![]() |
1 Eklenti(ler)
Altın çilekler olgunlaşmıya başladı
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz gülfatmalarda açtı.
|
1 Eklenti(ler)
Bir meyve nesli daha yok olmuya başladı denebilir.Zira orijinal Amasya elması Kendi çekirdeğinden çıkan çöğür üzerine yapılan aşı ile meydana getirilirdi.Şimdi ise M9 veya diğer anaçlar üzerine yapılan aşılarla elde ediliyor.Buda bildiğimiz orijinal Amasya elmasınını tadını değiştiriyor.İşte bu nedenle orijinal Amasya elmasıda yokolmuya başladı
|
Değerli büyüğüm hk50, bu yaz da bahçenizin maaşallahı var, uzun zamandır girmemiştim, tüm sayfalarınıza bakamadım ama baktıklarım bile bambaşka duygulara kapılmama yetti. Hepsine maaşallah diyorum, bahçenizin bazı resimleri var ki birkaç saniyeliğine de olsa çocukluğuma gidiyor gibi oluyorum, hayal meyal. Bahçenizin daha önce de dediğim gibi ayrı bir yeri var gözümde, çiçeklerinizin, ürünleriniz, ağaçlarınız, o güzel yeşillikler ve elbette şeker torunlarınız, Allah hep ağız tadı ve sağlık versin, dilerim.
Sumak ağacını da ilk kez görmüş oldum sayenizde. |
Alıntı:
Bilmiyorum iltifatlarınıza layık bir paylaşım yapabiliyorum.Eğer sizlerin beğenisine mazhar olabiliyorsak kendimizi mutlu hissederiz.Bu hislede bahçe sayfamızı ziyaret eden Değerli Ağaçlar net okuyucularına Hiti 19 oyla birinci sıraya yükselten değerli üyelerine çok çok teşekkür eder, Zatihalinize geçmişi hatırlatabildiysem son derece mutlu olduğumu belirttir saygı ve hürmetlerimi sunarım. |
1 Eklenti(ler)
Köydeki bahçede yeşillikler içinde, kışın şehirdeki evde pişirilecek Erişte,mantının Anne kız ikilisi ile yapılışı.
|
1 Eklenti(ler)
Golden elmanın dalından koparılarak yeme zamanı geldi.
|
1 Eklenti(ler)
Tabiat anadan
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemizden.Haşlanmış mısır
|
1 Eklenti(ler)
Güz şeftalisi
|
Abi bizim şeftaliler çok erken oldu.Geç olandan bende bulup dikmek istiyorum.Maaşallahı var şeftalinin.Kış hazırlıkları hızla devam ediyor.Bizde erişte keseceğiz.Salça ve melemenlikler yavaş yavaş şişelere giriyor.Kolay gelsin.
|
1 Eklenti(ler)
Nane
|
1 Eklenti(ler)
S0n turfanda erik
|
Alıntı:
Bahçede erkenci,orta erkenci,ve Güzlük olmak üzere üç çeşit şeftali var.Aşağı yukarı sizinle bizim meyvelerin olgunlaşma zamanları aynı.Geç olan şimdi olgunlaşırken birde Ekim ayı içinde olgunlaşan var.Anlıyaçağın iki çeşit şeftali fidanı bulursan ekim ayında olgunlaşan çeşidide elde etmiş olursun. Kolay gelsin. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Bademler olgunlaşmıya başladı
|
1 Eklenti(ler)
Turşuluk biberler
|
1 Eklenti(ler)
Turşuluk domatesler
|
1 Eklenti(ler)
Turşuluk salatalıklar
|
bademlerin zamanı geçmedimi ben yanlışmı hatırlıyorum **** başka bir türmü
|
[QUOTE=Selehattin 67;1194363]bademlerin zamanı geçmedimi ben yanlışmı hatırlıyorum **** başka bir türmü[/QUOTE
Sn Selahattin 67, Bizim yörede Bademin birinci zamanı çağla dönemi ikinci zamanı taze badem içi ki şu andaki zaman .Üçünçü zaman olgunlaşma zamanıdır.Sizin bölgede farklı olabilir. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Geçen yıllarda Yer kirazı erken olgunlaşmıyor.Geç kalan yer kirazlarınıda soguk alıyordu.Geçen yıl saksıda büyütüp kışın içeri alarak soguktan koruduğum yer kirazları bu yıl erken Agustos ayında olgunlaşdı.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçede yeşillikler içine çoçuklar torunlar gelinçe Marul Sogan ve maydanosun bol olduğu yerde kısır olmazmı?
|
yufkalar bana kendi memleketimi hatırlattı ellerinize sağlık
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sn helin-123, Teşekkür ederim.hk50 bahçenin hedef ve gayelerinden birini gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz.Eksik olmayın.Yine bekleriz. |
sayın hk50 bizim buralarda pek bağdem olmaz dikenler denemek amaçlı dikerler
|
Alıntı:
Cehaletimi bağışlayın. |
1 Eklenti(ler)
Çerry Domateslerimiz
|
1 Eklenti(ler)
Moda deyimle.Eski moda armudumuz (Ağaçı 60 yaşında) Yeni moda armudumuz
|
1 Eklenti(ler)
Bir zamanlar kahve Yemenden gelmeyinçe,Kurutulup kavrulup öğütülerek kahve niyetine içilen melençit meyvelerimiz ve ağaçımız.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025