agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   nurguldk / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/23717.htm)

gilan 19-04-2011 10:27

Bauhaus'a da yeni geldiklerinde hem sağlıklı hem de diğer yerlere göre bayağı uygun fiyatlı oluyorlar, aklınızda bulunsun. :)

Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler başlığında haberi gelir geldiğinde. :)

gilan 19-04-2011 14:13

Bu arada sardunya konusunda zaten aklınızı çelmiştim ama tam da seralar sardunya türleriyle dolmuşken şunları da ekleyeyim de garanti olsun: :D

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1228083938
http://www.agaclar.net/forum/attachm...3&d=1228156458
http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=11935
http://www.agaclar.net/forum/attachm...7&d=1241012231
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=118

Şurada da Güler Abla'nın güzel bir fikri var:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...9&postcount=80

Kendimi yaramazlık yapmış gibi hissediyorum, kaçayım ben hemen. :)

limon_sever 19-04-2011 14:48

Sayın nurguldk, ortanca ile ilgili bir soru sormuştum. Eğer cevaplayabilirseniz çok memnun olurum. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=810

hanndan 19-04-2011 19:19

ümitköydeki peyzajcılarda çeşit cok değilmi.gecen sene gitmiştim hayram kalmıştım.güzel çiçeklerinide gör inşallah.

ligustrum 19-04-2011 20:33

Sayın nurguldk; Bahçeniz hayırlı olsun. İnşallah herşey plânlandığı gibi gider.
İlk kurulumda çiminiz birinci ikinci biçimi yapıncaya kadar,
çok meyilli olan alanlarda ilk yağmurda sürüklenmeler olacak.

Belki beklenen kuvvetli yağmur sürüklemesine karşı örtü, file vs. gerekli...
Oluşacak yarıkların tohum sepme+tırmık düzeltmesi ile tamiri mümkün.

Karışımındaki yonca, üçgül (tırfıl) dır sanırım. Tohumları yuvarlaktır.
İlk çıkışta çim ortama hakim olursa da, daha sonra üçgül baskın olur.

Kolay gelsin. Sağlıklı günler dilerim.

nurguldk 20-04-2011 09:10

Sevgili Gilan,
Beni bu duruma getiren, kudurdukça kudurtan bir yaramazım vardı. CEMO :))
Biri daha eklendi :p
Harika görüntüler..
Resimlerde balkon-veranda görüntülerini görmüşsündür belki. Oraya askı saksılara koymayı düşünüyorum. Bu görüntüleri ucundan yakalayabilirim sanırım ;) Camlı ara bölmeye de sardunyalar ve diğer içeri alınacak çiçekler için raflı bir sistem düşünüyorum. Çünkü bütün saksıları içeri alırsam eve, giriş kapısı yerine camdan girmek zorunda kalacağız :D

nurguldk 20-04-2011 09:12

Sevgili Limonsever,
İlgili konu başlığında yanıtlamıştım dün. Sanırım görmediniz :) Bu arada benim ortancaların da durumunu sizinle birlikte ben de göreceğim :)

nurguldk 20-04-2011 09:15

Handancım,
Ümitköydeki seralar gerçekten harika. İnsan nereye bakacağını şaşırıyor :) İthal ne ararsan bulunuyor.
Ama Ankaranın en pahalı yeri diyebilirim. Ümitköyde bulunan bazı seraların Karşıyakada da şubeleri var. Aynı firma olmasına rağmen ne hikmetse karşıyakadaki serasında daha ucuz. Haftasonu bunu direk test etme fırsatım oldu :)

limon_sever 20-04-2011 10:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 789014)
Sevgili Limonsever,
İlgili konu başlığında yanıtlamıştım dün. Sanırım görmediniz :) Bu arada benim ortancaların da durumunu sizinle birlikte ben de göreceğim :)

Sayfa sonu olduğunu fark etmemişim bi 10 sene daha cevap vereceksiniz diye bekleyebilirdim :) :) :)

Teşekkürler.

gilan 20-04-2011 14:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 789013)
Çünkü bütün saksıları içeri alırsam eve, giriş kapısı yerine camdan girmek zorunda kalacağız :D

