![]() |
1 Eklenti(ler)
Ne olaçak halimiz ?
|
Alıntı:
Sn Remzi Sarıoğlu,Hoş geldiniz Bahçemize. Yeterinçe kara doyum oldu.Ama karşılığı suyun bol olaçağı ve tarımsal sulamada yeraltı sularında sıkıntı çekilmiyeçeğidir.Çünkü çoğu sondaj kuyuları Artezyen yapmıya başladı. Kar sahil insanları için eğlençe duygusallık romantik v.s dir ama bizler için her zamanki gibi tabii olaydır. İstanbula geldiğimde zatihalinizi rahatsız edeçeğimden emin olabilirsiniz. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Bahçenin meyvesi
Grant Smit |
Alıntı:
Rahatsızlık ne demek memnun oluruz. Güzel resimlerinizi merakla izlemeye devam ediyoruz. Saygılar |
2 Eklenti(ler)
Bu bahçenin meyvesi
Golden elma Yazlık kokulu elma. |
1 Eklenti(ler)
Bu bahçeden
ikiz Şeftali |
2 Eklenti(ler)
Bu bahçeden
Ayva |
Alıntı:
Sn Remzi Sarıoğlu,Teşekkür ederim. Sağolun. |
Resimleri görünce kalkıp meyve yemeye gidesim geldi.
Ne kıymetli meyvedir onlar, afiyet olsun. |
1 Eklenti(ler)
Gidiyorum gurbet ele,
Kalaçağım han odaları. Vucuduma plan çizen , Tahtakuruları. Gece sensizliğime arkadaş, Kirli yastık,Eski yatak yorgan. |
Alıntı:
Meyvenin kıymetli olması kendi bahçemizin ürünü olmasıdır.Değilse ayrıca bir özelliği yoktur. Saygılar |
Bu harika paylaşım, eminim çoğumuzun içindeki doğa sevgisini ortaya çıkarması açısından başarılı olmuştur. Emeği geçen tüm bitki dostlarına teşekkürler.
|
Sayın hk50; Bahçenizde elma çeşidi çok sanırım, kısmetse biz de 5 çeşit elma dikeceğiz. Tüplü ve üzeri meyveli almayı planlıyoruz.
248. mesajdaki fıkrada halaya çok güldük. :p:p Çevre manzaraları muhteşem. Çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz. Allah, bu güzelliklerin tadını çıkarmak, sağlık ve mutlulukla yaşamak nasip etsin dilerim. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Redchif
Gala |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sn kayısıkentli Ziyaretinize teşekkür eder.Gene bekleriz.Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Gala
|
1 Eklenti(ler)
Yaşlı Dursun amca Kahvehaneden hızla çıkıp evine gelmiş.Kapı zili çalınça hanımı Fadime bağırmış.Kim o ?
Dursun amca "Kız fadime zengin olduk zengin" demiş. Fadime içerden tekrar bağırmış."Ne diyorsun Dursun anlamıyorum"Demiş Dursun amca,avazı çıktığı kadar bağırarak,"Zengin olduk kız Fadime diyorum" "Ne oldu ula Dursunum.Milli piyangodan en büyük ikramiyeyimi kazandık? "Yok Fadimem yok. İddiaa ,Spor totodan onüç artı birimi tutturdun? "Yok Fadimem yok.Kazıda ,tarihi eserde bulmadım.Şimdi sıkı dur anlatıyorum. Evet dinliyorum. Fadimem varya sen bir oğlan çoçuğu doğuraçaksın.Adınıda Temel koyaçağız. =Ee sonra. Onu gidip Nufus Müdürlüğüne Benim Fadime on tane Temel doğurdu diye kayıt ettireçeğim. Sonra Nufus hüvüyet cüzdanlarını alıp ,Kendi çoçuklarının ismini söylemiyen Trabzon belediye Başkanımıza gidip.Diyeçeğimki.Al sana on tane Temel.ver benim on adet reşat altınımı.Altınları kuyumcuda bozdurup paraya cevirdimmi? Yahu Dursunum.Başkanın bu işlerle ne ilğisi var? Kız Fadimem Az önce Kahvehanede Karadeniz TV haberlerinde dedilerki 2011 yılında hiç kimse çoçuğuna Temel ve Fadime ismi koymamış.2012 yılında çoçuğuna Temel ve Fadime ismi koyanlara Belediye başkanı Reşat altını vereçek.Başkanda doğruladı.Anladınmı? Fadimenin yanakları al al olur."Öyleise Dursunum gel beraber çoçuk yapalım"derken Dursun amcanın Dizlerinin bağı çözülür.Kapının önüne yıkılıp kalır.sadece ağzından. Nasiiiii duyulur. Bir hafta önce ziyaret için gittiğim Fatsada dinlediğim TV haberlerine dayanarak benim Fatsada Ordu da ve Karadeniz bölgesindeki dostlarıma Elma diyarından Saygılar,sevgiler |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Benim bahçede onaltı çeşit elma var.Türkiye genelinde ise bildiğim otuz altı çeşittir. Elma fidanı alırken mutlaka güvenilir fidancı olması lazım.Değilse netiçeyi en az üç yılda öğreniyorsun.