agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

akçabardak 25-04-2016 21:38

2 Eklenti(ler)
Yavru ağzı

Eklenti 608106

Eklenti 608107

akçabardak 25-04-2016 21:38

2 Eklenti(ler)
Çok beğendiklerimden bir tane de bu, içi koyu pembe, dışı beyazımsı.

Eklenti 608111

Eklenti 608109

akçabardak 25-04-2016 21:39

2 Eklenti(ler)
4. gülüm Turuncu

Hepsini çok sevdim.
Eklenti 608113

Eklenti 608114

samur 25-04-2016 21:41

Çok güzeller, balkonda ben de beceremedim. Bahçede daha güzel büyürler, iyi ki almışsınız sevgili akcabardak ablam.

akçabardak 25-04-2016 22:05

Teşekkür ederim sevgili samur, bu güzellikleri görünce dayanamıyoruz, öyle güzelleri vardı ki yerim olsa bir kaç tane daha alacaktım:)

gilan 25-04-2016 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1456361)
Arka planda sağda görünen minik üçgen bahçe eşimin, o üçgenler aslında yola ait ve bahçelerden çıka yabani otla orada toplanıyor sonra da site o çöpleri toplayıp atıyordu...

Fakat bazı kendini bilmez komşular bahçelerden çıkan artıklar dışında ellerine ne gelirse, yemek artıkları, su bidonları gibi bir çok atıklar...
2 üçgen tam bizim evin karşısında olduğu için haşerelerden, kara sineklerden,
kokudan balkonda rahat oturamıyorduk,
o yüzden eşim çok kızdı ve o 2 üçgeni gül bahçesine dönüştüreceğim dedi ve dediğini yaptı. biz de rahatladık.

Çöplükten gül bahçesine...
Eşiniz de sizin gibi dokunduğu yeri güzelleştiren insanlardan demek ki. ;)
Eline sağlık.

Yeni gülleriniz çok güzel görünüyor. Her birinin bir özelliği var, hiçbiri de geride bırakılmazmış gerçekten. :)

Acaba bahçedeki güllerin sorunu güneş azlığı mı diye düşündüm. Öyleyse de yapacak çok bir şey yok.

akçabardak 26-04-2016 10:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1456928)
Çöplükten gül bahçesine...
Eşiniz de sizin gibi dokunduğu yeri güzelleştiren insanlardan demek ki. ;)
Eline sağlık.

Yeni gülleriniz çok güzel görünüyor. Her birinin bir özelliği var, hiçbiri de geride bırakılmazmış gerçekten. :)

Acaba bahçedeki güllerin sorunu güneş azlığı mı diye düşündüm. Öyleyse de yapacak çok bir şey yok.

Çok doğru... çöplüğü seyretmekten se gülleri seyretmek daha güzel, pis kokular ve sinekler de cabasıydı...

Sıra sıra ikiz evlerden oluşan bir site, iki sıra evlerin arasında 3 metre genişliğinde yollarımız var, bahçelerimiz de bu sıkışık evlerin arasında hem güneş azlığı, hem havasız kaldığı için, bir de haşereler eklenirse bitkiler de haliyle gelişmekte çok zorlanıyorlar sevgili gilan :)

Dolayısıyla çok küçük bahçelerden çok fazla şey bekliyoruz, en azından ben kendi adıma diyeyim :) çünkü toprakla uğraşmayı, çiçeklerle haşır neşir olmayı seviyorum gilan ...

Böyle olunca da her şey çok sıkışık, karışık bir bahçe çıkıyor ortaya... halbuki iki üç çeşit çiçek (yarı gölgede gelişim gösteren) bu küçücük bahçeye yeter ama... gel gör ki bana yetmiyor, yetinemiyorum :mad: o da güzel, bu da çok tatlı derken ipin ucu kaçıyor sevgili gilan :)

münevver48 26-04-2016 13:36

sevgili akçabardak ablam, gülerini güle güle büyüt. renkleri çok güzel özellikle yavruağzı olan çok beğendim. sevgiler...

akçabardak 26-04-2016 13:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1457034)
sevgili akçabardak ablam, gülerini güle güle büyüt. renkleri çok güzel özellikle yavruağzı olan çok beğendim. sevgiler...

