agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   hanndan / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24070.htm)

hanndan 15-10-2011 13:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhan219 (Mesaj 869049)
ne kadar renkli bir bahçe umarım ilerde biz de böyle renkli hale getirebiliriz çiftliğimizi size sağlık ve huzur diliyorum hanndan hanım

Ayhan bey,
Sizin çiftlikte yakın zamanda renkleneceğinden eminim,çalışmalarınızı takip ediyorum.Sağlık huzur dolu günler sizinle olsun,Saygılar

hanndan 15-10-2011 13:24

:(
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 869066)
kuş olup uçsam aha buraya konsam:)
Sayın Handan hanım bahçenizi ziyaret etmek bir beni değil tüm doğa sevdalılarını bahtiyar ediyor,kasımpatıları bana sonbaharın gelişinden ziyade gelecek olan baharın müjdecileri hissini veriyor, ömürleri çok kısa fakat geleceğe dair umutları tomurcuk tomurcuk, renk renk,çiçek çiçek bizlere sunuyor.
Buradan Berrin hocam'a soruyorum Sayın hocam renklerin anası sizsiniz Handan hanımın fotolarında yakaladığı çekim açıları ve renk tonları beni ziyadesi ile kıskandırıyor,ama izlemekte bir o kadar keyif veriyor,bizim sizden öğreneceğimiz çok şeyler var Handan hanım Sayın Berrin hocam:)
Sizleri çok seviyoruz,selamlar yolluyorum hem de yürekten:)

Yücel bey ziyaretinizden dolayı çok memnun olduğumu belirtmek isterim.
Uzun süren bahçeyle mücadeleden sonra sanki sonbahar hemen geldi gibi:(
Baharın çiçekleri ayrı güzel sonbaharın çiçekleri ayrı güzel.Kasımpatılarda öyle renkleriyle büyülüyorlar beni.

Sizler gibi üstadların yanında benim durumum aciz kalır efendim.Beni çok mutlu ettiniz.Yazacak sözde bulamadım aslında :confused:
...yürekten gelen sevgiler sayesinde mutluyum,hoşcakalın

hanndan 15-10-2011 13:36

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 869090)
Sevgili Yücel kardeşi:)) vallahi bende yakın plan çalışıyorum ama Sevgili Handanncığımın resimleri çok çok güzel...Bayıldım...bakar mısınıoz Gülün bütün kıvrıomları o kadar net ve renk koyulukları o kadar armonili çıkmış ki profesyonel fotoğrafçılar kadar .....Sevgili Handanncığım ben senden birde kasımpatları tam açtığında böyle yakın planlı fotolarını isteyeceğim.... Yağan yağmur bize de zarar verdi ama sonra dahada güzelleşir onlar Üzülme sakın canım...yağmur suyu çiçeklere ilaç gibi gelir...görüşmek üzere Öpüyorum seni ve kızını:)))

Sevgili berrin hanım, yücel beyle birlikte şımarttınız beni.Çok güzel sözler.Çok teşekkür ederim.Yaradan tüm güzelliğini sunmuş bizlere yansıtmak kalıyor.
Kasımpatılar doludan sonra kötü oldular.Uzak çekimler de,yakınlar kadar başarılı değilim ama :(
Bizde çok öpüyoruz sizi...sevgiler.

füsunANK 15-10-2011 13:38

Sonbahar ayrı güzeldir Gölbaşında. Amerikan sarmaşıkları kızarır, yapraklar sararır, kasımpatılar rengarenk güler, hercai menekşeler her baktığında sana neşe verir. Akşamları gün batımı bir başka güzel olur. Poz poz fotoğraf çekmeye doyamazsın. Yağmurlar bereketi ile yağar, kuşlar ürkek ürkek cıvıldar. Artık sukunet zamanıdır yaza kadar. Uğraşların yorgunluğu ancak dinlenme ile çıkar. Bir kahve yaparsın akşam üzeri gün batarken , açarsın RADYO İLEF i , yudumlarsın kahveni sıcacık evinde camdan bakarken ve tüm yaz yaşadıklarını düşünerek ,gelecek yaza planlar yaparak. Ve huzur yanı başında minik zetin gözlünün gülümşeyisindedir.
İçimden geldi böyle , yazdım bende ;)

