agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   hk50 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25802.htm)

hk50 03-02-2012 16:48

1 Eklenti(ler)
Sacımıza ak düşmüş,kar değil
Gençlik elden gitmiş k^ar değil,
Elma ile Ayvaya karıştırma
Yediğimiz ömürdür.
Nar değil.

hk50 03-02-2012 21:05

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan (Mesaj 906939)
Menü beni mahvetti sayın hk50 hele kumpir ve sobada gevretilmiş yufka ekmeği duyunca off off ,ne yapalım size afiyet olsun demekten başka elimizden birşey gelmiyor.

Sn Hatice Tarhan
Alabileçeğin ulaşım şekjlini söyle istediğin kadar yufka ekmek gönderiyim.
Saygılar.

kamelyavadisi 04-02-2012 11:14

Sn hk50;
Sayfana zaman buldukça gezinti yapıyorum. Çalışmaların bana moral ve doğaya sahiplenme duygusu tattırıyor. Emeklerine sağlık. Her aşaması farklı bir güzellik.

Ayhan Davutoglu 04-02-2012 12:01

merhaba,

bahcenizi görüpte hayran kalmamak münmün degil,
ellerinize saglik,

Resimlerde bahsettiginiz kudret narini göremedim,,
benimde bir nar agacim var ve ben onu iceride maalesef
henüz daha saksida tutuyorum.

Bahcemde soguktan ölmesinden korkuyorum..
bana vereceginiz fikirler olacaktir saniyorum.

Emeginizden dolayi kutlarim..

Uzaylı 04-02-2012 12:10

Sayın hk50; Bahçenize her baktığımda, içim içime sığmıyor. Pek çok ayrıntıyı yakalamak istiyorum ben de... O kadar zengin bir bahçe ki, tekrar bak, tekrar bak bitmiyor. Sanırım sayfalara en çok geri dönüş yapacağım bir bahçe bu... Elllerinize sağlık. Kolay gelsin. Maaşallah...

Uzaylı 04-02-2012 12:13

Sayın Ayhan Davutoğlu; Kudret narı sarmaşık türü sezonluk bir bitki. Kabuklarından mideye iyi gelen bir ilaç yapılıyor. Normal nar değil yani...

hk50 04-02-2012 17:03

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kamelyavadisi (Mesaj 907627)
Sn hk50;
Sayfana zaman buldukça gezinti yapıyorum. Çalışmaların bana moral ve doğaya sahiplenme duygusu tattırıyor. Emeklerine sağlık. Her aşaması farklı bir güzellik.

Her zaman beklerim.Sn kamelyavadisi. sizin sayfa ve sitede çok çok güzel.
Niye derler Hacı hacıyı mekkede .hoca hocayı Tekkede bulur diye.Elbekde bizler doga ananın olduğu yerde olaçağız.Karşısında olamayız zaten.
Teşekkür eder saygılar sunarım.

hk50 04-02-2012 17:15

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayhan Davutoglu (Mesaj 907643)
merhaba,

bahcenizi görüpte hayran kalmamak münmün degil,
ellerinize saglik,

Resimlerde bahsettiginiz kudret narini göremedim,,
benimde bir nar agacim var ve ben onu iceride maalesef
henüz daha saksida tutuyorum.

Bahcemde soguktan ölmesinden korkuyorum..
bana vereceginiz fikirler olacaktir saniyorum.

Emeginizden dolayi kutlarim..

