![]() |
Sayın hk50 maşallah maşallah!.. Valla ben turşuluk, salçalık, mahsül, kışlık dendi mi bayılıyorum, çok hoşuma gidiyor... Allah'ım ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin inşallah...
|
Alıntı:
|
Uzun zamandır giremiyordum siteye bayağı güzelleşmiş bahçeniz.
|
Alıntı:
Çok çok Teşekkür ederim Sn YeniGine, Allah isteyen herkese nasip etsin.Marifet yetiştirerek hava atmak değil.Marifet Allahın verdiği nimetleri eşle dostla paylaşıp göz hakkını vermektir.Gerçi forumdaki arkadaşlara sanal olarak ikram ediyoruz ama.Elimizdende başka bir şey gelmiyor. Saygılar. |
Alıntı:
Maalesef Türkiyede mısırın tadıda kaçtı.Tıpkı patetesde olduğu gibi.Patetesin bir cinsi varkı Hollanda hayvan yemi olarak üretmiş.Bizde insan yiyeçeği oldu.Mısırda Slaşlık Yani Hayvan yemi olarak geldi,bakıldı ki verim yüksek nasıl olsa millette anlamıyor.Hayvanları boş ver insanlara yedirelim diyerek Kamyon kamyon pazara çıkarıldı. İşte pazarda satılan mısırların çoğu bu mısırlardır.Şu anda üretiçide verim yüksek diye bu mısır cinsine yöneldi.Bilinen clasik mısırlarımızda yok olmuya başladı. Saygı ve hürmetler. |
Alıntı:
Sanalda olsa, rumuzda olsa,alışılan forumdaşların yokluğu hemen hissediliyor.Fakat nasıl aranaçağı bilinmiyor.Bu nedenle karşı tarafa duygu düşünçe ve hisler iletilemiyor. Ken böyle karşılaşmalar insana huzur ve sevinç veriyor. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Tam bodur elma ağaçının meyveleri olgunlaşmıya başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Yeşil (Grant smit) elma
|
1 Eklenti(ler)
Aster
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Kırmızı gül demet demet.
|
Alıntı:
Sn chimaera32. Teşekkür ederim. Bence bu işde en büyük görev devlete düşüyor.Sonra ünüversitelerimiz.Ziraat fakülteleri ne iş yapar ? |
sn hk50 merhaba;
bahçenizin takipçilerindenim, bir sorum olacak, cevabınızın ardından silerim ki sayfanızda gereksiz yer kaplamasın. yeni bir eve geçiyorum kısmet olursa, bahçesi küçük olduğu için 2-3 tane bodur meyve ağacı dikmek istiyorum. bana doğru bir satıcı adresi gösterebilir misiniz? çok yanıldım bu konuda, o yüzden yardımınızı rica ediyorum. teşekkürler |
Alıntı:
Sayın İlksenozturk, Bahçemize olan ilği ve alakanıza teşekkür ederim.Silip silmemek takdirlerinize kalmışdır.Yeni eviniz hayırlı olsun. Bodur ağaça gelince,Ağaç tam bodur olaçak,Tam bodur meyve ağaçları ara mesafesi 75 cm ye kadar düştü.Örneğin Tam bodur kiraz,Ziraat900,Tam bodur elma Red chief,Şeftali Tam bodur Erkençi,orta erkençi olabilir. Her meyve ağaçının tam boduru yoktur. Adrese gelince verebilirim.Ancak fidanları bulunduğunuz bölgeden yetişmiş fidan alsanız çok iyi olur.Çünkü biyolojik olarak uyum sağlama yıllar alıyor.Verimdüşük oluyor. Ama yinede isterseniz dikim zamanı istediğiniz ağaçları kargo ile göndertirebilirim. |
1 Eklenti(ler)
Bizden önce üzüm arıları yemiye başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Sarı üzüm.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçenin daimi ziyaretçilerinden
|
1 Eklenti(ler)
Sonbahar geldi kış hazırlıkları başladı.
Temizlenip ayıklandıktan sonra makınada çekilen domatesler Leğene doldurulup oçağın üstüne kondu. |
1 Eklenti(ler)
Salça küreği ile karıştırılmıya başlandı.
|
1 Eklenti(ler)
Kaynadıkça karıştırıyorsun.Karıştırdıkça patlıyor.Etrafı hallediyor.Bu arada koyulaşıp azalıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Başında Yapılan mahelle dedikodusu ile salça tamam.İlk tadına bakanda herhalde en çok dedikodu yapan olaçak.
|
1 Eklenti(ler)
İşlem tamam.
|
Afiyet bal şeker olsun, ağız tadıyla yemeye nasip etsin allah.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Hazan mevsiminde kırık saksıda 'Ançak bu kadar olur' diyor herhalde.
|
Sıhhat ve afiyetle yemek nasip olsun inşallah....
|
Alıntı:
buna bayıldım |
1 Eklenti(ler)
Yazın dalından koparıp yerken.kışında geleçeğini hatırlatıp şimdiden hazırlık yap diyen sebzelerden turşuluk domatesler.
|
1 Eklenti(ler)
Turşular kuruldu.Kimi İstanbula,Kimi Bursaya.Kimi Kayseriye,Kimi Diyarbakıra gideçek.
|
Sayın sonkez
Sayın bitkiseli, Bahçemize hoş geldiniz.Teşekkür ederim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025