agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   nurguldk / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/23717.htm)

bettyycim 13-03-2011 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 767773)
Karın altından gülümseyenler ;)

Neyi nereye ektiğimi unuttuğum için sümbül ve çiğdem olduklarını düşünüyorum..Lalelerden henüz ses yok normal ama Nergisler sanırım geç kaldı :(

Eklenti 196579

Eklenti 196580

1. resimdekiler Nergis, 2. resimdekiler Çiğdem ;)

nurguldk 13-03-2011 21:52

[QUOTE=cemo;767963]Göl manzarasına bayıldım. Banklar, su altında sıralanmış.. Sek sek oynar gibi, o banklardan zıplayasım geldi:)[/QUO

Gel de zıplayalım ama lütfeeen :D

nurguldk 14-03-2011 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 767967)
1. resimdekiler Nergis, 2. resimdekiler Çiğdem ;)

Teşekkür Ederim :))

nurguldk 14-03-2011 17:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 767574)
Sevgili nurguldk bahçenizde kim bilir ne güzeller göreceğiz:) Biraz emek, biraz sabır. Sevgi zaten oldukça çok:) Ben bile buradan heyecanlandım şimdi:) Kolay gelsin, sevgiler.
İlk mesajlarınızdaki eklentiler gözükmüyor.

Teşekkür ederim güzel dilekler için :)

Geçen senelerde yaptığım hataları tekrar yapmamak için yazılı çalışıyorum :) İlk defa önceki yılardan daha bilinçli olacağım için ben de çok heyecalıyım..Sevgilerimle...

Periş 16-03-2011 17:28

Başarılar dilerim bahçeniz bol çiçekli olsun saygılar

andon54 20-03-2011 15:22

Nurgül hanım ....siz bu kadar hevesli ve ilgili olduktan sonra eminim bahçenizde mükemmel olacak...

nurguldk 24-03-2011 08:26

Peçetede çimlendirme

3 Eklenti(ler)
Büyük tohumlarda yaşadığım hezimetlerden sonra (Clematis, Karliçe çelengi)
Yıldız çadırını peçetede denedim. 1 gün suda bekletip peçetenin arasına koydum ve fısfısladıktan sonra streçle kapattım. Sadece 3 günde çimlendiler :)

O kadar hızlı ki, çimlendiğini gördüğümde toprağa almayı sonraki güne ertelemiştim. Bu kadarcık zamanda bazılarının kotiledon yaprakları çıkmış ve tabii biraz çürümüş. Onları kaybedebilirim ama olsun deneyim oldu :D

Sonra tohumun topraktan kıvrılarak çıkma şeklini taklit ederek ektim.

Eklenti 198256

Eklenti 198257

Eklenti 198258

nurguldk 24-03-2011 08:28

1 Eklenti(ler)
Bkır tencerede Sukulent aranjmanım :D Gördüğünüz gibi epeyce zayıf :(

Eklenti 198259

nurguldk 24-03-2011 08:34

1 Eklenti(ler)
Bunlar da tohumdan gelen sukulentler. sedum coccineum stonecrop

Yalnız çok zayıf görünüyorlar. Bu aşamada ne yapmam gereki sizce?

Eklenti 198260

nurguldk 24-03-2011 08:36

1 Eklenti(ler)
Tohumdan Heliotropium

Şimdilik 2 tanecik çimlendi. Sabırla nekliyorum.

Eklenti 198261

nurguldk 24-03-2011 08:40

1 Eklenti(ler)
Pentas da fotoğraf çekemeyeceğim kadar minik 2 tane çimlenme var. Deneyimi olan varsa bilgi rica ediyorum.

Adenium tohumlarımın performansı yüksek :D 10 tohumdan şimdilik sadece 2 si çimlenmedi. Yalnız aralarında Albino lar var. Onlar ne olacak bilemiyorum.

