![]() |
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili gilan, beğenmenize memnun oldum sizlerin kadar kaliteli olamasalar da elimden geldiğince güzel fotoğraflar eklemeye çalışıyorum :) |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Beyaz Şepboy
Geçen sene yan yana 3 tane dikmiştim ilk beyazı açtı, bakalım diğer 2 si ne renk açacak. Eklenti 606114 Eklenti 606115 Eklenti 606116 |
1 Eklenti(ler)
|
sevgili akçabardak abla,bende bu sarma kokusu nereden geliyor dedim. baktım senin sayfadan geliyormuş. afiyet olsun. söylemesi ayıp dün bende enginarla karışık yaptım.Eeee!taze yaprak olunca çerez gibi yenildi. sevgiler...
|
Alıntı:
Teşekkür ederim münevverciğim, dediğin gibi bir de zeytinyağlısı olunca çerez gibi yeniyor. Demek ki sarma kokuları taa sizin oralara kadar gitti :) yazın gözünü seveyim bahar geldi mi bir kere, otlar, yapraklar, çiçekler ne güzel değil mi?;) Enginarla karışık nasıl yaptın ben ilk defa duyuyorum, maşallah sende de ne marifetler varmış :) sakıncası yoksa tarifini verebilirmisin, ben de denemek isterim enginarın tam zamanı şimdi, teşekkür ederim sevgiler. |
Maşallah, asma yaprağı bir güzel, dolması başka bir güzel. Ellerine sağlık sevgili akçabardak'ım.
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili YeniGinem senin de emeklerine sağlık, evet baharın gelmesiyle her taraf yem yeşil olunca insanın içi ister istemez coştukça coşuyor :) bundan sonra yapraklar, sarmalar, dolmalar çay partileri, kahve keyifleri derken ömrümüz geçip gidiyor. |
Alıntı:
:)sevgili akçabardak ablacım, biz egeliyiz zeytinyağlı olmazsa tadı da olmaz;)sarmanın öyle değil mi? zeytinin, zeytinyağının içindeyiz...... bahara sözüm yok her şey çok güzel. bahar bir yadan bereketi de getiriyor. sizin bahçe de çok güzel görünüyor.şeboylar iris hepsi harika. enginar dolmasına gelince aynı iç malzemeyle yapıyoruz en kısa zamanda paylaşırım sevgiler..... |
Alıntı:
Doğru diyorsun biz egeliyiz zeytinyağlılar olmazsa olmazımızdır... :) enginar dolmasına gelince :D ben yaprak sarmasını yaptım ya... ben daha oradayım :D sen yazınca jeton düştü :D sen enginarla yaptım deyince... her halde enginarları minik minik doğrayıp pirincin içine karıştırıp öyle mi yaprak sardı acabaaa :D diye düşündüm kafamdan (ne kadar saf saf bir düşünceymiş) ve o yüzden sormuştum. Normalde enginar dolmasını biliyorum, yine de beni kendime getirdiğin için teşekkür ederim, çok sağ olasın sevgilerimle. |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Clematis Multi Blue
Tekrar oldu ama çok güzel açtı dayanamadım tekrar paylaştım. Cam balkonumun önünde, sabah kalktığımda hemen camları açıyorum uzuuun uzun onları seyretmekten kendimi alamıyorum, öyle hoşuma gidiyor ki... iş güç olmasa oturup bütün gün onları seyredeceğim. Eklenti 606421 Keşke yerim olsa da bütün çeşitlerinden edinebilsem. Eklenti 606422 Bakarmısınız şunun güzelliğine Eklenti 606423 |
3 Eklenti(ler)
Menekşelerimden:
Çok tatlı bu cimcime Eklenti 606427 Bu garibim de gümüş düğmesi çiçeğinin altından bakmaya çalışıyor, sanki oradan bir şeyler söylüyor, imdaat yardım edin biz buradan nasıl kurtuluruz gibi ama... bana kalırsa her ikisi de mutlular :D Eklenti 606428 Bu da çok tatlı :) Eklenti 606429 |
1 Eklenti(ler)
|
Clematislerin çok güzeller. Hele multi blue harika.
|
sevgili akçabardak ablacım,clematislerine bayılmamak elde değil. bir aralar ne çok kafamı takmıştım. şimdi seninkinin bu güzelliğini görünce bana yine bu gece uyku yok. sıcak kuru havaya ne kadar dayanır sağlıklı gelişir mi bilemiyorum. tek endişem bu ama yine de denemeden bilemem demi? yakında pazara bu da gelir. ben yine çiçekçilere uğramaya devam edeyim.sevgiler.....
