agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   nurguldk / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/23717.htm)

nurguldk 16-08-2011 10:20

Berrin Hanım,
Çok teşekkür ederim. Maalesef uzun zamandır yeni resimler ekleyemedim. Bahçede büyüyen güzelleşenlerle birlikte solan kuruyanlar da var elbet :(

Clarkia biraz dağınık ve uzun boylu bir çiçek. Ben de çok sevdim yalnız formundan dolayı benim taş çiçeklikte pek iyi durmadı. Arka fonlarda kullanmak çok hoş olur diye düşünüyorum. Mevsimlik bir çiçek, toprağa baharda tohumları fırlatıveriyorsunuz.Heryerden fışkırıyor, çok zahmetsiz yani :)

Lobelyalar benim bahçede birçok yerde var. Bazıları iyi bazıları kötü durumda. Sanırım güneş istiyor ama direk değil. Bir de tohumdan yaptığım lobelyalar daha uzun ve sarkan tipte oldu.

Şu anda beni en çok mutlu eden görüntüleri Ölümsüz Çiçek (HELICHRYSUM) veriyor. Kağıt çiçeği de diyorlar sanırım.
Ayrıca pembe domateslerim dev gibi ama henüz tam kızarmış yok, siyah tula domateslerim daha küçük ama erken kızarıyorlar ve çok lezzetli :))

Clarkia tohumlarından ve bahçemden dilediğiniz çiçek ve sebze tohumlarından istediklerinizi bana bildirin. Sonbaharda göndereyim. Sevgilerimle..

nurguldk 16-08-2011 10:32

Ölümsüz Çiçek (HELICHRYSUM) hakkında bilmeyenler için biraz bilgi vereyim. Ben baharda içeride tohumdan üretip bahçeye taşıdım. Ancak direk bahçeye de tohum atılabiliyor. Muhteşem olmasının en önemli nedeni, çiçekleri kağıt gibi, hatta ellediğiniz zaman hışır hışır ses geliyor. Bu nedenle solmuyor :)) O yüzden ölümsüz çiçek..

Çiçek açarken kestiğinizde öylece kuru çiçek olarak saklayabiliyorsunuz. Pembe, sarı ve beyaz var bende. Ayrıca kızmızısını da gördüm.

Sürekli çiçek açıyor. Üzeri çiçek dolu. Çok sevdim ben bunu :))

nurguldk 09-09-2011 10:07

Uzun zamandır fotoğraf çekemiyorum. Ama en kısa zamanda özellikle tohum paylaşımı yapacağım çiçek ve sebzelerin resimlerini paylaşacağım.

Öncelikle dostlardan, siyah domates, pembe domates, yeşillikler (yeşil hardal otu, japon mizuna) clarkia ve benim son favorim Helichrysum (saman çiçeği) tohumu isteyenler bana haber versinler.

Bunların resimlerini de en kısa zamanda yükleyeceğim.

nurguldk 09-09-2011 10:17

Çim yonca(Üçgül) karışımı şeklinde tekrar yeşillendirdiğimiz bahçe harika oldu. Hem yeşilin tonu harika hem de dayanıklı..

Eklenti 244406

Eklenti 244407

mguncan 09-09-2011 10:41

Gerçekten rengi çok güzel olmuş. Bahsettiğiniz gibi hem su tasarrufu sağlayıp, hem de bu görüntüyü veriyorsa, bu bahar bu karışımı kesinlikle bende kullanmalıyım. Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.

nurguldk 09-09-2011 14:40

Sevgili mguncan,
Sizin sorduğunuz ilgili başlıkta da elimden geldiğince bilgilendirme yaptım.Haberiniz olsun.

mguncan 09-09-2011 15:06

diğer başlıktaki yazınızı da okumuştum;

ilginiz için çok teşekkür ederim.

Tura 09-09-2011 20:49

Merhaba; bahçeniz ne alemde. İhmalkarlık var mı?

(Öncelikle dostlardan, siyah domates, pembe domates, yeşillikler (yeşil hardal otu, japon mizuna) clarkia ve benim son favorim Helichrysum (saman çiçeği) tohumu isteyenler bana haber versinler.)

