agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   nurguldk / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/23717.htm)

berrinb 26-06-2011 19:02

Sevgili Nurgüldk önce küçük yavrunuza ve size geçmişler olsun diyorum.Benim ortanca oğlum da kolunu bu yaşlarda iken kırmıştı,çabuk atlattı,eseri bile kalmadı.İnşallah sizde çabucak eski sıhhatinize kavuşursunuz.
Bu arada bahçeniz de sizi neşelendirmek istercesine coşmuş,maşaallah harika olmuşlar hepsi de... Clematisler o kadar güzel açmışlar ki söyleyecek söz bulamıyorum. Hele o katmerli olanı.. kalalar,küpeler güller çok güzeller.Saksı dak petunya nın görüntüsü resimlik olmuş. Sıhhatli ve renkli mevsimler dileği ile tekrar geçmiş olsun diyorum. Selamlar ve sevgiler...bbb..

nurguldk 27-06-2011 09:36

Nurcan Hanım neden vazgeçiyorsunuz Clematisten? Gerçi sizde clematisi aratmayacak sarmaşıklar var, iklim farkıyla :)

nurguldk 27-06-2011 09:36

Berrin hanımçok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz ve beğenileriniz için.

nurguldk 27-06-2011 09:38

3 Eklenti(ler)
Sonunda kavuştuğumuz Pierisler tomurcukta. Sabırsızlıkla o güzel çiçeklerini bekliyorum :)

Eklenti 228542

Eklenti 228543

Eklenti 228544

nurguldk 27-06-2011 09:42

5 Eklenti(ler)
Diğer güzeller;
Alyssum, Lobelya, mine, nakkaş sarmaşık ve Campanula(Maviş)

Eklenti 228545

Eklenti 228546

Eklenti 228547

Eklenti 228548

Eklenti 228549

nurguldk 27-06-2011 09:44

2 Eklenti(ler)
Fırça çalısı, ve henüz boyuna bakmadan çiçeklenen Lilyum

Eklenti 228552

Eklenti 228553

nurguldk 27-06-2011 09:47

3 Eklenti(ler)
Clarkia ların renkleri çok hoş,
Bagonyaların da tabii...

Eklenti 228554

Eklenti 228555

Eklenti 228556

nurguldk 27-06-2011 09:49

2 Eklenti(ler)
Onca dolunun ardından meyve ağaçları çok zarar gördü. Kirazların üzerinde neredeyse hiç meyve yok. Eriklerde bir avuç kadar..

Armutta fena değil, ama elma yıkılıyor meyveden. Maşallah diyeyim de..Bu havalara belli olmaz.

Eklenti 228557

Eklenti 228558

nurguldk 27-06-2011 09:51

2 Eklenti(ler)
Aşağıdaki minikler huzurlarınıza ilk defa çıkıyor. Perlitte köklenen ilk Clematisler yerlerine yerleştirildi :)

Eklenti 228563

Eklenti 228564

nurguldk 27-06-2011 09:56

2 Eklenti(ler)
Kaya bahçesinde iki büklüm ot yolmak, hayatımızın bir parçası olacak sanırım :mad:

Onca talaş, taş koyduk yine de ot fışkırıyor heryerden. Hafta sonu yine temizlendi.

Eklenti 228569

Eklenti 228570

Periş 27-06-2011 10:52

Sevgili Nurgul clematisler harika küpeliler güllere bayıldım rengarenk cıvıl cıvıl maviş coşmuş ellerinize sağlık sevgiler...

gilan 28-06-2011 11:15

Nurgulcüm, durdun durdun turnayı gözünden vurdun. ;)
Ne harika resimler bunlar!

Sen clematisleri daha bu sene almamış mıydın? Hangi ara bu kadar serpildiler de böyle açtılar! :cool:

O beyaz güle bayıldım. Beyaz olunur da bu kadar mı olunur?
Isparta güllerinin ve mor güllerin kokusu resimden bile duyulacak sanki.

Galalara zaten hastayım. İçimde uktelerden biri...

Kaya bahçesi de enfes olmuş. O kadar doğal bir görüntüsü var ki, içindeki bitkiler daha fazla büyümese de olur valla. Yan taraflardaki ibreliler de çok yakışıyor. Bence kaya bahçelerini en iyi vurgulayan bitki türü ibreliler.

