agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   hk50 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25802.htm)

hk50 08-08-2013 20:35

1 Eklenti(ler)
Bunlarda ceviz den.

hk50 09-08-2013 22:59

1 Eklenti(ler)
Doga ile iç içe olmak bumudur?

YeniGine 10-08-2013 00:16

Süpeer!.. Evet harika bir ortam, doğa ile içiçe olmak budur bence Sayın hk50. Bu görüntüyü de çok sevdim, ben de küçüklüğümde Turhal'da Dazya Çayı vardır orada bu tür anılarım çoktur aklıma geldi. Hey gidi günler hey!..

hk50 11-08-2013 19:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1188111)
Süpeer!.. Evet harika bir ortam, doğa ile içiçe olmak budur bence Sayın hk50. Bu görüntüyü de çok sevdim, ben de küçüklüğümde Turhal'da Dazya Çayı vardır orada bu tür anılarım çoktur aklıma geldi. Hey gidi günler hey!..

Sayın YeniGine,
İnsan bazan vay be der.Dalar gider.Her şey dün gibi.Unulmuyanlar veya hatırlananlar az ve öz olur ama onlar çok kıymetli anılardır.İşte bu nedenledirki bir fotoğraf,bir resim,bir olay,bir hadise insanı alıp yıllar öncesine,çoçukluğuna ,gençliğine götürüveriyor.Yanlışsam düzelt.
İhtiyarlığıda hatırlatacak bir şey bulunamıyor.Ve insan ihtiyarlığınahiç hatırlıyamıyor.

hk50 11-08-2013 19:51

1 Eklenti(ler)
Basit, sade, ucuz ama, insanı mutlu etmiye yetiyor.

YeniGine 11-08-2013 23:45

Sayın hk50; evet gerçekten çok haklısınız; aynı dediğiniz gibi sizin fotoğrafınızla gençliğimde gittiğimiz Dazya Çayı geliverdi işte aklıma.
Basit, sade, ucuz demişsiniz fakat bence hiç de öyle değil, böyle güzelliklere bence değer biçilemez. Çok güzel çok. İyi ki gitmişsiniz, gönlünüze sağlık, mutluluğunuz daim olsun inşallah...

FKY100 12-08-2013 08:13

Sayın hk50

üzüm çekirdeğinden ektiğiniz asmanın üzümü olacak mı? Yoksa sadece yaprak mı olacak?

hk50 13-08-2013 12:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1188593)
Sayın hk50; evet gerçekten çok haklısınız; aynı dediğiniz gibi sizin fotoğrafınızla gençliğimde gittiğimiz Dazya Çayı geliverdi işte aklıma.
Basit, sade, ucuz demişsiniz fakat bence hiç de öyle değil, böyle güzelliklere bence değer biçilemez. Çok güzel çok. İyi ki gitmişsiniz, gönlünüze sağlık, mutluluğunuz daim olsun inşallah...

Yaşamdan zevk almanın değişik bir uyğulaması Sayın YeniGine.

hk50 13-08-2013 12:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FKY100 (Mesaj 1188649)
Sayın hk50

üzüm çekirdeğinden ektiğiniz asmanın üzümü olacak mı? Yoksa sadece yaprak mı olacak?

sSayın FKY100,
Üç yıl önce tesadüfen yetişdirdiğim asmanın bu gün için üzümü var.Bunların akibeti ne olur şimdiden bir şey söylüyemiyeçeğim.
Bu vesile ile merakımızda giderilmiş olmazmı?

FKY100 14-08-2013 07:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1189141)
sSayın FKY100,
Üç yıl önce tesadüfen yetişdirdiğim asmanın bu gün için üzümü var.Bunların akibeti ne olur şimdiden bir şey söylüyemiyeçeğim.
Bu vesile ile merakımızda giderilmiş olmazmı?

İşyerinde Manisa Salihliden arkadaşım var. Bize çekirdekten yetişen asmanın üzümü olmaz demişti de o yüzden sordum. Benim bahçemin kenarında ve 1-2 yerinde asma var. Bende kuşların ağzından düşen çekirdektendir diye düşünüp sadece yaprak olacak sandığım için sordum. Deneyimlerinizi paylaşırsanız bende merakımı gidermiş olurum.

h_dogan 14-08-2013 09:36

Çekirdekten yetişenlerin neden meyvesi olmasın ki? Bütün bitkiler gibi asma da çekirdekten üretilebilir ama ismine doğru çeşit çıkmaz o ayrı konu. Çekirdekten üretim daha çok ıslah çalışmalarında kullanılıyor. Çelikten ya da aşı ile yetiştirilenden geç meyve verir ve nasıl bir çeşit çıkacağı şansınıza artık.