Sahi hercai menekşe diktin mi Handan'cım ? Şimdi tam zamanı.

hanndan 15-10-2011 13:52

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 869169)
Sevgili hanndan; ne zamandır fazla bir katkım olamıyor foruma. Çok az zaman bulabiliyorum ve genellikle şöyle bir sayfaları dolaşıp çıkıyorum.

Sizin sayfanızıda açtığınızdan beri zaman zaman takibediyorum. Olağanüstü bir çaba, emek ve çok güzel sonuçlar. Bitkilerinize bayıldım. Fotoğraflarııza da.

Son mesajlarınızda yağmur ve doludan zarar gördüğünüzü yazmışsınız. Çok üzüldüm. Bütün kalbimle paylaşıyorum üzüntünüzü. Ama ben inanıyorum ki doğa bir şekilde verdiği zararı telafi ediyor zaman içinde.

Baharda bütün güzelliğiyle canlanacağınından kuşkum yok bitkilerinizin. O güzellikleri yeniden paylaşmak dileklerimle öpüyorum sizi. Lütfen üzülmeyin, sevgilerimle. Sevim Karaman

Sevgili Sevim Hanım,sizlerin sevgili dostların desteği ile bu günlere ulaştık çok şükür.
Bir güneş açtı bir dolu yağdı,hayatı anlattı aslında,sabrı öğretti,mutlu olmayı,üzüntüyü paylaşmayı öğretti...
Gecen hafta dolu öyle hızlı yağdı ki resim çekerken bile çok zorlandım.Kapıdan içeri giriyorlardı.Bahçemin adını değiştirsem diye düşünüyorum.DOLU-ZEDE BAHÇE..........SEVGİLER.......

hanndan 15-10-2011 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehbi (Mesaj 869372)
Handan hanım bahçeniz çiçekleriniz çok güzel , hepsi harika rengarenk MAŞALLAH ailece sağlıklı ve bol çiçekli günler dilerim.

Sayın Vehbi Bey,çok teşekkür ederim.Rabbim sizede sağlıklı huzurlu günler nasip etsin.

hanndan 15-10-2011 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fazmit (Mesaj 869398)
Handan hanım eviniz ve bahceniz gerçekten çok hoş olmuş.Bende ankarada oturuyorum ve Temelli kazasında bahce oluşturdum.Yakında resimlerini ekleyeceğim.Hangi meyveleri ektiniz? bu konuda bilgi alışverişinde bulunmak istiyorum.65 adet meyve fidanı diktim.Malum ankara soğuk bir iklime sahip hangilerinden verim alacağım tam olarak bilmiyorum çünkü mart 2011 de dikimi bitirdim.Merak içerisindeyim .Size de kolaylıklar diliyorum..

Sayın fazmit,öncelikle teşekkür ederim.Sizin bahçenizde hayırlı olsun,Rabbım emeğinizi boşa çıkarmasın.Bizim bahçede 32 adet meyve ağacI 650 kök çit mazı var.Ağaçlarımız 3 yaşlarında.Bu sene sadece şeftali ağacımızdan ürün alabildik.Diğerleride çiçeklendi ama meyve oluşmadan düştü çiçekleri.Ağaçlarımız bodur cinsi.Bizimde daha yeni olduğu için zamanla bizlerde öğreneceğiz inşallah.Bu sene alışma dönemi oldu bizim için.Hayırlı olsun tekrar.Hoşcakalın

sevim.K 15-10-2011 14:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanndan (Mesaj 870071)
Bir güneş açtı bir dolu yağdı,hayatı anlattı aslında,sabrı öğretti,mutlu olmayı,üzüntüyü paylaşmayı öğretti...

