![]() |
2 Eklenti(ler)
Kelebek çalısı ile birlikte bir de Kafkas gülü almıştım, bu sene çiçek açmaz
diye beklerken, bana sürpriz yapmaya karar vermiş. Nasıl mutlu oldum tomurcuklandığını görünce, inşallah o muhteşem kokusunu almak bana da nasip olur. Eklenti 637972 Eklenti 637973 |
Satın aldığınız sitede yazıldığı gibi metrelerce öteden kokusu duyuluyor mu bende merak ediyorum. Eğer yazıldığı gibiyse bende alacağım. İnşallah beklediğiniz gibi çıkar.
|
:)sevgili akçabardak abla, ben görmeyeli pek çok yeni bitki almışsın, hepsini güle güle büyüt.hepsi istediğin gibi güzelliklerini sergilerler.hep birlikte bizlerde görürüz. benim bahçenin hiç keyfi yok. yaz sıcakları çiçeklerimi bir bir kavurdu. kış da kuru ve soğuk kuraklık geçince , biraz da buna sağlık sorunları eklenince hevesim kırıldı. eşim bu hafta,pazardan hercail menekşesi almış bana bir heveste dikiverdim bahçeye artık kim tutar beni;) tohumlarımı karıştırdım bir an önce ekmek için sabırsızlanıyorum. sevgilerimle.........
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Sn. saleri, açmasını ve dedikleri gibi o kokuyu almayı sabırsızlıkla bekliyorum. Daha sonra gelişmeleri tekrar paylaşırım. |
Alıntı:
Teşekkür ederim münevverciğim , özlemişim seni uzun zamandır görüşemedik, ne iyi ettin de geldin, evet bir kaç bir şeyler kışa dayanıklı olanlardan aldım. Malum bundan sonra dediğin gibi sağlık sorunlarımız olunca fazla bitkilerle uğraşamıyoruz. Sana da geçmiş olsun, geçen sene benim bahçemin de dediğin gibi keyfi yoktu, sağlık sorunlarımdan dolayı fazla ilgilenemedim. İlk bahar gelince bir heves geliyor, içim bir coşuyor ama sıcaklar bastırınca yorgunluk başlıyor ve her şey bozuluyor. Menekşelerini güle güle büyüt, ben de tohumlarını aldım ama ekilmeleri için geç kalmışım, bundan sonra ekilse bile sıcaklara kalacaklar. o yüzden Eylül gibi ekmeyi düşünüyorum. Sevgilerimle |
İyi günlerde büyüt abla. Umarım iyisindir. Benimde Sevgili Münevver gibi sağlık sorunlarım oldu. Şuan iyiyim.
Şahane bir bitki. Bende minik bir fide ektim. Umarım kışı atlatır . Bol çiçekli olsun, mutluluk getirsin. |
Alıntı:
:)sevgili akçabardak abla, teşekkür ederim. bu gün hüsnüyusuf tohumlarını ektim. hava çok güzel tam bahçede iş yapılacak hava.kendimi zor kontrol ettim. s bende özlemişim sizi ve siteyi inşallah bundan sonra sık sık sayfanı ziyarete gelirim. sevgiler:)... |
Alıntı:
Hoş geldin aleydiciğim, çok teşekkür ederim uzun zaman oldu görüşmeyeli. Yılbaşını ben de hasta olarak geçirdim, çok kötü üşütmüşüm kendimi, toparlanmam epey uzun sürdü, hala da tam atlatmış değilim. Bu arada sana da çok geçmiş olsun, minik bitkini güle güle büyüt, bol bol çiçeklensin inşallah. Sevgilerimle. |
Alıntı:
Minik bir reçete vereyim senin sayfana girenler içinde belki faydalı olur. Boğaz ağrısı için . limonu kabuklu dilimleyip bir tavada iki tarafını ısıtıp boğazımıza sarıyoruz. Hemen geçiyor şişkinliği. Dayanabileceğimiz sıcaklıkta olacak. Öksürük içinde . Taze zencefil bir kaç parça suda kaynatılıp ılıyınca bal ilave edilecek. Bunlar benim grip iksirlerim. Sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Nihayet Kafkas gülüm çiçeğini açmaya başladı, kokusu konusunda gerçekten
söylenildiği kadar varmış. Muhteşem bir koku, koklayıp koklayıp içime çektim ama hafıza kaydına henüz alamadım :) Eklenti 639523 Eklenti 639522 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Süper:) Bizim clematisler daha kupkuru. Budama yapmadım, budasam mı? |
Alıntı:
Geçen senelerde klematisler uyanmadan önce biraz budayarak temizleme yapıyordum, fakat Güler Hanımın sayfasında uyanmadan budama yapmıyorum, nereden ne zaman patlatacağı belli olmadığından dolayı uyandıktan sonra budayıp temizlediğini yazmıştı. O yüzden ben de bu sene budama yapmadım, iyice filizlenip patlattıktan sonra görerek budayıp temizleyeceğim sevgili nuaymu, tercih sizin. |
2 Eklenti(ler)
Kafkas gülümün bu günkü hali, artık çiçeklerimizin tamamı açıldı ve üstten yeni sürgünler vermeye başladı, kokusu nefis.