Sn Ayhan Davukoğlu.Hoş geldiniz.İyi dileklerinize teşekkür ederim.
Kudret Narının izahını Sn Uzaylı vermiş.Kendisine teşekkür ederim.Bende bari bir kudret narı ,birde saksıdakı nar fotoğraflarını sunuyum.
Sürkli içerde ise dışarı çıkarmanızı tavsiye etmem.Ançak Mart ayında yavaş yavaş çıkarırsanız.Örneğin günlük bir saat Zamanla dışarıya uyum sağlar.Soguklardanda etkilenmez.
Saygılar.

hk50 04-02-2012 20:11

5 Eklenti(ler)
Bahçede tek başına.
Bir zamanlar bu bahçenin tarımsal sulama suyu 6 m derinlikden 10 m çapında açık bir kuyudan çıkarılırdı.
Üç metre derinlikde içe doğru oyulmuş bir yer vardı buraya benzinle çalışan bir su moturu yerleşdirdik.Orayada basit bir merdivenle iner çıkardık.
Yine bir gün tek başıma motoru çalışdırıyımda elmaları sulayım dedim.Motorun yanına inip motoru çalışdırdım.Eğer oradan çabuçak çıkmazsan kesin gaz zehirlemesi olur.İlk başda motor tam gaz çalışır.Suyu aldımı gazı düşürmek lazım.Gaz düşmezse bir saatte çekeçeği suyu on dakikada bitirir. Gaz ayarına basit bir aparat yapıp alt tarafı yay üst tarafı parmak kalınlığında dört metre
uzunluğunda ipe bağladım.
Çektinmi motor hızlı çalışır.Bırakdınmı motor gazdan düşüp yavaş çalışırdı.
Motoru çalışdırdım.Hemen yukarı çıkıyım diye merdivenden iki basamak çıktımki merdiven basamağı kırıldı.İpe sarılayım dedim.İpin yukarı uçunu kovaya bağlamışım.İpi çeksem su dolu kova başımdan aşağı döküleçek,kovada kesin kafama değeçek.Aşağıda dursam zehirleneçeğim.Motor hızlı çalışdığı için su biteçek.Merdiveni tamir etmiye zaman yok.Motor istop etmiye kalksan Motorun olduğu yer zehirli gaz doldu.Kimsenin haberi yok.Al başına belayı.
Sonr Nemi oldu?
Yarı bayğın halde kırık merdivenden yukarı çıktım.Temiz havada bir az yatınça kendime geldim.Bildiğim bütün duaları okuyarak oradan ayrıldım.Motorda benzini bitene kadar çalışıp kendi kendine istop etmiş.
Saygılarımla.

hk50 05-02-2012 10:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 907645)
Sayın hk50; Bahçenize her baktığımda, içim içime sığmıyor. Pek çok ayrıntıyı yakalamak istiyorum ben de... O kadar zengin bir bahçe ki, tekrar bak, tekrar bak bitmiyor. Sanırım sayfalara en çok geri dönüş yapacağım bir bahçe bu... Elllerinize sağlık. Kolay gelsin. Maaşallah...

Sn Uzaylı.Mevsim ve İklimden yana şanzlısınız.
Dikim mevsimi geldi.Bahçenin kenarındaki ölü noktalara ne bulursan dik.Planlayım proğramlayım deme.Orta bölmeleri planlı proğramlı yap.Ama kenarları 1-2 yıl arasında gelişmeler insanı şaşırtıyor.Bizde üç,dört yılda olan sizde bir iki yılda olur.Nereye yetişeçeğinizi şaşırırsınız.
Ziyaretinize teşekkür eder yine bekleriz.
Saygılarımla.

hk50 05-02-2012 10:48

3 Eklenti(ler)
Mevsim yaklaşıyor.3000 m2 toprak bu şekilde bellenir.

Hatice Tarhan 05-02-2012 11:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 907463)
Sn Hatice Tarhan
Alabileçeğin ulaşım şekjlini söyle istediğin kadar yufka ekmek gönderiyim.
Saygılar.

