarında yaprak uçlarında sararma var galiba, güneş fazla mı geliyor üstlerine? İyice büyüyüp gövdeleri kalınlaştığında güneş zarar vermiyor ama küçükken ben de bir kaç fideyi ne olduğunu anlayamadan yaktım, hem de şubat-mart güneşinde :o

Petunyanın rengi en sevdiklerimden, yeni çıkan koyu rengi de çok güzel görünüyor. Böyle renk değişimleri bu tarz iki renk petunyalarda normal, size sebepleri anlatırdım ama çok teknik bilgiler vermeden açıklamam zor :) Bazı genler zaman içinde daha baskınlaşabiliyor diyeyim. Mor rengi oluşturan gen koyu renkli bitkide daha çok çalışmaya başlamış.

Çan çiçeğiniz hangi türü acaba? Yaprakları çok değişikmiş. Balon çiçekleriniz ne yapıyorlar bu arada? :) Onların yumrulu olduğunu biliyor muydunuz? Üstten yaprakları ölürse de aman diyeyim atmayın, yumrudan yine çıkıyorlar. Ben burda balon çiçeğini çok arıyorum ama kimse adını bile duymamış. En son orada bulacağımdan umutlu olduğum bir çiçekçiye gittim, 30 yıllık çiçekçiyim balon çiçeği diye bir çiçek duymadım dedi bana :rolleyes: Hep aynı çiçekleri getirip satarsanız öyle olması normal dedim ama içimden tabi :D

Sevgili -Esin- kuş gözü çiçeğim sabah 2-3 saat direkt güneş alıyordu benim de dikkatimi çekti hatta 3-4 kök yanıp kurudu,
şimdi yerini değiştirdim sanki daha bir canlandılar, az da olsa inşallah çiçeğini görürüm.

Çan çiçeğimin türünü bilmiyorum, nasıl öğreneceğim hiç bir fikrim yok ancak konu başlığında sormam gerekecek
ama çiçeği olmadan netice alabirmiyim onu da bilemiyorum.

Ben bu sayfada ki çan çiçeğine çok benzettim, sizce olabilir mi?

Eklenti 500898
Campanula Sarastro olarak geçiyor

http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...mkilerimiz-sal

Balon çiçeklerim gayet iyi durumdalar, biraz araştırma yaptım evet yumruluymuşlar, kışa da dayanıklıymışlar.
Çarşamba günü semt pazarımız kuruluyor gittiğimde bakayım bulabilirsem sizin için alabilirim eğer siz isterseniz,
olmazsa bendekilerin tohumlarını beklemek zorundayız, önce açan çiçekleri tohum yapacak gibi duruyor sürekli takip ediyorum.

Son durumları böyle;
Eklenti 500901

akçabardak 10-06-2014 20:24

5 Eklenti(ler)
Pazar sabahı kalktığımda hava kapalı ve yağmur çiseliyordu,
bütün bitkilerimin üzerleri ve arabanın üstü hep çamur olmuş
sanki gökten çamur yağmış,
güllerin yapraklarına su tutuyorm ama lekeler gitmiyor.

akçabardak 10-06-2014 20:29

2 Eklenti(ler)
Canna geçen sene tek köktü, bu sene iki kök oldu
birinde tomurcuk var diğerinde yok, şimdilik.

akçabardak 10-06-2014 20:35

3 Eklenti(ler)
Glayörlerim

akçabardak 10-06-2014 20:37

1 Eklenti(ler)
Bayılıyorum bu zakkuma

akçabardak 10-06-2014 20:39

1 Eklenti(ler)
Zinnialarım açmaya başladı

akçabardak 10-06-2014 20:41

1 Eklenti(ler)
Dahlia

akçabardak 10-06-2014 20:47

2 Eklenti(ler)
Kalaların tohum keseleri

Bunların her biri birer kala fidesi olacak :D
Eklenti 501176

akçabardak 10-06-2014 20:51

3 Eklenti(ler)
Zıpçıktı

Pazar günkü
Eklenti 501182

Pazartesş günkü
Eklenti 501183

Ve bu günkü
Eklenti 501184

akçabardak 10-06-2014 20:52

2 Eklenti(ler)
Ortancalarım

tarla kuşu 11-06-2014 09:35

Maşallah..... Sabah sabah iyi geldi bahçenizi gezmek....

