agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   nurguldk / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/23717.htm)

hk50 01-03-2012 19:22

Hayırlı ve Uğurlu olsun Bloğ un. Saygılar

ciceksever70 01-03-2012 21:09

Sevgili nurguldk cemo`nun sayfasinda bebek haberini okudum hayirli olsun Allah tamamina erdirsin insallah. Bugün aklimdan gectiniz hanimelileri gübreliyordum sanirim gecen yil sizinle mesajlasmistik hanimeli ile ilgili... Sevgiler.

rodoslu 05-03-2012 09:16

Demek bir yaz bebeği geliyor, şimdiden maşallah diyelim Nurgülcüğüm.. Umarım herşey gönlünce olur..

aheste 06-03-2012 08:34

Sevgili nurguldk uzun zaman olmuş bahçe sayfanıza uğramayalı. Kar manzaraları çok güzel, ama artık siz kardan sıkılmışsınızdır herhalde. Güzel haberlerle dönmüşsünüz, bebeğiniz hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin, sizin adınıza çok sevindim. Bloğunuz da hayırlı olsun, çok güzel şeyler yapmışsınız elinize sağlık.
Geçenlerde sessiz sedasız bahçenizi dolaştım çıkarkende ilk beş yıldızınızı bırakıp öyle çıktım. Sayfanızı ihmal etmeyin, arasıra uğrayın. Sağlıcakla kalın, sevgiler.

nurguldk 09-03-2012 22:23

Herkese iyi dilekleri için çok teşekkür ederim.
5 yıldız için de ayrıca teşekkürler :))

Bizim bahçe hala kara gömülü. Hem Ankara hem Gölbaşı...Soğanlılardan örnek vereyim. İstanbulda laleler geçtiğinde benimkiler daha yeni açmaya başlıyor :)
Dolayısıyla bahçede yapacak birşey yok. Bir de hem havalardan hem de hamilelik rahatsızlıklarından dolayı şehir içinde annemde kalıyoruz sık sık. O nedenle de sayfamı biraz ihmal ettim. Bahara açılırım :))

mandalinci 21-03-2012 14:55

Sevgili Nurgül,

Mesaj kutun dolu, sana ulaşamadım. Evet bilgiler doğru. Telefonumu çaldırırsan görüşürüz, Görüşmek üzere, sevgiler:)

mguncan 22-03-2012 17:17

Nurgül Hanım,

mesaj kutunuz dolu olduğundan benim yanıtım da size ulaşmadı.
Sizdeki adres bilgilerim doğru. Karşı ödemeli olarak gönderirseniz çok sevinirim.
Selamlar

nurguldk 24-03-2012 20:50

Kusura bakmayın bahçe sayfama bakmak aklıma gelmiyor. Mesajları silmek de... Hamilelik işte :)) Hamile kadın saf, çocuklu kadın yarı saf olurmuş. Ben ikisi de :)))))

Tamam P.tesi günü sizinkiler çıkıyor.
Sevgiler.

ayhan219 25-03-2012 20:37

Nurgül hanım Size ve bebeğe sağlık dilerim

gilan 26-04-2012 21:05

Nurgülcüm, yeni gördüm, çok tebrik ederim. :) İnşallah kolaylıkla sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. Ufaklık şu an kardeş gelmesi konusunda ne hissediyor bilmiyorum ama eminim yıllar geçtikçe çok mutlu olacak. :)

Sen şimdi hiçbir şeyle ilgilenemiyorsundur tabii ama en azından bahçeyi bir turlayıp bizimle fotoğrafları paylaşsana. :) Geçen sezon o kadar güzel şeyler dikmiştin ki... Bir de Ankara iklimini paylaştığımız için gelişmeleri çok merak ediyorum. :)

Sudenur 27-04-2012 01:07

Sevgili Nurgül hanım, elinize emeğine sağlık, çok çok güzel olmuş, sağlıkla çıkarın inşallah bahçenizin tadını. :eek:

Formda gördüğüm birbirinden güzel bahçeleri gezdikçe ben de hevese gelip renklendirmeye karar verdim bahçemi. Ve tabii ilk olarak çimden başlayalım diye toprağı bellettik geçen Cumartesi. 4- 5 el arabası toprak kaldırılıp yeni toprak getirtildi. Henüz çim tohumunu almadık ama 7 karışım İngiliz çimine karar verdi eşim, o olacak büyük ihtimal. Ben yonca karışımı da olabilir dedim ama eşim mutlak suretle saf çim olması yönünde diretiyor, eeee çalışan bir hanım olmadığım için de "Beyim bilir" demekten başka alternatifim kalmıyor. ;) :o

Bir sorum olacaktı rahatsızlık vermezsem? Eryaman'da oturmaktayım ve yaklaşık 50 metrekarelik küçük bahçemizde iki çam ağacı, bir ters dut, bir defne, bir elma, bir asma, beş gül ağacı dışında başka bitkimiz yok. Haa pardon, mazıları ve yaklaşık bir hafta önce ektiğim ve hevesle filizlenmesini beklediğim 4 hosta çiçeğim ve frezyalarımda olacak Allah kısmet ederse. İnşallah tutmuşlardır. Bu faydalı siteye üye olduktan sonra öyle sönük gelmeye başladı ki bahçemizin görüntüsü. Yapılandırma işine yabani ot temizleme girişimi ile başlayınca hevese gelip bir kaç paket çiçek tohumu almıştım ama viyollerde çimlenen tüm filizleri şaşırtma işlemi yaparken telef edince başıma ağrılar girdi, zır zır ağladım. Neyse efenim asıl soruma geleyim, işgal etmeyim sayfanızı. :o Elimde bir kaç paket daha tohum kaldı ama ekmeye korkar oldum, gerçek yapraklar bir türlü çıkmıyor. Direkt bahçe toprağına eksem başarılı olurmuyum dersiniz? Ankara mevsimi bu işlem için uygun mu?

Sudenur 27-04-2012 01:12

Sorular ardı ardına gelince tebrik etmeyi unutmuşum. :o Allah sağlıkla versin inşallah kucağınıza? Kısmetiyle gelsin, bir nefeste gerçekleşsin doğumunuz. ;) Bu arada arka bahçenizinde çok güzel olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Saygılar, sevgiler..

nurguldk 01-05-2012 21:32

Herkese merhaba,
Hamileliğimin 7. ayı bitti. Bel ağrılarım çok fazla bu sefer, o yüzden pek bahçeyle ilgilenemiyorum. Eşim yapıyor birşeyler :) Bazı bitkilerim Ankaraya dayanamadı maalesef. Kaya bahçem harika oldu :) Clematislerim coşmak üzere :)
Domates biberlerimi tohumdan ektim ama onlara da biraz geç kaldığım için küçükler hala.

Ayhan bey çok teşekkür ederim.
Gilan, canım çok teşekkür ederim. Öpüyorum seni çok. Bir ara foto paylaşacağım. Aslında onun için de eşimin ot yolma işlerini yapmasını bekliyorum.

Sudenurnur, Bahçeme hoşgeldiniz. Ot temizleme işleriniz bittikten sonra direk toprağa ekebilirsiniz tabi. Şu aralar Ankara havası tohum ekmek için uygun :) Ben de bu sene uğraşmamak için attım direk bahçeye bazı tohumları. Sık sulayın çıkarlar. Bir de yabani otlarla karıştırıp yolmayın.

Saf çim hiç saf kalmayacak emin olun :) Üçgülün, kuraklığa ve soğuğa dayanıklılığının yanısıra, çok işgalci olması da büyük avantaj. Çünkü ayrık vs gibi yabanileri pek içine almıyor.

nurguldk 07-05-2012 08:37

3 Eklenti(ler)
Geçen sene çelikten diktiğim mum çiçeğim açıyor inanamıyorum :D

Eklenti 292091

Eklenti 292092

Eklenti 292093

almira 07-05-2012 10:30

Sevgili Nurguldk; Allah bebeğini hayırlısı ile sağlıklı sihatli kucağına almayı nasip etsin. Senin yetiştireceğin çiçek bütün çiçeklerden daha güzel ve özel bakım istiyor. Kolaylıklar dilerim.

mandalinci 07-05-2012 10:50

'Geçen sene çelikten diktiğim mum çiçeğim açıyor inanamıyorum'

Maşallah, yerini ve seni sevdi herhalde Nurgül'cüğüm.