Teşekkür ederim münevverciğim, renklerini beğenmen beni mutlu etti. Senin sarmaşık gülünü çok sevmiştim, rengini ona benzettim, büyütebilecekmiyim onu da ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz inşallah :)

sonkez 26-04-2016 14:22

Bahceye güller çok yakisiyor.Renkleride muhtesem...Bol,bol keyfini sürmeniz dilegiyle

akçabardak 26-04-2016 17:43

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim sevgili sonkez.

abk 26-04-2016 20:33

Butun güller guzel ama benim oyum 4 numaraya. :)

akçabardak 27-04-2016 16:37

Sevgili abk teşekkür ederim 4 numaraya oy verdiğiniz için :)

TCM 28-04-2016 09:30

Hanım beyaz gülleri pek sever, yolumuz üzeri Bayındır dan gelirken saksıda sırf gül işi yapan suratsız birinden dört çeşit aşılı gül almıştık, biri beyaz. Yaylaya diktik, bir kaç hafta sonra kökleyip götürmüşler birini; hem de beyaz olanı. Üzerinde çiçeği yok nasıl denk getirmişler. Neyse deyip çiçek işi yapan abimize uğradım sırf beyaz gül almak için. Bir tanecik gül mü alınırmış dedi verdi sağolsun beş tane. Bir tanesi dikensizmiş, iki tanesi bilmem ne gülüymüş vs. Abi dedim onlar önemli değil bir tane beyaz gül lazım :) Al bak dedi tomurcukta beyaz gül bir haftaya açar, götürdük onu da diktik yaylaya, çiçeği açmış geçen hafta sarımtırak :D

Etrafımız gülcü dolu, bakınıyorum beyaz gül var sahibi yok, sahibinin gezindiği bahçe var içinde beyaz gül yok.

Oturduğumuz eve ilk taşındığımızda ellerimizle diktiğimiz güller (altı yaşındalar) sık diktiğimiz için birbirine giriyor, içlerinde yaban giden çok güzelleri var, bahar başı budanmışlardı şimdi epey dallanıp budaklandılar. İçlerinden fazlalık olanları kürekle kökleyip biraz budadıktan sonra yaylaya diksek olur mu?

zelish 28-04-2016 10:08

Sevgili akçabardak, gülleri hep uzaktan severdim. Bahçem olmadığı için balkonda da yetiştiremem korkusu ile almadım. Artık bahçeli bir evim var gecen hafta 1 çardak gül, 2 tane de normal gül aldım. Her sabah kokluyor konuşuyor ve öyle işime başlıyorum.
Tüm gülleriniz çok güzel fakat turuncu güle bayıldım. Güller hakkında pek bilgim yok ama sanırım koleksiyonumu genişleteceğim.

akçabardak 28-04-2016 20:54

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1457512)
Hanım beyaz gülleri pek sever, yolumuz üzeri Bayındır dan gelirken saksıda sırf gül işi yapan suratsız birinden dört çeşit aşılı gül almıştık, biri beyaz. Yaylaya diktik, bir kaç hafta sonra kökleyip götürmüşler birini; hem de beyaz olanı. Üzerinde çiçeği yok nasıl denk getirmişler. Neyse deyip çiçek işi yapan abimize uğradım sırf beyaz gül almak için. Bir tanecik gül mü alınırmış dedi verdi sağolsun beş tane. Bir tanesi dikensizmiş, iki tanesi bilmem ne gülüymüş vs. Abi dedim onlar önemli değil bir tane beyaz gül lazım :) Al bak dedi tomurcukta beyaz gül bir haftaya açar, götürdük onu da diktik yaylaya, çiçeği açmış geçen hafta sarımtırak :D

Etrafımız gülcü dolu, bakınıyorum beyaz gül var sahibi yok, sahibinin gezindiği bahçe var içinde beyaz gül yok.

