agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   hk50 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25802.htm)

simetri 11-04-2012 10:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 928846)
Doğru söylüyorsun Sn meh 12.Ben bu fotoğrafları cep telefonu ile çektim.
Saygılar.

kesinlikle fotograf makinası veya pikselliği yüksek bir cep telefonu şart.aksi taktirde güzellikler kesinlikle boşa gidiyor.

hk50 12-04-2012 10:43

Sn simetri
Yerden göge kadar haklısın.Bu işi bu gün çözüyorum.
Saygılar

canannuman 12-04-2012 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 914270)
Bahçenin karşısı

Şaka gibi resimler. Ne kadar şanslısınız. Çok teşekkürler bu güzellikleri paylaştığınız için. Torununuzun da gözlerinden öperim. Balıkların başına tünemiş çok şirin.
Allah kolaylık versin ne kadar çok meyva çeşidiniz varmış Maaşallah.

hk50 13-04-2012 12:19

Bahçelerdeki meyvelerin yerlisi yabancısı.
Oldum olası bizdeki yabancı hayranlığı maalesef meyve ve sebzeler ile süs bitkilerinde mevcut.
Kudret narı.Yerkirazı.Goji Berry. Pepino.Avokado.Papaya.Mango.V.S Örnekleri çoğaltmak mümkün.Benim söylemek istediğim.
Kudret narını bala .Zeytin yağına yatıraksın.Bekleteçeksin.Şifa bulaçaksın.Açaba şifa Kudret narındamı yoksa bal ile zeytin yağındamı ? Eğer şifa kudret narında ise Bizim miili Bal ile Zeytin yağımız bir işe yaramıyor demektir.Sofralardan kaldıralımmı ?
Yer Kirazı Bana kilosunu 190.00 TL satan ve sattırılmasına önçülük eden Devlet büyüğüne ne deyim ? Benim üvezim.Benim Alıçım.Benim kızılçığım.Benim Muşmulam ,onun tadından onun şifasından üstün hemde damak tadıma uygun.Hemde kat kat ucuz.
Ha bunları niye yazıyorsunuz derseniz ?Ben bu bitkilerin hepsini bu bahçede yetişdirdim.Bu bitkiler bir domates bir biber.Bir elma yetiştiriçiliğinden farkı yok.
Öyle abartıldığı kadarda değil. Ayrık otu nerde yetişirse bunlarda orda yetişiyor.
Bu yazıyı okuyan arkadaşlar ,Benim gibi rast gele Pahalı alıp fuzuli para harçamasınlar diye yazıyorum.Ben yandım Kayserili Yahudi hesabı.
Not: Avakado,Papaya,ve Mangoyu yetiştiremedim.Genç yaşda gittiler.
Sayğılar.

hk50 13-04-2012 15:58

4 Eklenti(ler)
Bahçede elma ağaçlarını budama ve çiçekler

hk50 13-04-2012 16:12

4 Eklenti(ler)
bahçeden

Safranlı 13-04-2012 16:18

dalları malç seklınde **** kompost olarak degerlendırebılıyor musunuz ?

hk50 13-04-2012 16:23

Evet slaç poşetlerine doldurup bir yıl bekletiyorum.sonra kullanıyorum.
Saygılar.

hk50 13-04-2012 16:35

3 Eklenti(ler)
Bahçede çalışma ve camlar

simetri 13-04-2012 17:20

hehehe.

canon a 520 nin farkı belli oluyor.
hayırlı ve uğrlu olsun sn. hk50

gerçi bende teknik detaylar konusundan pek anlamam ama canon iyi markadır. bolca manuel ayarları olduğunu biliyorum. siz öncelikle otomatik çekim özelliğini kullanın. zamanla makinanızı tanıdıkça daha çok seveceksiniz.bizide güzel resimlerinizden ihmal etmeyin.selamlar.

hk50 13-04-2012 23:22

1 Eklenti(ler)
Kır çiçeği

Cymbelina 15-04-2012 18:18

Bahçenize bayıldım, sizin anlatımınızın doğallığını da çok sevdim. Allah sevdiklerinizle sağlık ve huzurla güzel günler nasip etsin şirin bahçenizde.

hk50 15-04-2012 21:29

1 Eklenti(ler)
Bahçeden Aladağlar (Demirkazık)

hk50 17-04-2012 19:29

Biz bahçeye heves ettiğimizde çapa işini.yabancı otu.Domates biber salatalık ve patetesin boğazının dolduğunu.Avuç ,işlerinin şiştiğini.Uğraşırken dizlerde dermanın kalmadığını unutup.Güle oynaya çiçek yetiştirilek sananlardanız,
Saygılar.