Bizim kış bahçesi de aynen limondu, kumkatttı, begonvildi derken sera olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Çok iyi anlıyorum o yüzden. :)

hanndan 20-04-2011 21:22

[QUOTE=nurguldk;789017]Handancım,
Ümitköydeki seralar gerçekten harika. İnsan nereye bakacağını şaşırıyor :) İthal ne ararsan bulunuyor.
Ama Ankaranın en pahalı yeri diyebilirim. Ümitköyde bulunan bazı seraların Karşıyakada da şubeleri var. Aynı firma olmasına rağmen ne hikmetse karşıyakadaki serasında daha ucuz. Haftasonu bunu direk test etme fırsatım oldu :)
Evet orası cok pahalı,ama ayrı bi vitrin var oralarda.clematislere nekadar ödediniz:

nurguldk 21-04-2011 10:13

[QUOTE=hanndan;789485]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 789017)
Handancım,
Evet orası cok pahalı,ama ayrı bi vitrin var oralarda.clematislere nekadar ödediniz:

Kesinlikle harika çiçekler var ve durumları çok iyiydi. Clematis 22.5 tl ydi. Ama biz fazlaca aldığımız için tabii ki pazarlık yaptık :)) Ayrıca her çeşit üzümsü vardı aynı fiyata.

nurguldk 21-04-2011 10:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 788773)
Sayın nurguldk; Bahçeniz hayırlı olsun. İnşallah herşey plânlandığı gibi gider.
İlk kurulumda çiminiz birinci ikinci biçimi yapıncaya kadar,
çok meyilli olan alanlarda ilk yağmurda sürüklenmeler olacak.

Belki beklenen kuvvetli yağmur sürüklemesine karşı örtü, file vs. gerekli...
Oluşacak yarıkların tohum sepme+tırmık düzeltmesi ile tamiri mümkün.

Karışımındaki yonca, üçgül (tırfıl) dır sanırım. Tohumları yuvarlaktır.
İlk çıkışta çim ortama hakim olursa da, daha sonra üçgül baskın olur.

Kolay gelsin. Sağlıklı günler dilerim.

Bilgiler için teşekkür ederim. File hiç aklımıza gelmedi. Kuşlar için de iyi bir çözüm olabilirdi aslında. Her yeri delik deşik ediyorlar. Hadi onlarda alsın rızkını diyorum ama sanırım bu gidişle bahçede tohum kalmayacak. Hafta sonu o fileden bulmaya çalışalım.

rodoslu 21-04-2011 12:35

Clematisler gerçekten çok güzel. 1 aya kadar bol bol çiçekli resimleri çekip bizlere gösterirsiniz umarım.

Periş 21-04-2011 18:34

Sevgili nurguldk clematisler çok güzel çiçekler ellerine saglık bahçen şenlenmeye başlamış harika

nurguldk 22-04-2011 09:14

Sevgili Rodoslu ve Burak, teşekkür ederim. Ben de çiçeklerini görmeyi hevesle bekliyorum.

Bu arada, yeni ekilen çim için Sevgili Ligustrum un önerisiyle fileyi aldık. Kuşların deştiği yerlere tekrar tohum ekleyip, üzerine file gereceğiz. Yalnız file nasıl durmalı bir fikrimiz yok :))

Minarislim 22-04-2011 12:01

Nurgul hanım bahçe güzel olmuş.Bahçenizin takipçisi olacağım.Ankara'da yetişebilecek bitkiler hakkında çok şey öğreneceğime inanıyorum.Kolay gelsin.

nurguldk 27-04-2011 10:09

4 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Minarislim, her zaman beklerim.