Eklenti 198263

nurguldk 24-03-2011 08:44

2 Eklenti(ler)
Alyssum, Aubrieta, Lobelya ve birkaç tür daha köpük kasalarda çimlenmeyi bekliyor. Girişteki cam bölme sera gibi oldu ;)

Eklenti 198264

Eklenti 198265

cemo 24-03-2011 09:39

Cok yakında, o sukulentler tencereye sığmaz merak etme:) Yerde duran saksı, toprak saksı mı. Off ne aranjmanlar yapılır onlara:)

Ellerine sağlık

nurguldk 24-03-2011 09:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 773257)
Cok yakında, o sukulentler tencereye sığmaz merak etme:) Yerde duran saksı, toprak saksı mı. Off ne aranjmanlar yapılır onlara:)

Ellerine sağlık

Benim yaptığım seramiklerden ;)

Eşime matkapla altlarını deldirttim. Ixia ve frezyaları ekeceğim onlara :)

sibel774 24-03-2011 09:53

sayfan hayırlı olsun. Tohumlar ekilmiş sabırsızlıkla baharı bekliyorsun değilmi :). Valla bende sabırsızlanıyorum heryer yeşillense çiçekler açsa mis gibi bahar kokusu dörtbiryana yayılsa. Sana kolay gelsin, herşey gönlünce olsun.

nergis06 24-03-2011 10:14

Nurgül hanım aramıza hoşgeldiniz bende bu işe sizin gibi başladım .Buradaki arkadaşlar ve bilgiler sayesinde bir hayli ilerleme kaydettim.Doğru adrestesiniz.
Bahçenizde huzurlu ve mutlu günler geçirmenizidilerim.

nurguldk 24-03-2011 10:36

Sevgili Sibel ve Nergis Hanım,
Güzel dilekleriniz için teşekkürler.. Her baharın sonunda tohumdan birşey yapmayacağım desem de, sonraki sene bahar yaklaşınca daha da kudurmuş olarak tohum ekiyorum :))

Şimdi yine söyleyeceğim; seneye tohumla uğraşmayacağım :)))

fikreteren 26-03-2011 19:37

Sayın nurguldk bayağı tohum ekmişsiniz.İnşallah emekleriniz boşa gitmez.Hepsinden % 100 verim alırsınız.

Periş 28-03-2011 14:09

Tohumların büyümesini merakla takip ediyorum elinize ve yüreginize saglık...

günebakan 28-03-2011 14:20

Bahçe de herşey çok güzel ee karlarda erimeye tohumlar çimlenmeye başlamıştır harika bir bahçe ile karşılaşacağız galiba. Ellerinize sağlık sevgili Nurguldk:)

nurguldk 29-03-2011 10:34

Sevgili fikreteren, burak alkan ve günebakan umarım iyi dileklerinizde olduğu gibi tohumlarım sorunsuz çimlenir.
Bazı tohumlar hala hiç çimlenme belirtisi göstermezken bazıları şimdilik sorunsuz çimleniyor.

Heliotropium ve pentas da zaten birkaç tane çimlenme vardı. Onlar da boyunlarını bükmeye başladı. Dün tümüne ve soğanlı yumruluların ekili olduğu yerlere, oldukça seyreltilmiş fungusit uyguladım. İnşallah faydasını görürüm.

Bu arada bahçedeki meyveler budanıp bordo bulamacı uygulandı.

Geçen senenin sonunda, güzelim halı çimimizi fazla su israfından kaynaklı, çapalayıp üzerine toprak attıktan sonra birçok şey düşündük. Doğal çim dedikleri bir karışımın(yonca,çim,ayrık,kuzu kulağı,papatya) hazır rulosunu bulduk ancak Sakaryada olduğundan nakliye maaliyeti fazla geldi. Neyse sonunda yonca çim karışımını tohumdan ekmeye karar verdik. Ancak dikilecek fidanlar hala gelmediğinden çime başlayamıyoruz. Güz soğanlarım çok güzel gelişiyorlar. Hanüz küçükler ama benim işime geliyor. Bahçenin bu halinde ne kadar geç çiçeklenirse o kadar iyi :)) Bahçenin o toprak hali fena canımı sıkıyor çünkü.

1 tona yakın kayrak taşı geldi haftasonu. Yürüme yolları ve barbekülü taş duvarlı bahçenin masa koyulacak orta kısmını kayrak kaplayacağız.

Çok istediğimiz şelaleli havuzu da karar veriyoruz. Ertesi gün vazgeçiyoruz :)) Son durum o yamacı kaya bahçesi yapalım seneye belki havuzu yaparız diye düşündük.

