![]() |
5 Eklenti(ler)
Ham meyvayı kopardılar dalından !... densede
Koparmadık. |
1 Eklenti(ler)
Meyveçilik ve sebzeçilikde Organik kelimesi herhalde söylendiği günden bu güne kadar hiç bu kadar meşhur ve kıymetli olmamışdır sanırım.
Türkiyede hangi organik meyve ve sebzeden bahsediyoruz.Zararlı böçekler.vede hastalıklar bu yetiştiriçilere torpilmi geçiyorlar açaba? Sağın zehir Solun güpre Havan uçakla ilaçlanmış Senin bağ bahçe es geçilmiş,rüzgarda o yöne esmemiş.Sonraçıma, Organik .Nasıl oluyorsa ? Bırakalım organiği Dağda doğal yetişen palamut bile yetişmez olmuş.Meşe palamudunu ilaçlamazsan kurtların elinden alamıyorsun. Alternatif Toptan organikliğin ve doğalığın müçadelesi için Devlet politikası şart. Kimyasalların boy boy reklamı yapılırken, Tencere dibin kara seniniki benimkinden kara.Organik ölmaz Bizde ister istemez kimyasal ilaç kullanıyoruz. |
Alıntı:
Bende odönemin meyve ve sebze yetiştirme tarzını aynen uygulayıp geleçek lere göstermek isterken, Mis gibi kokan domates salatalık biber bahçemizde mevcur oluyor. Teşekürler vede saygılar. |
Sn.HK50 Doğanın güzellikleri sonsuz sanırım.Hepsi ayrı ayrı güzeller.Şansılısınız böylesi bi ortamda yaşayabildiğiniz için.
|
İlaçlama mecbur yaptığımız bir şey .Diğer türlü meyvelerin tadına bakamadan yerde görüyoruz.
|
4 Eklenti(ler)
Bahçedeki kuşların yumurtaları.
|
2 Eklenti(ler)
Ekilen tohumlar çıkmayınça mecburiyetten yağmurlama yaptık.
|
1 Eklenti(ler)
Bademler çağla oldu.Yenme zamanı geldi.
|
2 Eklenti(ler)
Asmalar dal uzatmıya başladı.
Gül fatma da onun peşinde. |
3 Eklenti(ler)
Zambaklar
|
1 Eklenti(ler)
Diğer köşededekiler (Dikemediğimiz çilek fideleri)
|
Bahçenize tekrar maaşallah.
Bahçeniz bir parça da olsa bana çocukluğumdan artık gitgide silikleşen birkaç resimi çağırıştırıyor. Canım dedemin bahçesini, onun elleriyle diktiklerini, onun güzel ağaçlarını, aşı yapmasını, bize bir daldan uzun ince bir düdük yapmasını, o anlık mutluluk hissi, oraya dönmek istiyorum, olmuyor:( |
1 Eklenti(ler)
Garga garga gak dedi,
Çık şu dala bak dedi. Çıktım baktım o dala, Bu garga ne budala. |
2 Eklenti(ler)
Bahçede Kuş Kedi ve akıbet.
(Saygımızdan dolayı sonuç fotoğrafımı sansürledik.) |
3 Eklenti(ler)
Kayısı (Çağla)
Elma Armut |
1 Eklenti(ler)
Saygı ile
|
Bektaşi komşusunun bahçesine girerken,komşusu hemen müdahale etmiş.
Bizim bahçeye öyle paldır küldür girilmez. Ya nasıl girilir ? Önce sağ ayağını ataçaksın,sonra destur diyeçeksin. Neden diye sormuş? Baba erenlerin bahçesine öyle giriyorsun ya.deyinçe Komşu.Keşke senin bahçede baba erenlerinki gibi olsada, Senin bahçeye seçde ederek girsek Demiş. Sn frumdaşlar bundan değişik anlam çıkarmıya çalışmasın.Bahçe sahipleri arasında bir espiri olarak söylenir gider. |
1 Eklenti(ler)
Bahar gelinçe,Konyanın meram bağları.Kayserinin gezibağları.Niğdenin Kayarardı bağları Bir zamanlar ağalar beylerin yazlık evleri ile meçhurken sonraki yıllarda Eğlençe mesire yeri olarak tarihe geçmiş,şimdi villaların köşklerin yerleri oldular.