Sevgili hanndan; eğer doğa bizlere mesajınızda yazdıklarınızı öğrettiyse yaşadıklarımız ne kadar üzücü olursa olsun bahçemizin adını değiştirmeyi düşünmeyiz örneğin. Gerekiyorsa yeniden başlarız her defasında. Ancak bu şekilde doğayı yenmeyi veya doğaya yenilmeyi değil; doğayla barışık yaşamayı öğreniriz güçlenerek.

Bahçeniz için neler yapabilirim bilemiyorum. Kapalı balkonumda az miktarda kaktüs ve sukulentimle haşır neşirim. Benden istediğiniz, arzu ettiğiniz birşey olursa seve seve elimden geleni yaparım. Lütfen üzülmeyin, sevgilerimle:)

dünyam1 15-10-2011 17:47

sevgili handan bu ne güzellikler harika bahçeniz var, her şey mükemmel olmuş,çiçekler harika,Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın .gücünüze güç kuvvet versin ,papaya varmıydı gözüme ilişmedi,bende balkonumda saksıda tropikal meyveler bulup yetiştirmeye çalışıyorum ,inşallah bahçeli evim olduğunda sizlerden fikir edineceğim çok sorularla rahatsız edeceğim :D sağlıcakla kalınız

Adil 15-10-2011 21:00

Handan hanım Bahçemize doluda yağsa.Yüzümüze gülümseyen çiçekler, bizler için mutlaka olacaktır.Doluya rağmen hayatta kalmayı başarıyorlar.Bizlere gülümsüyorlar.
Onlarla mutlu olmaya çalışmalıyız.Bardağın herzaman dolu kısmına bakmalıyız.
Son yüklediğiniz fotoğraflarınızdaki çiçekler bunu anlatırcasına gülümsüyorlar.Ellerinize sağlık.
Trabzondan saygılar selamlar.

Selehattin 67 15-10-2011 22:47

Kasımpatılar harika gözüküyor hanndan sonbahar için çok güzel bir görüntü olacak

Selehattin 67 15-10-2011 22:53

Hanndan hanım güler ablam gibi kasımpatıları çevirecek bir çit veya plastik bulursanız hem kasımpatılar güzel gözükür [şu anda dahi çok güzeller ] hemde daha toplu gözükur vede ayırıp dağıtması daha kolay olur [tabi kendime pay çıkarıyorum ] selamlar sevgiler

mandalinci 16-10-2011 07:30

Sevgili hanndan,

Yine açar o çiçekler, yeter ki siz üzülmeyin. Hem bir şeyler bitmeden yenileri başlamaz ki. Ne dolular atlattık biz, ne yağmurlar, ne karlar. Hem de olmadık zamanlarda.

Eminim, siz gene çok güzel düzenlemeler yapacaksınız, bizler de zevkle seyredeceğiz.

hanndan 16-10-2011 16:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 869594)
Hanndan'cığım gene süper resimler koymuşsun bayıldım. Kasımpatılar çok güzeller ve çok seviyorum. Benim kasımpatılar kışın donmuşmu nedir bir tane bile çıkmadı yeniden aldım ektim inşallah bunlar kalır. Gül için bir şey söyleyemeyeceğim çünkü kendisi herşeyi açıkca söylüyor. Ellerine sağlık selamlar...

Sevgili Fatma Hanım, teşekkür ederim.
2 senedir bahçemizde kasımpatı vardı yalnız mor ve beyaz olanlar bu sene aldıklarımız ithal kasımpatıymış.İnşallah donmazlar.
Gül çok güzel evet :) yazın resimlerini fazla çekememiştim yanlarına gidip resimlemem zordu koparmayada kıyamamıştım.Artık yeter dedim ve bir sürü resimlerini çektim.

hanndan 16-10-2011 16:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 869604)
Sevgili hanndan, ne demek veda resimlerimiz, anlayamadım. Sıfırdan başlayıp bu kadar güzellikler yakalamışken hiç bırakır mıyız sizi. Kar, dolu, fırtına vız gelir. Hepsi yeniden yeşerir üzülmek yok, bak. Yoksa ben de üzülürüm.