Sayın hk50 inanın göndermiş kadar oldunuz.Gönlü bol Anadolu insanı.....

hk50 06-02-2012 09:57

5 Eklenti(ler)
Şairin dediği Hazan bumu ?

hk50 06-02-2012 10:15

1 Eklenti(ler)
Bahçe düzenleme mevsimi yaklaşıken,
Bahçe fıkraları.

Temel bahçeye bakım yaptıraçak amele (İşçi) ararken,Dursuna rastlar.
Dursuna derki.Uşağım bahçeye bakım yaptıraçağum.Ha bu amelelerin yevmiyesi kaç liradır?
Soruyumda sana söyleyim diyen Dursun,Amele pazarından dönüp Temele derki.
Günlük 50 lira iki günlük 80 lira diyorlar.Der
O zaman Temel derki,Ben onlara bir kazık atıyımda görsünler bakalım.
Dursun sorar,Nasıl kazık ataçaksın ? diye.
Birgün götürüp 80 lira vereçeğim.Ertesi gün götürmüyeçeğim.
Bakalım o amele ne yapaçak ? der.

hk50 06-02-2012 17:18

2 Eklenti(ler)
Geçen yazdan kalanlar.

hk50 08-02-2012 15:33

1 Eklenti(ler)
Bahçerler ne zaman sevilir ?
Çoçuklar ve Torunlar Oynamıya başladıkları zaman.

Torun ovada

hk50 09-02-2012 10:40

Bu bahçedeki Yabancı bitkiler
Pepino Fide den yetiştirildi
Kudret Narı Tohumdan
Yer kirazı (3 Çeşit) Tohumdan
Gojı Berry Fidan
Kiwano Tohumdan
Liçi Fidan
Kivi (İki çeşit) Fidan ve Tohumdan
Avokado Tohumdan
Sizank Fidan
Sarı ve Beyaz çilek Tohumdan
Beyaz pitaya Tohumdan
Hint Ginsengi Tohumdan

Longan Başarısızlık
Miracla Frutti Başarısızlık
Guava Başarısızlık
Papaya Başarısızlık
İnka tahılı Başarısızlık

Doğayla Barış 10-02-2012 09:20

Maşallah bu güleç yüzlü toruna. :p
Bahçenin en güzel çiçeği, Allah nazardan saklasın.
Bahçenizde kış, kar manzarası da çok hoş, doğa her haliyle güzel. Elinize sağlık.

hk50 11-02-2012 16:41

Sağolun Sn Doğayla Barış.
Maalesef bahçe darmadağın oldu.Kar kış Tipi fırtına .Sıfırdan işçilik silbaştan bazı bitkileri yeniden yetişdirme.
Bizde uğraşaçak yer aramıyorduk.İşte yeni bir uğraş yeni bir iş.
Sizin oralarda pek iç açıçı değil sanırım.
Hürmetler.

hk50 11-02-2012 17:37

1 Eklenti(ler)
Bu bahçenin demirbaşı

seyfi0505 11-02-2012 19:39

çok güzel bir bahçe yapmışsınız ellerinize saglık

hk50 11-02-2012 23:58

Sn seyfi0505 Teşekkür ederim.Allah olmuyanlarada nasip etsin.

hk50 12-02-2012 00:12

1 Eklenti(ler)
Yazdan kalma

hk50 12-02-2012 19:31

1 Eklenti(ler)
Karamuk çalısı üzümü.

hk50 13-02-2012 08:53

Bahçeleri takip edip gezmek dolaşmak ve okumak. Bahçe bitkileri, canlıları, takımları, malzemeleri, tohumları,ekilmesi,dikilmesi güzelilleri seyreyleyip v.s. üzerine bilği almakmı ?
Yoksa ayılan bayılanı seyrederek can şıkıçı dedikoduları okumakmı ?

Uzaylı 13-02-2012 10:39

Sayın hk50; Bugün bahçenizi kızımla gezdik. O kadar hoşuna gitti ki bazı kareleri geri al geri al bu ne deyip sora sora hal oldu? Sayfaları gidip gelmekten başım döndü. Anne keşke bizim de böyle kırmızı kirazlarımız olsa...! Anne bu ne kadar güzel elmalar böyle... Aaaa eriklere bayılırım diye diye hâl oldu. Torununuzun pozu da yemyeşil bir masa üstü resmi gibi olmuş, maaşallah...