Bebek hediyesi vermiş:)

adacık 07-05-2012 15:33

Evim müsait olmadığı için sadece sizlerdeki güzellikleri izlemekle yetiniyorum. Bebek için ben de çok tebrik ediyorum. Benim kızım da temmuz doğumlu. Tekrar tebrikler...

Tura 07-05-2012 16:04

Sağlık, sonunda da mutluluk temenni ediyorum.

himone 17-05-2012 16:58

nurgül hanım clematisler Ankara'da yetişiyor mu?

gilan 17-05-2012 20:41

Nurgül bu aralar çok meşguldür diye tahmin ediyorum, ben araya atlayıp cevap vereyim. :)

Evet sevgili himone, clematisler Ankara'da yetişir. Pek çok serada satılıyor ama en uygun fiyata Bauhaus'tan alabilirsiniz.

Yalnız sakın gelecek sene kış sonunda "ölmüş bu dallar" diye kesmeyin. Clematis alan herkes ilk sene aynı hataya düşüyor. O tamamen kurumuş görünen ölü gibi dallar Nisan-Mayıs gibi yeşerecek, bekleyin. :)

himone 19-05-2012 16:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 968035)
Nurgül bu aralar çok meşguldür diye tahmin ediyorum, ben araya atlayıp cevap vereyim. :)

Evet sevgili himone, clematisler Ankara'da yetişir. Pek çok serada satılıyor ama en uygun fiyata Bauhaus'tan alabilirsiniz.

Yalnız sakın gelecek sene kış sonunda "ölmüş bu dallar" diye kesmeyin. Clematis alan herkes ilk sene aynı hataya düşüyor. O tamamen kurumuş görünen ölü gibi dallar Nisan-Mayıs gibi yeşerecek, bekleyin. :)

teşekkürler cevabınız için...

nurguldk 25-05-2012 18:47

Sevgili Gilan,
Canım bu sene benim o kuru dallardan ve hatta diplerden fışkırdı Clematisler. Cevabı yazdığın için teşekkürler. E o zaman sayfa sana emanet, benim bakamadığım zamanlarda soruları sana bırakıyorum :))) Daha doğum olmadı ama yaklaşık 1 ay kaldı. Hiç ilgilenemiyorum dolayısıyla. Herkese sevgiler..

gilan 25-05-2012 19:39

Sen sağlıkla kolaylıkla ufaklığı dünyaya getir de burasıyla biz ilgileniriz. :)

nurguldk 08-06-2012 10:07

5 Eklenti(ler)
Sonunda açan Clematislerin resmini çekebildim. Hepsi çıldırmış gibi :) Bunlar tek kelimeyle benim bahçenin kraliçeleri...

Eklenti 306157

Eklenti 306158

Eklenti 306159

Eklenti 306160

Eklenti 306161

nurguldk 08-06-2012 10:09

5 Eklenti(ler)
Eklenti 306162

Eklenti 306163

Eklenti 306164

Eklenti 306165

Eklenti 306166

nurguldk 08-06-2012 10:10

3 Eklenti(ler)
Eklenti 306167

Eklenti 306168

Eklenti 306169

Bunların dışında bir tür açtı ve çiçekleri geçti. Ben resim çekemedim o ara. Bir tanesi de tomurcuk dolu ama henüz açmadı.

sevim4 08-06-2012 10:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 981549)

Nurgülcüm clematisler harika gelişmişler katmerli olan harika.

sevilay şen 07-09-2012 13:10

Bahçeniz harika fotoğraflara bakmaya doyamadım.Bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza almışsınızdır inşaallah.

Sevgi 06-01-2013 16:09

Sn. Nurguldk; herşey muhteşem gezimi ancak bitirdim. Allah ağız tadıyla yaşamak nasip etsin. Bebeğinizi de güle güle büyütün.

Sanırım bebekten ve kıştan dolayı sayfaya giremiyorsunuz.

Laleler, sümbüller, clemantisler.......ve diğerleri umarım baharda güzel bir şölen bizleri bekliyor olacak.

Sağlıcakla ve hoşçakalın....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025