![]() |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Salçalık domates ve biberleri çektiğimiz makina aşağıda fotoğrafı görülen salça makinasıdır. Makinanın özelliği Domates ve biberlerin çekirdeği ile fosasını ayırmasıdır. 220 v.2 Hp elektrik motoru ile çalışıyor.Daha çok Adana yöresinde bulunuyor. Bilği vermek benim için zevktir. Teşekkürler.Saygılar. Not:Gerekirse görev yapan iç bölümün fotoğrafınıda yükleyebilirim. |
Alıntı:
Sn tuya Çok teşekkür ederim. Mor karnabarın tohumunu İnternet ten Tohumlar net diye bir firmadan temin ediyorum.Şu anda inanın yok.Olsa hemen görderirdim.Temin edemezseniz zamanı gelinçe sizin içinde temin edebilirim. Saygılar. |
2 Eklenti(ler)
Bazan tencere bazan tava.Bazanda işe yaramaz kova.Ha kütük ha Plastik .
|
1 Eklenti(ler)
Kurutulaçak erik
|
1 Eklenti(ler)
İzmir parmak üzümü
|
Alıntı:
Çok teşekkürler efendim, Sanayii tipi imiş. Bana büyük gelir. Sizin geniş aileniz için uygun. Ben garip kuş, sadece 3 evlat sahibi olarak...))). ALLAH cümlemizinkini bağışlasın, sağlıklar içinde yaşatsın, inşallah. Saygılarımla lütfen. |
1 Eklenti(ler)
Niğde Amasya Elması.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sizin kütükleri görünce ben bahçede kullandığım kütükleri yeniden keşfe çıktım. Örnek olması açısından bir kaç örnek. Saygılar. |
2 Eklenti(ler)
Bazan Aydınlatmada
Bazan sandelye ayağında |
1 Eklenti(ler)
Bazanda çeşme.
|
Alıntı:
Ekim ayından sonra Nisan ayına kadar dikilebilir. Saygılar |
3 Eklenti(ler)
Değişik cins Elmalar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Kırmızı Domates turşusu kurma faslı.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçede kuru kalabalıkdan başka ve hiç bir işe yaramayan kütüklerin değerlendirilmesi.
|
Mümkün olduğunca cam kavanoz kullanın derim.
|
1 Eklenti(ler)
Tabiat ana fotoğraf makinalarına poz vermede öyle çömertki ,Hayranı olduğumuz dünyanın en ünlü mankenleri o pozu veremiyor.Veriyormu yoksa?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Merhaba Sayın Hk50, 15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım, ''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım. Bu anı 'mdan sonra size, kırmızı domatesten turşu ezilmez mi ileride, diye sorsam, ve de emekleriniz ile yaptığınız turşu gibi diğer faaliyetlerinizde biraz yapım tarifini rica etsem. Elbetteki bozulmaması için bir uygulamanız vardır. Maksat; yöresel farklılıklar olabileceği ve bu zenginliğimizi keşfetmek, paylaşmak, denemek. Sağlıkla kalın, eşiniz hanımefendiye kolaylıklar ve hürmetler... Tek kulağınızı tıkayın efendim, o zaman yengemizin talimatlarını uygularsınız...))). Saygılarımla lütfen. |
2 Eklenti(ler)
Merhaba Sayın Hk50,
15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım, ''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım. Sayın mrduran Sarı domatesler bunlardanmıydı.Ben yıllardır yetiştirip turşusunu ve recelini yapıyoruz.Doğrudur.Pazarı yoktur. Bu yıl daha henüz olmadılar.Bu fotoğraflar 46 ve 206 mesajdaki fotoğrafların kopyasıdır. Not Turşu tarifini hanımdan aldığım bilğiler dahilinde anlataçağım. Saygılar |
ooooooooooo gormiyeli bahcenizde bir suru gelismeler olmus.sebzeler meyveler olgunlasmis,tursular sofralar kurulmus.afiyet bal seker olsun,hersey cok guzel
|
Alıntı:
Sayın mrduran, Kırmızı domates turşusunun önce malzemeleri 1.Domates,Olgunlaşmış olaçak,şişlenmiyeçek. 2.Biber ,Açı veya tatlı isteğe bağlı.Yeşil.Şişleneçekç 3.Tuz,kaya tuzu olaçak.Önceden su içinde eritilip yeterli miktarda fazla tuzlu su hazırlanaçak. 4.Sirke.Ev yapımı.Yoksa kaliteli. 5.Sarımsak Soyulaçak taneler parçalanmadan kullanılaçak. 6.Nohut Kuru yemeklik. 7.Maydanoz. 8.Turşu tozu. 9.Toz şeker. |
Yapılması
Seçilen turşu kabına önce nohutlar ,Üzerine domates biber.Aralarına Sarımsak maydanoz. Tamamen dolunca bir kenara konup en az 24 saat bekletileçek. Önceden Kaya tuzu ile hazırlanan tuzlu suyun içine sirke ve turşu tozu karıştırılıp Malzemeler kapanana kadar döküleçek. İki yemek kaşığı toz şeker ağzına konaçak. Kapağın altına suyun dışarı çıkmasını önleyiçi ikinçi bir kapakyapılıp bastırarak kapanaçak. Aşamaları.Şişlenmemiş domatesler içerde şişerek hacim genişliyeçeği için suyun çıkması ikinçi kapakla önlenmiş olunuyor. Şişen domatesler yukarıdan içeriye suyu alıyorlarçBu seferde su eksilmiye başlıyor.Su eksidiği görülünçe daha önceden hazırlayıp fazlasını bir kap içinde sakladığımız karışımlı su ilave edilip dönmesi bekleneçek. Döndüğü kokusundan anlaşılıyor. Dağılmamış domatesler dilim dilim edilerek serviş edilip afiyetle yeneçek. Bilmem anlatabildimmi ? Saygılar.Hürmetler. |
Alıntı:
Epey bir zaman oldu.Merak etmiyede başlamışdım. Sağlık sıhhatin iyidir inşallah. |
2 Eklenti(ler)
Buda şişe turşusu
|
2 Eklenti(ler)
Şişe Turşunun içindekiler.
|
2 Eklenti(ler)
Gel keyfim geeeeel.
(Ben demiyorum.O yatanlar diyor) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025