İstediğinin olup olmadığını.Aksi oluncada moralin bozuluyor. Şu anda benim değişeçek 30 ağaçım var.Kaç yıldır uğraştığım boşa gitti. Fıkra gerçektir.Yeri ve zamanı gelinçe Halanın mahsumhane çıkışlarını yazmaya devam edeçeğim.Merhumun anısına. Bilği olsun diye.Aşağıdaki elma Tam bodur Grant Smittir. Elma çeşidinde bulamadığınız olursa yardımcı olurum. Ailenize Saygı ve hürmetler. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ben Gilaboru ve Kızılçığı çift diktim.Oradaki cinsi ifade ediyordu.Neyse Tek diktiğimdede tozlaşma ve döllenmede bi problem olmadı.iki yıl içindede meyve verdiler. Elbette her bitkinin bir tozlayıçısı olması gerekli.Ançak bazı bitkilerde kendinden tozlayıçılıdır.Meyve veriyor. Saygılar |
Sn. Hk50 bahçenizi tesadüfen Sn.Karagölgenin bi nevi vesilesi ile tanımış bulunmaktayım.Çok büyük emekler harcanmış ,insanın gözleri kamaşıyor resimlere bakarken.İnsanı çocukluğuna kadar götürüüyor.. ben nesli tükenmiştir dediğiim bi sürü çiçek türünü bahçenizde yeniden görüncesi bu güzellikleri kaybetmeyenlerde varmış diye içiimden geçti.İnanılmaz güzellikler var bahçenizde, çok imrendim doğrusu ..maşallah diyelimde nazar ,negatif enerji oluşmasın dimi ..tek kelimeyle çok emek ve muhteşem sonuçlar...en çokda bahçenizde yetiştirdiğiniz organik ayvalardan yaptığınız ayva tatlınızı beyendim.Ayrıca sizdeki bu doğa sevgiside olağanüstü...Tebrik ediyorum gerçek anlamda gönül vermişsiniz bu güzelliklere.
|
Sn kocasinan.İlğinize teşekkür ederim.
Ben Gilaboru ve Kızılçığı çift diktim.Oradaki cinsi ifade ediyordu.Neyse Tek diktiğimdede tozlaşma ve döllenmede bi problem olmadı.iki yıl içindede meyve verdiler. Elbette her bitkinin bir tozlayıçısı olması gerekli.Ançak bazı bitkilerde kendinden tozlayıçılıdır.Meyve veriyor. Saygılar Sayın hk50 ilginize ve vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
2011 Bahçeden kare fotoğraflar
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Evet tam 8 yıldır bu bahçe ile uğraşıyoruz.Halada bitmiş değil.Yükü ağır ama seviyoruz .Yeni bitki yetiştirmek onun çiçek açtığını görmek.O bitki üzerinde bilği sahibi olmak insana zevk veriyor.Çalışırken dinleniyorsun.Akşamın ne zaman olduğunu bilmiyorsun.Gözlerin önü kararana kadar açıktığını aklına bile getirmiyorsun. Sonra yetişdirdiğin meyve sebze ve çiçekleri eşe dosta hediye etmek bir zevk bir ayrı mutluluk veriyor. Tekrar Teşekkür eder,yine bekleriz. Saygılarımla. |
sayın hk50 ,
Karadeniz fıkrası için teşekkürler.:)Böyle bir haberi bende okumuştum.Karadeniz kültürünü yaşatmak adına,en çok kullanılan Temel,Dursun ,Fadime isimlerini yaşatma adına yapılan bir proje.Umarım başarılı olurlar. Bahçenizde yetiştirdiğiniz 36 çeşit elma olduğunu söylüyorsunuz.Bunlar melezmi,yoksa yöreye has elma çeşitlerimi.? Bizim olduğumuz bölgedede 40 çeşidin üzerinde elma ağaçları var.Öyle pazarlarda satılan elmalar değil.Bölgemizde yetişen türler.Bu çeşitlerin yok olmasını istemiyorum.Dışarıdan gelen hazır aşılı fidanlar artık sökülen arazilere dikiliyor.Oysa bizim bölgemizin çeşitleri yok olma aşamasına gelmeden koruma altına alınmalı.Ben elimden geldiğince aşılama yöntemiyle birkaç çeşidi devam ettirebiliyorum.Oysa bunun için tam teşekküllü bir donanım lazım ,imkan lazım.Bulunduğumuz bölge Trabzon un Yomra ilçesi, tarihte önemli bir gezginin günlüğünde elmalarından övgüyle bahsedilmektedir. Saygılar selamlar. |
5 Eklenti(ler)
Bahçeden çeşitli bitkiler.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sn Adil Bahçemdeki elma çeşitleri aşı elmalardır.Bölgeizde yetişen elma çeşididir. Aynı sıkıntı bizdede var yöreye has elmalar maalesef yok olup gidiyor.Yerini verime ve pazara dayalı elma çeşitleri alıyor. Teşekkür eder.Bahçeye yine bekleriz. |
5 Eklenti(ler)
Sıcak-Soguk
|
5 Eklenti(ler)
bahçeden görüntüler
|
2 Eklenti(ler)
Bahçe den
Zambak Saksıda Yer kirazı (Altın Çilek) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025