agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   hk50 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25802.htm)

hk50 03-08-2012 19:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi banusemiha (Mesaj 1005437)
Selam.hemen memen bütün üyelerin bahçelerini inceledim. Bence sizin bahçeniz en güzel bahçelerden biri. Rabbim nazardan saklasın.MAŞALLAH...

Sn banusemiha,Çok teşekkür ederim.Eksik olmayınız.Karınca kararınca dostlarla paşlaşaçak bir bahçe meydana getirmiye çalışıyoruz.
Ziyaretlerinizi bekler saygılar sunarım.

hk50 03-08-2012 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1005462)
Demiştim size hk50 bahçe gittikçe güzelleşiyor... Bir de arılarımız oldu; inanın bu arıların gelmiş olmasına çook sevindim. Herşey nasip kısmet ile işte, geldiler kendiliğinden misafir idiler şimdi bahçenin müdavimleri inşallah. Maşallah...
Gülhatminin bu rengi de güzel; fakat ben ille de kırmızıyı çok beğendim. Bakalım bir yerde tohumunu koparttım ektim çimlenirler inşallah. Ama rengi pembe tabi.

Sn YeniGine,Gül hatmiler çimlenip çıktıkları zaman gelişmeleri yavaş oluyor.Biraz sabır gerekli.İkinci yıl gelişip serpiliyor.
Saygılar.

hk50 03-08-2012 20:32

1 Eklenti(ler)
MÖ Çağa ait değil.Bu günkü Eşşek arılarının marifeti.Bahçemizde ki ağaç direkleri istedikleri gibi oyuyorlar.

s.serdar 04-08-2012 00:52

sayın hk50

Benzer sorun bizim buralarda da var. Cinsini bilmediğimiz siyah renkli çok sert kabuklu bir arı cinsi evlerin çatı kenarlıklarındaki alınlık tahtalarını kemiriyor. Karşı komşum bu arıyı kelebek yakalama kepçesi ile yakalayıp öldürdükten sonra veteriner ya da ziraat il müdürlüğüne götürüp göstermiş ve adını ve nasıl mücadele edilmesi gerektiğini öğrenmek istemişti.

İlgililer bu yaratığı tanımlayamamamışlar, hatta internete girip resmini aramışlar ve bizde ilk defa raslıyoruz demişler.

Bu konuda sizde daha fazla bilgi var ise, açıklayabilir misiniz?

Saygılarımla.

limon_sever 04-08-2012 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1005806)
sayın hk50

Benzer sorun bizim buralarda da var. Cinsini bilmediğimiz siyah renkli çok sert kabuklu bir arı cinsi evlerin çatı kenarlıklarındaki alınlık tahtalarını kemiriyor. Karşı komşum bu arıyı kelebek yakalama kepçesi ile yakalayıp öldürdükten sonra veteriner ya da ziraat il müdürlüğüne götürüp göstermiş ve adını ve nasıl mücadele edilmesi gerektiğini öğrenmek istemişti.

İlgililer bu yaratığı tanımlayamamamışlar, hatta internete girip resmini aramışlar ve bizde ilk defa raslıyoruz demişler.

Bu konuda sizde daha fazla bilgi var ise, açıklayabilir misiniz?

Saygılarımla.

Sayın s.serdar,

Bahsettiğiniz arılar marangoz arılar. Özellikle eski ahşaplara zarar veriyorlar. Maksatları ya yuva yapmak ya da yiyecek bir şeyler aramak. Deldikleri yeri geçebilecekleri kadar açıyorlar. Daha sonra içeri de geniş bir alanda yuva yapıyorlar. Mücadelesi açtıkları delikleri kapamak ve vernik çekmek. Simsiyah olanların iğnesi yok. Ama boyun kısımlarında sarı benek olanların iğneleri var. Eşek arısının sokma derecesiyle aynı etkiyi gösteriyor. Bizim bahçede de vardı. Popülasyonu azaldı şu an. İlkbaharda bahçede cirit atıyorlar.