Hepsinden isteyeceğim. Size de birşeyler göndereceğim.

nurguldk 12-09-2011 15:55

Sevgili Tura,
Fotoğraf çekmek ve eklemek konusunda ihmalkarlık hat safhada. Ama bahçeye gelince, bazıları beni ihmal edip çiçeklerini göstermese de (bu sene diktiğim ortancalar, gün güzelleri ve begonvil gibi..) benim onları ihmal etmem mümkün değil. Küserler sonra :))

Bana bir ara adres gönderin lütfen.
Bir de size bahar başında Clematis çeliği söz vermiştim. Benim Multi Blue, eşim ot yolarken eşimin elinde kalıverdi. Tabii ben onları bölerek perlite diktim. Hala köklenmiş mi diye kontrol etmedim. Ama dışarıdan fena görünmüyor. Sizde yoksa ondan da göndereceğim.

sekerziyafe 29-09-2011 00:50

Çocukken anneannemin bahçesinde vardı ve dışarıda kalırlardı .Bursanın yüksek bir semtiydi yani dağ eteği sayılır...(küpeli)

nurguldk 05-10-2011 11:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sekerziyafe (Mesaj 864212)
Çocukken anneannemin bahçesinde vardı ve dışarıda kalırlardı .Bursanın yüksek bir semtiydi yani dağ eteği sayılır...(küpeli)

Ben de dışarıda bırakacağım ama her halükarda Ankara çok don yapıyor. Üzerine bir naylon atacağım.

nurguldk 05-10-2011 11:59

4 Eklenti(ler)
Sonunda resim yükleyebilyorum. Resimler 1 ay önce falan çekilmişti.

Tohumlarından paylaşacağım pembe (şekilsiz açık renk), siyah tula domateslerim(aslında siyah değil, dışı koyu yeşil kırmızı, içi koyu yeşil oluyor) . Her sene kendi tohumundan yetiştiriyorum. Lezzet bakımından ikisinin de üstüne tanımam.

Cherry domatesler de her sene kendiliğinden çıkıyor bahçenin çeşitli yerlerinden :) Benim ufaklık yerken yerlere düşürüyor sanırım :)

Eklenti 249596

Eklenti 249597

Eklenti 249598

Eklenti 249599

nurguldk 05-10-2011 12:04

2 Eklenti(ler)
Goji ve altın çilek,

Goji bu sene dikildi ve meyve vermedi. Seneye inşallah. Yalnız bu gördüğünüz (ki şu anda daha da büyük) sadece 2 karışlık zayıf bir fideydi. Büyüme hızı beni çok şaşırttı.

Altın çilek yaz ortasından beri sürekli meyvede. Toplayıp yedikçe çoğalıyorlar sanki. Onca meyve veriyor topluyoruz sürekli, bir de yerlere atıyorlar kendilerini :)

Eklenti 249607

Eklenti 249608

Sevgi Durul 05-10-2011 12:07

Domatesler göz kamaştırıyor. Afiyetle yemişsinizdir inşallah.

Altın çileklerin, toplanma zamanı hakkında bilgi verebilir misiniz?

nurguldk 05-10-2011 12:11

3 Eklenti(ler)
Yine tohumlarından paylaşacağım ölümsüz çiçek (helichrysum),

Ben bu çiçeğe hayran kaldım. Çiçekleri hiç solmuyor,yeni açanlarla birlikte üstü full çiçek oluyor. Zaten çiçekler kağıt gibi hışır hışır. Yani bahar sonundan itibaren çiçekli hatta hala çiçekli. Tohumdan çok kolay çimleniyor.

Bende pembe, sarı ve beyazı var. Kırmızısı da varmış çok güzelmiş. Kimde varsa çok rica ediyorum :))

Çiçekleri bozulmadığı için tomurcuk olanları aldım. Evde kimi vazoda, kimi tabakta duruyor.

Çok anlattım :))) Çok sevdim çünkü :)))

Eklenti 249620

Eklenti 249621

Eklenti 249622

nurguldk 05-10-2011 12:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 866488)
Domatesler göz kamaştırıyor. Afiyetle yemişsinizdir inşallah.

Altın çileklerin, toplanma zamanı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Biz yaz ortasından beri yiyoruz. Hala meyve yapıyor.

Sayfanıza da yazmıştım ya, sizin yeni meyve almanızın nedeninin güneşle alakalı olduğundan eminim. Çünkü yan bahçede(eşimin abisinin bahçesi) yarı gölgede olan altın çileklerimizi yeni yemeye başladık.

Olsun, seneye de güneşe ekersiniz :))

Domatesleri keyifle yedik evet :) Umarım siz de seneye keyifle yersiniz benim domateslerden :)

nurguldk 05-10-2011 12:22

3 Eklenti(ler)
Lisianthus lar çok güzel oldu. Çok zarif bir çiçek bu.
Ben kiminden uç aldım kiminden almadım. Dolayısıyla uzun süre çiçekli kaldı lisi kısmı :)

Eklenti 249636

Eklenti 249637

Eklenti 249638

nurguldk 05-10-2011 12:28

2 Eklenti(ler)
Mavişlerimin hepsinin fotoğrafını çekmemişim. Sanırım o arada hepsi çiçekli değildi.
Güler hanımın mavişi (Aslında cemo verdi bu mavişi sağolsun. Ama tür belirtirken herkes Güler hanımın mavişi diyor. Markalaşmış yani :))
Bir de koyu mavi mavişim var.