Bahçenizin doğallığı huzur veriyor. Bereketli kareler imrendirip, bizim de olur inşallah dedirtiyor.
3 dönüm bahçeyi bellemekle nasıl başettiniz insan da hal mi kalır? Her şey çok güzel... İnsan ne fikirler kapabilirim diye dönüp dönüp bakıyor. Hele bahçe duvarları fon olmuş önünde kırmızı güller şahane...

hk50 13-02-2012 18:25

1 Eklenti(ler)
Bu bahçede,
Muşmula-Kızılçık-Gılaburu-Sumak-AhududuKaramuk çalısı-Böğürtlen-Alıç-Yabani armut-Kestane-Dut-Fındık-Trabzon hurması-Zeytin-Nar-Yeni dünya
Meyve ağaçları bulunmaktadır.

Not:Elmalar Arap kızı,Romen güzeli
Bahçemizin ürünü.

Safranlı 14-02-2012 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 907957)
Mevsim yaklaşıyor.3000 m2 toprak bu şekilde bellenir.

küçük çapa makinasını kullanmayı düşündünüz mü.
burası için gayet uygun görünüyor

hk50 14-02-2012 11:11

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 911171)
Sayın hk50; Bugün bahçenizi kızımla gezdik. O kadar hoşuna gitti ki bazı kareleri geri al geri al bu ne deyip sora sora hal oldu? Sayfaları gidip gelmekten başım döndü. Anne keşke bizim de böyle kırmızı kirazlarımız olsa...! Anne bu ne kadar güzel elmalar böyle... Aaaa eriklere bayılırım diye diye hâl oldu. Torununuzun pozu da yemyeşil bir masa üstü resmi gibi olmuş, maaşallah...

Bahçenizin doğallığı huzur veriyor. Bereketli kareler imrendirip, bizim de olur inşallah dedirtiyor.
3 dönüm bahçeyi bellemekle nasıl başettiniz insan da hal mi kalır? Her şey çok güzel... İnsan ne fikirler kapabilirim diye dönüp dönüp bakıyor. Hele bahçe duvarları fon olmuş önünde kırmızı güller şahane...

Sn Uzaylı Evladınızı Allah Analı Babalı büyütsün.Benim dört kızım var.Burayı yapmıya başladığımda derlerdiki,bu çöp parçaları ne zaman büyüyeçek.Nasrettin hoca hesabı ölme eşeğim ölmede sana yaz gelinçe yonca biçeyim diye bana takılırlardı.
Şimdi ise yaz tatilini dört gözle bekliyorlar,Biz sebze meyve istemeyiz diyenler ,Aman Anne Domates gönder Şeftali gönder diye kaçınçı telefon ediliyor.
Torunlara gelinçe sabahtan akşama kadar.Anne, Anneanne beş altı sefer elbise değiştiriyorlar.Tamam deniyor.Yep yeni giysilere çamur bulaşmış.ıslanmış.su fıskıyesinin biri bırakılıyor biri alınıyor.Yakalıyamıyorsun su fışkırtıyorlar.
Sizlerde bu heves varken çok kısa zamanda yağmur ormanları gibi bahçenizin olaçağına inanıyor.Evladınızın kahkahaları uzaklardan duyulaçak.Eşinizi kızınızı inşallah telsizle bahçede arıyaçaksınız.
Belleme .Yabançı ot mücadelesi ,meyze sebze toplama genelde işçi ile yapılıyor.
Yardımcı olabileçeğim bir şeyler olursa lütfen çekinmeyiniz.Tohum Çelik Fide yardıma hazırım.
Saygılar.

Elmanın cinsi,Roman güzeli.

hk50 14-02-2012 11:17

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 911624)
küçük çapa makinasını kullanmayı düşündünüz mü.
burası için gayet uygun görünüyor

Sn Safranlı,Çapa makınası maalesef Toprak killi ve yumuşak olduğu için kullanamadık.Çok çok yoruçu oldu.Onun için vazgeçtim.
Saygılar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025