Bu durumda fotoğraflamak hiç işime gelmiyor tabi :))

Periş 29-03-2011 17:40

Ellerinize saglık büyük gelişmeler olmuş bence şelaleli havuz süper olur

hanndan 13-04-2011 17:27

Sevgili nurgüldk,bahçenizin bahar resimlerini merakla bekliyorum.ayrıca çimlerdiğiniz tohumlar nasıl büyüdülermi.

CEBECİ 13-04-2011 19:02

Sayfanız hayırlı olsun. Bahçenizin kışı da güzel.Bahara ne güzel canlanır kimbilir.

nurguldk 14-04-2011 09:12

Teşekkür ederim. Bahçede gelişmeler var ancak hafta sonu resim ekleyeceğim.

Yeni çalı çeşitleri geldi, birkısmı ekildi. Ankarada havalar iyi gitmediğinden çim ekme hala tamamlanamadı. Sanırım hafta sonu bitecek artık. Yürüme yolları ve barbekü bahçesi kayrak kaplandı. Duvar kenarlarına ortancalar ekildi. Yalnız hava soğuk olduğundan yaprakları büzüşüp karardılar. Umarım canlanır. Sorun olursa çok üzüleceğim. Çünkü 15 tane ortanca aldım.

Güz soğanlılarının olduğu bölüm şu ara çok neşeli :) Çiğdemler açtı, Nergislerin çiçekleri açmak üzere, sümbüllerin çiçekleri göründü, laleler de çok sağlıklı görünüyor ama henüz çiçek oluşumu yok. Burda biraz daha geç çiçekleniyor hepsi. Çimler daha olmadığında ben daha da beklesinler istiyorum :)))

Tohumların çoğu çimlendi. Çimlenmeyenler gecikenler var. Yine de onlardan ümitsiz değilim :) Bunları da hafta sonu resimleyeceğim.

Ayrıca Cemonun bulaştırdığı delilik sonrasında sukulent arajmanları yaptım :)

gilan 14-04-2011 11:01

Merhaba :)
Ben ilk olarak bahçenizin ve evinizin şeklini çok sevdim. Farklı temalarda farklı köşeler yaratmaya çok uygun. Kaya bahçesi, şelale gibi fikirleriniz eminim çok güzel gidecektir.

Kayrak yürüme yolunu çimin arasına mı yapacaksınız? Eğer öyleyse kayrakların çimden üstte kalmamasına dikkat edin, yoksa biçimde çok zorluk çıkarır.

Ne önerecek olsam zaten plana dahil etmişsiniz çoktan. :)
Sedumları bol bol kullanabilirsiniz. Hem dayanıklı, hem çok dekoratifler. Hostaları da mutlaka düşünün. Ankara'da toprakta yaşayabiliyor.
Barbekünün olduğu tarafa çıkan merdivenlerin iki yanına da çiçekli bir şeyler hoş gidebilir.
Bir de eve birleşik olan verandayı sardunyalarla donatmanız lazım kesinlikle. :)

Yediveren bir sarmaşık gül de üst balkona(terasa) doğru uzarsa çok güzel bir görüntü verebilir.

Sevgi Durul 14-04-2011 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 767567)
Çok teşekkür ederim. Elimde olmayan tohumlar sizde varsa seve seve alabilirim :)

Sevgili nurguldk, adresinizi yazar mısınız? Tohum göndereceğim arkadaşların tohumlarıyla birlikte, size göndereceklerimi de göndereyim. :)

nurguldk 14-04-2011 12:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 785684)
Merhaba :)
Ben ilk olarak bahçenizin ve evinizin şeklini çok sevdim. Farklı temalarda farklı köşeler yaratmaya çok uygun. Kaya bahçesi, şelale gibi fikirleriniz eminim çok güzel gidecektir.

Kayrak yürüme yolunu çimin arasına mı yapacaksınız? Eğer öyleyse kayrakların çimden üstte kalmamasına dikkat edin, yoksa biçimde çok zorluk çıkarır.

Ne önerecek olsam zaten plana dahil etmişsiniz çoktan. :)
Sedumları bol bol kullanabilirsiniz. Hem dayanıklı, hem çok dekoratifler. Hostaları da mutlaka düşünün. Ankara'da toprakta yaşayabiliyor.
Barbekünün olduğu tarafa çıkan merdivenlerin iki yanına da çiçekli bir şeyler hoş gidebilir.
Bir de eve birleşik olan verandayı sardunyalarla donatmanız lazım kesinlikle. :)

Yediveren bir sarmaşık gül de üst balkona(terasa) doğru uzarsa çok güzel bir görüntü verebilir.