Ama resimdekiler katmerli beyaz ve mor mavişlerim. Daha doğrusu campanulalar;

Eklenti 249639

Eklenti 249640

nurguldk 05-10-2011 12:33

3 Eklenti(ler)
Balkon kenarı ve genel görüntüler;

Bu arada son resimin bir hikayesi var;
Cemonun geçen sene perlite daldırıp gönderdiği Clematis çeliklerinin bir kısmı köklenmişti. Ben de onları kuruyan erguvanın dibine diktim. Şu anda Erguvanı tamamen sardılar.

İyi ki sökmemişim kuru erguvanı, Clematislere sırık oldu dalları :)) (Şiir gibi oldu valla)

Eklenti 249641

Eklenti 249642

Eklenti 249643

nurguldk 05-10-2011 12:38

3 Eklenti(ler)
Kaya bahçesinden ot yolmaktan mahvolduk valla. Sanırm en iyisi taşın altına siyah naylon koymakmış. Onca taş, talaş koyduk vız geldi kaplumbağa otlarına :(

Bir ara yakından ayrı ayrı çekim yapacağım. Bir mevsimde felaket gelişti sukulentler. İsteyen arkadaşlar olursa verebilirim. Zaten ucundan toprağa soktuğun yerde kökleniveriyorlar :)

Eklenti 249644

Eklenti 249645

Eklenti 249646

sevim4 05-10-2011 12:46

Sevgili nurguldk,hasatınız çok güzel bizim lisiler çiçek açmayı kesti maşallah senin lisiler çok güzel açmış.
Mavişlere diyeçek yok.
Ellerine sağlık.

Periş 05-10-2011 17:44

Cherry domatesler harika ölümsüz çiçek,Lisianthus lar çok güzel katmerli beyaz ve mor mavişlere.bayıldım.maşallah diyecek yok.Ellerine sağlık...sevgiler

berrinb 07-10-2011 17:31

Sevgili Nurgüldk ,bahçeniz harika olmuş,lisiler ne kadar güzel gelişmişler , benimkiler anlamadığıım bir sebeble çürüyüp yok oldular...Kağıt çiçekleri de harika görünüyor...domateslerin altın çileklerin sıhhatli görüntülerine bayıldım...Maşaallah toprağınız verimli olmalı...Güzel bakım ve sevgiyle dahada coşmuşlar...Balkonunuz , barbekünüz ve önündeki çiçeklere, ve kaya bahçesindeki sukulentlere bakıp zevkinizi bir kere daha takdir ettim canım....Güle güle keyfini çıkarınız...Selamlar ve sevgiler:))

mandalinci 08-10-2011 20:25

Sevgili nurguldk,

Yeşil parmaklı derler senin gibi her diktiği tutanlara. Bahçen coşmuş, çok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık, keyfini sağlıkla süresin inşallah.

mandalinci 05-12-2011 07:12

Sevgili nurguldk,

En son yazdığım mesajdan sonra, sayfana uğramamışsın, zeytinle ilgili bölümde yazına rastladım.

Daha önce söyleseydin, ben kargo ile konuşup yeşil zeytin göndermenin çarelerini arardım. Gene de Urla'ya inince hala yeşil zeytin var mı? diye bakınayım.

Sağlıcakla kal.

nurguldk 01-03-2012 13:30

Biliyorum bahçeyi epey ihmal ettim. Ama bahçe karlar altında ne zamandır. Offf.

Bu arada bir yolcumuz var. 5 aylık hamileyim ben :)))

nurguldk 01-03-2012 13:32

3 Eklenti(ler)
Valla ben kocaman karnımla cesaret edemedim bahçede yuvarlanmaya ama Gülce ve eşim epey tadını çıkardı karların :)) Gülce eve geldiğinde kardan adam olmuştu :))

Eklenti 271651

Eklenti 271652

Eklenti 271653

nurguldk 01-03-2012 13:34

Bahçede hal böyle olunca biz de annemle kendimizi bebek için hazırlıklara verdik. Dikiş makinesine bir annem oturuyo bir ben :)

Bebek hazırlıkları, dikiş ve dekorasyonla ilgili blog açtım bu arada. Çok yeni daha 2 gün oldu :)

İlgileneleri beklerim..

nurgülce dekorasyon, bebek odası, dikiş fikirleri... Bence...

cemo 01-03-2012 14:10

Gülce ye kardeş geliyor ne güzel. En çok ta o sevinmiştir. Hayırlısı ile doğduğu günü de görürüz inşallah.
Bloğuna hemen baktım, harika üretim maşallah, ana kız döktürüyorsunuz. Takipçin olurum artık.
Bahcelere adım atamıyoruz bari el işlerimizi yapalım bu fırsatta.
Bu sayfanı da ihmal etme ama:))

mandalinci 01-03-2012 14:15

Nurgülcüğüm, harika olmuş bloğun.

Ellerine sağlık, artık takip edecek güzel bir çalışma daha var. Kolay gelsin:)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025