![]() |
Yazlık arka bahçedeen...
4 Eklenti(ler)
Eklenti 394056
Eklenti 394057 Arka bahçede geçen sene plastik leğenler ile yapılan mini göletin yerine plastik gölet kondu...Her taraf çamur içinde ...Bu bahçe kuzey batıya baktığı için kuruması çok zor ... Eklenti 394058 Toprak kendine gelinceye kadar hiçbir dikim yapılacak gibi değil...mayıs ayında ancak göletin kıyılarına bitki dikebileceğim...Şimdilik su doldurup ,suyun yeşillenmesini beklemekten başka yapacak bir şey yok.. Eklenti 394059 |
Arka bahçenin kötü halleri....
3 Eklenti(ler)
|
Bu güzelleri de son defa görelim...Bir dahaki ilkbahara kadar...:(
5 Eklenti(ler)
|
Ranunculuslara elveda......
4 Eklenti(ler)
|
Güllerin altını yoncalar yine sarmışlar....
4 Eklenti(ler)
Eklenti 394072
Dahlialardan hiç çıkan yok.... Eklenti 394073 Bu mor yapraklı ,mavi çiçekliyi de çok severim...:) Eklenti 394074 Eklenti 394075 |
Eşimin ısrarla diktiği karayemiş..Meyve salkımı yaptı...:)
2 Eklenti(ler)
|
Bu güzel de Trabzondaki bir arkadaşa gidecek....:)
3 Eklenti(ler)
Eklenti 394078
Face den bir arkadaşımın istediği sarı begonvili buradaki bir serada bulunca çok sevindim...Kendiside çok mutlu olacaktır...:) Eklenti 394079 Eklenti 394080 |
Bu güzelleri de kendim aldım....İnşallah kışın yine dondurmadan büyütürüm..:)
4 Eklenti(ler)
Eklenti 394081
Eklenti 394082 Eklenti 394083 Alisyumların kokusu ve dayanma gücüne hayran oldum...Kasım ayında diktiğim iki adet fideye duacıyım..Denemek için almıştım....Kışı ve karı atlatıp büyümeleri beni artık alisyumcu yapar.....:))) Eklenti 394084 |
Hercaileri söküp atmaya kıyamadım..:) Bahçe duvarına konuldular...
2 Eklenti(ler)
|
Alisyumların bir kısmı bazı yerlere dikildi.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 394087
Eklenti 394088 Bu kısımlar o soğuk ve kapalı havada yapıldı...Öyle ter içinde telaşlı çalışmışım ki...Soğuğu bile anlayamadım...:)) Eve girdiğimde sanki saunaya girmişim zannederek gülmeye başladım....:) Eklenti 394089 Eklenti 394090 Fakat sağ elim benden şikayetçi.... Öyle şişmiş ki yüzük parmağımdan çıkmadı..:)) Eklenti 394091 |
Toprağı kabartıp gübre ve torf ile incelttim.....
5 Eklenti(ler)
|
Yazlıktaki üçüncü gün...Hava çok soğudu..Bugün balkonda çalışacağım...:(
5 Eklenti(ler)
Eklenti 394101
Saksıları geçen gelişimde almıştım...Balkona konacaklar...Yalınkat petunyaları dikmeğe karar verdim...Geçen seneki gibi bozulmazlar inşallah...Bozulanda olursa yine begonya düşünüyorum.... Eklenti 394102 Eklenti 394103 Eklenti 394104 Eklenti 394105 |
Yazlık ön bahçeden görüntüler....
5 Eklenti(ler)
|
Ön bahçeye dikilen çiçekler...
4 Eklenti(ler)
|
Kayaların içine Levisia ve Saxifragalar......
4 Eklenti(ler)
Eklenti 394115
Eklenti 394116 Çiçekleri saksı ile toprağa gömmeyi uygun buldum...Üzerlerine biraz daha toprak dökülecek...Kışa doğru belki çıkarıp balkonda saklama gerekebilir... Eklenti 394117 Eklenti 394118 |
Naylondaki sardunyalar dışarıya çıkarıldılar....
4 Eklenti(ler)
Eklenti 394119
Eklenti 394120 Petunyalar.... Eklenti 394121 Gümüşyakanın küpelilerii.......:) Eklenti 394122 |
Katmerli cam güzelleri...