Benden bir isteğin olursa yazman yeterli, hemen gönderirim. Hemen gönderirim diyorum ama biraz tembellik var. Arkadaşlara göndereceğim kargoları bile gönderemedim henüz. O zaman hemen gönderirim yerine, ilk fırsatta gönderirim demeliyim, değil mi?:D

Yılmak yok, yola devam. Sevgiyle....

Sevgili Sdurul, artık resimleyemeyeceğim için veda resmi dedim.İnanın benimde gitmeye hiç niyetim yok.Yanlış ifade ettim sanırım:( tamam üzülmüyorum yola devam.....
Teşekkür ederim,demeniz bile mutlu ediyor beni.sevgiler.....

berrinb 16-10-2011 16:50

Sevgili Handann cığım, dolu yağışını ne güzel yakalamışsınız...Ama patlar doluya rağmen gayet güzel görünüyorlar...Hele bordo renklisine ben bayılırım...Toprağa diktiğiniz çok iyi olmuş ...seneye sonbahara kadar onlar orada kocaman bir top haline gelirler....İşin güzel yanı kalıcı olmaları.....Bayıldım görüntülere...Sevgiler selamlar canım , Sizi ve kızımızı öpüyorum:))

hanndan 16-10-2011 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK (Mesaj 870068)
Sonbahar ayrı güzeldir Gölbaşında. Amerikan sarmaşıkları kızarır, yapraklar sararır, kasımpatılar rengarenk güler, hercai menekşeler her baktığında sana neşe verir. Akşamları gün batımı bir başka güzel olur. Poz poz fotoğraf çekmeye doyamazsın. Yağmurlar bereketi ile yağar, kuşlar ürkek ürkek cıvıldar. Artık sukunet zamanıdır yaza kadar. Uğraşların yorgunluğu ancak dinlenme ile çıkar. Bir kahve yaparsın akşam üzeri gün batarken , açarsın RADYO İLEF i , yudumlarsın kahveni sıcacık evinde camdan bakarken ve tüm yaz yaşadıklarını düşünerek ,gelecek yaza planlar yaparak. Ve huzur yanı başında minik zetin gözlünün gülümşeyisindedir.
İçimden geldi böyle , yazdım bende ;)

Sahi hercai menekşe diktin mi Handan'cım ? Şimdi tam zamanı.

Sevgili Füsunank,şiir gibi yazmışsınız.Çok güzel........Tamam dediğiniz gibi yapıcam,artık umutsuz yazılarım yok :p kahvemi içer radyoyu dinlerken kulaklarınızı çokkkk çınlatıcam.
Hercai almadık henüz.Kış hazırlıklarına başlamadık daha,hercai ve lahanalar alınacak değilmi. Sevgiler.......

hanndan 16-10-2011 17:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 870074)
Sevgili hanndan; eğer doğa bizlere mesajınızda yazdıklarınızı öğrettiyse yaşadıklarımız ne kadar üzücü olursa olsun bahçemizin adını değiştirmeyi düşünmeyiz örneğin. Gerekiyorsa yeniden başlarız her defasında. Ancak bu şekilde doğayı yenmeyi veya doğaya yenilmeyi değil; doğayla barışık yaşamayı öğreniriz güçlenerek.

Bahçeniz için neler yapabilirim bilemiyorum. Kapalı balkonumda az miktarda kaktüs ve sukulentimle haşır neşirim. Benden istediğiniz, arzu ettiğiniz birşey olursa seve seve elimden geleni yaparım. Lütfen üzülmeyin, sevgilerimle:)

Sevim hanım,doğru haklısınız, ama en cokta dolu haberlerini verdiğim için, adımla değilde dolularla anılacak bahçem diye yazmıştım.......ama artık yazmıyorum umutsuz yazılar, düşünmeyeceğimde......Destekleriniz için teşekkür ederim.