FKY100 14-08-2013 13:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1189436)
Çekirdekten yetişenlerin neden meyvesi olmasın ki? Bütün bitkiler gibi asma da çekirdekten üretilebilir ama ismine doğru çeşit çıkmaz o ayrı konu. Çekirdekten üretim daha çok ıslah çalışmalarında kullanılıyor. Çelikten ya da aşı ile yetiştirilenden geç meyve verir ve nasıl bir çeşit çıkacağı şansınıza artık.

Bunu söyleyen arkadaşımın bu konuda bilgisi olduğunu düşünerek inanmıştım. Eğer deneyimlerinizle sabitse bu hususa çok sevindim. Demek ki benimde ileride bir sürü üzümüm olacak.... Meyvesinin cinsi de şansımıza .....:)

h_dogan 14-08-2013 16:30

Dedemin bahçesinin kenarlarında çekirdekten büyüyen asmalar vardı, üzümlerin rengi tam simsiyah olmadı ama gayet lezzetliydiler. Baya da üzüm oluyordu, kuşlardan ne kalırsa biz de yiyorduk tabi. Nerde o eski günler dermişim. :D

Archer 14-08-2013 19:31

merhaba . Benim evin önünde çekirdekten yetişen üzüm var. Çok güzel meyveleri oluyor

hk50 14-08-2013 22:36

1 Eklenti(ler)
Bunlarda ekşi dut çekirdeğinden. Kuruyemişçiden aldığım kurumuş dut meyvesini ılık suda bir müddet beklekditen sonra ovaladığımda çekirdekleri çıktı.Sağlam olan çekirdekler suyun tabanında kaldı.onları alıp ektim.Üç yaşında.Önümüzdeki bahar bahçenini münasip yerine dikeceğim.

hk50 14-08-2013 22:53

1 Eklenti(ler)
Bu çilekde çekirdekten .Manavda görüpde aldığım çileklerden bir kaç tanesini ılık suda bekletip ovalıyarak çıkan çekirdekleri ektim.Torf içinde çıkıp küçük saksılara aldım.Bir yıl sonrada maşalaya taşıdım.Üçünçü yılda meyve verdi.

hk50 14-08-2013 23:01

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu üzüm çekirdeğinden çıkan asmaların meyve verip vermiyeçeğini ve tadının ne olacağını bu işin uzmanı değilde tecrübelisi olan 80 yaşındaki hacı emmiye sorduğumda Üzümün kendi orijinal ise aynı lezette üzüm alabilirsiniz dedi.
Bunuda sizlere duyurmuş oluyum.

FKY100 15-08-2013 07:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1189760)
Arkadaşlar bu üzüm çekirdeğinden çıkan asmaların meyve verip vermiyeçeğini ve tadının ne olacağını bu işin uzmanı değilde tecrübelisi olan 80 yaşındaki hacı emmiye sorduğumda Üzümün kendi orijinal ise aynı lezette üzüm alabilirsiniz dedi.
Bunuda sizlere duyurmuş oluyum.

Sayın hk50;

Tüm bu duyduklarımla ne kadar mutlu oldum söyliyemem.... Bahçemin kenarında 2 adet asma var bu şekilde.... Onları bahçe çitine sarıp büyüteceğim, 2 adette konteynerin kenarında çıkmış onlar henüz 2-3 yaprak... Onlara da gözüm gibi bakayım ....

İnşallah üzümü olunca sizlerle paylaşacağım.:)

h_dogan 15-08-2013 08:58

Ben sadece nasıl çıkacağını tahmin edemem demiştim sonuçta etrafta başka çeşit asma varsa mutlaka arılar onlardan polen getirmiştir. Yani çekirdekten yetiştireceğiniz yeni çeşidiniz kimsede olmayan çok güzel bir çeşit de çıkabilir.
Sonuçta meyve alacağınız kesin. ;)

FKY100 15-08-2013 12:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1189836)
Ben sadece nasıl çıkacağını tahmin edemem demiştim sonuçta etrafta başka çeşit asma varsa mutlaka arılar onlardan polen getirmiştir. Yani çekirdekten yetiştireceğiniz yeni çeşidiniz kimsede olmayan çok güzel bir çeşit de çıkabilir.