Buna da şükür, çok merak ettiğim kokusunu ve çiçeğini görebildim ;) Eklenti 639841 Tepesinden gelen yeni sürgünler. Eklenti 639842 |
Maşallah çok güzel, senin adına sevindim akçabardakım.
|
Teşekkür ederim sevgili YeniGineciğim, sağ olasın.
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Kış ortancası
2 sene boyunca saksıdaydı ama başı bir türlü unlu bitlerden kurtulamadı :mad: sonunda iyice kurumaya yüz tuttu :( Söküp atacaktım ki baktım kökü canlıydı ;) ben de geçen sene bahçeye indirdim, ümidimi kesmiştim ki bu sene canlanıp yeniden hayata tutunmaya karar vermiş ve küçücük te olsa bir de çiçek açmış :) Eklenti 640164 |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Yeni gelen bitkilerim.
Eklenti 641053 Koliden çıkanlar, Eklenti 641054 Klivya, klivyanın yaprakları bukadar uzun olduğunu bilmiyordum :confused: Eklenti 641055 E-Milli çelik olarak geldi, umarım tutar. Eklenti 641056 Efe püskülü Eklenti 641057 Sonunda benim de bir Klivyam, bir Efe püskülüm ve Millim oldu, biraz hırpalanmışlar ama toparlanırlar. |
3 Eklenti(ler)
Devam
Bu bitkinin yaprakları çok kötü sararmış, umarım kendini toparlar. Mavi kelebek çiçeği diye geldi ama bilemedim. Eklenti 641073 Bu ikisi de pembe Meksika petünyası, iki kök olarak geldi, son bahara kadar saksıda kalacaklar daha sonra bir tanesi bahçeye inecek kışa dayanıklı olup olmadığını test etmek için. Eklenti 641074 Bu bitki ise kaktüs türü, Rhipsalis palocarpa imiş Eklenti 641075 |
Alıntı:
|
:)Sevgili akçabardak abla, bir türlü fırsat bulup yazamıyorum. beğenip geçiyorum. bahçede işlerim biraz yoğun. kafkas gülün, pembe sümbülün çok güzel. benin için renk pembe olunca gözüme daha bir güzel görünüyor sanki;) geçen gün arkadaşımdan iki kök kış ortancası aldım.sadece renginden dolayı ve direk bahçeye diktim. inşallah pembiş pembiş çiçeklerinin açtıklarını görürüz.ayrıca yeni edindiğin, bitkilerini güle güle büyüt.hepsi bir birinden güzeller.. sevgiler:)
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim, biraz kendi başlığında bir inceleme yaptım, umarım toparlar sevgili A_NOAD |
Alıntı:
Sevgili münevver, yavaş yavaş bahar yüzünü göstermeye başladı o yüzden yoğunluğunu anlıyorum, hepimiz bu yoğunluğun içindeyiz :) Kafkas gülü bir harika, sende yoksa eğer edinmen konusunda tavsiye ederim, sen kokulu bitkileri seviyorsun harika bir kokusu var :) Pembiş sümbüllerimin kokuları da çok harika, diğerlerine göre biraz daha ağır kokulular. Kış ortancaların hayırlı olsun, bol bol çiçeklenmelerini dilerim güle güle sağlıkla büyüsünler, sevgiler. |
4 Eklenti(ler)
Bahar geldi, otlar yeşillikler sofralarımızda yerini almaya başladı.
Gelincik otları toplandı, temizlenip yıkandıktan sonra börekler için iç hazırlandı ;) Eklenti 643028 Bunlar çorba için ayrıld ıEklenti 643029 Eklenti 643030 Eklenti 643031 |
Sevgili akçabardak, ne güzel pişmiş o börekler öyle:)))Gelincik de en sevdiğimiz otlardan biri. En güzel tarafı sulu olmadığı için(ıspanak gibi değil) hamur içine çok yakıştırıyoruz. Size afiyet, bal şeker olsun. Bu hafta sonu ota mı gitsek ne...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025