Oturduğumuz eve ilk taşındığımızda ellerimizle diktiğimiz güller (altı yaşındalar) sık diktiğimiz için birbirine giriyor, içlerinde yaban giden çok güzelleri var, bahar başı budanmışlardı şimdi epey dallanıp budaklandılar. İçlerinden fazlalık olanları kürekle kökleyip biraz budadıktan sonra yaylaya diksek olur mu?

Sn. TCM. 4 adet gülden nasıl tesadüf etmiş, acaba diyorum 2-3 hafta içinde siz yokken tomurcuk verip te beyaz olduğu belli miydi ki ... bile bile mi beyaz gülünüzü götürdüler diye düşünmeden edemiyorum.

Neyse olan olmuş artık, ne diyelim götürenlere beyaz gül lazımmış sizin gülünüzü götürmüşler :) siz de keşke bahçesinde beyaz gül olup ta, sahibinin bahçede olmayan gülü alsaydınız... sonra parasını takdim ederdiniz diyeceğim ama bahçe kapısı kilitlidir diye düşündüm.

Yaylaya evdeki fazla gülleri nakli konusunda bence dediğiniz gibi kürekle kökünü fazla oynatmadan toprağı ile sökebilirseniz olur diyorum ama yine de siz bilirsiniz, denemekte fayda vardır sanırım.

Sizin beyaz gülünüzü gtüren götürmüş, yazık olmuş ben de beyaz gülü çok severim, benim gillerime de saray lokmaları musallat oluyor, kökleri kemiriyorlar, gül zayıflıyor sonra da kuruyor, kaç tane gülüm o şekilde kurudu gitti.

3-4 kıytırık gülüm var diplerine çapa yapayım dedim
Eklenti 608669

tam gülün dibinde suç üstü yakalandı lokma parçası :mad:
Eklenti 608670

hem de o çok sevdiğim beyaz gülün dibinde
Eklenti 608671

Nasılı kıyılır bu güzelim beyaz güle, ben gözünün içine bakarken
lokma parçası gayet rahat kıyıyor acımasız :mad:
Eklenti 608672

gilan 28-04-2016 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zelish (Mesaj 1457516)
Artık bahçeli bir evim var ...

zelish'in bahçesi yakında geliyor o zaman. ;)

akçabardak 28-04-2016 21:26

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zelish (Mesaj 1457516)
Sevgili akçabardak, gülleri hep uzaktan severdim. Bahçem olmadığı için balkonda da yetiştiremem korkusu ile almadım. Artık bahçeli bir evim var gecen hafta 1 çardak gül, 2 tane de normal gül aldım. Her sabah kokluyor konuşuyor ve öyle işime başlıyorum.
Tüm gülleriniz çok güzel fakat turuncu güle bayıldım. Güller hakkında pek bilgim yok ama sanırım koleksiyonumu genişleteceğim.

Sevgili zelish madem ki bahçeli eviniz var bence de koleksiyonunuzu genişletin, hep derler ya sardunyasız, gülsüz bahçe olmaz diye :)
onlar bahçelerin demirbaşı olmuş artık, o yüzden her bahçede sardunya ve gül olmalıdır.

Bu arada güllerimi beğenmeniz beni mutlu etti, teşekkür ediyorum.

Turuncu gülün açmış hali, size gitsin ;)
Eklenti 608680

eneskrky 28-04-2016 21:49

Akçabardak ablam yeni güllerin hayırlı olsun güle güle büyüt bol çiçeklerini göresin :))
Çift renkli sarıbordo sanırım şahaneymiş güle güle büyüt ablacım :D

akçabardak 28-04-2016 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1457664)
Akçabardak ablam yeni güllerin hayırlı olsun güle güle büyüt bol çiçeklerini göresin :))
Çift renkli sarıbordo sanırım şahaneymiş güle güle büyüt ablacım :D

Teşekkür ederim eneskrky güzel dileklerin için. Çift renkli olan evet sarı bordo renkte, kadife gibi çok tatlı renk tonları.

zelish 02-05-2016 10:34

Sevgili akçabardak, çok teşekkür ederim. Etrafımdaki seralara not bıraktım turuncu gül gelirse haber edecekler.