İşin güzel tarafı bu bahsettiğim asmaların hiçbirini biz ekmedik. Doğada bir canlı vasıtasıyla taşınmış çekirdeklerden yetişme.... Bizim diktiğimiz asma çubukları ayrı....

Benim Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği sayfasında kendi sayfam var oraya ekleyeceğim resimleri.. Hafta sonu çekersem ilave ederim haftaya...Bu arada bu sayfada kendime yeni bir yer açsam daha iyi olacak sanırım...

hk50 15-08-2013 19:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FKY100 (Mesaj 1189825)
Sayın hk50;

Tüm bu duyduklarımla ne kadar mutlu oldum söyliyemem.... Bahçemin kenarında 2 adet asma var bu şekilde.... Onları bahçe çitine sarıp büyüteceğim, 2 adette konteynerin kenarında çıkmış onlar henüz 2-3 yaprak... Onlara da gözüm gibi bakayım ....

İnşallah üzümü olunca sizlerle paylaşacağım.:)

Sayın FKY100.
Çekirdekten çıkan asmarı kışın sogukdan koruyabilmek.Sizin bölge soğuk olmaz ama yinede önlem almakda fayda var.Bir kış mevsimini atlattımı yetişiyor.

hk50 15-08-2013 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1189836)

Sayın h_dogan,
Sizde biliyorsunuzki bahçenin içindeki aynı cins aynı yaşda ve aynı sırada olan meyve ağaçlarındaki meyvelerin lezzeti farklı oluyor.Tozlaşma olaylarında hat safhada melezleşme oluyor.
Bence öyle veya böyle mühim ola faydalı bitki yetişdirmekdir.
Tabii ki sizler iklim bakımından bizlerden şanzlısınız.
Saygılar

hk50 15-08-2013 19:53

3 Eklenti(ler)
Karadenizde elma yetişirse,İçanadoluda da fındık yetişir.
Fındıklarımız olgunlaşmıya başladı.

hk50 15-08-2013 22:10

1 Eklenti(ler)
Kadifelerden

FKY100 16-08-2013 07:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1190027)
Sayın FKY100.
Çekirdekten çıkan asmarı kışın sogukdan koruyabilmek.Sizin bölge soğuk olmaz ama yinede önlem almakda fayda var.Bir kış mevsimini atlattımı yetişiyor.

Sayın hk50

Kışın onları korumak için almam gereken önlemler neler olabilir. Bizim buralarda kış çok sert geçmez ama yine de don olan günler olabiliyor. Hatta bahçe yukarıda ve bir cephesi de kuzey olunca almam gereken önlemleri öğreneyim istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim...

hk50 16-08-2013 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FKY100 (Mesaj 1190172)
Sayın hk50

Kışın onları korumak için almam gereken önlemler nr olabilir. Bizim buralarda kış çok sert geçmez ama yine de don olan günler olabiliyor. Hatta bahçe yukarıda ve bir cephesi de kuzey olunca almam gereken önlemleri öğreneyim istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim...

Sn FKY 100,
Yanmış küçükbaş hayvan güpresi,kavak ağaçı talaşı karıştırılarak diplerine 20-30 cm genişliğinde dökebilirsiniz.At güpresini tek başına koyabilirsiniz.5 litrelik plastik su kablarının ağız kısmından keserek üzerine kapatıp etrafını toprakla örtebilir soğuk hava girişini önlemiş olursunuz.Küçük boru İzocamları ile sarabilirsiniz.
Saygılar.

hk50 16-08-2013 20:23

1 Eklenti(ler)
Bahçeden

hk50 16-08-2013 20:27

1 Eklenti(ler)
Mısırlar izleniyor.

hk50 16-08-2013 20:33

1 Eklenti(ler)
Mini kırmızı gülümüzün ikinci açması.

hk50 17-08-2013 21:14

2 Eklenti(ler)
Bahçedeki kadifelerden

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025