Bu arada çim de çok güzel gelişmiş, kayrakların arasını doldurmuş.
Ellerine sağlık! :)

rodoslu 28-06-2011 13:05

Harika!
Resimlerle bahçeyi gezmiş olduk...Ah bu havalar! Ama herşeye rağmen emeğinize değen bir bahçe olmuş, tebrik ederim. Gilan'a katılıyorum, bende merak ettim sen bu clematisleri ne ara aldında böyle açtırdın? Üstelik perlitte köklendirip bahçeye diktin? :)))

fatma sunay 28-06-2011 15:18

Bu sene elmayı sizin bahçeden yeriz inşallah.. Afiyetle yemek nasip etsin..Otlar bu yaz hepimizi perişan etti yolduğumuz yerler gene bir karış büyüdüler. Ne yapalım sağlık olsun...

nergis06 28-06-2011 15:36

Merhaba Nurguldk,

Ne kadar düzenli ve sistemli bir bahçe oluşturmuşsunuz !(Bende olmayan birçok bitki gördüm sizde.) Taş çiçeklikleriniz, basamakların kenarındaki ahşaplar, ortayı tamamen betonlaştırmayıp taşlar arasına çim ekmeniz. Sizde bu heves ve zevk olduktan sonra yakında bahçenizin cennet olacağından eminim.Sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile bahçenizin sefasını sürmenizi dilerim.

Not: Çimlendirme teknikleriniz ilgimi çekti peçete arası tohum koyup, peçeteyi ıslatıyor sonra da streçleme yapıyorsunuz. Streci aydınlığamı karanlığamı koyuyorsunuz?Üzerini delmiyor ve su vermiyorsunuz sanırım ?Ayrıca çimlendirme kovasında çalı çırpıdan başka neler var? bilgilendirirseniz sevinirim.

nurguldk 28-06-2011 15:52

Kimler gelmiş kimler :))
Sevgili Gilan ve Rodoslu tüm övgüler için teşekkürler canım. Clematislerin gelişimi beni de şaşırttı. Ama köklenen ve yerine yerleşen Clematisler onlar değil :) Onlar Cemodan daha önce gelenler.

Galaya ben bayıldım. İyiki almışım. Bir de tüm yaz çiçek açacak olması harika. Size de lazım bence :)))

nurguldk 28-06-2011 15:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 828181)
Sevgili Nurgul clematisler harika küpeliler güllere bayıldım rengarenk cıvıl cıvıl maviş coşmuş ellerinize sağlık sevgiler...

Sevgili periş, teşekkür ederim. Mavişler inşallah gelişir köklenir de olmayanlara göndermek nasip olur.

nurguldk 28-06-2011 15:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 828783)
Bu sene elmayı sizin bahçeden yeriz inşallah.. Afiyetle yemek nasip etsin..Otlar bu yaz hepimizi perişan etti yolduğumuz yerler gene bir karış büyüdüler. Ne yapalım sağlık olsun...

Fatma Hanım, hiç bitmeyen yağmurlar ve gelmeyen sıcaklar, coşturdu otları..
İnşallah elmayı yeriz birlikte.. Beklerim Ankaraya :))

nurguldk 28-06-2011 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nergis06 (Mesaj 828791)
Merhaba Nurguldk,

Ne kadar düzenli ve sistemli bir bahçe oluşturmuşsunuz !(Bende olmayan birçok bitki gördüm sizde.) Taş çiçeklikleriniz, basamakların kenarındaki ahşaplar, ortayı tamamen betonlaştırmayıp taşlar arasına çim ekmeniz. Sizde bu heves ve zevk olduktan sonra yakında bahçenizin cennet olacağından eminim.Sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile bahçenizin sefasını sürmenizi dilerim.

Not: Çimlendirme teknikleriniz ilgimi çekti peçete arası tohum koyup, peçeteyi ıslatıyor sonra da streçleme yapıyorsunuz. Streci aydınlığamı karanlığamı koyuyorsunuz?Üzerini delmiyor ve su vermiyorsunuz sanırım ?Ayrıca çimlendirme kovasında çalı çırpıdan başka neler var? bilgilendirirseniz sevinirim.

Nergis hanım, öncelikle övgüleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Peçeteyle çimlendirmeyi bir ilk defa denedim. Büyük ve çimlenmesi uzun süren tohumlar için ideal bir çimlendirme ortamı bence. Küçükken fasülyeyi çimlendirdiğimiz gibi :))
Peçetenin arasına tohumu koyup bolca ıslatıyorum. Streçi delmeden camın önğüne koydum. Arada bir açtım havalandırmak için. Suyunu kaybettiği zaman da biraz daha ıslattım. Yalnız çimlendiğini gördüğünüz anda tohumu almanız gerekiyor. Yoksa ilk çıkan yapraklar hemen çürüme yapıyor.

Köklendirme kovası Cemonun icadı :)) İçinde perlit var, üzerine çalı çırpı koymuş. Ben de ondan sonra perlitte biçok çelik köklendirdim. Sıcak ortamda durduğu sürece ve nemli kaldığı sürece kesinlikle en iyi köklendirme ortamı.

ciceksever70 28-06-2011 22:10

Kizinizin kolunu yeni okudum gecmis olsun. Gercekten cocuklarimiza en ufak bir zarar gelince dünyayi gözümüz görmüyor.
Clematislerin renkleri cok güzel, galalar da öyle. Bu yil ekmeyi unuttugum ciceklerden (Birkac sey kusur kaldi yani:D).