|
Alıntı:
Çok haklısın arkadaşım, mutlaka edinmelisin bahçen oldukça büyük biraz gölgeli yer seçimi olursa sıcaklara karşı dayanır gibi geliyor bana. Sen daha iyi bilirsin, benim bahçem küçük olmasına rağmen 2 tane daha sipariş verdim, nereye dikeceksem artık :D Senin evinin çevresi müsait sanırım, kırmızı sarmaşık gül gibi sardırırsın ne kadar güzel olur, beyaz, pembe ve mor renklerde çok severim ben. |
Yarım gün güneş alan bir yere dikerseniz olur.
iklim şartlarımız hemen hemen aynı benim didim bahçede üç yıldır yaşıyor. |
Alıntı:
https://www.pinterest.com/pin/296674694174084939/ |
Sevgili gilan dediğiniz gibi beyaz sarmaşık gülle beraber dikmiştim
onun gölgesinden yararlanıyor. birara resmini çekip sayfamda paylaşırım. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sarmaşık gül hiç edinmeyi düşünmedim nedense, iyi fikir aslında ama sarılan Clematisim bir tek Multi blue var ona da kıyamam, Clematis durandii ise sarılarak uzamıyor, sipariş ettiğim iki tanesi henüz bana ulaşmadı :) görmeden bir şey söyleyemiyorum, teşekkür ederim sevgili gilan Bu sarmaşık gül benim değil ama böyle bir sarmaşıkla neden olmasın, pembe Clematisle uyumlu olur sanırım. Eklenti 606995 |
3 Eklenti(ler)
Biraz güllerden,
Benim bahçemde nedense güller istediğim gelişimi gösteremiyorlar :( Saray lokmalarından bıktım :mad: bütün güllerin köklerini kemiriyorlar. Tek tük te olsa açmaya çalışıyorlar. Arka planda sağda görünen minik üçgen bahçe eşimin, o üçgenler aslında yola ait ve bahçelerden çıka yabani otla orada toplanıyor sonra da site o çöpleri toplayıp atıyordu... Fakat bazı kendini bilmez komşular bahçelerden çıkan artıklar dışında ellerine ne gelirse, yemek artıkları, su bidonları gibi bir çok atıklar... 2 üçgen tam bizim evin karşısında olduğu için haşerelerden, kara sineklerden, kokudan balkonda rahat oturamıyorduk, o yüzden eşim çok kızdı ve o 2 üçgeni gül bahçesine dönüştüreceğim dedi ve dediğini yaptı. biz de rahatladık. Eklenti 607493 Eklenti 607494 Eklenti 607495 |
5 Eklenti(ler)
devam
Beyaz gülümü çok seviyorum, kokusu da çok hoş ama biraz coşkulu olsa çok iyi olacak ama buna da şükür, hiç gülüm yok demektense :D Eklenti 607496 Eklenti 607497 Eklenti 607498 Eklenti 607499 Eklenti 607500 |
4 Eklenti(ler)
Pembe güllerimden
Çok hafif ekşimsi bir kokusu var. Eklenti 607504 Eklenti 607505 Eklenti 607506 Eklenti 607507 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Pembe ezan çiçekleri,
Çiçekleri çoğalmaya başladı Eklenti 607519 ama çok istilacılar :D Eklenti 607520 hızla toprak altından ilerliyorlar Eklenti 607521 Çiçeği çok güzel ama benim bahçeme göre olmadıklarını anladım. Bu bitkiye beş dönüm arazi gerekli, bırakacaksın dilediği gibi yayılsın. Eklenti 607522 iki ayrı alana ekmiştim ama bu gün alanın birisini tamamen söktüm yerleri bellendi fakat kökler ayrıktan betermiş. Açan çiçekleri ve bir kaç kokulu güllerle birlikte vazoya alındılar. Eklenti 607529 |
3 Eklenti(ler)
Bu gün Balıkesir'e gittik, biraz gezdik dolaştık işlerimiz bitince dönüşte
Ayvalık'taki Kipaya uğradık, yeni mevsimlik çiçek bölümü açmışlar e oraya kadar gidilir de çiçekleri ziyaret etmeden dönülür mü? olmazdı :D Güllerin başına gittiğimde o güllerin güzelliklerini seyretmekten kendimi alamadım. Çok heveslendim her ne kadar yetiştirmeyi beceremesem de yine duramadım 4 tane gül fidanı seçip aldım :( Eklenti 608105 Eklenti 608103 Eklenti 608104 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025