-Esin- 11-06-2014 10:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1293947)
Sevgili -Esin- kuş gözü çiçeğim sabah 2-3 saat direkt güneş alıyordu benim de dikkatimi çekti hatta 3-4 kök yanıp kurudu,
şimdi yerini değiştirdim sanki daha bir canlandılar, az da olsa inşallah çiçeğini görürüm.

Çan çiçeğimin türünü bilmiyorum, nasıl öğreneceğim hiç bir fikrim yok ancak konu başlığında sormam gerekecek
ama çiçeği olmadan netice alabirmiyim onu da bilemiyorum.

Ben bu sayfada ki çan çiçeğine çok benzettim, sizce olabilir mi?

Eklenti 500898
Campanula Sarastro olarak geçiyor

http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...mkilerimiz-sal

Balon çiçeklerim gayet iyi durumdalar, biraz araştırma yaptım evet yumruluymuşlar, kışa da dayanıklıymışlar.
Çarşamba günü semt pazarımız kuruluyor gittiğimde bakayım bulabilirsem sizin için alabilirim eğer siz isterseniz,
olmazsa bendekilerin tohumlarını beklemek zorundayız, önce açan çiçekleri tohum yapacak gibi duruyor sürekli takip ediyorum.

Son durumları böyle;
Eklenti 500901

Sevgili akçabardak, çok teşekkür ederim, düşünmeniz yeter :) Size çok zahmet vermek istemem. Bir de bizim apartmanın dış cephe mantolaması yapılıyor şu an, tüm bitkileri içeri almak zorunda kaldım. Güneş görsünler diye her gün içeri dışarı taşıyıp duruyorum.:( Balonlar da güneşsizlik stresi yaşamasın. Bakalım belki bu arada bir çiçekçiye balon getirmesini söylemiştim, o getirebilir. Olmazsa yine konuşuruz. Çok çok teşekkür ederim.;)

Sizin çan çiçeği Campanula sarastro'ya benziyor fakat sizinkinin yaprak uçları daha yuvarlak geliyor. Çiçek olmadan türünü bulmak zor olacak ama belki bir bilen çıkar.

Ortancalar, zıpçıktılar, glayöller yine muhteşem!

Sevgiler...

efeege 11-06-2014 11:28

sevgili akçabardak. bahçeniz iyice coşmuş emeğinize sağlık.
gloyöl leriniz çok güzel açmışlar bendekiler iki hafta önceki hali tomurcuğu yoktu inşallah tomurcuklanma başlamıştır.

ortancalara ne diyeyim kıskandım doğrusu hep boyluca kocaman ortanca öbeklerim olsun istedim ama bizdekiler yerden uzaklaşmaya korkuyorlar.
daha diplerine ne dökmem gerekiyor ne bulursam veriyorum ama nafle.

sizlerde görmekte güzel nazarlardan uzak olsunlar...

akçabardak 11-06-2014 12:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1294587)
Sevgili akçabardak, çok teşekkür ederim, düşünmeniz yeter :) Size çok zahmet vermek istemem. Bir de bizim apartmanın dış cephe mantolaması yapılıyor şu an, tüm bitkileri içeri almak zorunda kaldım. Güneş görsünler diye her gün içeri dışarı taşıyıp duruyorum.:( Balonlar da güneşsizlik stresi yaşamasın. Bakalım belki bu arada bir çiçekçiye balon getirmesini söylemiştim, o getirebilir. Olmazsa yine konuşuruz. Çok çok teşekkür ederim.;)

Sizin çan çiçeği Campanula sarastro'ya benziyor fakat sizinkinin yaprak uçları daha yuvarlak geliyor. Çiçek olmadan türünü bulmak zor olacak ama belki bir bilen çıkar.

Ortancalar, zıpçıktılar, glayöller yine muhteşem!

Sevgiler...

Nasıl derseniz, sizin oralarda bulamadığınız için yardımcı olmak istedim. Mantolama işi kolay gelsin bir kaç gün idare edeceksiniz çiçekleri bir içeri bir dışarı taşımakla size de kolay gelsin.