Sevgili gilan, bahçeli evim olsun şöyle yapacağım böyle yapacağım diye öyle çok konuştum ki; şimdi neyi nereye koysam, nasıl şekillendirsem, nasıl yapsam dört dönüyorum sabahtan akşama. An geldi bir fidanı diktiğim yerden 1 hafta ara ile çıkarıp 2 yer değiştirmişimdir. Eşim fidan dikiminde yardım eder aslında fakat yer değiştirmelerinde asla elini sürmüyor artık. Senin eline düşen yandı, perişan ettin fidanları diye laf ediyor.
İnsallah geniş bir zamanımda bahçemle alakalı bir topik açarım. :)

akçabardak 02-05-2016 21:27

2 Eklenti(ler)
Mis kokan karanfilim

Eklenti 609492

Eklenti 609493

akçabardak 02-05-2016 21:30

2 Eklenti(ler)
Haseki küpesi
Geçen sene dökülen tohumlardan çimlenenlerden.

Eklenti 609494

Eklenti 609495

tarla kuşu 02-05-2016 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1458496)
Mis kokan karanfilim

Eklenti 609492

Eklenti 609493

Maşallah ne güzel karanfil sevgili akçabardak, dantel gibi...

akçabardak 03-05-2016 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu (Mesaj 1458513)
Maşallah ne güzel karanfil sevgili akçabardak, dantel gibi...

Teşekkür ederim sevgili tarla kuşu, kokusu muhteşemm...:)

akçabardak 03-05-2016 21:31

2 Eklenti(ler)
Gümüş Dümesi

Eklenti 609646

Eklenti 609647

akçabardak 03-05-2016 21:37

2 Eklenti(ler)
akçabardak'ın küçük biber tarlası.

Bir kaç sıra daha dikilecekti ama hava çok fena bozdu,
ben de fırtına çıkınca polenlerin yüzünden bırakmak zorunda kaldım.
Bir fırtına bir gök gürültüsü, okadar gök gürültüsüne bir de yağsaydı
gitti bitti.

Eklenti 609650

Eklenti 609652

A_NOMAD 03-05-2016 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1458776)
...okadar gök gürültüsüne bir de yağsaydı
gitti bitti...

Balıkesir merkeze hem dolu hem de yağmur olarak -homurdana homurdana- epey hızlı yağmış, size sadece sesi gelmiş demek ki... :D

Çeşit çeşit biberlerinizi görmek için kendi adıma sabırsızlanıyorum, bahçenin henüz dolmamış hali bile pek güzel görünüyor, ellerinize sağlık. ;)

akçabardak 03-05-2016 22:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1458785)
Balıkesir merkeze hem dolu hem de yağmur olarak -homurdana homurdana- epey hızlı yağmış, size sadece sesi gelmiş demek ki... :D

Çeşit çeşit biberlerinizi görmek için kendi adıma sabırsızlanıyorum, bahçenin henüz dolmamış hali bile pek güzel görünüyor, ellerinize sağlık. ;)

Hem de nasıl gürledi, çok korktum... eyvah dedim keşke bir hafta daha mı bekleseydim, fidelerim zaten çok küçükler... ya dolu yağarsa diye diye :D ne olur Midilli adasına doğru git diye hep dua ettim:D hayırlı yağmurlar olsun inşallah.

Bahçemin dolmamış halini beğenmenize sevindim, inşallah hayılısıyla başına bir iş gelmez ise, biberlerimizi hep beraber göreceğiz umarım :)

YeniGine 03-05-2016 23:31

Biber tarlan harika görünüyor sevgili akçabardak'ım; maşallah, rastgelsin inşallah!..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025