Şimdi olsada rahmetli Ahmet Gazi Ayhandan Gezibağlarını,Muzaffer Sarıkaya dan Meram bağlarını,Ali Ercan dan Niğde balarını dinlesek de , Karpuzu soguk su içine koyup,şişeleri çağıl çağıl akan derelere dizsek odundan mangal yakıp nevaleyi hazırlasak da,gülüp oynasak olmazmı? Olmaz.Geç bu sevdadan diyenlerdenim. |
Alıntı:
bir fıkrayı, bir şiiri ya da bir anlamlı sözü tek başına kullanırsanız, yani bir öyküye dayandırmazsanız; ya son satırı _sonradan eklemek _zorunluluğu duyarsanız ya da formdaşlar bundan ''kıssadan hisse'' çıkarırlar... ''Secde ile girilecek bahce''nin adresi sormak hakları doğar... Şiirleri, fıkraları, anlamlı sözleri tek başına kullandığımızda çok geniş anlamlar yüklenir ve çok farklı adreslere gider okuyan üzerime bir şey düşmüş mü diye bakar... Sayfanız şiir ya da fıkra köşesi değil; lütfen bu gibi sözleri bir öyküye dayanarak anlatır mısınız; sizi daha iyi anlar siz de sonradan bir sürü açıklama yapmak zorunda kalmazsınız... ( ben bir formdaşın olarak hatırlattım sadece) Saygılar |
Alıntı:
Doğru söze doğru diyeçek olgunluk içindeyiz.Teşekkürler Sn Halil Önen . Sayğılar. |
Piyasada yani poşet satıçılarda Sılaç yapmak için 1,10 cm yüksekliğinde 0,60 cm genişliğinde naylon poşetler var.Bu poşetler içine doldurulan yabançı otlar.Biçilen çayırlar.Sökülen sebze bitkileri.Kırılan veya Keşilen yeni sürgünler,dökülen tut meyveleri poşet içerisinde bir kenarda bir yıl bekletildimi,simsiyah çiftlik güpresi kokusu veren yeşil güpre oluşuyor.Kulandığınız zaman Kimyasal ve Diğer güprelerin iki misli verim alıyorsunuz.
Hem malıyet 25 Krş poşet parası .Hem ortalıkda göze hoş görülmüyen otlar toplanıyor.Biçtiğiniz çayır parçalarını nereye dökeçeğim diye düşünmüyorsunuz.Hem Dutun o rahatsızlık veren döküntüsünden kurtuluyorsunuz. En mühümü organik (Dogal) güpre elde etmiş oluyorsunuz. Denemeside çok çok zor değil. Saygılar. |
Bahçe bilğilerimizin püf noktaları. Bahçenizde Tırtıl var ise En iyi doğal mücadele yöntemi Selvi ağaçı ve Meşe ağaçının taze sürgün yapmış dal ve yapraklarını bahçenizin muhtelif yerlerine korsanız tırtılların orada toplandığını göreçeksiniz.Çünkü tıltılların en çok sevdiği yiyeçeklerdir.
Domates biber ve salatalıklarınızı Kurt kesiyorsa,Sarımsaklı su serpiniz.Çünkü kurtçukların en sevmediği koku sarımsak kokusudur. |
Bahçe bilğilerimizin püf noktaları. Açık kök fidelerinizi dikmeden önçe mutlaka açtığınız çukura su doldurup,soruşmasını bekleyiniz.Sonra fidelerinizi dikiniz.% 90 Tutuyor ve uzun zaman can suyu istemiyor.
|
Sn.HK50 püf noktalar köşeniz gerçek anlamda çok faydalı ve güzel düşünülmüş bi fikir .Özellikle yeşil gübre oluşumunu ben ilk defa duydum.Paylaşımlarınız için teşekkürler.
|
Acaba bu yeşil gübre dediğiniz oluşumdan sizde mevcutmu ,görsel bi paylaşım yapmanız münkün olursa 1 yıl sonraki halini merak ettim.Bir yıl bekletilmeli derken güneştemi bekleticez, oluşumun aşamaları konusunda ben gibi acemilere yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/uzak-ba...ligi/20802.htm |
Bahçe bilğilerimizin püf noktaları. Yukarıda Üstadlarça yazılan ve verilen bilğilere ilaveden bahçemiz köşelerinde çürümüye terk ettiğimiz ceviz kök kalıntıları kabukları ve hatta yaprakları basit bir islah çalışması ile güpre tohum çimlendiriçi ve köklendiriçi olarak kullanamazmıyız.
Pek ala kullanabiliriz.Ben kullanıyorum.Şöyleki, Önce ceviz parçalarının çürümesini sağlıyorum.Rutubetli bir yerde çabuçak çürüyor. Sonra açık havaya bırakıyorum.Bilhassa yağmurlu hava olursa yağmur suyu yıkamış oluyor.Veya ben normal su ile yıkıyorum.Yıkadığım suyu döktükden sonra güneşde kurumuya terk ediyorum.Kuruyunca varsa bir azda çiftlik güpresi katıp kullanıyorum.Netiçedende memnunum. |
Alıntı:
Sn kediçik, Bende mevcut var.Şu anda seyahat nedeni ile dışardayım.Dönünce fotoğrafları ile yapılışını anlatmış olurum. Ançak olayı Ağaçlar Net tin ilğili bölümünede koymuş oluruz. Gerekli bilğiyi veririz. Saygılar |
1 Eklenti(ler)
Bu ağaçların gölgesinde yan gelip yatmak varken,şehirde oraya buraya koşturup duruyoruz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025