Benim çan çiçeğimin türü artık çiçeğini görmek kısmet olursa o zaman anlaşılır, bir yıl daha bekleyip göreceğiz inşallah. Esen kalın

akçabardak 11-06-2014 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1294613)
sevgili akçabardak. bahçeniz iyice coşmuş emeğinize sağlık.
gloyöl leriniz çok güzel açmışlar bendekiler iki hafta önceki hali tomurcuğu yoktu inşallah tomurcuklanma başlamıştır.

ortancalara ne diyeyim kıskandım doğrusu hep boyluca kocaman ortanca öbeklerim olsun istedim ama bizdekiler yerden uzaklaşmaya korkuyorlar.
daha diplerine ne dökmem gerekiyor ne bulursam veriyorum ama nafle.

sizlerde görmekte güzel nazarlardan uzak olsunlar...

Teşekkür ederim sevgili efeege, bahçelerin en güzel çiçeklenme dönemi şu anda, sıcaklar arttıkça tadı kaçmaya başlayacak.

Ortancalara sudan başka hiç bir şey vermiyorum, kendi hallerindeler. Gölge olduğu için hallerinden pek memnunlar, sanırım gölgeyi daha çok seviyorlar.

efeege 11-06-2014 15:16

az da olsa hiç güneş almıyorlarmı.
benimkiler çok az ilkindi güneşi alıyorlar. bir veya bir buçuk saat kadar.

akçabardak 11-06-2014 16:41

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1294684)
az da olsa hiç güneş almıyorlarmı.
benimkiler çok az ilkindi güneşi alıyorlar. bir veya bir buçuk saat kadar.

Sevgili efeege açık pembe renkli çok açmış olanlar duvarın dibinde olduğu için hiç ama hiç güneş görmüyorlar.

Kırmızı olanlar tam balkonumun önunde batıya doğru baktıklarından çoğunlukla güneşteler, hallerinden hiç memnun değiller, geçen sene biraz gübre ve yaprak gübresi zoruyla çok güzel açmışlardı, bu sene ilgilenemedim o yüzden mızmızlar, yaprakları sarardı.

Bu sene biraz rahatsızım safra kesemde taş çıktı onun sancısından bahçeyle pek ilgilenemiyorum o yüzden eşim ilgilenmeye çalışıyor ama o da pek bahçe işlerinden anlamıyor, büyük bir ihtimal önümüzde ki hafta ameliyat olacağım,
artık sağ salim kalırsam seneye kısmetse daha iyi ilgilenirim diye düşünüyorum.

Senin için şimdi görüntüledim, şu anda güneşteler ve güneş batasıya kadar güneş alıyorlar.
Fotoğrafa dikkatli bakarsan arka planda fotoğrafın üst tarafına doğru diğerleri görünüyorlar tamamen gölgedeler.
Eklenti 501403
Gariplerim kel kel, gelişemediler benim yüzümden.

akçabardak 11-06-2014 17:39

2 Eklenti(ler)
Acem lalesi
adını daha yeni öğrendim, tohumlarını geçen sene
Bulgaristan'dan getirmiştim, bir bulgar arkadaşımın ziyaretine gitmiştik
bahçesinde sarı sarı açmışlardı tohumundan istedim
adını da Boyanka çiçeği demiştim daha önceki sayfalarımda
Şubat ayında ekmiştim tohumlarını çok zor çimlendiler
bir sürü tohum ekmiştim ama sadece 3 tanesi çimlendi
Eklenti 501414
Sabırsızlıkla çiçeklenmelerini bekliyorum.

Bunlar da Zengarden'dan aldığım tohumlardan çimlenen
siparişi verirken acem lalesi diyordu
Meğer sen çimlendikten sonra anladım ki her ikisi de
aynı çiçekmiş.
Yani Boyanka oldu Acem lalesi ne tesadüf
Eklenti 501415
Yeni ekildiklerinden daha minik minik, bakalım bunlar ne renk açacak

efeege 11-06-2014 19:49

cevabın ilgin için sağolasın sevgili akçabardak.

ortanca için merakımı attımgün ışığı biraz görsemi yiy tam gölgemi iyi kararsızdım.

ayrıca geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

çevremde bu rahatsızlığı yaşayanlardan biliyorum ağrısı berbat çekilmez oluyor.
üşütüp yorulmaya gelmiyor. lazerle kırdırma şansı yokmu.