Paylaşmayı düşünmeniz bile beni mutlu etti.Çok çok teşekkür ederim.sevgiler.

hanndan 16-10-2011 17:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dünyam1 (Mesaj 870127)
sevgili handan bu ne güzellikler harika bahçeniz var, her şey mükemmel olmuş,çiçekler harika,Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın .gücünüze güç kuvvet versin ,papaya varmıydı gözüme ilişmedi,bende balkonumda saksıda tropikal meyveler bulup yetiştirmeye çalışıyorum ,inşallah bahçeli evim olduğunda sizlerden fikir edineceğim çok sorularla rahatsız edeceğim :D sağlıcakla kalınız

Sevgili Dünyam,
Amin inşallah boşa çıkmaz emekler.
Papaya yok daha tropikal grubuna giremedim.
Ne güzel böyle bi uğraş içindesiniz. adana yöresi bu gruba daha uygundur sanırım gerçi papaya nasıl yetişir hiç bir fikrim yok.
Rahatsızlık ne demek seve seve bıldıklerim kadar yardım etmek isterım.Siz benim yaptıklarımı bilseniz........:( bunu rahatsızlık olarak düşünmezdiniz bile.
Hoşcakalın

hanndan 16-10-2011 17:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 870175)
Handan hanım Bahçemize doluda yağsa.Yüzümüze gülümseyen çiçekler, bizler için mutlaka olacaktır.Doluya rağmen hayatta kalmayı başarıyorlar.Bizlere gülümsüyorlar.
Onlarla mutlu olmaya çalışmalıyız.Bardağın herzaman dolu kısmına bakmalıyız.
Son yüklediğiniz fotoğraflarınızdaki çiçekler bunu anlatırcasına gülümsüyorlar.Ellerinize sağlık.
Trabzondan saygılar selamlar.

Teşekkürler adil bey,bahçemde çiçeklerde bu güzel sözleri duysalardı nasıl sevinirlerdi.Dostlar nasılda sevgilerini yollamışlar keşke bilselerdi.Yarın onlara anlatıcam ama.
Ankaradan sevgiler selamlar saygılar....

hanndan 16-10-2011 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 (Mesaj 870200)
Hanndan hanım güler ablam gibi kasımpatıları çevirecek bir çit veya plastik bulursanız hem kasımpatılar güzel gözükür [şu anda dahi çok güzeller ] hemde daha toplu gözükur vede ayırıp dağıtması daha kolay olur [tabi kendime pay çıkarıyorum ] selamlar sevgiler

Saelehattin Bey,
Çevirmeyi düşünmemiştim,güler hanımın yaptığı gibi yapalım o zaman bizde.Baharda beyaz,sarı ve mor kasımpatılar yola çıksınlar bahçenize konsunlar.Saygılar,selamlar

hanndan 16-10-2011 17:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 870253)
Sevgili hanndan,

Yine açar o çiçekler, yeter ki siz üzülmeyin. Hem bir şeyler bitmeden yenileri başlamaz ki. Ne dolular atlattık biz, ne yağmurlar, ne karlar. Hem de olmadık zamanlarda.

Eminim, siz gene çok güzel düzenlemeler yapacaksınız, bizler de zevkle seyredeceğiz.

Sevgili mandalinci,teşekkür ederim inşallah yeni başlangıçlar olur.Doğa dengesini buluyor da işte bazen üzülüyorum.

hanndan 16-10-2011 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 870343)
Sevgili Handann cığım, dolu yağışını ne güzel yakalamışsınız...Ama patlar doluya rağmen gayet güzel görünüyorlar...Hele bordo renklisine ben bayılırım...Toprağa diktiğiniz çok iyi olmuş ...seneye sonbahara kadar onlar orada kocaman bir top haline gelirler....İşin güzel yanı kalıcı olmaları.....Bayıldım görüntülere...Sevgiler selamlar canım , Sizi ve kızımızı öpüyorum:))