bebeto016 19-04-2012 14:21

hk 50 abim bişi sormak istiyorum sitelerde altın çileğin ekildikten 10 ay sonra meyvesi olgunlaştığı yazıyor nisan ayındayız tohumları ekeyimmi diye sorucaktım. ben bahçeye şaşırtmayı düşünüyordum bu şekil olursa ocak ayını bulur buda emeklerin boşa gitmesi demek .. bu bilgi dogrumudur. 10 aydamı meyve olgunlaşıyor. birde tek yıllık bir bitkimidir. gelecek yıl aynı kökten sürgün verirmi. ona göre bahçede ekim yerini belirleyecem. cevabını acil bekliyorum abim eger gecikmediysem hemen ekicem cevabını bekliyorum. ayrıca tohumları bana gönderdigin için cok teşekkurler.

Safranlı 19-04-2012 14:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bebeto016 (Mesaj 949968)
hk 50 abim bişi sormak istiyorum sitelerde altın çileğin ekildikten 10 ay sonra meyvesi olgunlaştığı yazıyor nisan ayındayız tohumları ekeyimmi diye sorucaktım. ben bahçeye şaşırtmayı düşünüyordum bu şekil olursa ocak ayını bulur buda emeklerin boşa gitmesi demek .. bu bilgi dogrumudur. 10 aydamı meyve olgunlaşıyor. birde tek yıllık bir bitkimidir. gelecek yıl aynı kökten sürgün verirmi. ona göre bahçede ekim yerini belirleyecem. cevabını acil bekliyorum abim eger gecikmediysem hemen ekicem cevabını bekliyorum. ayrıca tohumları bana gönderdigin için cok teşekkurler.

iyi bakabilirseniz eylülde afiyetl yersiniz
ama doğayla pazarlık olmaz
siz yeterki ekin mutlaka neticesi gelecektir.

hk50 19-04-2012 19:58

Sn bebeto016 Sn safranlı gerekli cevabı vermiş ,Teşekkür ederim.
Söylüyebileçeğim şudurki.Her ektiğin tohumun ne zaman ne yapaçağını Allahdan başka bilenin olduğunu sanmıyorum.Çünkü ben on beş kök yer kirazından 20 kğ aldım.2010 da.2011 de 500 kök ektim.28.09.2011 soguk aldı.Sera için masraf ettim.En az bizim bölgede 15 Ekimden sonra tehlike olurken 2011 de Eylül ayında soguk aldı.Fotoğraflar yukarılarda mevcut.
onun için benim ne yalvarmam kar etti .Ne sera yapmam.Nede soba yakmam.Resmen beklenmiyen zamanda beklenmiyen soguk geldi ve aldı gitti.
Kadere kırkbeş deyip şansını deniyeçeksin.Bu arada tecrübe kazanaçaksın.Tohumdan korkma ne kadar istersen yardımcı olurum.
Sayğılar.

bebeto016 19-04-2012 20:14

teşekkurler abicim bide tek yıllık bir bitkimi ertesi yıl kökünden veya dallarından tekrar çıkarmı yoksa yeniden ekilmesimi gerekir yerini ona göre hazırlıycam resimlerde gördüm asma gibi direk dikip sıra sıra tellere asıcam.. yeride eğer çok yıllıksa kalıcı bir yer jhazırlıycam.

teşekkurler.

hk50 19-04-2012 20:17

2 Eklenti(ler)
Bahçede bol çalışma var.Kışın alınan kilolar kendilğinden gidiyor.

hk50 19-04-2012 20:21

Kışı ılık geçen memleketlerde çok yıllık oluyor.Soguk geçen memleketlerde tek yıllık.

hk50 19-04-2012 20:31

1 Eklenti(ler)
Bizim bahçede Bauhaus,Praktier,Koçtaş taki güller çiçekler olaçak değil ya.Bizim ikramımızda bahçemizdeki kır çiçekleri.
Sayğılar.

hk50 19-04-2012 20:45

2 Eklenti(ler)
Bahçeye ilave fidanlar dikiliyor.Napolyon kiraz.Grant smit elma.Pedro ceviz.Ekşi dut.

hk50 19-04-2012 21:07

1 Eklenti(ler)
Elmacı Necipe sormuşlar.Fidan dikilince ne yapılır?
Dibine bir bardak su dökülür.
Sonra.
Sonrası.İster tutar meyve verir.İster kurur odun olup sobamızda yanar hayır dualarımızı alır.

