![]() |
1 Eklenti(ler)
Dört yaşındaki ceviz fidanımızın ilk meyveleri.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçenin bir bölgesinin bir başka görünüşü.
|
2 Eklenti(ler)
Bahçemizden sonbahar köşeleri.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçeye yeni bir bitki daha kazandıdım.
|
1 Eklenti(ler)
Dalda kalan ve kargalarça yenen son elmalarda döküldü.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sn denizakvaryumu, Bakçeye dikmiyorum,saksı içinde baharın havalar ısınana kadar da çıkarmam. Saygılar. |
Alıntı:
Sn musculus. Doğrudur şebin.Bulunduğumuz bölgedede Kaman ,Şebin ve Bileçik ön planda birde yöesel çetin ceviz var. Saygılar. |
Alıntı:
Sy tuya, Gülünç bir durum ama bu bitkiyi satanda ismini bilmiyor.Bende yaptığım araştırmalarda değişik isimlerl verildi.yanıltmamak için yazmıyorum.Tam ismini bilen varsa rıca ediyim. Saygılar. |
3 Eklenti(ler)
Bahçenin rastgele sağında solunda görülen siyah poşetler mısır slaçı yapmak için kullanılan poşetlerdir.Ançak ben onları yeşil güpre yapımı için kullanıyorum.
Bahçeden çıkan ne kadar bitki ve yabancı ot varise toplayıp bu torba içine dolduruyorum.Sonrada ağzını bağlayıp müsait bir yere koyuyorum.Bir yıl bekliyor.Bir yıl sonunda çok çok güzel güpre oluyor.Sebze ve meyve ağaçlarında kullanıyorum. Maliyet Torba 25 Krş Otlarıda neriye atayım diye düşünmüyorsun tertemiz bir kenarda bekliyor. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sonbahar rüzgarları bahçede bulunan bilhassa yüksek boylu çiçekleri tarumar ediyor.
|
1 Eklenti(ler)
Çelikden yetiştirdim.Yol kenarında bulunan bir vatandaşın sarmaşığından aldığım 50 cm lik çeliği dörde bölüp diktim.Bir tanesi duttu.Dört yıl içer,s,nde bu hale geldi.
|
Alıntı:
Yalnız 4 yaşında şebin cevizi için 10-15 meyve az. mart ayında dalların uçunu makaslayınki yan dal yapsın veriminiz arttsın Allah ın izniyle... |
Alıntı:
Sn musculus, Teşekkür ederim.İlkbahar donlarından sonra söylediklerinizi uygulayaçağım.Bölgemizde maalesef geç don oluyor.Donlarda bilhassa ceviz üzerinde etkili oluyor.Bu nedenle bölgedeki inanış ceviz budanmaz deniyor. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Bu görülen bitkilerden ilkbahara kadar bir tane kalmıyaçak.Sadece -30,40 derecelere dayanabilen ağaç bitkiler kalaçak.Zamanı gelince inşallah onlarıda çekip yüklüyeçeğiz.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçede bazı bitkiler süre içerisinde olgunlaşamıyor.Olgunlaşamıyan bitkiler ya kar altında kalıp çürüyor.veya meysu için toplanıp satılıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bizim yöreye Kış inadına geç geldi.Bu zamanda bu bahçe bu görülen bitkiler tamamen yok olmuşdu.Ne kadar yeşil yaprak varsa soguk almış,ağaçlar hariçi bitkiler solmuş buruşmuş kurumuş du.
Kışın geç gelmesi bahçeyi terk etmemek istediyor ama yapaçak başka çarede yok. |
1 Eklenti(ler)
Evde bitkileri olupda seyahata (Bizim gibi) çıkan ağaçlar net üyelerine (İstiyen arkadaşlara )tavsiyem
|
Alıntı:
|
Saksı içindeki yeşil kapaklı kısmı algılıyamadım ??Sistemi anlatabilirmisiniz ? saygılar.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sn dalya, Bu genelde iç mekan bitkileri sulama düzenegidir.Büyük mağazaların bahçe bölümlerinde paket içerisinde 3 Adet olmak üzere satılıyor. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sn kedicik. Saksı içindeki yeşil kapaklı kısım sulamayı terleme ile sağlıyan kısımdır.Esas ana gövdeyi saksıdaki toprak içine yerleştirdikten sonra yeşil kapağı açıp içine su dolduruyorsun.Diğer uçu su dolu (Genelde plastik su kabları kullanılıyor.) kabın içindeki suyun içine batırıp yeşil kapağı kapatıyorsun.Suyun daha çabuk akışını sağlamak için gerekirse yeşil kapağı iki dudak rasına alıp derin nefes alarak çekiyorsun ağzına su geldimi saksıdaki aparatın üstüne kapatıp bırakıyorsun. |
Sistem güzel.
Fiyatıda güzelmi bari:) |
Alıntı:
Şu biberler dalında çürümeye bırakılır mı sayın hk50 Hanımınız iyi yapmış.... :p |
Alıntı:
Sn KAPTAN zst, Koçtaş Kayseri mağazasından paket içerisinde üç adetini 12.00 TL ye aldım. Saygılar. |
Alıntı:
Sn FKY100, Dalında bırakmayı bizde istemeyiz ama toplayan yiyen olmayınca.Etrafındaki insanlarında hepsinin var.Başka yerlerede biz götüremeyiz. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ben naylon torbaları aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi delgeç ile delip bir miktar sonbahar yaprağını belirttiğiniz şekilde saklıyorum. Aralarına biraz toprak ve hayvan gübesi serpiyor ve 7-8 ay bekletince bayağı güzel bir gübre ve toprak gevşetici olarak sebzelerde kullanıyorum. Eklenti 349695 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025