Öneriler için çok teşekkür ederim.
İnanırmısınız hep istediğim birşeydi evin terasına doğru uzanan evi saran sarmaşıklar. Ancak evin çevresi tamamen yürüme yoluyla kaplı olduğundan yapamıyorum. Gerçi deneyeceğim ama sarmaşığın biraz fazla yol katetmesi gerekecek

Sardunyaları hiç düşünmedim ben aslında. Ankarada dışarıda kalabiliyor mu kışın? Eğer öyle değilse artık kışın eve alınacak bitkiler beni aştı.. Epey saksı taşıyacağım gibi görünüyor

Hosta kesinlikle çok hoş..Şu anda bahçede ekili ancak daha küçücük uç çıkarabildiler havalar sayesinde.

Şelale bu sene iptal, onun yerine yamaç kaya bahçesi olacak. SEdumlar bol bol orada yerini alacak :D

Barbekü bahçesine çıkan merdivenin kenarları derken taş çiçeklikten mi bahsediyorsunuz? Eğer öyleyse orada güz soğanları ekili. Ancak onların çiçekleri geçtikten sonra orada hoş durabilecek, soğanların çürümemesi için de fazla su istemeyecek bir çiçek arayışındayım. Orası neredeyse tüm gün güneşli. Şu anda Lisianthus olabilir diye düşünüyorum. Ama onunda çiçekli kalma süresi kısa. ??? Fikirlere açığım

Sizin bahçenizi de takip edeceğim zaten :D

nurguldk 14-04-2011 12:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 785688)
Sevgili nurguldk, adresinizi yazar mısınız? Tohum göndereceğim arkadaşların tohumlarıyla birlikte, size göndereceklerimi de göndereyim. :)

SDurul çok teşekkür ediyorum. Özelinize yazıyorum :)

gilan 14-04-2011 13:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 785762)
...
Sardunyaları hiç düşünmedim ben aslında. Ankarada dışarıda kalabiliyor mu kışın? Eğer öyle değilse artık kışın eve alınacak bitkiler beni aştı.. Epey saksı taşıyacağım gibi görünüyor
...
Barbekü bahçesine çıkan merdivenin kenarları derken taş çiçeklikten mi bahsediyorsunuz? Eğer öyleyse orada güz soğanları ekili. Ancak onların çiçekleri geçtikten sonra orada hoş durabilecek, soğanların çürümemesi için de fazla su istemeyecek bir çiçek arayışındayım. Orası neredeyse tüm gün güneşli. Şu anda Lisianthus olabilir diye düşünüyorum. Ama onunda çiçekli kalma süresi kısa. ??? Fikirlere açığım

Sizin bahçenizi de takip edeceğim zaten :D

Sardunya Ankara'da dışarıda kalamıyor maalesef. Ama kesinlikle vazgeçilmemesi gereken bir çiçek. İyi güneş alırsa, iyi de sulanırsa tüm yaz dolu dolu çiçekli. (Özellikle bodur dik sardunyalar ve sakızlar) Bende 5-6 saksı kadar var, kışın kış bahçesine alıyorum, orada da neredeyse bütün kış çiçek açıyor. Bu seneye kadar kış bahçesinde ısıtma yoktu, o durumda bile sorun yaşamıyor. Sizde de kış bahçesi gibi bir yer görüyorum, eğer oraya dekoratif bir şekilde koyabilecek bir düzen ayarlayabilirseniz, kışın da mutlu edecektir sizi. :)

Taş çiçekliği kardan dolayı görememişim. Nerede olduğunu anlayamamıştım, şimdi oldu. :)
Lisianthus'larda geçen sene yere diktiklerimden ben bir türlü verim alamadım. Ya suyu yetiştiremedim ya toprağı sevmedi, emin değilim. Ama saksıdakiler çok çok güzeldi.
Mevsimlik çiçek düşünürseniz begonya falan olabilir.
Bir de benim soğanlılardan nergisler çimin içinde. İlk dikerken onların olduğu yere bayağı kum karıştırmıştım, sanırım onun yardımıyla yaz boyu 2 günde bir sulandığı halde soğanları sağlam kalıyor, aklınızda bulunsun. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025