Periş 29-06-2011 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 828798)
Sevgili periş, teşekkür ederim. Mavişler inşallah gelişir köklenir de olmayanlara göndermek nasip olur.

Sevgili Nurgül düşünmeniz bile yeterli sizin ilginiz ve sevginizle dahada güzel olacagına inanıyorum ben ebruli çok güzel duruşu bile harika mavişlerin maşallah diyelim nazarımız degmesin sevgiler...

nergis06 03-07-2011 22:09

Köklendirme konusundaki bilgilendirmelerin için sonsuz teşekkürler.

hanndan 04-07-2011 21:17

Sevgili nurgul, uzun zamandır ziyaret edememiştim bahçenizi, okul tatil olduğundan kızımla zaman geçirince sayfada uzun zaman kalamıyorum. Kızının sağlığı nasıl kolu iyileştimi?
Çiçekler meyveler çok güzeller,maviş coşmuş ne güzel.
Sevgiler

nurguldk 14-07-2011 13:36

Çiçeksever, Periş, Negis, Handan,
Herkese sevgilerimi iletiyorum ve iyi dilekleri için çok teşekkür ediyorum.
Çok şükür herşey yoluna girdi. Kızımın alçısı çıktı. Ne zamandır siteye giremiyorum. Girsem de yazamıyorum. Şimdi de makinem yok, bahçeyi çekemiyorum. Ama bu site ve beni bilgileriyle aydınlatan arkadaşlar sayesinde bahçem bu sene çok güzel rengarenk oldu. Biraz keyfini çıkarıyorum :)))

Orhan Özbilgiç 14-07-2011 23:13

Bugün Ankara bahçelerini dolaşıyorum.:) Sayın Füsunank' ın bahçesi ile güzel bir örneğini tanımıştım. Minarislim' le devam ettim. Biraz önce hanndan' ın bahçesini gezdim. Hepside ayrı özellik ve güzellikleri yansıtıyorlar.

Sayın Nurgudk;
Sizin bahçenizde son derece güzel. Çok seçkin, bakımlı ve gösterişli bitkiler yetiştirmişsiniz. Elinize sağlık. Ankara ikliminin elverdiği koşullar içinde ancak bu kadar güzel bitkiler yetiştirilebilir. Kutluyorum.
Sağlıkla keyfini çıkarın.:)

Tura 21-07-2011 10:57

Bahçeniz çok güzel. Son derece zevkli bir düzende. Önümüzdeki yıllarda bu bahçe olaganüstü güzel olacak. Şimdilik söyledğiniz gibi keyfini çıkartın.
Kızınızın iyleşmesine sevindim.

ligustrum 21-07-2011 11:16

Kaya bahçeniz süper olmuş. Bu meyilli çok bahçede, bu yağışlı günlerde nasılda ter temiz, güzel kalabiliyor? Ellerinize, emeğinize sağlık.

nurguldk 08-08-2011 16:07

Sevgili ligustrum, Tura ve Orhan Bey,
Çok teşekkür ediyorum. Bahçemi beğenmenize sevindim.

Uzun zamandır bahçe işleri, tatil falan derken siteye giremez oldum.Tüm dostlara kucak dolusu sevgiler..
Zaten tatilden dönüşte otlar almış başını gitmiş.
Aslında yabani ot mu yetiştirsem diyorum :)) Onca bitki tüm emeklere rağmen ziyan olup gidiyor. Ama bir bakıyorsunuz otlar kökünden sökseniz de heryerde bitiveriyor. Çok zahmetsiz yani :)))

Periş 08-08-2011 18:03

Sevgili nurguldk kızınızın iyi olmasına sevindim sizi tekrar bahçede görmek çok güzel bahçenizin yeni resimlerini merakla bekliyorum sevgiler...

berrinb 13-08-2011 23:42

Sevgili Nurgüldk,bahçene uğradım,çiçekleriniz harika açmışlar....Lobelya,mineler,soğanlı begonyalar ne kadar sıhhatliler maşaallah...Benim lobelyalarım hiç büyümediler.Galiba ilk defa edindiğim için bakmayı mı bilemedim, topraklarını mı sevmediler eanlayamadım..Çoğu diktiğim şekilde duruyor...Kaya bahçenizde çok güzelleşmiş..Boz kayalarla kaktüsler çok doğal ortamda olmuşlar..Taşları biraz daha dikine ve gurup halinde koyarak da içlerine sukulentler dikebilirsiniz...Clarkialarınız ın da şekilleri ve renklerinden çok hoşlandım..Mevsimlik bir çiçekmi ? İlk gördüğüm çiçeklerden birisi... ellerine sağlık ..İyi günlerde keyfini çıkarınız...Selamlar sevgiler......

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025