![]() |
1 Eklenti(ler)
Ahlatlar olgunlaşdı
|
3 Eklenti(ler)
Elmalar
|
en alttakinin türü nedir.
Hepsi çok güze bu arada |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Gilaburularda olgunlaşdı
|
çok hoş bahçeniz var.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçede meyvelerin olgunlaşması toplanması sıra ile oluyor.Bir ton erikten sonra elmalara sıra geldi.
|
3 Eklenti(ler)
Geçen yıl Tüccarlara kızıp bahçede yetişen bütün meyve ve sebzeleri kurutup toz haline getirmişdim.Bu yıl bu işi birazda ilerletip 45 çeşit meyve ve sebze tozu yaptım. Ispanağı sevmiyen torunlar ıspanak yediğini bilmeden çorbaya kaşşık sallıyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemizin son ikramı.
|
1 Eklenti(ler)
Son olgunlaşan eriklerimiz kurutuldu.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sn Dutlubahçe. Meyve ve sebzeleri (Olgunlaşan)yıkadıktan sonra Doğrayıp güneşde kurutuyorum (Ayrıca kurutma makınasındada olur.) Öğütme makınasında öğütüyorum.Eledikten sonra kullanıma hazır oluyor. Örneğin; |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu tozlarıkarşım olarak genelde sebze yemeklerini beğenmiyen (örneğin benim torunun biri fasulye ve soganı sevmiyor.Normalde yemiyor.Ancak annesi tozları çorbasına katıyor fakında olmadan o bitkilerden alması gereken vitaminleri almış oluyor.) insanlariin yiyeçeklerine çeşni olarak karıştırılıyor.bilhassa sebzeler karışım olarak yemeklere.Meyveler pastalara keklere v.s. dogal karışım olarak kullanılıyor.Bu arada şekerdende uzak duruluyor. Kurutma düzeni. |
1 Eklenti(ler)
Meyve sebze kurutmak için.
|
3 Eklenti(ler)
Bahçeden son olarak ayvaları kuşburnunu toplayıp ayrılmıya hazırlanırken İlkbaharda dönünce hazır olsun diye sarımsağı ektik.Yeni çilek fideleri ile kuşkonmaz fidelerinide diktik.
|
3 Eklenti(ler)
Sonbaharın geldiğinin belirtileri
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kuşkonmazı altı senedir bahçemde ekiyorum..Bu nedenle tohumuda fideyide kendim yetiştirip dikiyorum. |
Sarimsaklar icin erkn degilmi.
|
Sayın celal amca maşallah bahçeniz ne kadar güzel. Herşey doğasında olduğu gibi bayıldım valla. Sizi ve Bahçenizi bahar geldiğinde ziyaret etmek isterim. Bende Niğdede yaşıyorum. Herşeyi severek yaptığınız ne kadarda belli. Çok içten sıcak samimi bir insansınız. Selamlar saygılar.
|
Alıntı:
Sn muratcolak. Bizim yörede sarımsak Kasım ve Aralık aylarında ekilir. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sıra (Bal kabağı) bunlara geldi.
|
Snhk50;
Kuşkonmaz fideleri yenen kuşkonmazlardan mı? Sizin orada da kışlar oldukça soğuk geçiyordur. Ben burada 1270 civarı rakıma fide olarak diktim. Biraz büyüdüler. Soğuklardan etkilenip etkilenmeyeceğini ancak önümüzdeki yıl görebileceğim. Özel olarak yaptığınız bir şey var mı? Kuşkonmaz tohumlarını bu aylarda mı toprak ile buluşturuyorsunuz. Soğuklama ihtiyacı var mı? |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sn Muda, Kuşkonmaz fideleri yenen cins fielerdir.Bizim buralarda söylediğiniz gibi kışlar çok soguk geçer.Ançak fideleri diktikten sonra üzerlerini 5.6 cm çiftlik güpreli toprakla örterim.Biraz büyüdüler ise üzerlerini toprakla ört.Örtmezsen yeneçek kısım oluşmaz.oluşsada çılız olur.Soguklardan pek etkilenmiyor.Aksine sogugu seviyor.Beni kuşkonmazlar Mart ayında çıkmıya başlar Nisan sonundada yemek yapılabilir. Özel olarak yaptığım bir uygulama yok.Hatta vahşi dogaya bırakıyorum. Kuşkonmaz tohumlarını Mart Nisan gibi viyollere ekip Eylül ekim gibi şaşırtıyorum.Ertesi yıl Esas yetişeçeği topraga dikiyor.Bir yıl sonrada üzerlerini 20.30 cm toprakla yükseltip arada bir su veriyorum.Sonrası 7-8 yıl ürün veriyor. Sonra erkek kuşkonmazların verdiği tohumlarıda ekim ayında toplayıp kurutuyorum. |
Teşekkür ederim celal abi inşallah.
|
Bu kuşkonmazların tohumu mu? Bu tohumlardan mı çoğaltıyorsunuz celal abi? Şayet öyle ise bu tohumlardan ilkbahar gelince rica edeceğim sizden. Ben iç anadolu da kuşkonmaz yetişebileceğini bilmiyordum. En çok yetiştirmek istediğim türlerden birisi.
|
Sn. hk50;
Tohumları hiç bir işleme tabi tutmadan mı dikiyorsunuz. Soğuklama ihtiyacı var mı? Kaç cm derinliğe gömülüyorlar. Ilık veya sıcak suda bekletiyormusunuz? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025