![]() |
Söze, kolay gelsin demekle başlayım. Proje çok maşallah . Hepsi gerçekleştiğinde , tam ''bitti işte artık'' derken, bir de bakacaksınız ki bitmemiş :D Şunu da yapayım, bunu da ekeyim faslı devam edecek. Hep de devam etsin inşallah. Clematis tutkusu beni de fena sardı. Ahh bir de şu Ankara ve Gölbaşı zorluğu olmasa, ne Clematisler yetiştireceğiz de işte tek suçlu iklim şartları :)
Şelale yapacaksanız eğer havuzsuz yapın derim. Çünkü havuzdaki su hiç temiz kalmıyor, yazın sinek larvaları ayrı sorun , ki bilirsiniz sivri sineğimiz boldur. Sardunya kışın donuyor dışarda. Fakat bahçede yazın çok güzel oluyor. Biz her yaz başı, fide alıp dikiyoruz birkaç saksı. Zaten çok yıllık çiçek pek fazla yetişmiyor soğuklardan dolayı. Genelde mevsim başı fide alıp dikmek zorunda kalıyoruz bir çok bitkiyi. Gölün bu kadar yükseldiğini farketmemiştim. Fotolar için teşekkürler. Son olarak, güzel bir ilkbahar_yaz sezonu geçirmenizi dilerim. |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Karlı pozlarla başlamak da fena fikir değil. Daha sonra bahardaki yeşil haliyle sürpriz yaparsınız.:rolleyes: Ankara'da eğer kuyu yoksa su ciddi sorun. Özellikle de çim ya da çok ağaç olan bahçelerde dediğiniz gibi fatura çok ağır gelmekte. Sizin teraslı kısmı görünce aşağıdaki fotoğrafı hatırladım. Sizin ardıçların -fotoğraftan yanılmıyorsam- arasına da soğuğa dayanıklı lavanta, alacalı taflan gibi bitkiler dikilerek onun kadar yoğun olmasa da renklendirme yapılabilir. Bir alternatifte nasıl olsa orası basılmayan bölge, susuzluğa ve soğuğa dayanıklı olan farekulağı ile toprağı kapatmayı düşünebilirsiniz. Üstelik hızla da yayılır. :rolleyes: Eklenti 203272 |
Sevgili Gilan, Sardunyalar konusunda feci ikna oldum :)
Füsun Hanım, Gölbaşında gerçekten çok düşünmek gerekiyor bitki alırken ama ben yine de özellikle çok yıllık dayanıklı türleri araştırmaya devam ediyorum. Mevsimlikler de az da olsa olacak sanırım. Havuz ve şelaleden bu sene( seneye yine bir coşabilirim :) vazgeçtik. Ama nilüferler için eşimi ikna etmeye çalıştığım bir projem var. Evin girişine iki taraflı derin kare çiçeklikler yaptırdı. Dekoratif şekil verilebilen ağaç dikmek istiyor oaralara. Ben de içini havuz şiltesiyle kaplayıp nilüfer koyalım diyorum. İkna çalışmalarım devam ediyor :) Sevgili sabah, o ne muhteşem bir manzara!! Bayıldım gerçekten. Ben şu bahçenin ön planını halledeyim. Sonra ilk işim bu manzara ile ilgilenmek olacak. Teşekkür ederim. |
Çok hızlı bir haftasonundan sonra başlıyorum :))
Cemo Ankaraya geldi ve rüzgar gibi geçti :) Ankaradaki bütün seraları (karşıyaka, ümitköy, Bauhause, Koçtaş) talan ettik arabayı tıka basa doldurduk. Hatta yerler, koltuklar ve Cemonun kucağında bile kasalar vardı :) Bir ara yolda bagaj kapağı bile pes etti, Bir baktık ki bagaj açık gidiyoruz :) |
5 Eklenti(ler)
Haftasonu çok çalıştık tabii şu anda kolum, bacağım hiçbir yerim tutmuyor :)
Sırasıyla , Kaya bahçesi için Saxifraga , Sukulentler, kasada şebboy,alyssum ve lobelyalar Eklenti 203995 Eklenti 203996 Eklenti 203997 Eklenti 203998 Eklenti 203999 |
4 Eklenti(ler)
Ve kaya bahçesi adım adım.. Bitkilerin bir kısmı yerleşti. Bittiğinde artık gece olduğu için son foroğrafları detaylı ekleyemedim.
Eklenti 204000 Eklenti 204001 Eklenti 204002 Eklenti 204003 |
3 Eklenti(ler)
Bursadan getirdiğim fidanlarla birlikte bahçede son durumlar,
Cytisus Kırmızı ve sarı, hatta sarı açmaya başladı :) Eklenti 204045 Eklenti 204046 Eklenti 204047 |
Sevgili nurguldk,yeni çiçeklerin hayırlı olsun çok güzeller güle güle büyüt.
|
4 Eklenti(ler)
Kokulu Viburnum (Kartopu)
Sedum Joy Gravilla Bahçe açelyası ve yanında yere yatmış Bergenia Ve güllerim, bu sene çok sert budamıştık..Bunun dışında resimlemediğim filbahri, süpürge çalısı, ağaç mine, ispirya, weigela, abelya türleri de dikildi. Kamelyalar saksıda. Duvar kenarlarına toplam 15 tane ortanca diktim ancak soğuktan yaprakları yandı. İnşallah kendine gelir. Eklenti 204014 Eklenti 204015 Eklenti 204016 Eklenti 204017 |
2 Eklenti(ler)
Begonvil haftalar önce İzmirden gelmiş olmasına rağmen hala yol yorgunluğunu atlatamadı. Umarım kaybetmem.