5 gündür evde yoktum. Bu kadar zamanda bile herşey değişmiş. Clematislerden bazılarında tomurcuklar görünmüş. Sümbüller açmış, nergisler açmak üzere, Laleler tomurcuklarını çıkarmış, kenarlara ektiğim şebboylarla birlikte taş çiçeklik coşmuş :)

Taş çiçeklikten;

Eklenti 206428

Eklenti 206429

Eklenti 206430

Eklenti 206431

nurguldk 27-04-2011 10:11

1 Eklenti(ler)
Kaya bahçesi yukarıdan;

Daha buraya çok bitki lazım :)

Eklenti 206432

cemo 27-04-2011 10:27

2 Eklenti(ler)
Bunlar yetmedi mi:)
Çok şanslısın, karşıyaka seraları var:)

Bahar bir gelirse, o bölüm süper olacak. Ellerine sağlık.

hanndan 27-04-2011 10:33

Sevgili nurgüldk kaya bahçeniz yeşillenmiş ne güzel. olmadığınızı bilmiyordum. yağmurlar yokluğunuzu aratmamıştır.kaya bahçeniz için vapur dumanı,çörekotu çiçeği, kuduz otu nasıl olur,yer örtücü şeklinde ;-) bende yeni tanıştım onlarla ektim bakalım daha çimlenmedi.

nurguldk 27-04-2011 10:41

Cemo Karşıyaka dönüşü arabanın hali fotoları için teşekkür ederim :))))
Handan Kuduz otu yani alyssum süper bence. Ben tohumdan da ektim, karşıyakadan da bol bol aldım diktim. Diğerlerine bakacağım.
Ben asıl aubrieta yı hevesle bekliyorum. Onu da tohumdan ektim ama karşıyakaya son gittiğimde fidesi gelecek demişlerdi. Bol bol alacağım sanırım :) Ankara için çok uygun ve çok güzel bir yerörtücü.

hanndan 27-04-2011 11:38

Resimlerine baktım çok güzelmiş. bende takip edeyim bunu.

hanndan 27-04-2011 17:55

Ücretsiz tohum çelik paylaşım kısmında yaban çiçeği var ona bi bakın sizin kayalar arasına nasıl olur ?

nurguldk 28-04-2011 14:31

Handan teşekkür ederim, baktım, gerçekten güzelmiş. Ama tohum paylaşımı. Ben artık ruh ve beden sağlığım acısından tohumla uğraşmasam iyi olacak sanırım :D

gilan 28-04-2011 16:13

Kaya bahçesi çok güzel olmuş, düzeni çok hoşuma gitti. Yavaş yavaş bitkilerle dolup güzelliği ortaya çıkacaktır. :) Bir de alttan görünüşünün resmini isteriz ama. :)

Taş çiçeklik de çok hoş rengarenk olmuş. Laleleri karo şeklinde dikmek güzel bir fikir olmuş. :)
Yalnız yazın boş görünmemesi için bir şeyler düşünmek gerekecek gerçekten...

ciceksever70 28-04-2011 16:35

Kaya bahcesi cok güzel olmus. Cicekli halini merakla bekliyorum.

berrinb 28-04-2011 23:54

sayın Nurguldk,eviniz ve bahçenizin şekli çok güzel güle güle oturun,kaktüslerinide harika açmışlar.Arabanızın arka bagajını görünce gülmeye başladım.Bu çiçek,bitki sevgisi arabaların baş düşmanıdır.Benim oğullarım artık bana çok kızıyorlar,yine mi çiçek anne? baş lafları,bu işler için sadece kendi arabamı kullanıyorum. Bu yaz bahçeniz inşallah bir cennete dönecektir,sizde bu çiçek aşkı varken.Size bol çiçekli günler dilerim,bu arada kızınızda çok tatlı ,Allah bağışlasın,Görüşmek üzere efendim.

nurguldk 29-04-2011 10:50

Berrin hanım, bahçeme hoşgeldiniz. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Görünen arabanın bagajı olsa da, arka planda koltuklardakiler de var :)) içler acısı kısmı orasıydı zaten :))

nurguldk 02-05-2011 12:27

Harika bir haftasonuydu, baharın geldiğine inanamıyorum :) Bahçemde renk cümbüşü ve ben hala karşıyakalarda :)
Haftasonları bahçeyle uğraşıp ekip biçmekten yorgun düşüp, resimleri zor çekiyorum.

Birçoğunu daha ekmeden çektim o yüzden :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025