![]() |
Sayınhk50,
Merhaba, hem çok güzel hemde çok bilgi yüklü bir sayfanız var. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Buradaki mesajları okudukca bilgi tazeliyor ve bazı şeyleri araştırıyorum. Sevgiler, saygılar. |
Alıntı:
Sn hosseda, Benim bilğilerimin bilimsel bir yönü yok.Sadaça bahçede gördüklerimi aktarıyorum.Bence ceviz bahçesi değilse bir iki çevizi bahçenin en ölü yerine dikmek lazım.Çünkü uzun soluklu ve inadına boyuna büyüyen bir ağaç olduğu için iyi düşünülerek dikilmesi gerekiyor. Saygılar. |
Alıntı:
Çok teşekkür ederim.Gördüğünüz üzere Karınça kararınça bir şeyleri düşünmek,bir şeyleride düşündürmek için nacizane yazıp çizmiye çalışıyorum. Hürmetler. |
2 Eklenti(ler)
Kar altında kalıp çürümüye mahkum olanlardan.
|
2 Eklenti(ler)
Sonbaharın sonları
|
Sayın hk50,
1606 nolu mesajınızda değindiğiniz tüm konularda size katılmamak mümkün değil, öyle doğru tespitlerde bulunmuşsunuz ki, benim diyen sözde düşünce adamlarına taş çıkartırsınız. Diğer yazdıklarınıza baktığımda bir şey ilgimi çekti. Benim hayallerimden biri de ceviz ağacımın olması. Hatta geçmiş yıllarda saksıda da olsa denemişliğim oldu, halen de hayalimdir. Ancak bu ceviz hakkındaki olumsuz rivayetlerin nedeni nedir? Doğru mudur söylenenler? İnsana nasıl zararı oluyor ceviz ağacının? Bilgim yok, tam da anlayamadım. Selamlar, hürmetler. |
Alıntı:
|
Sayın hk50; hâlâ bahçede misiniz?
|
Alıntı:
İltifatınıza teşekkür ederim. Ceviz ağaçı hakkında söylenenlerin tamamı hurafeden başka bir şey değildir.Diğer ağaçların gölgesinde bitkiler çokmu iyi oluyorda ceviz ağaçında olmuyor? Ceviz ağaçının gölgesindeki gaz lar etkisi biraz daha fazla oluyor. Benim bahçede 25 Adet ceviz ağaçı var.Yarı dolu bardak misali. Dikebildiğiniz kadar dikin ve yetiştirin. Saygılar. |
Alıntı:
Hayır.Bahçede değiliz Sn YeniGine.İlk ziyaret Kayseriye yapıldı.Şimdi sıra İstanbulda. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Son günleri yaşıyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Yörenin soğuğuna dayanabilen çiçek.
|
1 Eklenti(ler)
İğdeler dalında kaldı.
|
70 li yıllarda bu iğdeden çok yerdim. sonra satışı azaldı ve daha gelmiyor. Herhalde toplayan kalmadı.
|
Sayın hk50; gülleri budamadan mı gittiniz?
|
Çürümeye mahkum olan çiçekler çok anlamlı...Hayırlı geceler..
|
Alıntı:
Sn KAPTANzst, Napolyonun dediği,Para.Para.Para. İşte iğdede para etmeyinçe profosyonel toplayıçılar ve satıçılar bu işi bıraktı.İş amatör ve meraklılarına kaldı.Nadirende olsa pazarlarda köylü kadınların tezgahında ve attarlarda görülüyor. Yetiştiriçiliğide zor değil,çelik ve tohumdan yetişiyor.İlla köklü olmasıda şart değil.Benim bahçedekiler çelikten yetişme. Saygılar |
Alıntı:
Sn YeniGine, Bizim yörede rakım 1500 olunca,her zaman soguk vurma riski vardır.Bizde budalar Genelde Mart ve Nisan ayı içinde olurken,yeşi budamada revaşda.amasını Onun içindirki sonbahar budamasını yapmamıya özen gösteririz. Hürmetler. |
Alıntı:
Takdir edersinizki Kahkaha atarken dökülen gözyaşlarında hüzün yokken,geçmişi düşünürken veya seyrederken dökülen gözyaşlarında hüzün vardır.Bençe çiçeklerde okşanıp koklanırken değilde vazoda solarken mahsumlaşıp hüzün veriyor. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Bu yabani otun adı nedir bilmiyorum ? Bahçemin sağında solunda kendiliğinden çıkar.Ellendiği zamanda tiksindiriçi bir koku verir.Çiçeği güzel,tomurçuğu gbence güzel görünümlü.
|
2 Eklenti(ler)
Hiç tutanla tutmuyan bir olurmu?
|
1 Eklenti(ler)
Kendi kayboldu.Fotoğrafı kaldı yadiğar.
|
Alıntı:
Bizde domuz bıtırağı derler. |
2 Eklenti(ler)
Seyahata çıkarken bitkilerdeki susamıya karşı çare
|
1 Eklenti(ler)
Şişelerdeki turşular döndü.
|
Sn hk50 ,
Bu turşunun yanında tarhana çorbası ne giderdi ama :) canım çekti valla ...offf off :) |
Alıntı:
Sn TaşevliBahçe, Bir zamanlar yörede Yufka ekmek pişirmek için tandır yanardı.Yufka ekmek yapma işi bittimi tandırın içine topraktan yapılmış Çömlekle kurufasulye pişirmek için konurdu.(Bu olay bu gün yapılsa kesin ayrılma sebebi sayılabilir) Kuru fasulye pişinçe Menü Tarhana çorbası Fasulye ile Turşu .Taklı olarakda Kaymaklı yoğut ile pekmez karışımı servis edilirdi. |
2 Eklenti(ler)
Tohumluklar
|
Alıntı:
Saksıdaki bitki yamyam mı? |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sn Beşinci Hugo Anlıyamadığın o beyazlık su tutucu bir maddedir.% 50-60 su tutabilmektedir. Toz şekeri şeklinde ve büyüklüğünde olup suyu emince o hale gelmektedir.Bitkinin ihtiyaçı olunca suyu vermekte.Açıkta olan kısmı toprak veya torfla örtüyorsunuz. Saksıdaki bitkinin etobur (böçek yiyen) bitki olduğunu biliyorum. Saygılar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025