hk50 19-04-2012 21:46

1 Eklenti(ler)
Bu fidanların büyüyüp meyve vermesi,Nasrettin hocanın borç ödemesinemi benzer acaba?

yesill 20-04-2012 08:46

Sayın hk50;
Ne deseme nereden başlasam bilemiyorum.Böylesi güzel bir bahçe... Şu anda düşüncelerimi, duygularımı ifade edecek kelimeleri bulamıyorum.Ellerinize, emeğinize sağlık.Hayran kaldım.Hayallere kapıldım,gözlerim yaşardı.Muhteşem bir bahçe.Çeşitliliğe söylenecek söz yok.Akla gelebilecek bütün çeşitler sebze,meyve,çiçek herşey var.Hayalini kurduğum şimdilik sadece hayalini kurabildiğim bahçeyi siz kurmuşsunuz.Allah razı olsun böyle bir bahçenin olabileceğini bana gösterdiniz.Şimdilik böyle bir bahçe sahibi olabilmem uzak ihtimal görünüyor.Ne yazıkki bahçesi yok denecek kadar küçük olan bir evim var.Şehir içinde ne yazıkki maddi imkanım bu kadarlık bir arsayı almaya yetti.Evde yapınca geriye pek birşey kalmadı.Sanırım 50 m2 ön 50 m2 kadarda arka bahçem var.Çok merakım az yerim var yani.Köyde ise çok şükür bahçemiz var fakat hepsi fındık bahçesi.Onlarda anne babamın tek hevesi.Her nekadar verim olmasa da fındıkta onlar onu seviyor.Sizin bahçenize hayran kaldım tek kelime ile.Her fotografı tek tek detaylı inceledim.Her çeşidiniz var maşaallah.Kiviyi görünce başarısız denemelerim aklıma geldi.3 Yıldır yetiştirmeye çalışıyorum ama hep bir aksilik fidanlar ölüyor.Bu sene uyanmamış fidan yine kurumuş.3 Yaşında bir fidan bulabilirsem belki bu sene meyvede verir.Bir görebilsem bahçemde meyveli bir kivi yeterdi bana.Bu arada altın çilek-yer kirazlarınız ne kadar güzelmiş.Geçen yıl forumdaki arkadaşlardan satın alıp bende diktim 6-7 kök.Kırılan dallarını toprağa sokunca onlarda çimlendi bayağıda büyüdü.Meyvelerinide gördüm.Amacım meyvelerinden tohum alıp bu yılda ekmekti ama gelen eş,dost akrabaların ;aaa buda neymiş böyle meyvesi nasıl oluyor şeklinde ki sorularına buyurun cevaplarımdan sonra, İstanbul'dan gelen tesisat ustalarımın bu ne böyle yahu tadı nasıl sorusuna buyrun yiyebilirsiniz cevabımdan sonra bana sadece kurumuş kökler ve tadını öğrenmek amacı ile 1 tane yiyebildiğim meyvenin tadı kaldı.Tedarik edebilirsem bu yıl da ekmek istiyorum.Ama bu kez baya fazla ve kapının önü olmayan biryere ekeceğim inşallaah ;).Yanlış anlaşılmasın paylaşmayı severim ama tam olgunlaşmış meyvelerinide görmek istiyorum.Neyse sizin yer kirazlarını görünce aşka geldim.Gerçekten çok güzel bahçeniz olmuş.Allah razı olsun sizden.Rabbim sizede bahçenizede hayırlı uzun ömür versin.

hk50 22-04-2012 16:06

1 Eklenti(ler)
Bahçede bol çalışma var.

nuray kaya 22-04-2012 18:09

bayıldım bahçenize bizde emekli olunca böyle bir bahçe yaptık 4 dönümlük biraz bağ biraz bahçe daha üç yıl oldu sizin bahçeye bakınca daha çook yol almamız gerekiyor .. tebrik ederimm böyle bir bahçeyi düzenlediğiniz için *** bizimkilerde büyür..de burda yayınlarım

hk50 22-04-2012 20:58

1 Eklenti(ler)
Yeni fidanlar dikmek için toprak islah etmiye çalışıyoruz.

hk50 22-04-2012 21:59

2 Eklenti(ler)
Buda Köydeki bahçemizin Sabahtan Akşama kadar av peşinde koşan (Tarla Farelerinin korkulu rüyası.Açıkda yiyeçek ne bulursa çalan,hanımın belalısı)
Tek gözlü kedisi.

hk50 24-04-2012 12:36

1 Eklenti(ler)
Bademler çiçek açmıya başladı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025