inşallah kolaylıkla en kısa zamanda atlatıp iyileşirsiniz.

akçabardak 11-06-2014 20:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1294777)
cevabın ilgin için sağolasın sevgili akçabardak.

ortanca için merakımı attımgün ışığı biraz görsemi yiy tam gölgemi iyi kararsızdım.

ayrıca geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

çevremde bu rahatsızlığı yaşayanlardan biliyorum ağrısı berbat çekilmez oluyor.
üşütüp yorulmaya gelmiyor. lazerle kırdırma şansı yokmu.

inşallah kolaylıkla en kısa zamanda atlatıp iyileşirsiniz.

Rica ederim sevgili efeege bildiğim konuları elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum, sen de sağolasın.

Ameliyatım açık olacak, kalp yetmezliği, tansiyon şeker olduğu için doktor açık ameliyat yapacağım dedi. Gerçekten son zamanlarda çok ızdırap vermeye başladı dediğin gibi yorgunluğa gelmiyor, ev işlerinde bile zorlanmaya başladım, allahtan hayırlısı ne diyeyim. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.

YeniGine 12-06-2014 00:08

Sevgili akçabardak geçmiş olsun, dediğin gibi Allah'tan hayrlısı inşallah ameliyatını ol iyileş ve rahatla. Hep birlikte dua edip iyi haberlerini bekliyoruz inşallah.
Ortancaların benim de dikkatimi çekti tam sorayım diye düşünürken sevgili efeege sormuş. Benim 2 yerde; biri sabah güneşi alıyor, biri de daha öğleden sonraki güneşe maruz kalıyor. Ben de diyorum 2 senedir aynılar büyümüyorlar demek ki iyice gölge istiyorlarmış.

-Esin- 12-06-2014 01:41

Çok geçmiş olsun, tez zamanda atlatırsınız inşallah. Acil şifalar dilerim.

hatice p. 12-06-2014 07:21

Rabbim acil şifalar versin syn akçabardak, çok geçmişolsun şimdiden.

ngr33 12-06-2014 07:55

Ablacım kandilini kutlamak için gelmiştim sayfana rahatsız olduğunu öğrendim çok geçmiş olsun Rabbim bu güzel gün vesilesiyle Şafi ismiyle tecelli etsin inşallah..

Hayırlı kandiller dualarımdasın inşallah ablacım..;)

aheste 12-06-2014 10:42

Çok geçmiş olsun sevgili akçabardak, şimdi öğrendim,( pek nete giremiyorum bu aralar hemen bakıp çıkıyorum, pek yazma fırsatım olmuyor) Rabbimin izniyle çabucak iyileşirsin inşallah. Ama açık ameliyat daha zor olmazmı, kesi daha çok olduğu için iyileşmesi daha uzun sürüyor, öyle derler genelde ama, annemde olmuştu bikaç sene önce kapalı olmuştu, Allah yardımcın olsun..

h_dogan 12-06-2014 13:23

Geçmiş olsun ablacığım. Allah acil şifalar versin.

akçabardak 12-06-2014 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1294897)
Sevgili akçabardak geçmiş olsun, dediğin gibi Allah'tan hayrlısı inşallah ameliyatını ol iyileş ve rahatla. Hep birlikte dua edip iyi haberlerini bekliyoruz inşallah.
Ortancaların benim de dikkatimi çekti tam sorayım diye düşünürken sevgili efeege sormuş. Benim 2 yerde; biri sabah güneşi alıyor, biri de daha öğleden sonraki güneşe maruz kalıyor. Ben de diyorum 2 senedir aynılar büyümüyorlar demek ki iyice gölge istiyorlarmış.

Teşekkür ederim sevgili YeniGinem, hayırlısıyla bir atlatabilsem şu ameliyat işini çok rahatlayacağım. Dualarınız için de ayrıca teşekkür ediyorum çok sağ olun.
Ortancalar için de sevgili efeegeye yazdığım gibi, çevremdeki ortancalara da bakıyorum gerçekten gölgede olanlar daha canlı canlılar.

akçabardak 12-06-2014 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1294916)
Çok geçmiş olsun, tez zamanda atlatırsınız inşallah. Acil şifalar dilerim.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sevgili -Esin-

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025