2 Eklenti(ler)
|
Bu güzeller oğlum Uğur un hediyeleri.......:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 394125
Nisan ayı evdekilerce benim ayım sayılır...Nisan doğumlu olduğum için herhalde...:) Bu ayda beni çiçek yağmuruna tutarlar...Kendim her doğum günümde ; kendime gidip onlarca saksı çiçek alırım..:))) Eklenti 394126 İyiki Nisan da doğmuşuummmm...:)))) Eklenti 394127 Eklenti 394128 Eklenti 394129 |
Begonviller.....:)
4 Eklenti(ler)
|
Yarın akşam buluşmak üzereee.....:) Elimdeki resimler çok birikti...Gününde çekip paylaşabilmek için ,bir gece daha resim eklemem gerekiyor...:)
İyi uykular dilerim...:) |
Berrin abla begonvillerin renkleri harika.Bahçenize ayrı bir hava katmış.
Güzel renk tonları var. İnşallah donmadan uzun yıllar sağlıklı büyürler ve çiçek açmaya devam ederler.. |
Allah gücünü kuvvetini arttırsın ablam.
Bu aylarda cok iş oluyor. Senin maşallahın var, her yere yatişiyorsun. Begonviller harika, cok istememe rağmen yaşatamıyorum burada. Tek saksım kaldı bu yıl onunla idare edeceğim ve begonvil macerama son vereceğim. Saksı taşımaktan yoruldum. Kaybedince de ayrı üzüntü tabii. Sana kolaylıklar dilerim |
Berrin abla eline sağlık, müthişsin. Begonvilleri güle güle büyütürsün inşallah bütün renkler güzel.
|
Alıntı:
|
Sevgili Adil...Sevgili Cemo....Begonvili bende çok seneler denedim...Yazlığı ilk aldığımız sene diğer sarmaşık cinsleri ile benaber dör adet begonvil diklmişti..Malesef ertesi bahara çıkamadılar... İstanbuldaki arka bahçe güneydoğuya bakıyor , burada olur..Düşüncesi ile evvelki seneye kadar yine begonvil dikildi...Ama kışı atlatamadan bittiler tabii...
Bu sene bir arkadaş terasında ,kışın sarmak sureti ile begonvillerini senelerdir koruyup büyüttüğünü söyleyince , yine Begonvil aşkım tuttuu...:))) Bakalım ..Bizde sarar sarmalar , Daha olmazsa içerilere alır da yaşatırız belki...:) İlkbahar bu sene soğuk geçti ..nisan bitiyor daha benim işlerim bitmedi..İst. olduğu gibi duruyor diyebilirim..Tanrı hepimize güç ve sıhhat versin...Sevgili Adil ve Sevgili Cemo .Selamlar ve sevgiler..:) |
Sevgili h doğan ...Sevgili birtanecik. hoşgeldiniz ..Ziyaret ve beğenilerinize çok çok teşekkürler sevgili arkadaşlarım..... Hepimizin emekleri zayii olmadan güzel bahar ve yaz mevsimleri dileği ile Selam ve sevgilerimi görderiyorum sizlere....:)
|
Alıntı:
|
Sevgili Berrin Hanım; yine ben!.. Siz, enerjiniz, bitki aşkınız harika, maşallah!..
Begonvillerinizle birlikte bütün çiçekleriniz çok güzeller çok. İyi ki nisan, iyi ki varsınız; herşey gönlünüzce. Toprakla, bahçelerle, çiçeklerle hep beraber sağlıklı, sıhhatli nice Nisan'lara olsun inşallah... |
Sevgili Ligustrum, hoşgeldiniz.... Cümlemize ,hayırlı baharlar olsun, hep beraber görelim....Selam ve sevgiler....:)
|
Sevgili Yeni Gine..Daha önceki mesajınızı şimdi gördüm...:) Ortancaları yarı gölgeye dikip hesene sonbahar da şubat mart aylarında budarsanız ve nemli toprakta olmasına dikkat ederseniz, başka pek birşey istemezler...
Benim 28 senelik ortancalarımın bir kısmı çok güneşten ve kapıcının yaz aylarındaki tembelliği , sulanmamasından dolayı kurudular...Ama gölgede ve yarı gölgede olanlar ağaç halinde duruyorlar...Ve her yaz açarlar... Alisyum( Kuduz otu) ben geçen Kasım ayında denemelik iki adet saksıya diktmiştim...Seracı bayan kalıcı olduğunu kışa dayanıkla olduğunu söyledi..Haklıymış...Bu bahar saksıdan aşağılara sarkmaya başladılar..Bunun üzerine bende bahçenin nemli yerlerine bordür halinde diktim...Beyazları harika kokuyorlar...Ama arılarda bana bahçede bu yaz iyi tur attıracaklar gibi ....:))) Bakımını bilmiyorum ama Alisyum da yarı gölge ve suyu seven bir bitki..Çünkü kışın kaldığı yer öyleydi..... Bende size mis kokulu ve renkli baharlar dilerim ...Sevgi ve selamlar..:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025