![]() |
Alıntı:
Ama yediğimde lezzet bulmamıştım. Sizinkiler çiğden nasıllar..?. Saygılarımla lütfen. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sayın mrduran. Bu sene domates mahsulümüz çok olduğu için bizde salça yapma eğilimine girdik. Acemiliğimizden bir adet adını pek bilemediğim elektrikli parçalama doğrama ağletini yalamula ettik. Yerine 75 TL ye benzer bir alet almak durumunda kaldık. Geçenlerde internette bakınırken salça yapma makina ve aparatlarına rastladım. Elle çalışan ve 19.90 TL satılanlarının bile olduğunu gördüm. Resmi aşağıda. Belki işinize yarar diye düşünüyorum. Seneye böyle bir alette ben alacağım. Eğer doğru ise domatesin çekirdeğini ve kabuğunu da ayırıryormuş. Saygılarımla. |
Evet birde pratik yolunu paylaşayım sizinle kayınpederim sap kısmını çıkarıp matkap takıyor 150 200 kilo domatesi 15 20 dakkada çekiyor kayınvalidem dökmeye yetiştiremiyor domatezi önce azcık pişiriyor.
|
2 Eklenti(ler)
hk50/Köydeki bahçenin 2013 yılı Gelir gider bütçesi ile kalkınma proğramını görüşmek için toplanılmamışdır.
2013 yılı Çilek fidesi sorunlarını ve yetiştirmek için toplanılmışdır. Gündem. |
4 Eklenti(ler)
Bunların yanına birkaç dilim ekmek,birazda beyaz peynir olsa idi ne güzel yenirdi.
|
Alıntı:
Sayın hk50, Saydıklarınızın yanında birde Halil bey olursa daha güzel olur. Sizlere afiyet olsun. |
Alıntı:
Bu sarı kavunlar tatlı asya kavunu mu? Bu sene kavunlar gölgede kalınca bahçedeki kavunlardan sararıp olgunlaşan olmadı. Tohumlarını tohum takas etkinliğine gönderecek misiniz? :) |
Alıntı:
Nasip olurda güvenilir tohumlarını alırsam kesin göndermeyi düşünüyorum. Saygılar. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz açur
|
2 Eklenti(ler)
Yeşil açur
|
Alıntı:
Sayın S.Serdar, Teşekkürler önerinize efendim. Resimdeki alet çekirdek ayıklama işini beceremez gibi geliyor bana, ya da 2 domateste çekirdek haznesi dolacak kadar minik:))). Ucuz etin yahnisi misali.... Sizin 75 TL. lik aparat bence daha ömürlüktür. Bence seçimde iyi düşünün. Az öz, geç fakat kaliteli. Bizde çekirdekler ayıklanmadı, yemekte kullanılacağı içinmiş(hafif tembellik kokuyor...). Küçükken hatırladığım; kevgirden geçirilir, kalan posa+çekirdekler elle sıkılıp sobada yakacak olarak kullanılmak üzere yumuklar halinde güneşte kurutulurdu.O kadar fazla salça yapılırdı, düşünün. Zaman ve iklim(dilim domates kurutması olmuyor İzmir 'de mesela-belki terasta-veya biz beceremiyoruz eskisi gibi), ilaveten maddiyat salça yapımımızı etkiledi. Hoş bunlar uysa, balkonumuz uymayacak. Dört tarafımız balkon, lâkin daimi güneş gören tek balkon ve de çok dar...). Beton hayatı, bilirsiniz. Biz sizden daha acemiyiz yani... Cümleten sağlıcakla kalın inşallah. Afiyetler olsun efendim. Saygılarımla lütfen. |
1 Eklenti(ler)
Hangi meçhuledir yolculuk.
Kimi yerde Pekmez,kimi yerde sirke,kimi yerde şarap,kimi yerde turşu,kimi yerde sofrada.Üzüm. |
2 Eklenti(ler)
Güle sorma.
|
2 Eklenti(ler)
Renklerin yarışı.
|
Alıntı:
Sağlıkla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
Sayın mrduran Saygılar. |
2 Eklenti(ler)
Bahçenin son erik çeşidi.
|
1 Eklenti(ler)
Taş merdivenlerin önü.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçenin elmalarıda olgunlaşıp dökülmüye başladı.
Bu elmalar kimyasal güpre ve ilaç kullanılmadığı için küçük olur.Ama lezzeti harika. |
Alıntı:
Üzümün 3/4 civarında şeker(üzümün tadı da önemli) 1 su bardağı su ile 3-5 adet karanfil+2 adet kabuk tarçın eklenerek kaynatılır, hanım bazen havlıcan atıyor(fakat havlıcanda dikkat lazım-bazen ayarlıyamazsanız acılık verir...miş). Üstüne üzümler atılır(1 kg. üzüm). Bir taşım kaynatılır, üzümün salacağı su miktarına göre üzümler kevgirle şerbetten dışarı alınır ve şerbet kaynatılmaya devam ettirilir, şerbet fazla suyu çektirilir. Üzümler tekrar içine atılır ve bir taşım kaynatılır. Üzümlerin ezilmesine izin verilmez(ezilmiş gibi görünse de şerbetle buluşunca dirilir- ayar işi efendim) Çekirdeksiz minik taze/yaş ayıklanmış üzüm olmalı(leblebi kadar). Vakumlama sistemi ile sıcak sıcak kavanozlara konur, gölge ve serin yerde saklanır. Kullanılacağı zaman kapağı açıldığında, suyu fazla gelirse, reçelinizi yedikten sonra kalanı kapağı açık vaziyette buzdolabında saklarsanız daha kıvamlı olur....muş. Kolay gelsin sağlıkla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. EK; Söndürmeye yakın 1-2 damla limon suyu, özür unutulmuş:))). |
Sayenizde üzümden reçel yapmayıda öğrendik.Sn mrduran
Çok teşekkür ederiz. |
1 Eklenti(ler)
Kışlık (sarı pateteeeees diye pazarlamaçıların bağırarak duyurdukları)pateteslerin söküm sezonu başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Son turfanda konservelik yeşil fasulyelerimiz.
|
1 Eklenti(ler)
2012 Senesinin ikinci ürünü Ahududu.
|
2 Eklenti(ler)
Bahçemizin en büyük domatesi ile sofralık domatesleri.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Mısır pişirmek için yanıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Su damlaçıklarının bahçeye kavuşma sefası
|
1 Eklenti(ler)
Et süt ve güpre ihtiyaçlarımızıda bunlar karşılıyor.
Komşuda pişiyor,bizede düşüyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025