hk50 04-08-2012 12:27

2 Eklenti(ler)
Aşırı sıçaklardan bitkilerde bunalıma girdi.

hk50 04-08-2012 12:34

1 Eklenti(ler)
Bizim karpuzlar daha şalak.

hk50 04-08-2012 12:41

1 Eklenti(ler)
Aşırı sıçaklara onlarda boyun eğdi.

Türkan 04-08-2012 14:07

sayin hk 50.bahceniz cok guzel.bir kere cok dogal.dogalligindan uzaklastirmadan yabani bir guzellik vermissiniz.kendimi bir doga turuna cikmis gibi hissettim.cicekler ozellikle susen,nergiz,sumbul ve bastacimiz gul cok guzeller.meyvalara bayildim.elma cesitligine hayran kaldim.sebzelerinizde cok verimli.yem yesil ve cok guzeldi.ellerinize saglik.cok begendim.

s.serdar 05-08-2012 05:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1005858)
Sayın s.serdar,

Bahsettiğiniz arılar marangoz arılar. Özellikle eski ahşaplara zarar veriyorlar. Maksatları ya yuva yapmak ya da yiyecek bir şeyler aramak. Deldikleri yeri geçebilecekleri kadar açıyorlar. Daha sonra içeri de geniş bir alanda yuva yapıyorlar. Mücadelesi açtıkları delikleri kapamak ve vernik çekmek. Simsiyah olanların iğnesi yok. Ama boyun kısımlarında sarı benek olanların iğneleri var. Eşek arısının sokma derecesiyle aynı etkiyi gösteriyor. Bizim bahçede de vardı. Popülasyonu azaldı şu an. İlkbaharda bahçede cirit atıyorlar.

Sayın limon_sever.

Yukarıda verdiğiniz açıklamalar ile gözlemlerimimiz çok örtüşüyor. Ancak komşumun beyanına göre delikleri kapamak pek çözüm olmamış. Kapanan deliğin hemen civarında yeni delik açtıkları için alınlık tahtalarını amerikan saydink ile kapattı. Mayıs ayındaki popülasyon şu an gözükmüyormuş. Saydink den mi? yoksa aktivite dönemi geçtiği için mi olduğunu seneye anlayacağız.

Saygılarımla.

hüseyindeniz 05-08-2012 08:45

sayın hk50 arılarınız hayırlı olsun haliyle onlardan bu yıl bal beklemeyeceksiniz. oğul arı çok çabuk gelişir kışa kendini toparlar ****** sizinde desteğinizle, arı konusunda yardımcı olabilirim elimden geldiğince.dahası teknik arıcılık bilgi paylaşım formu ( arı gen tr) sitesini ziyaret ederek arıcılıkla ilgili her şeyi bulabilirsiniz.arıcılık hastalığına sizde yakalanmışınız bu hastalık çok iyidir allah şifa vermesin:):)

hk50 05-08-2012 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1005932)
sayin hk 50.bahceniz cok guzel.bir kere cok dogal.dogalligindan uzaklastirmadan yabani bir guzellik vermissiniz.kendimi bir doga turuna cikmis gibi hissettim.cicekler ozellikle susen,nergiz,sumbul ve bastacimiz gul cok guzeller.meyvalara bayildim.elma cesitligine hayran kaldim.sebzelerinizde cok verimli.yem yesil ve cok guzeldi.ellerinize saglik.cok begendim.

Sn Türkan.Bahçemize hoş geldiniz.Sefalar getirdiniz.
Bizim bahçe gördüğünüz gibi el emeği göz nuru.Dışarıdan peyzajçı yok.Usta teknik elaman yok.Ölçme biçme yok.Olduğu gibi her şey.
Bazı yeşillikler mecburiyetten.Yeşillik diye görülen yabancı otlar yolamadığımız için büyümüş yeni bir manzara meydana geliyor,bende bunları çekip siteye yüklüyorum.
Bahçede Meyve sebze ve çiçek hariçinde,Kaya,kök,bölümü ile Balık vede Son heves olarak arıçık da branşlarımız arasına girmişdir.
Tavukçuluk branşlarımız arasında çıkmışdır.
Şu anda bir çurçuna varki,Nerde ise yabançı otla Domates aynı görünümde ve aynı hizmeti alıyorlar. İşçi bukmak bir ayrı sorun
Uzun lafın kısası.Bahçemize her zaman bekleriz.şeref verirsiniz.

hk50 05-08-2012 13:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüseyindeniz (Mesaj 1006119)
sayın hk50 arılarınız hayırlı olsun haliyle onlardan bu yıl bal beklemeyeceksiniz. oğul arı çok çabuk gelişir kışa kendini toparlar ****** sizinde desteğinizle, arı konusunda yardımcı olabilirim elimden geldiğince.dahası teknik arıcılık bilgi paylaşım formu ( arı gen tr) sitesini ziyaret ederek arıcılıkla ilgili her şeyi bulabilirsiniz.arıcılık hastalığına sizde yakalanmışınız bu hastalık çok iyidir allah şifa vermesin:):)