Sevgili berrin hanım,dolu öyle hızlı yağıyordu ki ister istemez onlar kendileri yakalandılar objektife.Bordo olanı bende cok seviyorum zamanla mor oluyor rengi.Haziran ayından bu güne bizimle birlikteler,inşallah kışı atlatırlar.Bizde sizi çok öpüyoruz,sevgiler.

hanndan 16-10-2011 18:00

3 Eklenti(ler)
Dolu sonrası

hanndan 16-10-2011 18:04

4 Eklenti(ler)
menekşelerim

berrinb 16-10-2011 18:19

Handann cığım menekşelere bayıldım,ne kadar sıhhatliler ve renkleri harika ...beyaz morlu çok güzelmiş....Kasımpatlara gelince canım..Sakın onları alıştığı yerlerden ayırmayınız...Onlar yaz kış duran bir çiçektir..Bende l5 senelik kasımpatları duruyor daha açmadılar açınca resimleyeceğim ...kökten sürgün verir ve siz onları ayırıp başka yerlere dikebilirsiniz...bi sürü kasımpatınız olur...Kışın buzdan bile etkilenmezler...Çok vefalıdırlar...Bu sene yerini hiç bozmayın baharda dipten sürdüklerini göreceksiniz:)) sevgiler....

Sevgi Durul 16-10-2011 18:27

Sevgili hanndan, ilk fotoğraftaki bitkinin yapraklarını dahliaya benzettim, ama çiçeği farklı gibi. Teyit eder misin? Bana gülme lütfen. Daha öğreneceğimiz çok şey var. :o

Dolu sonrası görüntüler çok güzel, üzüldüğüne değmemiş.;) Menekşelerine de bayıldım, bunun rengi ve çekimi çok güzel.

Paylaşımların devamında görüşmek üzere... Sevgiler...

hanndan 16-10-2011 19:15

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 870367)
Handann cığım menekşelere bayıldım,ne kadar sıhhatliler ve renkleri harika ...beyaz morlu çok güzelmiş....Kasımpatlara gelince canım..Sakın onları alıştığı yerlerden ayırmayınız...Onlar yaz kış duran bir çiçektir..Bende l5 senelik kasımpatları duruyor daha açmadılar açınca resimleyeceğim ...kökten sürgün verir ve siz onları ayırıp başka yerlere dikebilirsiniz...bi sürü kasımpatınız olur...Kışın buzdan bile etkilenmezler...Çok vefalıdırlar...Bu sene yerini hiç bozmayın baharda dipten sürdüklerini göreceksiniz:)) sevgiler....

Menekşelerim, yerlerini sevdiler ama yaz olduğunda aşırı güneşten etkilendikleri için başka bir kısıma geçmişlerdi.Orada çiçeklerini sunmak için hazırlandılar.Şimdi gösteri sırası bunlarda.Yalnız bordo olanı yenı aldım.
2 senedirde bizde kasımpatı var yalnız bunların yaprağı ve çiçeği farklı.
Bu resimdeki 2 senelik kasımpatı baharda 8 e bölüp farklı yerlere dikildiler.Hoşcakalın

hanndan 16-10-2011 19:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 870370)
Sevgili hanndan, ilk fotoğraftaki bitkinin yapraklarını dahliaya benzettim, ama çiçeği farklı gibi. Teyit eder misin? Bana gülme lütfen. Daha öğreneceğimiz çok şey var. :o

Dolu sonrası görüntüler çok güzel, üzüldüğüne değmemiş.;) Menekşelerine de bayıldım, bunun rengi ve çekimi çok güzel.

Paylaşımların devamında görüşmek üzere... Sevgiler...

Estagfirullah sevgili sdurul,neden güleyim doğru dediğiniz dahliya,ablamın isviçreden gönderdiği tohum paketinde dahliya yazıyordu.
Resim eklerken elektrikler gittiği içiin yarım kaldı devam edelim resimlere :D
sevgiler.........

hanndan 16-10-2011 19:21

3 Eklenti(ler)
....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025