Mandavilla da ona inat son derece keyifli :) Eklenti 204018 Eklenti 204019 |
2 Eklenti(ler)
Ixia soğanlarım çıkmaya başladı. Heyecanla bekliyorum. Çiçekleri aşağıdaki gibi olacak.
Ve Sevgili Zeki Yağlıdan Cemo vasıtasıyla gelen Filipendula rubra 'Venusta' Eklenti 196796 Eklenti 204020 Eklenti 204021 |
3 Eklenti(ler)
Kayraklar kaplandıktan ve çim-yonca tohumları ekildikten sonra bahçenin son durumu.. Barbekü bahçesine 2 tane mor salkım dikildi.
Taş çiçeklikte çiğdem, nergis, sümbül, lale (henüz sadece çiğdemler açtı, nergisler tomurcukta) Bunların çiçekleri geçtikten sonra kötü görünmesin diye kenarlara şebboy fideleri ektim. Umarım güz soğanlarını çürütmem. Eklenti 204022 Eklenti 204023 Eklenti 204024 |
5 Eklenti(ler)
Ve assolistler en son çıkar..... :)
Clematislerim... Şu anda köklenmiş ve köklenmemiş çeliklerdeki türler hariç 11 çeşit Clematisim var. :))) Resimden okuyabildiklerim sırasıyla; C. Ville de Lyon C. the president C. V... C. Multi blue C. .. Eklenti 204036 Eklenti 204037 Eklenti 204038 Eklenti 204039 Eklenti 204040 |
3 Eklenti(ler)
Clematislere devam,
C. Jackmanii C. Warszawska Nike C. Blue Angel ve bunların dışında henüz sürgün vermedikleri için endişelendiğim, Pink perfection, Montana ve Macropetela Eklenti 204041 Eklenti 204042 Eklenti 204043 |
1 Eklenti(ler)
Clematis çeliklerinin türlerini bilmiyorum. Bunun daha kökü yok her yanı tomurcuk :)) Nasıl oluyor bilmiyorum. Ödüm patlıyor ellemeye :)
Eklenti 204044 |
Sevgili Nurgül sizin bahçenizden Cemo rüzgarının geçtiği çok belli oluyor Birsürü harika çiçekler almışsınız hepsi çok güzel görünüyor:) Güle güle büyütün saxfiraga ve sukulentlere bayıldım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Bahçe gittikçe güzelleşiyor sevgili nurguldk, kayrakların döşendiği bölüm hoş olmuş, kaya bahçen, sukulent aranjmanların hepsi çok güzel. Yeni aldıklarınla birlikte, hepsini güzel günlerde büyüt. Sevgiler...
|
Harika bir bahçeniz olacak. Clematisler ve diğerlerinin gelişmelerini zevkle izleyeceğiz.
Saxifragalarınızı özellikle görmek isterim, çok sevdiğim bir çiçek umarım bahçenizde keyifle yayılır. |
Vildan hanım ve Sevgili SDurul, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
|
Çeşit çeşit renk renk clematisler :)
Onları bir iki sene sonra görmek muhteşem olacak. Diğer tüm bitkileriniz de hayırlı olsun. Hafta sonu bayağı çalışmışsınız. Yorulmuşsunuzdur ama değmiş, tebrik ederim. :) Aslında Mayıs başı gibi Ankaralılar olarak Karşıyaka'ya toplu bir gezi mi düzenlesek? Zevkli olabilir... |
Her ne kadar iklim bizi zorlasa da bu sene öğrendim ki her iklim için çok güzel bitki seçenekleri var. Ankara'da da güzel bahçeler ve bitki delileri var değil mi :)
Aslında bir Ankara toplantısı olursa seve seve katılırım. Hem fikirlerimizi hem de bitkilerimizi paylaşmak için fırsat olur. |
Maşallah Nurgül hanım ne güzel şeyler almışsınız bahçenizede cok yakışmış.clematislerde cok güzel,onları nereden aldınız?
|
Ne çok clematis, ne güzel. Güle güle büyüsünler, rengarenk açsınlar. Benim clematis gene üşümüş galiba, geçen seneki sürgünde hayat yok, kurumuş . Kökten patlamış ama onlar büyüp olana kadarrr. Dolu dolu olduğunu ve açtığını göremeyeceğim galiba. Gelişmeleri fotolarsanız sevinirim.
Ankara toplantısı fikri de hoş bir fikir :) |
Sevgili nurgüldk
Bahçen bizlerin özlediği karla da çok güzel. Bu sezon aldığın rengarenk çiçeklerle eminim çok daha güzelleşecek. Güzel çiçeklerinle dolu bahçende bol keyifli günler dilerim. |
Yeni çiçekleriniz çok güzeller,clematisler bahçenize çok yakışmış
|
Handancım, Füsun Hanım, Benol Hanım ve Sevgili Cebeci çok teşekkür ederim.
Füsun hanım, benim 4 tane clematiste hiç hayat yok kökten bile patlamadılar. Bauhause dan almıştım. O hallerini gördükçe bahçeye dikesim gelmiyor. 1 hafta daha bekleyeceğim. Hareket olmazsa değiştireceğim. Bauhause da şu anda bulunanlar da sürgünsüz. Olmadı başka bir şeyle değiştiririm. |
Handancım Clematisleri Ümitköyde bulduk. Ancak Karşıyakadaki birkaç fidancı da yakında çeşitlerinin geleceğini söyledi, haberin olsun :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025