Sn hüseyindeniz,Teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi yeni bir branş sahibi daha olduk.Bilği ve teçrübelerinizden elbette
faydalanırız.İlğili siteye bakaçağım.
Saygılar.

hk50 05-08-2012 13:41

1 Eklenti(ler)
Tomatillo verde ilk meyvesini verdi.

hk50 05-08-2012 13:56

2 Eklenti(ler)
Makyajsız.

hk50 05-08-2012 14:09

2 Eklenti(ler)
Bahçemizden En son Gülfatma renkleri.

Türkan 05-08-2012 19:55

hosbuldum.eliniz dert gormesin.bir peyzajci duzenleseydi bu bahceyi.belkide bana boylesine guzel gozukmezdi.sanki dogada gezmis gibi oldum.gercekten orda olsaydim size konuk gelip o bahceyi doya doya gezmek isterdim.ama napalim mecburen fotograflarla yetinicem artik))
benimde baliklarim ve tavuklarim var.balikta heveskar abim.tavukta annem.ben en cok cicekleri severim.hep gelicem bahcene.simdilik iyi gunler.

hk50 05-08-2012 22:29

3 Eklenti(ler)
Domates
(Güveçe hazırlık)

Hatice Tarhan 05-08-2012 22:35

Bu domates beni mahvetti,annem rahmetli yetiştirirdi dalından koparıp bıçak değdirmeden ortadan elimizle böler yerdik.Artık bizim oralarda kimse yetiştirmiyor bu domateslerden.Afiyet bal şeker olsun yarın iftarda benim içinde yiyin bir tane..

hk50 05-08-2012 22:54

3 Eklenti(ler)
Barbunya
(Plaki için)

hk50 05-08-2012 23:31

1 Eklenti(ler)
Reyhan

hk50 05-08-2012 23:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan (Mesaj 1006320)
Bu domates beni mahvetti,annem rahmetli yetiştirirdi dalından koparıp bıçak değdirmeden ortadan elimizle böler yerdik.Artık bizim oralarda kimse yetiştirmiyor bu domateslerden.Afiyet bal şeker olsun yarın iftarda benim içinde yiyin bir tane..

İşallah önümüzdeki yıl bahçende yetiştirirsin.Bizde ortadan böleriz.Bıçak kullandım ama,pek bıçak kullanmayız.Senin için yiyeçeğiz.
Başarılar.Saygılar.

hk50 06-08-2012 13:34

2 Eklenti(ler)
Akılsız sarı Erik (akıllısı nasılsa?)
İsmini bilmediğim erik.

hk50 06-08-2012 13:49

3 Eklenti(ler)
Red chef (Tam bodur)
Grant smıt (Tam bodur)
Fuji (Yarı bodur)

simetri 06-08-2012 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1006469)
İsmini bilmediğim erik.

MÜRDÜM ERİĞİ

http://www.agaclar.net/forum/attachm...252649-051.jpg

hk50 07-08-2012 13:46

3 Eklenti(ler)
Tohum vermiye hazırlanıyorlar.

hk50 07-08-2012 13:57

3 Eklenti(ler)
Bahçe Yabancı otlardan S.O.S. veriyor.

hk50 07-08-2012 16:25

1 Eklenti(ler)
Bu sıcakda uyunur Ablaaaaaaa.

hk50 07-08-2012 16:41

2 Eklenti(ler)
Bahçede bazanda macera korku heyacan yaşamak gerekiyor.Aralarınada girdinmi bahtına .Dikenmi batar.Ayağının altında bir canlı kıprar.Hışşşş diye bir sesmi duyarsın.Güm diye gölete atlıyan bir mahlıkatmı olur.
Bizim bahçe böyle bir yer.Hep gül Gülistan olmuyabiliyor.

hk50 07-08-2012 20:35

4 Eklenti(ler)
Bahçede Bezelye kuruyor.Elma fidanını püreçikler düm düz ediyor.Gülfatmalar birbirleriyle yarışa giriyor.Erikler olgunlaşdı yiyen yok,yere dökülüyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025